Keresés

Részletes keresés

cucurbia Creative Commons License 2005.03.29 0 0 329
Ja,hány százalékos kénsavval kéne öntöznöm a kávébokrokat???
Előzmény: gáborke (327)
cucurbia Creative Commons License 2005.03.29 0 0 328

Köszi az infokat.

Samaragense félretéve.

kakaomag megjött,bár szerintem megviselte ez a 4 napos husvét,hogy nem kaptam meg idöben volt egy kis szaga,de gyorsan beültettem,és melegtalpat kap,hátha még csirázik.(elvileg ugyanis friss,és nedves tüzegben jött.).

A garciniamag szebb volt.

Akkor a banánt kiültetem májusban kösz.

Az oldalt megnézem,lehet hogy már láttam is,bár nem ismerös.Igaz ha PayPalos,akkor megint hiába léptünk be az unioba a magyar bankok hülyeségei miatt nem fogom tudni használni a hitelkártyámat:((((De megnézem.

Előzmény: gáborke (327)
gáborke Creative Commons License 2005.03.29 0 0 327

Cucurbia!

Szoktál rendelni erről a  www.fruitlovers.com ról?

Az egyik amcsi fórumon irja valaki hogy rendelt kakaót meg más magokat és kikeltek szépen.

Bár asszem ez is pay pal -os

gáborke Creative Commons License 2005.03.29 0 0 326
Szívesen Twins. Egyik netes oldalon kis kakaófát is lehet rendelni. Cucurbia, eszerint az oldal szerint 4 hétig csíraképesek a magok.
Twins Creative Commons License 2005.03.29 0 0 325

Helló

Köszi elörre is a növényeket! Majd remélem jövö héten meglátogat Cucurbia és akkor küldhetem a neked szánt példányokat..! Sajna ezek nem nagyok!

A kiültetett banánomat még nem néztem, de már furdalja az oldalam, hogy vajon átvészelte-e a telet..Csak most jönnek a minuszok szóval azt hiszem ezt megvárom!

Annonáim .. hát sajna sok fajta nincsen.. ilyenkor minden levél leesik róluk, szóval csak most kezdenek hajtani. Termés max csak nyáron lesz! Ilyenek vannak..Cukoralma,Csirimojo, Ökörszív és Soursop. Szóval kevés annonám van.Talán ha Cucurbia barátunk magjai beindúlnak és nem tud mit csinálni a felesleges példányokkal! 

Cucurbia írtad, hogy van felesleges példányod Syzygium samaregense-ból , ha tudnál adni nekem egy példányt hálás lennék!

üdv

gáborke Creative Commons License 2005.03.29 0 0 324

Visszanéztem kicsit a hozzászólásokat

Twins, neked teremnek az annonafélék?

gáborke Creative Commons License 2005.03.29 0 0 323

Cucurbia!

A banán amit adtam nagy biztonsággal basjoo lesz.

Képzeld, ma megnéztem a takarást mert furán állt már. Hát képzeld el már tíz centis hajtást hozott, ami már sajnos hajlik is el a takarás miatt. De még nem merem levenni mert fagy jön.

A másik hír ami meglepett hogy a tövet megnéztem, és ugyanúgy nézett ki mint ősszel mikor lefedtem, pedig hideg tél volt. semmi fagyási sérülés, lédús zöld volt minden része a tőnek. Pedig Rappai figyelmeztetett hogy nem kell megijedni tavasszal ha úgy néz ki mintha szétfagyott volna.  De nem úgy néz ki! igaz 3 rétegű takarást alkalmaztam. volt is a borítás alatt a nap hatására vagy 40 fok, szinte erősen meleg volt a tő. Úgyhogy ha takarod neked is biztos megmarad majd.

gáborke Creative Commons License 2005.03.29 0 0 322

van pár pomeló csemete például.

A nyár közeledtével majd oltogatok citrust. A narancs amiből van oltóanyag.

Azonkivül van egy kisebb hibrid (mandarin és poncirus) ami kb -15 C-ot bír ki(az irodalom szerint). ezt megpróbálom poncirus alanyra oltani. Ez a mandarinnál egy picit savanyúbb) Cucurbiának már igértem egyet. Ha valamelyik esetleg kell, Twins, akkor szólj, és majd kapsz. Egy-két magcsemetém van csak alanynak most.

gáborke Creative Commons License 2005.03.29 0 0 321

Sziasztok!

Twins! A kávéból egy nagyobbat adtam hogy ne kelljen kicsivel vacakolni.Köszi a félretett növényeket majd alkalomadtával átveszem.

