Keresés

Részletes keresés

Zombie Creative Commons License 1999.06.17 0 0 1237
En az MCD zeneboltokat ajanlanam. Van egy a Nyugatinal (Jokai u.40)
egy a koruton a Baross u. megallonal, egy meg a Vorosmarty teren.
Legalabbis regebben tuti volt nekik, megha nem is tul olcson (megiscsak
6 CD).
Persze ha valaki tud olcsobb helyet irja meg, egyszer en is lehet megveszem majd oket.
Előzmény: tigryss (1236)
tigryss Creative Commons License 1999.06.17 0 0 1236
Sziasztok!

Bocs, lehet, hogy kicsit offtopic lesz. Meg tudná valaki mondani,hogy hol lehet még megvenni az első három rész zenéjét CD-n? A Special Edition-ok zenéjére gondolok. Sok helyen néztem, de nem jártam sikerrel...

Üdv.: tigryss

ds9 Creative Commons License 1999.06.17 0 0 1235
Belenéztem a TheForce.net-be és egy vitás kérdésre sikerült választ kapnom amit itt már többek érdeklődését felkeltette.

Qui Gon Jinn-nek már 3 Padawan tanítványa volt.

Obi wan Kenobi-t, mielőtt Qui Gon Junn tanítványa lett volna Yoda / !!! / tanította.

Sas Creative Commons License 1999.06.17 0 0 1234
Sziasztok!
Azt hiszem aki kiváncsi a további részek tartalmára, az jobb ha fel megy az alábbi linkre! Elég részletes dolgokat találtam! Jó mazsolázgatást!

http://www.duke.edu/~egm/prequels/

pepe Creative Commons License 1999.06.17 0 0 1233
Ha valakit érdekelnek a TPM-ből végülis kihagyott részek, mondatok és jelentek, a Theforce.net-en van egy ragyogó összeállítás, magyarázatokkal, mindennel.
A figura aki összedobta, még azt is elemzi, hogy kár-e, hogy az adott jelenetet kivágták a végleges filmből, avagy sem. Nem meglepő módon azt a három-négy kivágott mondatot igencsak fájlalja, amely Darth Maul jellemét gazdagíthatta volna. Ellentétben azzal a jelentettel, amely Jar-jar karakterét árnyalhatta volna tovább azáltal, hogy bemutatja, amint Blinks kolléga égő fenékkel szaladgál...
ds9 Creative Commons License 1999.06.17 0 0 1232
Ja, még valami most olvastam, hogy a film kedden hivatalosan is átlépte a 300 milliós bevételt ( ez nem mond ellent Flaci site-jának csak ott már a nemzetközi bevételek is szerepelnek ) az USA-ban.

Ez az első film amely 28 nap alatt elérte ezt az eredményt, a Titanic ezt 44 nap alatt tette meg. Tehát mi lehet a következő a TPM-nek ? A következő gyorsasági rekord a 350 millió dolláros amelyet ugyancsak a Titanic tart ( 58 nappal ).

ds9 Creative Commons License 1999.06.17 0 0 1231
Inkább fordítva, olyan van benne ami a filmben nincs, rögtön a legelején amikor a robotok beszélgetnek, Darth Maul-nak 1-2 plusz mondata stb.

Most még elég lassú vagyok és nem emlékszem pontosan, hogy mi az ami a filmben van, de ebben nincs, de majd átgondolom.

Előzmény: chris7 (1228)
chris7 Creative Commons License 1999.06.17 0 0 1230
Azt hiszem az Atomon olvastam az ötven évet, de ez nem tuti. Már nem emlékszem, tucatjával olvasgattam a filmmel foglakozó internet oldalakat, amíg nem láttam a filmet és olvastam a forgatókönyvet. Attól kezdve már csak ezekkel foglalkoztam.
Előzmény: Zombie (1219)
qgibg Creative Commons License 1999.06.17 0 0 1229
Mi is tortent valojaban a Titanicon (avagy DiCaprio suxx):

