Cron: a Kuative Yards a következő részben mér benn lessz , ez a cég gyártja a Birodalmi hadigépezetet , asszem már lesznek is benne , de érdekes megnézni Maul gépét , kicsit van benne valami Interceptor vonás , no meg a Federáció gépei is (pár elmosódott folt csupán) hasonlítanak rá.
Ja és még valami. A Császár a IV. epizódban a szenátust oszlatja fel, nem valami kongresszust. És Clive Rivell van beírva a Császár hangjának az V. epizódban, hogy kinek a pofija volt, az passz.
Mindhármójukat ugyanaz a fazon játsza, Ian McDiarmid (az előző három filmből csak a harmadikban volt ő a Császár). Persze Darth Sidious-hoz nincs beírva sehol a neve, de szerintem egyértelmű.
Nem vagyok egy kukacoskodó típus, de érdekelne engem valami. Az öreg Palpatine-nek az ESB (EP V.) miért volt elrohadva a fél arca, mikor Vader-ral értekezett a meteorvihar közepén az Executor-on? Lehet, hogy ilyen jó a birodalmi sebészet, de a ROJ-ban már csak "sima" szottyadt öregtata arca volt.
Még egy kérdés, bár lehet, hogy kissé korai. Mikortól láthatunk majd TIE fighter-eket és csillagrombolókat.
Az is érdekelne (nem láttam a Behind the Magic CD-t), hogy miként vette át Palpatine az uralmat. Amit tudok, hogy a IV. epizódban oszlatja fel a kongresszust.
Furcsa, hogy ilyen szerintem egyértelmű dolgokról vitáztok.
Darth Sidious=Palpatine=A későbbi Császár
Jar-Jar Binks kolléga pedig azért nem akart visszamenni a víz alatti városba, mert halálbüntetés várta, ugyanis az ügyetlensége miatt halálos balesetet okozott régebben. Ennél pontosabban még a forgatókönyvből sem bírtam kibogozni, Jar-Jar szövege leírva is egy rémálom-angol.
Kicsit bővebben is kifejthetted volna, így csak találgatok, hogy mit is akartál írni.
Első mondat: nem értem. Mit számít, hogy hány év telt el? Miért játszaná ugyanaz a színész, ha nem ugyanaz? Miért tud mindenről Sidious, amiről Palpatine. Emlékezz a film végére:
Mace Windu: But which one is destroyed, the master or the apprentice? Aztán a kamera jelentősségteljesen Palpatine-t mutatja.
Hogy palpatine miért néz ki ugyanúgy? Hát nem néz ki ugyanúgy! Itt 50 éves forma szenátorként is, a csuklya alatt is. A E6-ban meg olyan volt, mint egy múmia. Beesett nedvedző szemek, löttyedt bőr. Ja, és nem 3x idősebb, hanem úgy 100 felé járhat akkor.
Na igen, csak közben eltelik jó pár év, másrészt volt valaki rajta(és a robotokon) kívül aki játszott az első trilógiában?
Különben miért nézne ki ugyanúgy Palpatine mint 3x évvel idősebben, ráadásul kétféleképpen. Szerintem =/=.
Most akkor térjünk vissza a Sidious=Palpatine kérdéshez? Mikor firtatták, hogy miért nincs Sidious neve a stáblistán, Lucas annyit mondott: úgyis tudjátok, hogy ki ő.
Az első könyvben legalábbis az volt hogy azért csinált diktatúrát hogy hatékonyabbá tegye az apparátust, stb (valahogy úgy fogalmaz, hogy "a nép segélykiáltása már nem jutott el hozzá" ), és ennek nem is mond ellent ez a film sem. Az biztos hogy hatalmat akart mindenáron, tehát ez alapján tényleg nem áll a jó oldalon de még nem is sötét jedi mester.
Tudom, hogy nem sw1, de egy erdekesseg: az sw4-ben (A New Hope), a halalcsillag felrobbantasa utan, amikor Luke visszater a hangarba es Leia a nyakaba ugrik, Luke (Mark Hamill), az igazi nevet kialtja Leianak (Carrie Fisher), azaz "Carrie"-t kialt. :-))
Wizzard: nem jon be a starwarz site :(( meg csak nem is talalja. Megszunt volna???
icy_bro: azt tanacsolom, vedd meg konyvben is (mar megjelent magyarul),
de a forgatokonyv is letoltheto, abbol is konnyebben megertheted a tortenetet.
Az a "nyulfulu allat" pedig Jar Jar Binks, ot kitiltottak az orszagukbol (az, hogy miert, nem derul ki).
Han Solo: Palpatine-nal kapcsolatban kisse mellefogtal, mar itt sem all a jo oldalon (nezd csak meg jobban a filmet).
"a IV-V-VI. részben "még" szögletes, az I. részben "már" dizájnos, ívelt, formatervezett gépek repkedtek"
Néhány éve még a "dizájnos, ívelt, formatervezett gépek" voltak a menők a repülőgépek között. Ma meg itt a Lopakodó.(jó szögletes) Szerintem egy technológia fejlettségét nem lehet egyszerűen az alakból kikövetkeztetni...