Még volt egy két vivendő növény, de csak akkor adom ha tényleg kell.

cucurbia Creative Commons License 2005.03.28 0 0 320

Mammea americana az az egy ami kikelt jol van,köszönöm. a másik mag azota is a földben,nem is rohad de nem is csirázott semmit.A két Annonaféle(purpurea,és senegalensis) meg a Rollinia sylvatica még sajna nincs tüzdelhetö állapotban szerintem még jo egy-másfél honap amig ezt megtehetem.Annona glabrábol csak egy kelt ki sajna.Sandoricumom meg továbbra sincs,az az amerikai cég amelyik tudna küldeni nem fogadja el a magyar hitelkártyát,most levelezek velük valami más fizetési modot.

Az Artocarpus kivételével a többi csak arra vár hogy elvigyem neked,ezért várok javaslatot.

Egyenlőre csak Eugenia fibriata,Eugenia cordata és Syzygium samaregense-böl vannak felesleges magoncaim,ami a gyümölcsöket illeti.( az Annona montana,Feijoa,és Rollinia deliciosa félre van téve neked)

Előzmény: Twins (319)
Twins Creative Commons License 2005.03.28 0 0 319

Helló!

Na megvolt ma a találka?

Cucurbia, hogy vannak a mammea americana és a sandoricum koetjape magjaid, kicsíráztak már? Ha esetleg van belük vagy más hasonló növényekböl felesleges példány, szívessen elfogadom! Sajnálom, hogy az Artocarpus integer enyire nehezen bírja pedig reménykedtem, hogy tudsz majd hozni. Amiket még írtál, a Rollinia sylvatica meg az Annona purpurea..ha tudnál belőlük széttüzdelni 1-1 db-ot , szívessen elfogadnám! 

Gáborke: Köszi a kávét és a vaniliát..majd ha Cucurbia meglátogat küldöm vissza neked az általad kért növényeket! 

Űdv

gáborke Creative Commons License 2005.03.28 0 0 318

Hali

Jobb is a mai nap mert elég jó az idő.

Twins növényeit is odaadom akkor neked, ha el tudod vinni.

cucurbia Creative Commons License 2005.03.27 0 0 317

Ok,nekem jo a hétfő is egész nap meg a szerda délután is.Ez a csere bere is jo,bár attol függ vonattal meg BKV-val mennyit tudok elszállitani egyszerre.

Artocarpus integerböl sajna 3 magonc is dögledezik egyenlőre ezt senkinek nem igérek,majd ha megerednek jobban.Ami kelt ki még azota a Psidiuomok kivül az Clivija sp.,meg Rollinia sylvatica meg Annona purpurea,de még nincsenek kitözdelve csak a csirák jöttek ki.

kakao még nem jött meg várom.Pedig már 4 napja elküldték csak ez a Husvét most betett,mert áll a postaforgalom:((

Előzmény: gáborke (316)
gáborke Creative Commons License 2005.03.26 0 0 316

Twinsnek a vanilia és a kávé az biztos.A pisztáciamagot még nem tudtam találni de remélem sikerül.

Cucurbia a pisztácia biztos aztán majd meglátjuk.

gáborke Creative Commons License 2005.03.26 0 0 315

.....megvan megnéztem. Psidium cattleanum, Longan, Annonafélék  psidiumfélék.

ezek közül amelyiket úgy ítéled hogy szállítható és neked felesleges.

És persze majd ha megjönnek a kakaóid az nagyon érdekelne mert már mindenhol kuncsorogtam érte.

gáborke Creative Commons License 2005.03.26 0 0 314

Cucurbia!

Hát esetleg a hétfő is jó, de ha nincs nagyon dolgod szerdán az jobb lenne.

Egyébbként..Szia Twins.Nekem ez az elhozós csere jó lenne.

Cucurbia, akkor azokat mind elhoznád amit már pár hoozászólás elött kértem.nem is tom hirtelen....

Twins Creative Commons License 2005.03.26 0 0 313

Helló !

Nem fogok eltünni!

Cucurbia én  utánanéztem mit kértem tőled..

Ezeket igérted nekem: Annona montana ,Rollinia deliciosa ,Artocarpus integer. Mondtad, hogy ha tudsz szerzel  Sárga dupla leandert és ha esetleg van felesleges  feijoa sellowianad azt is elfogadnám! Csak nem tudom mit adhatnék neked cserébe! Mert mindössze ezt a 3 növényt kérted: Zapota , Barbadoszicseresznye(szépen megeredt a levágott két hajtás) és Dzsekfruit. Elültetett magjaid hogy kelnek? A Kakaó az én szívem is megdobogtatta,de mint mondtam nem tudok mit adni cserébe így ezt most kihagyom!  Hogy mikor tudnál meglátogatni, hát ha össze tudnánk úgy egyeztetni, hogy Taliznál Gáborke barátunkkal ami ugye tervben van és elhoznád tőle a nekem szánt növényeit, én pedig odaadnám neked az ö növényeit. Amit vmikor el tudnál esetleg neki juttatni..mindkettőtők Pesti lévén.Igy könnyebb lenne a szállítást megoldani.. Persze ha nem jó igy akkor megoldom másképpen!

