A Gungan Frontier egy edutainment cucc gyerekeknek, kb. olyan "komoly", mint a Yoda Stories. Ilyen cuccból még kettő készül, de most nem emlékszem a címükre...
Pc-s játékból ( CD-ROM ) 3 fajta van ( ennyit láttam az USA-ban, itt nem említem a Nintendos játékokat):
- The Phantom Menace
- Racer
- The Gungan Frontier
The Phantom Menace - Tomb Raider-szerű 3D akció/kaland
Episode I Racer - podrace
Obi-Wan - Dark Forces 3... (még nincs kész)
Insiders Guide - a Behind the Magic Episode I-es verziója (két-három hét múlva lesz)
Egyébként már majdnem a végénél járok a már teljes Illustrated Srceenplay újratördelésének (84 oldal + borító).
Ha van FinePrint-ed, kinyomtathatod egy kis A/5-ös füzetecskébe (mindössze 22 A/4-es lap kétoldalasan) és össze tudod fűzni középen.
Tökre úgy néz ki, mint egy eredeti forgatókönyv... leíró részek italic, nevek bold és a dialógusok behúzással ...
Ha kész lesz, majd jelzem (kb. 1 nap kell még ...)
Ha valakit érdekelne, szóljatok.
(Az anyag Word97 formátumú és összezippelve kb. 600K)
Offtop, de ha már szóba került: nekem nem fagy a win98 saját pléjerével sem. Sőt, azon folyamatos volt, azóta feltettem egy másikat, amit egy asus kártyához adtak, azzal itt-ott megakad.
Xing DVD Player vagy Creative PlayCenter (ezt a Creative Live-hoz adják. Egyik lejátszóval sem fagy ki egyik cd sem. Nem úgy, mint a sima ActiveMovie Player-rel :(((
Üdv,
Wizzard.
U.i.: A Xing MPEG 3.30 nálam többször kiakadt - meglepetésemre.
Nemi adalek meg a box office adatokhoz... osszegyujtottem a TPM heti
beveteleit. Ime (minden szam millio dollar ha vki nem tudna, az elso szam
a heti bevetel, a masodik az osszbevetel):
maj.19.- maj.24. 105.66 105.66
maj.25.- maj.31. 101.44 207.10
jun.1.-jun.6. 48.66 255.76
jun.7.-jun.13. 41.21 296.97
jun.14.-jun.20. 31.10 328.07
jun.21.-jun.27. 24.09 352.16
Gondolom latszik a tendencia, mindenki kedvere tippelhet a kovetkezo hetre.
Szerintem realis a 370 millio elerese a heten, es esetleg 3, de legfeljebb
4 het alatt a 400 millio atlepese. A TPM a 350-es hatart ezzel 41 nap alatt
lepte at, amivel termeszetesen ujra rekordot dontott (Titanic: 58 nap).
A 400 milliohoz kb. 60-70 nap kell majd. Nehez lesz, mert odakint a heten
mutatjak be a Wild Wild West-et.
Egy gyors körkérdés: ki mivel játssza le az mpeg videókat?
Készítettem egy feliratozóprogramot, amely egy külön ablakban írja ki a magyar szöveget (így nem kell újra letölteni a filmet). De a feliratot ugye szinkronizálni kell a képhez.
Tehát mint azt a múlt héten ( éz aztán a hétvégén is )jó érzékkel :) megjósoltam a SW:TPM átlépte a 352 millió dolláros bevételt ezzel ismét ráverve a Titanic által tartott rekordra.
