En az MCD zeneboltokat ajanlanam. Van egy a Nyugatinal (Jokai u.40)
egy a koruton a Baross u. megallonal, egy meg a Vorosmarty teren.
Legalabbis regebben tuti volt nekik, megha nem is tul olcson (megiscsak
6 CD).
Persze ha valaki tud olcsobb helyet irja meg, egyszer en is lehet megveszem majd oket.
Bocs, lehet, hogy kicsit offtopic lesz. Meg tudná valaki mondani,hogy hol lehet még megvenni az első három rész zenéjét CD-n? A Special Edition-ok zenéjére gondolok. Sok helyen néztem, de nem jártam sikerrel...
Sziasztok!
Azt hiszem aki kiváncsi a további részek tartalmára, az jobb ha fel megy az alábbi linkre! Elég részletes dolgokat találtam! Jó mazsolázgatást!
Ha valakit érdekelnek a TPM-ből végülis kihagyott részek, mondatok és jelentek, a Theforce.net-en van egy ragyogó összeállítás, magyarázatokkal, mindennel.
A figura aki összedobta, még azt is elemzi, hogy kár-e, hogy az adott jelenetet kivágták a végleges filmből, avagy sem. Nem meglepő módon azt a három-négy kivágott mondatot igencsak fájlalja, amely Darth Maul jellemét gazdagíthatta volna. Ellentétben azzal a jelentettel, amely Jar-jar karakterét árnyalhatta volna tovább azáltal, hogy bemutatja, amint Blinks kolléga égő fenékkel szaladgál...
Ja, még valami most olvastam, hogy a film kedden hivatalosan is átlépte a 300 milliós bevételt ( ez nem mond ellent Flaci site-jának csak ott már a nemzetközi bevételek is szerepelnek ) az USA-ban.
Ez az első film amely 28 nap alatt elérte ezt az eredményt, a Titanic ezt 44 nap alatt tette meg. Tehát mi lehet a következő a TPM-nek ? A következő gyorsasági rekord a 350 millió dolláros amelyet ugyancsak a Titanic tart ( 58 nappal ).
Azt hiszem az Atomon olvastam az ötven évet, de ez nem tuti. Már nem emlékszem, tucatjával olvasgattam a filmmel foglakozó internet oldalakat, amíg nem láttam a filmet és olvastam a forgatókönyvet. Attól kezdve már csak ezekkel foglalkoztam.
Ugyanaz a kiadvány van meg nekem is. Mit találtál a filmben, ami ebből hiányzik ? Én nem vettem észre semmi különöset, de valószínűleg még nem végeztem alapos összehasonlító munkát. Most ugyan itt van winchester-en a film és a táskámban a forgatókönyv, de sajna nincs hangszóró a munkahelyi gépem hangkártyájába dugva és ha lenne is, kissé ciki lenne munkaidőben ezen dolgozni. Azért az ilyen és hasonló melókat nagyon élvezném !
Mónikától függ a dolog, nála van meg a fénymásolat. Én kétlem, hogy bármilyen software felismerné a könyv közepe miatt görbülten másolt sorokat, de ha papíron jó akkor érdeklődj Mónikánál.
Nekem is úgy rémlik, hogy valami vulkánba zuhan a jobbsorsra érdemes Anakin Skywalker az első trilógia végén... Ezt a pletykát kb. úgy 10-12 éve hallottam - ezek szerint nem csak én ...
77 éves színész játszhatta a 20-30 ével fiatalabb, de egy kisebb lávagödörben megégett Anakin szerepét :). Egyébként a könyv is valami megfáradt öregember arcát írta, nem pedig: "a maszk alól egy középkorú könnyen átsütött arc mosolygott Luke-ra" :). Majd a haramadik részben úgy hat év múlva kiderül mennyire fog átsülni.
Na mindegy, szerintem nem érdemes ezeket a "kompatibilitási" problémákat keresgélni... Most mit idegeskedjek azon, hogy R2D2 amikor az ANH végén hátranéz az X-Wingből nem ismeri fel a gazdit. Persze, hisz maszk van rajta. Hmmm. C3PO meg ugyancsak nem rohan a gazdihoz. De hát nem is találkoznak szemtől szembe. Lucas szerint a következő filmek mindent megmagyaráznak, 2005 szept. 20-át nyilvánítsuk az összefüggés-keresés napjának. abbahagyom, ok
Köszi a linket a scripttel kapcsolatosan. Volt délután egy kis szabadidőm és kicsinosítottam/kijavítgattam az anyag spelling hibáit (Jar Jar-ét és az egyéb local-okét nem, annyira nem beszélni Huttish - kinyomtatva összesen 72 oldal lett. Amennyiben bárkit érdekel az összezippelt Word97 formátumú anyag letölthető a
http://members.tripod.com/CMP_BT/SW-TPM.zip
címről.