A két Jedi a megszálló robothadsereggel együtt jut le, kerestetik is őket közben a robotokkal. Utána eljutnak a szenátushoz, ahol persze nem lehet gyors döntést hozni (előbb ki akarják vizsgálni, stb.) Ezért bizalmatlansági indítványt terjeszt elő a királynő a szenátus fejével szemben, azután le is szavazzák és a végén megválasztják helyette Palpatine szenátort aki olyan mint a legtöbb politikus: azt hiszi hogy ő tudja igazán, mi kell az embereknek. Most még nem lehet tudni hogy lesz császár, de valószínűleg akkor még a jó oldalon áll. Az jó kérdés hogy miért akarják megbüntetni azt a lényt, de valószínüleg ki volt tiltva a városból, mondja is a Jediknek hogy szörnyű dolgok várnak rá ha visszatér. Ezek után a Jedik közlik hogy aminek a hangját hallja (robotsereg) az 100x rosszabb, ezek után mennek le a városba.
Ez nem olyan egyszerű a Seven, New Line Cinema produkció, ezeket itthon a Flamex forgalmazza ( Austin P. )nagyon nagy késésekkel, valószínüleg anyagi okok miatt.
A többi stúdió közül egyedül a Dymension ( Scream 1-2) és a Miramax( Jackie Brown, Goodwill Hunting ) hovatartozása kérdéses, mert az USA-ban a Disney forgalmazza őket, de nálunk nem és ezek a filmek tényleg megvásárlásra kerülnek.
A többi stúdiónak Magyarországon van képviselete, a filmeket nem kell megvenni, ezeket forgalmazzák.
Intercom : Disney, Columbia ( Sony ), 20th CenturyFox, Warner
UIP ( Dunafilm ): Universal, Paramount, Dreamworks, MGM ( bár ez pont tegnap az USA-ban átkerült a 20 th Century Fox-hoz, kötöttek egy 3 éves forgalmazási szerződést velük, kiiktatva evvel a UIP-t ).
More Question!
Miért kell egy harcra programozott, amúgy gagyi módon összetákolt kutyafejű, Walt Disney mesébe illő robotnak TÁVCSŐ ahhoz, hogy a tőle 500-1000 méterre lévő objektumot szemügyre vegye? (Talán emberi szeme volt?!)
Továbbá a IV-V-VI. részben "még" szögletes, az I. részben "már" dizájnos, ívelt, formatervezett gépek repkedtek a zűrben (hogyisvanez?).
EGYÉBKÉNT TUDJA VALAKI, HOGY KONKRÉTAN MI VOLT A FILM MONDANIVALÓJA?
Hol marad a beígért, dollármilliókat felemésztő látvány?
Én egyáltalán a STAR WARS EPISODE ONE filmet láttam?
Ahogy ds9 is megjosolta, a hetfoi adatok szerint a TPM atvette az 5.
helyezest az orokranglistan. Az osszesitett adatok alapjan a TPM
330.44 millio dollaros bevetelnel tart, es ezzel megelozte a Forrest Gump-ot.
A kovetkezo allomas a Jurassic Park, 356.84 millioval.
En maximum ket hetet adok neki.
lehet, hogy azért jönnek be később egyes filmek, mert akkor olcsóbban veszik meg őket ezeken a nagy filmes találkákon, itt persze nem a 4-5 hónapos késére gondolok, hanem a több évesre. A hetedik pl rengeteget késett, pedig elég nagy kaliberű film volt, nem hinném, hogy az esetében az ár csökkenésére vártak volna, de azért van arra is példa szerintem.
Ime egy kis reszlet egy Sunday Mirror-fele Ray Park interjubol:
(http://www.sundaymirror.co.uk/stories/F2006938.html)
"People couldn't look at me on set," he says. "I'd be walking along and girls would turn away or look at the floor. It was as if I was Hannibal Lecter."
:))
Azert biztos nem olyan rossz Darth Maul-nak lenni....
Erről már volt szó korábban ( egyébként a Mummy au USA-ban már 7 hete megy ), de nem tudtunk közös nevezőre jutni.
Itt valószínüleg szokásokról van szó, először a filmek az USA-ban kerülnek bemutatásra, aztán mennek tovább, ez az idő ( az Usa és közöttünk ) hol több hol kevesebb.
Már többször említettem kedvenceimet ( Scream, Scream 2, Jackie Brown, Austin Powers, etc ) amelyek közel 1.5-2 év késéssel bírtak megjelenni.Felhívnám a figyelmet a jövő hónapban bemutatásra kerülő Mimic c. filmre is, amelyet 1997 Szeptemberben láttam San Diego-ban és DVD-n is megjelent már 1.5 éve.
Ezek az abszolút negatív példák, azt, hogy bizonyos filmek miért érnek ide korábban ( 1-2 hónap: The Mummy, Entrapment, Wild wild west, etc ) mások miért érnek ide későbben ( 3-5 hónap: The Matrix, SW, Notting Hill ) és aztán meg a többiek miért késnek még többet azt én sem értem, mert sok logika nincs benne.
