Keresés

Részletes keresés

Gen Creative Commons License 1999.06.18 0 0 1256
TREX: ok akkor nézd a Kolját. Sorolj még fel néhány "művészfilmet", hogy bizonyítsd szellemi fölényedet. Meghajlunk nagyságod előtt.

Az olyan kultúrális nyomorékok előtt, mint pl. én, akik csak egy-két filmet láttak életükben nagyon imponáló vagy!

Előzmény: TREX (1252)
hosszu Creative Commons License 1999.06.18 0 0 1255
Hali!

Mi ez a citrom osztas? Bakiparade?

tigryss Creative Commons License 1999.06.18 0 0 1254
Sziasztok!

Kösz a tippeket az Episode 4-5-6 zenéjével kapcsolatban!!!
Bár egy "kissé" drágák, azért John Williams zenéje megér ennyit
(legalábbis nekem).
Más: A citromírás szerintem remek ötlet volt, de a megváltozott
háttérszínnek megfelelően ezentúl szürkével kéne írni ezeket a részeket.
Üdv.

Kádár Mónika Creative Commons License 1999.06.18 0 0 1253
Én aztán tényleg szerettem a Kolját, TREX, de hogy lehet azt összehasonlítani a SW-zal?!
Olyan, mintha a sajtot hasonlítanád a csokoládéhoz... Mind a kettőt szeretem, de nem tudnám azt mondani, hogy az egyik jobb, mint a másik, bár mindkettő élelmiszer.:))
TREX Creative Commons License 1999.06.18 0 0 1252
Én a héten láttam... Megpróbálnám összefoglalni a lényeget.

Forgatókönyv:
1. Mélység Titka (+ Mélytengeri szörnyeteg) - avagy Vizipók csodapók (Nyúlfűl csávó a galibikus - avagy Ez itt a keserédes mosoly helye? Jellemkomikum - de kié?)
2. Ben Húr - avagy ritka a tömeg, pedig a statiszta igazán nem drága
3. Ötödik elem (méhkaptár parlament) - avagy ne nézz ki az ablakon, mert idegrohamot kapsz a forgalomtól!
4. Konzerv hadsereg az jurassicgarafaxok ellen - avagy a Sztársíptrúperszbrévhárt
4. Ki céloz jobban verseny, a kisfiúk vagy az álruhás uralkodólánykák? (3:3, a hosszabbításban aranygól a kisfiúk javára.)
5. Jól bevált Star Wars nagyjelenet, különféle színű lézerkardokkal.

Mondanivaló: Agyoncsépelt lelkizés, nem létező dzsedi-mélységek, közhelybölcsességek, fordulattalan politikai suskus.
De azért az erő velünk van.

Látvány: OK. (Mert a lányka sokat dobott a dolgon. :o)

A Kolja jobb volt. :o) Sokkal. :o))) SokkalSokkalSokkal! :oDDD

Zombie Creative Commons License 1999.06.18 0 0 1251
Bocs a tordelesert, artatlan vagyok....
Zombie Creative Commons License 1999.06.18 0 0 1250
No.
Nehany dolog... Ma megkaptam az Illustrated Screenplay fenymasolatat
(meg egyszer thx chris7, Monika). Kozben a net-rol szereztem egy egesz
turheto valtozatot, es ugy nez ki csak itt-ott kell belejavitani. Most nekiulok
es megcsinalom, ha minden jol megy meg mai nap kesz lesz jol. Sima
txt formatum lesz, abbol majd aki akar csinal word-ot, html-t...
Abban bizhattok hogy en nem fogom trehanyul megcsinalni... hiba nem
lesz benne es nem is marad ki semmi.
Ahogy neztem a film es a forgatokonyv tobb helyen elut egymastol...
Erre gyorsan rajottem mert pl. ket kedvenc szovegem sincs benne a forgatokonyvben. ("This floor is not entirely stable" meg a "We will watch
your career with great interest")
En egyelore a forgatokonyvet akarom txt-be atvinni hibatlanul, aztan lehet
szo arrol hogy a film szoveget is megcsinalom/megcsinaljuk. Ugyis ujra
meg akarom nezni :-)

CD-k: voltam ma az MCD-ben (Jokai u. 40.), az Episode 4-5-6 soundtrack fejenket 6200 HUF (2-2-2 CD), az Episode 1 soundtrack 4200 HUF. Van mindegyik.

az uszasrol: ds9-nek igaza van sracok, az az egyetlen ertelmes magyarazat. Kedves lolka_bolka, az Episode 4-6-ban tobb tucat hasonlo
kaliberu "rendezoi hiba" van, szoval ha Lucas-bol ki akarsz abrandulni,
akkor azt mar joval korabban is megtehetted volna.
Ezek a bug-ok engem csak megmosolyogtatnak, nem kell toluk mindjart
begozolni. *Nincs* hibatlan film.

ds9 Creative Commons License 1999.06.18 0 0 1249
ha megfeszülök sem értem mire gondolsz
Előzmény: lolka_bolka (1248)
lolka_bolka Creative Commons License 1999.06.18 0 0 1248
ds9:

Ezt próbáld ki majd a balcsiban.... nem fog menni.

lolka

ds9 Creative Commons License 1999.06.18 0 0 1247
1. Valószínüleg az erőtér szedi le a vizet róluk, ezért is néznek csodálkozva amikor átmennek rajta.