Borisz
chris7 Creative Commons License 1999.06.17 0 0 1228
Ugyanaz a kiadvány van meg nekem is. Mit találtál a filmben, ami ebből hiányzik ? Én nem vettem észre semmi különöset, de valószínűleg még nem végeztem alapos összehasonlító munkát. Most ugyan itt van winchester-en a film és a táskámban a forgatókönyv, de sajna nincs hangszóró a munkahelyi gépem hangkártyájába dugva és ha lenne is, kissé ciki lenne munkaidőben ezen dolgozni. Azért az ilyen és hasonló melókat nagyon élvezném !
Előzmény: ds9 (1220)
chris7 Creative Commons License 1999.06.17 0 0 1227
Mónikától függ a dolog, nála van meg a fénymásolat. Én kétlem, hogy bármilyen software felismerné a könyv közepe miatt görbülten másolt sorokat, de ha papíron jó akkor érdeklődj Mónikánál.
Előzmény: pint (1218)
sidious Creative Commons License 1999.06.17 0 0 1226
Lapozzatok fel a ROTJ(1985) konyvet, abban le van irva hogy Anakin-t Obi-Wan loki bele egy olvadtfem kohoba amikor osszecsapnak.
Előzmény: Wizzard (1225)
Wizzard Creative Commons License 1999.06.17 0 0 1225
Nekem is úgy rémlik, hogy valami vulkánba zuhan a jobbsorsra érdemes Anakin Skywalker az első trilógia végén... Ezt a pletykát kb. úgy 10-12 éve hallottam - ezek szerint nem csak én ...
Előzmény: pedro870 (1224)
pedro870 Creative Commons License 1999.06.17 0 0 1224
77 éves színész játszhatta a 20-30 ével fiatalabb, de egy kisebb lávagödörben megégett Anakin szerepét :). Egyébként a könyv is valami megfáradt öregember arcát írta, nem pedig: "a maszk alól egy középkorú könnyen átsütött arc mosolygott Luke-ra" :). Majd a haramadik részben úgy hat év múlva kiderül mennyire fog átsülni.

Na mindegy, szerintem nem érdemes ezeket a "kompatibilitási" problémákat keresgélni... Most mit idegeskedjek azon, hogy R2D2 amikor az ANH végén hátranéz az X-Wingből nem ismeri fel a gazdit. Persze, hisz maszk van rajta. Hmmm. C3PO meg ugyancsak nem rohan a gazdihoz. De hát nem is találkoznak szemtől szembe. Lucas szerint a következő filmek mindent megmagyaráznak, 2005 szept. 20-át nyilvánítsuk az összefüggés-keresés napjának. abbahagyom, ok

Wizzard Creative Commons License 1999.06.17 0 0 1223
Kedves Poohy!

Köszi a linket a scripttel kapcsolatosan. Volt délután egy kis szabadidőm és kicsinosítottam/kijavítgattam az anyag spelling hibáit (Jar Jar-ét és az egyéb local-okét nem, annyira nem beszélni Huttish - kinyomtatva összesen 72 oldal lett. Amennyiben bárkit érdekel az összezippelt Word97 formátumú anyag letölthető a

http://members.tripod.com/CMP_BT/SW-TPM.zip

címről.

Üdv mindenkinek,

Wizzard

U.i.: Arra nem volt már energiám, hogy a hiányzó jeleneteket úgy hallás után kiegészítsem. (Begin landing Your troops ... és kapcsolt részeik :) )

Előzmény: Poohy (1200)
ds9 Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1222
Ez mind igaz lehet, ellenben az biztos, hogy azokat a jeleneteket Lucas újraszinkronizáltatta amikben P. szerepelt, mert úgy gondolta, hogy az eltelt két év alatt sokat változott a hangja és ez így jobb lesz ha már ez szerepel a filmben.
Előzmény: UBul (1221)
UBul Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1221
"Natalie Portman-nel 1999-ben újraszinkronizálatták az összes 1997-ben felvett jelenetet ( magyarul az összeset ), tehát nem számítógéppel lett mélyítve, hanem eltelt két év."

mivel sok portman-fan a trailerek utan csodalkozott miert ilyen mely a hangja, feltetek neki a kerdest egy interjuban. azt nyilatkozta, hogy egyreszt lucas beszedtanarokat fogadott melle, akik kitanitottak a queen sajatos beszedere, masreszt utolag digitalisan ugy atformaltak, hogy o is csodalkozott amikor meghallotta a sajat hangjat.
citrom:
ez csak a hercegnos jelenetekre vonatkozik, padmekent az eredeti hangjat halljuk

Előzmény: ds9 (1220)
ds9 Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1220
1.George Lucas többször is kifejtette, hogy a film amit ő csinált nem biztos, hogy minden szempontból illeszkedik a rengeteg SW könyvben leírt eseményekhez.
Azt is kijelentette, hogy ezeket a könyveket ő nem is olvasta, de nem is nagyon izgatják őt, ő a TPM csak az eredeti trilógiához passzolónak akarja megcsinálni a többit magasról....... .

2. Natalie Portman-nel 1999-ben újraszinkronizálatták az összes 1997-ben felvett jelenetet ( magyarul az összeset ), tehát nem számítógéppel lett mélyítve, hanem eltelt két év.