Üdv!

cucurbia Creative Commons License 2005.03.26 0 0 312

Hát pontosan ez az.Két e-mailt irtam neki,mire felnézett ide és most megint eltünt.:(((

Egyébként ha már otthon vagy mégis jo lett volna ez a hétvége ugy látom talira.

Előzmény: gáborke (311)
gáborke Creative Commons License 2005.03.26 0 0 311

csáóka!

Lehet hogy Twins megint eltünt?

szóval most gépközelben vagyok.

cucurbia Creative Commons License 2005.03.26 0 0 310

Megnézem van-e itthon felesleg,és ha van viszek neked tavalyi magoncot.Utánanézek.Mikor látogathatlak meg???

Neked mit is igértem?

Előzmény: Twins (309)
Twins Creative Commons License 2005.03.25 0 0 309

Helló Barátaim!

Ma érdemi információt nem fogok írni, csak tudatom veletek, hogy élek!!

Sajna elég sok dolgom volt mostanság,de ez nem lényeg!

Sajnos a 4-éves tavaj virágzó feijoa sellowiana -m 3 hét alatt elszáradt!

Szomorú vagyok, mert talán az egyik legiénytelenebb növényem volt és szaporítani sem tudtam belőle.Feleslegessen vártam a termését..úgy tűnik!

Na Mindenkinek szép estést..

gáborke Creative Commons License 2005.03.25 0 0 308

oké. köszi.majd írok mailt.

hello

cucurbia Creative Commons License 2005.03.25 0 0 307

ok.

nekem jo mostani állás szerint.

Tüzdeltem szét Psidiumokat is tegnap.

Előzmény: gáborke (306)
gáborke Creative Commons License 2005.03.25 0 0 306

Próbáljuk meg a szerdát. hozol növényt is?

majd írok még emailt hogy hol és hánykor.

én kb 3 óra körüli időre gondoltam.

üdv.

cucurbia Creative Commons License 2005.03.25 0 0 305

Utoljára arrol volt szo,hogy hozzád megyek.(ha adsz majd cimet)Gondolom HÉV vel megközelithetö vagy.

Hát keddig vagyok szabin utána már munka.péntek kivételével bármelyik délután (szerda-csütörtök)jo,12-ig dolgozom mindkét nap ami marad.Pénteken már orchideakiállitásra megyek.

Előzmény: gáborke (304)
gáborke Creative Commons License 2005.03.25 0 0 304

hellosztok!

Látom mennek a növénybeszerzési akciók.

Cucurbia mit szólsz a jövő hét közepén a találkához?

és hol kéne talcsizni?

mindent jót.

üdv.

Zamia Creative Commons License 2005.03.25 0 0 303
Szia Cucurbia!
Még nem kel a kávé. De még nincs elkésve, ez lesz a harmadik hete, hogy elvetettem. Bár az igaz, hogy mindennap megnézem, és könyörgök neki. Csak nem hagy cserben.

A növények, amiket kaptam tőled nagyon szépen hajtanak, mind növöget, főleg a pitanga látványos, sok levelet hozott.
Igyekszem ám felzárkózni azóta új szerzeményeim: egy granadilla, egy icike-picike szamóca guava, egy trópusi paradicsomfa.
Meg aztán találtam egy dán magküldő céget (és mint tudjuk, ők uniósok), ha érdekel bemásolom ide a címét, sztem tök jó áraik vannak, minimum rendelés 20 euró. Meg még találtam egy oldalt, de el is vesztettem, majd megpróbálok újra rátalálni.
cucurbia Creative Commons License 2005.03.25 0 0 302
Nem tudom melyik topicban valaki mate növény magot keresett.(ilex p.).Találtam beszerzési lehetöséget USA-ban.
cucurbia Creative Commons License 2005.03.25 0 0 301

Szerintem hamar-ez is ilyen örökölt tö,Zebegényböl kaptam mikor egy rokon meghalt.ugy vettem észre ha 2-3 évig nem zavarod a tövét akkor szépen virágzik.

Igen jövö hét közepéig nem mond fagyot,addig kint lehetnek.De jövö héten ujra jön enyhe fagy,akkor ujra vissza az üvegházba:))Ki-be,ki-be:))

Előzmény: kiwancsi (300)
kiwancsi Creative Commons License 2005.03.24 0 0 300

Ja szóval odabenn kezdett virágozni!

Mikor lesz az enyém ilyen gyönyörű? :-)

A leándereim Nekem is kint vannak, és holnap kiteszem a muskátlikat újra.

Előzmény: cucurbia (298)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!