2. Nem állva úsznak, egyébként amikor belépnek már állnak, tekintve, hogy az erőtér előtt van egy platform, amire először fellépnek ( ekkor egyenesednek ki ) és csak utána mennek át az erőtéren.

Előzmény: kaviat (1243)
Bekecs Creative Commons License 1999.06.18 0 0 1246
;)))
Újabb gyöngyszem az előbbi forrásból, most már leendő a második epizódot célba véve.

Palpatine: "Anakin, Qui-Gon never told you who your real father was..."
Anakin: "He told me enough, he told me it was germs!"
P:"No, Anakin... I am your father! Join me and we can rule the galaxy as father and son."
A:"Oh, really? In that case, sure. Can we end this destructive conflict and bring order to the galaxy, while we're at it?"
P:"Now, that's my boy. Just kill the Jedi and we'll be on our way. I like that 'Order' idea. Let's call it the 'New Order.'"

Na ja.
B]]]
Bekecs Creative Commons License 1999.06.18 0 0 1245
:]]]
A JediNet-nek van egy figyelemreméltó fóruma, a Jedi Council Chamber. Itt tematikusan tárgyalják a Sagát, ilyen és hasonló pontokba foglalva:
Citrom On
-Mire gondolt Darth Maul, amikor meghalt?
-Mi az a gömb amit Boss Nass a TPM végén kapot.
Eddig...
Erre az utóbbira a legeredetibb válasz:
The orb is Adam Sandler's gall bladder (Just read on before saying "yeah right.)On his album, Adam Sandler has a bit called Lucas' Bladder. Also, Lucas was on some entertainment show, and he commented that Sandler was a "Glowing orb of BLUE comedic genius."...etc.

B]

lolka_bolka Creative Commons License 1999.06.18 0 0 1244
Ne csináljuk már ezt... Ez ilyen fogd rá a nyuszira.
Mind1, tuladjdonképpen az is lehetne, hogy a Jedi lovagok tudnak repülni is, hisz velük van az erő, jelen esetünkben az erőtér :) Minden a jedikkel van.

lolka

kaviat Creative Commons License 1999.06.18 0 0 1243
ja nekem is feltünt, de én azzal magyaráztam magamnak, hogy az erőtér szedte le róluk a vizet amikor atmentek rajta.. tudjátok ez olyan speciális erőtér volt :))) ilyet nem lehet minden vegyes boltban kapni...

.kav]4t

Tirek Creative Commons License 1999.06.18 0 0 1242
Azaz álló helyzetben lépnek be és nem fejjel előre...
Tirek Creative Commons License 1999.06.18 0 0 1241
Plusz én fejjel előre szoktam úszni, nem állva...
De ilyeneket nem illik észrevenni... :)
lolka_bolka Creative Commons License 1999.06.18 0 0 1240
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!

Nagyon durva!!! (Lehet hogy már volt róla szó, én nem láttam a topicban ilyet akkor bocs)

Van egy hiba a filmben. A sztori szempontjából nem jelentős hiba, sőt a sztori szempontjából nem hiba. Rendezői hiba!!!
Nem tudom a citromírást, csillaggal jelzem amit nem kell olvasni,
A víz alatti városban beúsznak egy épületbe.
Amikor belépnek, nem csak hogy nem vizesek, még a ruhájuk sem, csutka szárazak. Ez szerintem egy olyan alapvető rendezői hiba, hogy szinte kiábrándultam Lucas -ból. + 2* elsütötték ugyanazt a poént, hogy a kishal bekapja a vízalatti járművet, de a kishalat bekapja a nagyhal.

lolka

chris7 Creative Commons License 1999.06.18 0 0 1239
Én a hétvégén láttam a Duna Plaza Megastore-ban mind a három régebbi epizód soundtrack CD-jét, epizódonként olyan 6.800 Ft környékén. Még szerencse, hogy én inkább csak a filmekért vagyok oda, a zenéjükért annyira nem.
pedro870 Creative Commons License 1999.06.18 0 0 1238
Múlt héten voltam a Dunaplaza-ban a Virgin-ben és mind a négy rész zenéje kapható volt. Sőt, nemcsak CD-n kazettán is! + Egy éve kiadtak vmi Shadows of the Empire (nem a játék) soundtrack-et, de nem Williams jegyezte, nem tudom milyen lehet.
Zombie Creative Commons License 1999.06.17 0 0 1237
En az MCD zeneboltokat ajanlanam. Van egy a Nyugatinal (Jokai u.40)
egy a koruton a Baross u. megallonal, egy meg a Vorosmarty teren.
Legalabbis regebben tuti volt nekik, megha nem is tul olcson (megiscsak
6 CD).
Persze ha valaki tud olcsobb helyet irja meg, egyszer en is lehet megveszem majd oket.
Előzmény: tigryss (1236)
tigryss Creative Commons License 1999.06.17 0 0 1236
Sziasztok!