Üdv mindenkinek,
Wizzard
U.i.: Arra nem volt már energiám, hogy a hiányzó jeleneteket úgy hallás után kiegészítsem. (Begin landing Your troops ... és kapcsolt részeik :) )
Ez mind igaz lehet, ellenben az biztos, hogy azokat a jeleneteket Lucas újraszinkronizáltatta amikben P. szerepelt, mert úgy gondolta, hogy az eltelt két év alatt sokat változott a hangja és ez így jobb lesz ha már ez szerepel a filmben.
"Natalie Portman-nel 1999-ben újraszinkronizálatták az összes 1997-ben felvett jelenetet ( magyarul az összeset ), tehát nem számítógéppel lett mélyítve, hanem eltelt két év."
mivel sok portman-fan a trailerek utan csodalkozott miert ilyen mely a hangja, feltetek neki a kerdest egy interjuban. azt nyilatkozta, hogy egyreszt lucas beszedtanarokat fogadott melle, akik kitanitottak a queen sajatos beszedere, masreszt utolag digitalisan ugy atformaltak, hogy o is csodalkozott amikor meghallotta a sajat hangjat.
citrom:
ez csak a hercegnos jelenetekre vonatkozik, padmekent az eredeti hangjat halljuk
1.George Lucas többször is kifejtette, hogy a film amit ő csinált nem biztos, hogy minden szempontból illeszkedik a rengeteg SW könyvben leírt eseményekhez.
Azt is kijelentette, hogy ezeket a könyveket ő nem is olvasta, de nem is nagyon izgatják őt, ő a TPM csak az eredeti trilógiához passzolónak akarja megcsinálni a többit magasról....... .
2. Natalie Portman-nel 1999-ben újraszinkronizálatták az összes 1997-ben felvett jelenetet ( magyarul az összeset ), tehát nem számítógéppel lett mélyítve, hanem eltelt két év.
3. A forgatókönyvekkel kapcsolatban, nekem a következő van meg:
Star Wars, Episode 1, The phantom Menace, illustrated screenplay by George Lucas ( Lucasbooks 1999 )
Ebben a könyvben vannak olyan részletek ( szövegek ) amelyek a filmben nem is szerepelnek, valamint olyan részletek nincsenek benne amik a filmben benne vannak ( de ezek nem jelentős hiányosságok ).
A könyvben sok rajz van még a fejlesztés időszakából és egy csomó minden kicsit máshogy néz ki mint a filmben, ez a könyv Májusban jelent meg, tehát a forgatókönyvek között is van eltérés, kinek mi van meg.
Ebben például benne van a " Begin landing your troops !".
En pedig a 32 evet tudom... nem tudom ez az 50 ev honnan van.
De a Rick McCallum-fele online chat-ekben is 32 evet mondanak,
illetve a Behind the Magic CD-n is ennyi van.
Persze persze az 50 ev jobban hangzik, de mit csinaljak ha egyszer
a "fejesek" mast mondanak... vagy nem tudnak szamolni (nem eloszor
fordulna elo) vagy van valami mas magyarazat is....
Én úgy tudom, hogy a TPM kb. 50 évvel játszódik korábban, mint az ANH. Ez alapján Vader/Skywalker kb. a 63. évét taposta az ROTJ idején. Ez kicsit jobban passzol, nem ?
Na szóval jól belenéztem és igazad van. Én azért tévedtem, mert csak néhány helyen egyeztettem a neten lévő verziót az enyémmel és stimmelt. Az általad megjelölt hiányzó részek a könyvemben hiánytalanul szerepelnek, ezért mondtam amit mondtam. Ezek szerint aki begépelte a szöveget egy kissé felületes vagy lusta volt mert javarészt megegyezik a hivatalos verzióval és szerintem abból is írták, csak trehányul.
Valamikor a Tharwn-os könyvek alatt lett valahol leírva és nem csak az Episode I-el ütközik, hanem massal is, reszletekrol ne kerdezzetek, nem emlexem tobbre...
25000 előtt /SZFE/ Elő-hiperűr kor.
Az első kísérlet a diplomácia és a kereskedelem megteremtésére, a különböző kultúrák között a galaxisban. A legkorábbi feljegyzések az Alderaan felderítéséről.
25000 /SZFE/ A régi köztársaság kezdete.
A jedi lovagok rendjének létrejötte. /Valószíüleg az Ossuson az Adega
rendszerben.
25000-4000 /SZFE/ A régi köztársaság terjeszkedése.
Ebben az időszakban, valahol a galaxisban Xim /ő egy despota
uralkodó/ elfoglal néhány területet majd ezt követően vereséget szenved a köztársaság erőitől.
A renegát Sith Naga Sadow a Yavin IV.-re repül és a követői Massassikká fajulnak.
4400 /SZFE/ Freedon Nadd az Onderonra érkezik és ott megkezdődik az ő sötét-oldal uralma.
4000 /SZFE/ Ulic Quel-Droma, Cay Quel-Droma és Tott Doneeta jedivé válnak Arca mester képzése alatt.
