Kösz a tippeket az Episode 4-5-6 zenéjével kapcsolatban!!!
Bár egy "kissé" drágák, azért John Williams zenéje megér ennyit
(legalábbis nekem).
Más: A citromírás szerintem remek ötlet volt, de a megváltozott
háttérszínnek megfelelően ezentúl szürkével kéne írni ezeket a részeket.
Üdv.
Én aztán tényleg szerettem a Kolját, TREX, de hogy lehet azt összehasonlítani a SW-zal?!
Olyan, mintha a sajtot hasonlítanád a csokoládéhoz... Mind a kettőt szeretem, de nem tudnám azt mondani, hogy az egyik jobb, mint a másik, bár mindkettő élelmiszer.:))
Én a héten láttam... Megpróbálnám összefoglalni a lényeget.
Forgatókönyv: 1. Mélység Titka (+ Mélytengeri szörnyeteg) - avagy Vizipók csodapók (Nyúlfűl csávó a galibikus - avagy Ez itt a keserédes mosoly helye? Jellemkomikum - de kié?)
2. Ben Húr - avagy ritka a tömeg, pedig a statiszta igazán nem drága
3. Ötödik elem (méhkaptár parlament) - avagy ne nézz ki az ablakon, mert idegrohamot kapsz a forgalomtól!
4. Konzerv hadsereg az jurassicgarafaxok ellen - avagy a Sztársíptrúperszbrévhárt
4. Ki céloz jobban verseny, a kisfiúk vagy az álruhás uralkodólánykák? (3:3, a hosszabbításban aranygól a kisfiúk javára.)
5. Jól bevált Star Wars nagyjelenet, különféle színű lézerkardokkal.
Mondanivaló: Agyoncsépelt lelkizés, nem létező dzsedi-mélységek, közhelybölcsességek, fordulattalan politikai suskus.
De azért az erő velünk van.
Látvány: OK. (Mert a lányka sokat dobott a dolgon. :o)
A Kolja jobb volt. :o) Sokkal. :o))) SokkalSokkalSokkal! :oDDD
No.
Nehany dolog... Ma megkaptam az Illustrated Screenplay fenymasolatat
(meg egyszer thx chris7, Monika). Kozben a net-rol szereztem egy egesz
turheto valtozatot, es ugy nez ki csak itt-ott kell belejavitani. Most nekiulok
es megcsinalom, ha minden jol megy meg mai nap kesz lesz jol. Sima
txt formatum lesz, abbol majd aki akar csinal word-ot, html-t...
Abban bizhattok hogy en nem fogom trehanyul megcsinalni... hiba nem
lesz benne es nem is marad ki semmi.
Ahogy neztem a film es a forgatokonyv tobb helyen elut egymastol...
Erre gyorsan rajottem mert pl. ket kedvenc szovegem sincs benne a forgatokonyvben. ("This floor is not entirely stable" meg a "We will watch
your career with great interest")
En egyelore a forgatokonyvet akarom txt-be atvinni hibatlanul, aztan lehet
szo arrol hogy a film szoveget is megcsinalom/megcsinaljuk. Ugyis ujra
meg akarom nezni :-)
CD-k: voltam ma az MCD-ben (Jokai u. 40.), az Episode 4-5-6 soundtrack fejenket 6200 HUF (2-2-2 CD), az Episode 1 soundtrack 4200 HUF. Van mindegyik.
az uszasrol: ds9-nek igaza van sracok, az az egyetlen ertelmes magyarazat. Kedves lolka_bolka, az Episode 4-6-ban tobb tucat hasonlo
kaliberu "rendezoi hiba" van, szoval ha Lucas-bol ki akarsz abrandulni,
akkor azt mar joval korabban is megtehetted volna.
Ezek a bug-ok engem csak megmosolyogtatnak, nem kell toluk mindjart
begozolni. *Nincs* hibatlan film.
1. Valószínüleg az erőtér szedi le a vizet róluk, ezért is néznek csodálkozva amikor átmennek rajta.
2. Nem állva úsznak, egyébként amikor belépnek már állnak, tekintve, hogy az erőtér előtt van egy platform, amire először fellépnek ( ekkor egyenesednek ki ) és csak utána mennek át az erőtéren.
;)))
Újabb gyöngyszem az előbbi forrásból, most már leendő a második epizódot célba véve.
Palpatine: "Anakin, Qui-Gon never told you who your real father was..."
Anakin: "He told me enough, he told me it was germs!"
P:"No, Anakin... I am your father! Join me and we can rule the galaxy as father and son."
A:"Oh, really? In that case, sure. Can we end this destructive conflict and bring order to the galaxy, while we're at it?"
P:"Now, that's my boy. Just kill the Jedi and we'll be on our way. I like that 'Order' idea. Let's call it the 'New Order.'"
:]]]
A JediNet-nek van egy figyelemreméltó fóruma, a Jedi Council Chamber. Itt tematikusan tárgyalják a Sagát, ilyen és hasonló pontokba foglalva:
Citrom On -Mire gondolt Darth Maul, amikor meghalt?
-Mi az a gömb amit Boss Nass a TPM végén kapot.
Eddig...