A hét végi bevételek a következők:
1/New BIG DADDY $41.2
2/ 1 TARZAN $23.5/$77.02
3/ 2 AUSTIN POWERS: THE SPY WHO SHAGGED ME $18.5/$150.8
4/ 3 THE GENERAL'S DAUGHTER $15.6/$47.2
5/ 4 STAR WARS I: THE PHANTOM MENACE $14.6/$352.16
6/ 5 NOTTING HILL $5.1/$89.1
7/ 7 THE MUMMY $2.1/$145.96
8/ 6 INSTINCT $1.9/$30.6
9/ - AN IDEAL HUSBAND $1.1/$1.42
10/ 8 THE MATRIX $1.0/$165.67
Azt amit írtam, SE elötti interjúból vettem, tehát nem nyomtatásban volt leírva, hanem maga Lucas bátyó mondta, hogy az első forgatókönyv, mindhárom tészt tartalmazta. Egyébként az SW könyvben, amit lenteb említettem ez is szépen le van írva - szerintem ez a legjobb antológia, ami megjelent a műfajban - hogy már a kezdetén megvolt a három rész.
A ROTJ elötti interjúban Lucast megkérdezi a riporter, hogy film mennyire lett olyan, mint az annak idején megálmodta, Lucas azt válaszolta, hogy szinte teljesen, csak az eredeti forgatókönyvben ewokok helyett vukik lettek volna az ewokok technikai szintjén. Én mindenhol azt olvastam, hogy már megvolt a teljes triológia vázlatos forgatókönyve. Mindenkinek ajánlom a riportot, vagy föl kéne pakolnia eMU-nak az Atomra.
Kedves Csodaszarvas, a dolog az atom.pganet.com-rol mar egy jo
ideje letoltheto, en is onnan szereztem... a cime "Troops" es egy bizonyos
Kevin Rublo csinalta, a homepage pedig a theforce.net/troops (pl. ott van
a script...) Amint te is mondtad ez egy SW/Cops parodia.
Egyebkent tenyleg mindenkinek latnia kell.
Megyek fel a cimborahoz, mar rohogve invital be es mutatja a monitort. Aszongya most szerezte.
Biztos ismeritek a Cops sorozatot a tevebol. Na fekete kepernyo, rajta szokasos felirat meg minden. Alatta zene: Bad boys bad boys what you gonna do ... (mindez film szeru, mintha a tv1 et nezned!)
Aztan bevillan egy birodalmi bazis a tatooinrol! Epp a 3 szarnyu transport ship szal fel, mellette egy siklo indul. Az egesz alatt narrator. Aztan a kamera ravalt a siklora es utasara, alul a felirat ido/officer x y es elkezdi mondani, hogy mikor lepett be, epp mennyit fizetnek, es mi a dolga. Aszittem beszarok. Konnyesre rohogtuk magunkat. Aztan odaerunk a Jawak hoz (epp a stolen droidokat kerestek, a new hope eleje). Ott faggatjak oket, mint a zsaruk a copsbol, vitatkoznak veluk meg minden. Bejonnek Beruek is, Beru neni epp uvoltve vitatkozik, mint egy kabszeres fekete csalad valami gettobol. :) A vegere kiderul hogy miert haltak meg a Jawak, miert egtek ki Beruek, es egyaltalan miert keresik Lukeot. A rohamosztagosok meg kozben nyomjak a suket dumat.
BEASZARAS!!!!!!!!!!!!!! :)))))))))))
ui.: szerintem ez a kijovo Starwars Inszajderben benne lesz. Maskepp nem tom elkepzelni hogyan csinalhattak meg.
Az új adatok szerint a SW:TPM a pénteki napon a várakozásoknak megfelelően visszaesett az 5. helyre a bevételi listán, de csak 22%-os csökkenés tapasztalható a múlt hét pénteki bevételekhez képest.
A pénteki bevételek:
1. Adam Sandler's Big Daddy: $14.5 millió ( bemutató hétvége )
2. Tarzan: 6.5 millió ( második hétvége )
3. Austin Powers 2: 5.72 millió ( harmadik hétvége )
4. General's Daughter: 4.28 millió ( második hétvége )
5. Star Wars:Episode 1: 3.77 millió ( hatodik hétvége )
Tehát azért az látszik, hogy a SW még mindig nagyon jól tartja magát, ahhoz képest, hogy 6. hete fut és az első 5-ben a többi film 1, 2 ill. 3 hete megy még csak.