3. A forgatókönyvekkel kapcsolatban, nekem a következő van meg:
Star Wars, Episode 1, The phantom Menace, illustrated screenplay by George Lucas ( Lucasbooks 1999 )
Ebben a könyvben vannak olyan részletek ( szövegek ) amelyek a filmben nem is szerepelnek, valamint olyan részletek nincsenek benne amik a filmben benne vannak ( de ezek nem jelentős hiányosságok ).
A könyvben sok rajz van még a fejlesztés időszakából és egy csomó minden kicsit máshogy néz ki mint a filmben, ez a könyv Májusban jelent meg, tehát a forgatókönyvek között is van eltérés, kinek mi van meg.
Ebben például benne van a " Begin landing your troops !".

Zombie Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1219
En pedig a 32 evet tudom... nem tudom ez az 50 ev honnan van.
De a Rick McCallum-fele online chat-ekben is 32 evet mondanak,
illetve a Behind the Magic CD-n is ennyi van.
Persze persze az 50 ev jobban hangzik, de mit csinaljak ha egyszer
a "fejesek" mast mondanak... vagy nem tudnak szamolni (nem eloszor
fordulna elo) vagy van valami mas magyarazat is....

Előzmény: chris7 (1217)
pint Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1218
"az általad megjelölt hiányzó részek a könyvemben hiánytalanul szerepelnek"

Az cool! Szóljatok, ha megvan rekognizálva.

Előzmény: chris7 (1216)
chris7 Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1217
Én úgy tudom, hogy a TPM kb. 50 évvel játszódik korábban, mint az ANH. Ez alapján Vader/Skywalker kb. a 63. évét taposta az ROTJ idején. Ez kicsit jobban passzol, nem ?
Előzmény: Zombie (1212)
chris7 Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1216
Na szóval jól belenéztem és igazad van. Én azért tévedtem, mert csak néhány helyen egyeztettem a neten lévő verziót az enyémmel és stimmelt. Az általad megjelölt hiányzó részek a könyvemben hiánytalanul szerepelnek, ezért mondtam amit mondtam. Ezek szerint aki begépelte a szöveget egy kissé felületes vagy lusta volt mert javarészt megegyezik a hivatalos verzióval és szerintem abból is írták, csak trehányul.
Előzmény: pint (1208)
CaveMaN Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1215
Valamikor a Tharwn-os könyvek alatt lett valahol leírva és nem csak az Episode I-el ütközik, hanem massal is, reszletekrol ne kerdezzetek, nem emlexem tobbre...
Előzmény: Sas (1213)
pint Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1214
Eszerint Anakin 5(!) évvel fiatalabb Obi-Wan-nál. Ez nem tűnik éppen hihetőnek.
Előzmény: Sas (1213)
Sas Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1213
Egy kis történelem:

25000 előtt /SZFE/ Elő-hiperűr kor.
Az első kísérlet a diplomácia és a kereskedelem megteremtésére, a különböző kultúrák között a galaxisban. A legkorábbi feljegyzések az Alderaan felderítéséről.

25000 /SZFE/ A régi köztársaság kezdete.
A jedi lovagok rendjének létrejötte. /Valószíüleg az Ossuson az Adega
rendszerben.

25000-4000 /SZFE/ A régi köztársaság terjeszkedése.
Ebben az időszakban, valahol a galaxisban Xim /ő egy despota
uralkodó/ elfoglal néhány területet majd ezt követően vereséget szenved a köztársaság erőitől.
A renegát Sith Naga Sadow a Yavin IV.-re repül és a követői Massassikká fajulnak.

4400 /SZFE/ Freedon Nadd az Onderonra érkezik és ott megkezdődik az ő sötét-oldal uralma.

4000 /SZFE/ Ulic Quel-Droma, Cay Quel-Droma és Tott Doneeta jedivé válnak Arca mester képzése alatt.
Ezek után Arca elküldi őket az Onderonra hogy ott védőkként szolgáljanak, de mikor megérkeznek, Iziznél megtámadják őket a szörny-lovasok /beast-riders/. Galia hercegnő később fogságba esik és
Amanoa a királynő elküldi a három jedit a beast-rider-ek után. Ulic, Cay és Tott felfedezik hogy Iziz lakói a sötét-oldal hatása alatt állnak a beast rider-ek miatt. A város támadás alá kerül és eközben pedig Arca mester is megérkezik.
Megkezdődik a Változások csatája. Amanoa királynő Freedon Nadd sírjánál szembekerül a beast rider csapatokkal és meghal. Galia házasságot köt
Oron Kira-val a beast riderek urával.

900 /SZFE/ Yoda születése. Helye ismeretlen.