Erre az utóbbira a legeredetibb válasz:
The orb is Adam Sandler's gall bladder (Just read on before saying "yeah right.)On his album, Adam Sandler has a bit called Lucas' Bladder. Also, Lucas was on some entertainment show, and he commented that Sandler was a "Glowing orb of BLUE comedic genius."...etc.
Ne csináljuk már ezt... Ez ilyen fogd rá a nyuszira.
Mind1, tuladjdonképpen az is lehetne, hogy a Jedi lovagok tudnak repülni is, hisz velük van az erő, jelen esetünkben az erőtér :) Minden a jedikkel van.
ja nekem is feltünt, de én azzal magyaráztam magamnak, hogy az erőtér szedte le róluk a vizet amikor atmentek rajta.. tudjátok ez olyan speciális erőtér volt :))) ilyet nem lehet minden vegyes boltban kapni...
Nagyon durva!!! (Lehet hogy már volt róla szó, én nem láttam a topicban ilyet akkor bocs)
Van egy hiba a filmben. A sztori szempontjából nem jelentős hiba, sőt a sztori szempontjából nem hiba. Rendezői hiba!!!
Nem tudom a citromírást, csillaggal jelzem amit nem kell olvasni,
A víz alatti városban beúsznak egy épületbe.
Amikor belépnek, nem csak hogy nem vizesek, még a ruhájuk sem, csutka szárazak. Ez szerintem egy olyan alapvető rendezői hiba, hogy szinte kiábrándultam Lucas -ból. + 2* elsütötték ugyanazt a poént, hogy a kishal bekapja a vízalatti járművet, de a kishalat bekapja a nagyhal.
Én a hétvégén láttam a Duna Plaza Megastore-ban mind a három régebbi epizód soundtrack CD-jét, epizódonként olyan 6.800 Ft környékén. Még szerencse, hogy én inkább csak a filmekért vagyok oda, a zenéjükért annyira nem.
Múlt héten voltam a Dunaplaza-ban a Virgin-ben és mind a négy rész zenéje kapható volt. Sőt, nemcsak CD-n kazettán is! + Egy éve kiadtak vmi Shadows of the Empire (nem a játék) soundtrack-et, de nem Williams jegyezte, nem tudom milyen lehet.
En az MCD zeneboltokat ajanlanam. Van egy a Nyugatinal (Jokai u.40)
egy a koruton a Baross u. megallonal, egy meg a Vorosmarty teren.
Legalabbis regebben tuti volt nekik, megha nem is tul olcson (megiscsak
6 CD).
Persze ha valaki tud olcsobb helyet irja meg, egyszer en is lehet megveszem majd oket.
Bocs, lehet, hogy kicsit offtopic lesz. Meg tudná valaki mondani,hogy hol lehet még megvenni az első három rész zenéjét CD-n? A Special Edition-ok zenéjére gondolok. Sok helyen néztem, de nem jártam sikerrel...
Sziasztok!
Azt hiszem aki kiváncsi a további részek tartalmára, az jobb ha fel megy az alábbi linkre! Elég részletes dolgokat találtam! Jó mazsolázgatást!
Ha valakit érdekelnek a TPM-ből végülis kihagyott részek, mondatok és jelentek, a Theforce.net-en van egy ragyogó összeállítás, magyarázatokkal, mindennel.
A figura aki összedobta, még azt is elemzi, hogy kár-e, hogy az adott jelenetet kivágták a végleges filmből, avagy sem. Nem meglepő módon azt a három-négy kivágott mondatot igencsak fájlalja, amely Darth Maul jellemét gazdagíthatta volna. Ellentétben azzal a jelentettel, amely Jar-jar karakterét árnyalhatta volna tovább azáltal, hogy bemutatja, amint Blinks kolléga égő fenékkel szaladgál...
Ja, még valami most olvastam, hogy a film kedden hivatalosan is átlépte a 300 milliós bevételt ( ez nem mond ellent Flaci site-jának csak ott már a nemzetközi bevételek is szerepelnek ) az USA-ban.
Ez az első film amely 28 nap alatt elérte ezt az eredményt, a Titanic ezt 44 nap alatt tette meg. Tehát mi lehet a következő a TPM-nek ? A következő gyorsasági rekord a 350 millió dolláros amelyet ugyancsak a Titanic tart ( 58 nappal ).
Azt hiszem az Atomon olvastam az ötven évet, de ez nem tuti. Már nem emlékszem, tucatjával olvasgattam a filmmel foglakozó internet oldalakat, amíg nem láttam a filmet és olvastam a forgatókönyvet. Attól kezdve már csak ezekkel foglalkoztam.
Ugyanaz a kiadvány van meg nekem is. Mit találtál a filmben, ami ebből hiányzik ? Én nem vettem észre semmi különöset, de valószínűleg még nem végeztem alapos összehasonlító munkát. Most ugyan itt van winchester-en a film és a táskámban a forgatókönyv, de sajna nincs hangszóró a munkahelyi gépem hangkártyájába dugva és ha lenne is, kissé ciki lenne munkaidőben ezen dolgozni. Azért az ilyen és hasonló melókat nagyon élvezném !
Mónikától függ a dolog, nála van meg a fénymásolat. Én kétlem, hogy bármilyen software felismerné a könyv közepe miatt görbülten másolt sorokat, de ha papíron jó akkor érdeklődj Mónikánál.