Elemzők szerint a szombat/vasárnapi bevételekkel együtt a hétvégi SW bevétel elérhati a 15 millió dollárt és ezzel az összbevételek a 350-et, amivel megdőlne egy újabb rekord a Titanic-kal szemben ( láss engem: ds9 1999-06-22 15:50:13 ), valamint a film már csak 7 millióval lenne lemaradva az USA All Time 4. Jurassic Park-tól.
"itt az a gond (szerintem) hogy emberszeru CG leny (mint Jar Jar) meg
nem oldhato meg tokeletesen (legalabbis az ILM nem tudta megcsinalni). "
szerintem semmi gond nem volt vele. ha nem tetszik a mozgasa, akkor a szineszt szidd akirol leszedtek, ugyanis egy-az-egyben az ove. a hapek egy mozgasszinhaz tagja (ha jol tudom), es pont emiatt az idiota mozgas miatt valasztottak. sot a hangja is eredeti. milyen lehet a ficko eloben! :))
"Nezd meg viszont Watto-t. Teljesen tokeletes, nala egy szavad nem lehet
hogy szar a mozgasa, mivel azt se tudod hogy hogy kene mozognia."
mikor emeltem en egy szot is a CG szereplok ellen? nekem mind maximalisan bejott. szerintem boss nass viszi el a palmat brrrrr :)
Nem hiszem, ami keszen volt regen is es az SE-be bekerult az a
Solo/Jabba jelenet az ANH-ban.... a tobbi mind uj. Meg arrol is olvastam
mely ILM munkatarsak jatszottak X-et meg Y-t az uj jelenetekben.
A kibovitett Mos Eisley-be erkezesrol Lucas is beszelt az SE kapcsan,
es egyertelmuen az derul ki hogy a plusz dolgok mind ujak, es azert
raktak be, hogy Mos Eisley nagyobbnak, forgalmasabbnak stb. tunjon mint
amilyen regen volt.
Hmm, az utólag bekerült Mos Eisley jelenetek is készen voltak már 1979-ben, csak kihagyták a filmből a technika, vagy más egyéb hiányában. SZVSZ a könyvbe az eredeti történet alapján került bele.
Dehogy bántom én a ROTJ-t, nekem is nagyon bejön az általad említett részek mindegyike, a birodalmi rombolók is állatok és az is nagyon király amikor Vader hajója beleáll a Death Star-ba.
Nekem csak a sztori bizonyos részeivel van problémám, amik szerintem nem annyira profik és ezért jön be nekem a TPM, mert ott a sztori egészét és a kis intrikákat sokkal jobbnak tartom.
> Amikor a Csillagok Háborúja kijött 1979-ben a mozikban, már akkor is
> Episode IV. A New Hope név alatt futott.
Ennek utananezek a Behind the Magic-en mert en tenyleg masra
emlekszem. Valamelyik forras mar megint baromsagot beszel.
A szarnyalo kepzeletben annyi van leirva, hogy a forgatokonyv cime volt
"Luke Skywalker kalandjai, ahogy azt a Whill Kronika leirja - Elso saga:
Csillagok Haboruja". Asszem ez a forgatokonyv meg is van valahol.
> Azt se felejtsük el, hogy azt sem tudja ( Lucas ), hogy a SW könyvek ( az > a több száz ) miről szólnak
Ez igaz szerintem is, bar van ellenpelda is ra :)
Az ANH SE-ben, a kibovitett Mos Eisley jelenetben latszik a cantina mellett
egy becsapodott urhajo maradvanya (szepen kiall fuggolegesen). Nos,
ez a Tales From the Mos Eisley Cantina regenyben van benne...
azert nem kell mindig az ROJ-t gyalazni. Az eleje szuper jo (Jabba osszes,
Vader/Jerjerrod, Vader/Emperor jelenetek kiralyak) meg a Battle of Endor is
tok jo es kesz. Meg hat benne van az Emperor es az eleg is :)