400 /SZFE/ A Jedi akadémia hajó a Ch'unthor, lezuhant a Dathomirra. Yoda kezdeményezésével néhány Jedi helyre akarta hozni a hajót, de a Dathomir boszorkányai elutasították a kérést.

200 /SZFE/ Chewbacca megszületik a Kashyyykon.

132 /SZFE/ Jorus C ' Baoth megszületik a Bortrason.

112 /SZFE/ C-3PO -t elkészítik a Cybot Galactica Corporation-nél

80-70 /SZFE/ Palpatine születése, helye ismeretlen.

60 /SZFE/ Obi-Wan Kenobi születése, helye ismeretlen.

60-30 /SZFE/ Valahol ebben az időben kezdi meg tanulmányait Palpatine, az erő sötét oldaláról.

55 /SZFE/ Anakin Skywalker születése

48 /SZFE/ Mon Mothma születése

35 /SZFE/ Jorus C'Baoth megnyeri a kifelé tartó repülési terv /Outbound Flight Project/ díjat. Ő és még öt másik Jedi startol a Yaga Minorról. Ők 6-an megakadályozzák Thrawn küldetését.
C'Baoth klónját nem tudni biztosan, vagy a kilövés előtt vagy a támadás után kreálták.
Elkezdődik a Klón Háború. Obi-Wan az Alderaanon teljesít szolgálatot Bail Organa irányítása alatt.
Kenobi és Anakin Skywalker jóbarátokká válnak. Sötét Jedi felkelés a Bpfassh rendszerben. A sötét Jedik egyike a Dagobahra repül, de ott Yodanak sikerül megállítania. A klónmestereket a
Régi köztársaság és a Jedi lovagok "kényszerítik térdre".

29 /SZFE/ Han Solo születése. Valószínüleg a Corelián vagy valahol a Coreliai rendszerben.

Nem tudom honnan van, találtam a neten.A hitelességéről ne kérdezzetek.Valószínüleg sokkal elöbb keletkezett, mint az Episode I forgatókönyve, mert több helyen is ütközik azzal!

Zombie Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1212
Nektek is feltunt az, hogy ha kiszamoljuk Anakin/Vader eletkorat az Episode VI vegen, mi jon ki? Mert ugye egyszer 9 (Anakin, TPM) +
32 (TPM-ANH kozott, ezt Mr. McCallum is mondta) + 4 (ANH-ROJ kozott)
= 45.
Ehhez kepest Sebastian Shaw (Anakin, ROJ) 77 eves volt a ROJ forgatasan.
Lehet hogy Anakin/Vader-t ennyire megviselte a Sotet oldal? ;-)
Zombie Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1211
Khm, kedves Pint, ha a net-re felrakott forgatokonyv megegyezik a chris7
tulajdonaban levo konyvvel, akkor nincs mit tenni... akkor ui. az official
forgatokonyvbol is hianyoznak ugyanazok a mondatok.
Mellesleg a forgatokonyvet elobb irjak mint ahogy a filmet forgatjak...
ezzel csak annyit akarok mondani hogy lazan lehet elteres.
Mint ahogy az Episode IV-V-VI forgatokonyve is kulonbozik a filmtol, igaz,
csak annyiban hogy a kivagott jelenetek szovege is benne van.
No de nem anyazni akarok, csak annyit mondani hogy ha hianyzik akkor
hianyzik... Majd mi kipotoljuk, jol.
Előzmény: pint (1208)
Matrix Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1210
Ja. Szerintem is jó lesz, semmi gyanusat nem láttam első átfutásra. Például nem tünt fel benne Miki egér, vagy Tom&Jerry, a Kengyelfutó gyalogkakukkról nem is beszélve.

Matrix

Előzmény: pint (1209)
pint Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1209
Most nehogy már te kérjél bocsánatot, nem te írtad. Köszönet a linkért.
Előzmény: Poohy (1206)
pint Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1208
Ha jól értem, szerinted a forgatókönyvben nincs hiány a filmhez képest.

Példa a legelejéről: (citromlé on)
TC-14 jelenti a két orrmentes fickónak, hogy a két küldött Jedi. Erre ugye visszaküldik a droidod ("send the droid"), italosztás, stb. Ezalatt az orrtalanok kapcsolatba lépnek Sidius papával, és jelentenek. Sidius utasítja őket, hogy "kill them immediately". Ezután jön a mérgesgáz.
(ciromlé eddig)
A scriptből ez a rész kimaradt. Sidius összes szövege hiányzik az elejéről, pl a trailerből ismert mondat: (cirtomlé)Begin landing your troops (citromlé vége).

Előzmény: chris7 (1207)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!