Eddig azt hittem, hogy a Universal filmek sokat késnek ( Lost World:J. Park ), erre most a Mummy itt van hamar.
Azt hittem, hogy a 20th Century Fox filmek sokat késnek ( X-files, Something about Mary, SW: TPM ), erre az Entrapment bejött 4 héten belül az USA bemutatóhoz képest.
Azt hittem, hogy a Warner Bros. filmek gyorsan itt vannak ( Lethal Weapon 4 ), aztán a The Matrix késik 5 hónapot.
egy kerdes, ami mar regota foglalkoztat (gondolom masokat is), nem tudja valaki miert kesik europaban a film 4 honapot? en a jogokra gondoltam korabban, de akkor a mummy miert jon ki itt 2 hettel az ami premier utan...
na mindegy, ez nem haragos level (egy honapja meg az lett volna), hanem erdeklodo.
ami idegesit, hogy ugy sajnaljak az SW siteon a japanokat, hogy nekik 3 hetet kell varniuk a filmre. minket is sajnaljanak egy kicsit. csak egy kicsit legalabb
légyszíves add meg a pontos helyét a kihagyott részekkel foglalkozó írásnak ( theforce.net ), mert keresem egy ideje, de nem találom.
Ha bárki más tudja szóljon.
Köszi.
A hét végi bevételek elég jól alakultak, annak ellenére, hogy az új Disney rajzfilm ( Tarzan ) és az új Travolta krimi ( The general's daughter ) is nagyon jól illetve jól szerepelt ( 1.hely, 3.hely ), valamint az "Austin Powers: The spy who shagged me" is tartja magát ( 2. hely, 2 hétvége, 31 millió, összbevétel:116 millió, ami nem rossz ) a SW: TPM ezen a hétvégén is hozott 18.859 milliót ( a hétköznapi bevételekkel együtt 30 milliót ).
Evvel a film az amerikai all time listán felugrott a 6. helyre körülbelül 2 millióval lemaradva az 5. Forrset Gump-tól, ami lemaradást a mai nappal azt hiszem le is írhatjuk.
A nemzetközi ( USA + mindenki más ) bevételek ( nemzetközi még kevés van hiszen, még nagyon kevés helyen lett bemutatva, Ausztrália és Új Zéland pedig nem egy népesség bomba ) jelenleg a filmet a 47-ik helyre rakják ( de mivel a film még tulajdonképpen csak néhány országban lett bemutatva ezek a bevételek majd csak Október után lesznek érdekesek ).
A következő rekord megdöntése a 350 milliós bevételnél fog bekövetkezni ( USA ), ezt eddig ugyancsak a Titanic tartotta 55 nappal és mivel a SW ezt a bevételt ezen a hétvégén, de rossz esetben a következő héten ( hétközben ) már biztos behozza evvel ismét ráver a Titanicra.
Ha a hétvégére megvan a 350 akkor 39 nap alatt sikerült behozni ezt.
Egyébként visszamenőleg minden 50 milliós ( 50, 100, 150, etc ) rekordot a TPM tart.
A 400 milliót elérni már egy lassabb folyamat lesz, ott lehet, hogy a Titanic visszaszerzi a rekordtartó címét, hiszen a T. azt 60-62 nappal ( nem tudom pontosan ) tartja, bár addig a TPM-nek van még 26-28 napja, tehát semmi sem lehetetlen.
A filmet ( TPM ) még csak ma játszák 34. napja.
Most olvastam egyébként, hogy Európában most van éppen egy nagy filmforgalmazói összejövetel ( 8th Annual Cinema Expo Intl.) és ott hangzott el, hogy az európai filmorgalmazók a TPM leendő bevételeit nagyon magasra becsülik és a Titanic vezető helyét is veszélyeztetni látják.
Majd meglátjuk.
Egyébként ők is, mert a filmet nekik ma bemutatják.
Sajnos én még nem tudtam megvenni, bár elmentem a Budagyöngye elvtársról elnevezett plazaba, de nem volt.
És az időjárás kedvezőtlen volta miatt a városba nem óhajtottam belátogatni ( meg rendeltem egy pizzát és haza kellett érnem még őelőtte ).
Az élet csupa szomorúság.
Ahogy Woody Allen mondta, " Az életet, két részre lehet bontani, szörnyűségesre és nyomorúságosra."
Azért ez a midi-chlorian dolog nem egyértelmű. Mármint, hogy azok felelősek Anakin fogantatásáért. Igaz ugyan, hogy az anyja nem tud semmiféle apáról, de még Qui-Gon is csak valószínűsíti a dolgot a Jedi tanács előtt:
Qui-Gon: A boy...his cells have the highest concentration of midi-chlorians I have seen in a life form. It is possible he was conceived by the midi-chlorians.
Ha esetleg más forrásból (pl. könyv) ez egyértelmű, akkor bocs. A filmben illetve a forgatókönyvben csak lehetőségről beszélnek.