Ezek után Arca elküldi őket az Onderonra hogy ott védőkként szolgáljanak, de mikor megérkeznek, Iziznél megtámadják őket a szörny-lovasok /beast-riders/. Galia hercegnő később fogságba esik és
Amanoa a királynő elküldi a három jedit a beast-rider-ek után. Ulic, Cay és Tott felfedezik hogy Iziz lakói a sötét-oldal hatása alatt állnak a beast rider-ek miatt. A város támadás alá kerül és eközben pedig Arca mester is megérkezik.
Megkezdődik a Változások csatája. Amanoa királynő Freedon Nadd sírjánál szembekerül a beast rider csapatokkal és meghal. Galia házasságot köt
Oron Kira-val a beast riderek urával.
900 /SZFE/ Yoda születése. Helye ismeretlen.
400 /SZFE/ A Jedi akadémia hajó a Ch'unthor, lezuhant a Dathomirra. Yoda kezdeményezésével néhány Jedi helyre akarta hozni a hajót, de a Dathomir boszorkányai elutasították a kérést.
200 /SZFE/ Chewbacca megszületik a Kashyyykon.
132 /SZFE/ Jorus C ' Baoth megszületik a Bortrason.
112 /SZFE/ C-3PO -t elkészítik a Cybot Galactica Corporation-nél
80-70 /SZFE/ Palpatine születése, helye ismeretlen.
60 /SZFE/ Obi-Wan Kenobi születése, helye ismeretlen.
60-30 /SZFE/ Valahol ebben az időben kezdi meg tanulmányait Palpatine, az erő sötét oldaláról.
55 /SZFE/ Anakin Skywalker születése
48 /SZFE/ Mon Mothma születése
35 /SZFE/ Jorus C'Baoth megnyeri a kifelé tartó repülési terv /Outbound Flight Project/ díjat. Ő és még öt másik Jedi startol a Yaga Minorról. Ők 6-an megakadályozzák Thrawn küldetését.
C'Baoth klónját nem tudni biztosan, vagy a kilövés előtt vagy a támadás után kreálták.
Elkezdődik a Klón Háború. Obi-Wan az Alderaanon teljesít szolgálatot Bail Organa irányítása alatt.
Kenobi és Anakin Skywalker jóbarátokká válnak. Sötét Jedi felkelés a Bpfassh rendszerben. A sötét Jedik egyike a Dagobahra repül, de ott Yodanak sikerül megállítania. A klónmestereket a
Régi köztársaság és a Jedi lovagok "kényszerítik térdre".
29 /SZFE/ Han Solo születése. Valószínüleg a Corelián vagy valahol a Coreliai rendszerben.
Nem tudom honnan van, találtam a neten.A hitelességéről ne kérdezzetek.Valószínüleg sokkal elöbb keletkezett, mint az Episode I forgatókönyve, mert több helyen is ütközik azzal!
Nektek is feltunt az, hogy ha kiszamoljuk Anakin/Vader eletkorat az Episode VI vegen, mi jon ki? Mert ugye egyszer 9 (Anakin, TPM) +
32 (TPM-ANH kozott, ezt Mr. McCallum is mondta) + 4 (ANH-ROJ kozott)
= 45.
Ehhez kepest Sebastian Shaw (Anakin, ROJ) 77 eves volt a ROJ forgatasan.
Lehet hogy Anakin/Vader-t ennyire megviselte a Sotet oldal? ;-)
Khm, kedves Pint, ha a net-re felrakott forgatokonyv megegyezik a chris7
tulajdonaban levo konyvvel, akkor nincs mit tenni... akkor ui. az official
forgatokonyvbol is hianyoznak ugyanazok a mondatok.
Mellesleg a forgatokonyvet elobb irjak mint ahogy a filmet forgatjak...
ezzel csak annyit akarok mondani hogy lazan lehet elteres.
Mint ahogy az Episode IV-V-VI forgatokonyve is kulonbozik a filmtol, igaz,
csak annyiban hogy a kivagott jelenetek szovege is benne van.
No de nem anyazni akarok, csak annyit mondani hogy ha hianyzik akkor
hianyzik... Majd mi kipotoljuk, jol.
Ja. Szerintem is jó lesz, semmi gyanusat nem láttam első átfutásra. Például nem tünt fel benne Miki egér, vagy Tom&Jerry, a Kengyelfutó gyalogkakukkról nem is beszélve.
Ha jól értem, szerinted a forgatókönyvben nincs hiány a filmhez képest.
Példa a legelejéről: (citromlé on)
TC-14 jelenti a két orrmentes fickónak, hogy a két küldött Jedi. Erre ugye visszaküldik a droidod ("send the droid"), italosztás, stb. Ezalatt az orrtalanok kapcsolatba lépnek Sidius papával, és jelentenek. Sidius utasítja őket, hogy "kill them immediately". Ezután jön a mérgesgáz.
(ciromlé eddig)
A scriptből ez a rész kimaradt. Sidius összes szövege hiányzik az elejéről, pl a trailerből ismert mondat: (cirtomlé)Begin landing your troops (citromlé vége).