Bocs, lehet, hogy kicsit offtopic lesz. Meg tudná valaki mondani,hogy hol lehet még megvenni az első három rész zenéjét CD-n? A Special Edition-ok zenéjére gondolok. Sok helyen néztem, de nem jártam sikerrel...

Üdv.: tigryss

ds9 Creative Commons License 1999.06.17 0 0 1235
Belenéztem a TheForce.net-be és egy vitás kérdésre sikerült választ kapnom amit itt már többek érdeklődését felkeltette.

Qui Gon Jinn-nek már 3 Padawan tanítványa volt.

Obi wan Kenobi-t, mielőtt Qui Gon Junn tanítványa lett volna Yoda / !!! / tanította.

Sas Creative Commons License 1999.06.17 0 0 1234
Sziasztok!
Azt hiszem aki kiváncsi a további részek tartalmára, az jobb ha fel megy az alábbi linkre! Elég részletes dolgokat találtam! Jó mazsolázgatást!

http://www.duke.edu/~egm/prequels/

pepe Creative Commons License 1999.06.17 0 0 1233
Ha valakit érdekelnek a TPM-ből végülis kihagyott részek, mondatok és jelentek, a Theforce.net-en van egy ragyogó összeállítás, magyarázatokkal, mindennel.
A figura aki összedobta, még azt is elemzi, hogy kár-e, hogy az adott jelenetet kivágták a végleges filmből, avagy sem. Nem meglepő módon azt a három-négy kivágott mondatot igencsak fájlalja, amely Darth Maul jellemét gazdagíthatta volna. Ellentétben azzal a jelentettel, amely Jar-jar karakterét árnyalhatta volna tovább azáltal, hogy bemutatja, amint Blinks kolléga égő fenékkel szaladgál...
ds9 Creative Commons License 1999.06.17 0 0 1232
Ja, még valami most olvastam, hogy a film kedden hivatalosan is átlépte a 300 milliós bevételt ( ez nem mond ellent Flaci site-jának csak ott már a nemzetközi bevételek is szerepelnek ) az USA-ban.

Ez az első film amely 28 nap alatt elérte ezt az eredményt, a Titanic ezt 44 nap alatt tette meg. Tehát mi lehet a következő a TPM-nek ? A következő gyorsasági rekord a 350 millió dolláros amelyet ugyancsak a Titanic tart ( 58 nappal ).

ds9 Creative Commons License 1999.06.17 0 0 1231
Inkább fordítva, olyan van benne ami a filmben nincs, rögtön a legelején amikor a robotok beszélgetnek, Darth Maul-nak 1-2 plusz mondata stb.

Most még elég lassú vagyok és nem emlékszem pontosan, hogy mi az ami a filmben van, de ebben nincs, de majd átgondolom.

Előzmény: chris7 (1228)
chris7 Creative Commons License 1999.06.17 0 0 1230
Azt hiszem az Atomon olvastam az ötven évet, de ez nem tuti. Már nem emlékszem, tucatjával olvasgattam a filmmel foglakozó internet oldalakat, amíg nem láttam a filmet és olvastam a forgatókönyvet. Attól kezdve már csak ezekkel foglalkoztam.
Előzmény: Zombie (1219)
qgibg Creative Commons License 1999.06.17 0 0 1229
Mi is tortent valojaban a Titanicon (avagy DiCaprio suxx):

Borisz
chris7 Creative Commons License 1999.06.17 0 0 1228
Ugyanaz a kiadvány van meg nekem is. Mit találtál a filmben, ami ebből hiányzik ? Én nem vettem észre semmi különöset, de valószínűleg még nem végeztem alapos összehasonlító munkát. Most ugyan itt van winchester-en a film és a táskámban a forgatókönyv, de sajna nincs hangszóró a munkahelyi gépem hangkártyájába dugva és ha lenne is, kissé ciki lenne munkaidőben ezen dolgozni. Azért az ilyen és hasonló melókat nagyon élvezném !
Előzmény: ds9 (1220)
chris7 Creative Commons License 1999.06.17 0 0 1227
Mónikától függ a dolog, nála van meg a fénymásolat. Én kétlem, hogy bármilyen software felismerné a könyv közepe miatt görbülten másolt sorokat, de ha papíron jó akkor érdeklődj Mónikánál.
Előzmény: pint (1218)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!