Viszonlyag szimpla volt, a dobok két oldalán a színpad teljes hosszábban motívumok az Early Days-ről és az első 4 albumról, hátul meg a szokásos óriásvásznak.
Volt egy csomó piró meg lángok. A klasszikus "ősz rocker Eddie"-n kívül volt még egy bazi nagy ülő démon is, amelyik a NOTB alatt tűnt fel Nicko fölött, a jobb oldalon.
Az aréna kb. olyan, mint a Főnix, de talán nagyobb.
Meg volt egy nagyokosság, a küzdőtérből elkerítettek egy olyan 15-20 métert a színpad előtt, oda másmilyen, drágább jeggyel lehetett bejutni. Így nem voltak 40 mtéeres borulások, a színpadtól 5-6 méterre is nyugodtan lehetett ugrabugrálni. Persze amikor Davey közénk csűrt egy marék pengetőt, egyik sem jött 25 centinél közelebb. :)
A prágai túrában az egyik legjobb a péntek esti Maiden-tali volt a Hells Bells sörözőben. 20 finn (!!! - pedig 2 show is lesz Helsinkiben) , páran Nottinghamből, 2 srác New Jersey-ből, 1 Texasból, 1 Horvátországból, a Brazíliából (kettő lett volna, de a haverja inkább a hotelben pihizett!!!) és a jóég tudja még hányan honnan. A kocsmáros jó érzékkel csak Maident bömböltetett egész éjjel, mindenki egymás nyakában volt, üvöltöttük a szövegeket, és mindenki ötösével kérte a söröket. Ahhoz képest, hogy a szombati nap róka-mókával indult, a koncerten bírtam a gyűrődést :) Hála a két NJ-i srácnak, akik adtak egy jegyet az elkerített részre; amit pedig Rokkótól vettem csütörtökön, eladtuk vmi helyi arcnak :)
a TNOTB-et én is rühellem általában a koncerteken, de ez így óriási volt. Sütött róluk, hogy mennyire lazán fogják fel az egészet, és hogy örömből zenélnek.
A böszme nagy Eddie meg kijött léggitározni a ráadás alatt :)
Bruce egy csomót dumált, elég jó formában volt, folyton piszkálódott a közönséggel is meg a társaival is, Adrian végighahotázta az összes Bruce-monológot. Nem tűnt rövidnek egyébként, szerintem korrekt volt.
"Bejött 4 helyes csaj vörös miniszoknyában és topban, vörös szarvakkal meg vasvillával, és bökögették Harrisék seggét, azok meg iszonyat arcokat vágtak :)"
Király lehetett! :) Máshol meg azt olvastam, hogy Bruce a Trooper alatt a kislemez borítón látható egyenruhát viselte (a piros kabátot).
Jó, hogy a "kötelező" számokat megpróbálják kicsit feldobni. (TNOTB, Trooper, IM, RTTH, stb.) Ezeket a számokat sokan unják már, de azért mindenki fel lenne háborodva ha kimaradnának a programból. Ha bármilyen módon átírnák, megváltoztatnák őket, szentségtörés lenne. Marad az, hogy extra showt csinálnak a számok alatt + ügyesen helyezik el őket a setlistben. Pl. az RTTH a koncert első felében jó ötlet, de biztos gyilkos volt a Number is közvetlenül a Phantom után. Vagyis ezt az elég nehéz feladatot, ami miatt már elég sok nyavajgás volt, úgy tűnik megoldották.
Bejött 4 helyes csaj vörös miniszoknyában és topban, vörös szarvakkal meg vasvillával, és bökögették Harrisék seggét, azok meg iszonyat arcokat vágtak :) Aztán lejött Bruce halálra ijesztette a csajokat. Jó móka volt.
Nem nagyon láttam Janick-et, mert Davey előtt álltam. Az Iron Maiden végén a szokott módon felkúrta a gitárját vagy 6 méteres magasságba, de elkapta, úgyhogy olyan nagyon nagy baja talán nem lehetett :)
Mondjuk a Run To The Hills/Number/Hallowed triász helyett. Amúgy itt van sorrendben, Blabbermouthról:
01. Murders in the Rue Morgue 02. Another Life 03. Prowler 04. The Trooper 05. Remember Tomorrow 06. Run to the Hills 07. Charlotte the Harlot 08. Revelations 09. Where Eagles Dare 10. Die With Your Boots On 11. Phantom of the Opera 12. The Number of the Beast 13. Hallowed Be Thy Name 14. Iron Maiden 15. Running Free 16. Drifter 17. Sanctuary
Olvasom, hogy Janick végig puffogott és összesen két szólója volt a koncerten. Ez igaz? Amúgy meg mázlista vagy baszki, kurva jó a setlist:) Bár még belegyömöszölhették volna a 22 Acacia Avenue/Prisonert/Children Of The Damned triót.
Bruce tegnap azt ígérte, hogy jövőre meglesz az új album :) Nagyon fasza volt a koncert!
Setlist:
Ides of March Murders in the Rue Morgue utána albumok szerint, nem sorrendben: Prowler Remember Tomorrow Running Free Phantom of the Opera Charlotte the Harlot Iron Maiden Sanctuary Another Life Drifter The Number of the Beast (betegre röhögtem magam) Run to the Hills Hallowed Be Thy Name Where Eagles Dare The Trooper Flight of Icarus
Izé, két hónap alatt megírni egy lemezt. Ráadásul konceptalbumot... Szerintem a 7th Sont nem két hónap alatt írták. Max a No Prayert... :-/ Egyedül én fosok?
OK, mindig azt nyilatkozza a csapat hogy nyomás alatt jobban "dolgoznak", de miért nem szánnak kicsit több időt a dalok kidolgozására? Az újkori Maiden lemezekre szerintem úgy általában jellemzo hogy tele vannak kurvajó ötletekkel, de sok dal szerkezetileg gyenge. Steve telerakja ilyen prog.rockos szöszmötöléssel hogy meglegyen 7-9 perc, oszt kész a "classic Maiden epic". Pl. Nomad, Dream Of Mirrors, The Thin Line Between stb.
Nem emléxem már hogy hol olvastam, Steve nyilatkozta, hogy anno a Rimes Of The Ancient Marinert több hét alatt írta. Jó munkához kell az idő... Nem kéne a gyorsasági eposz-írást erőltetni... Jobban örülnék, ha fél évvel később jönne ki a lemez, de télleg 7th Son színvonal lenne.
Köszi. "Last but not least, the planning for the new album is the following: writing would start in November 2005 and recording is planned for January 2006."
Sziasztok!
Szerintettek, Prágában a koncert napján, mennyi esélyem lehet még jegyet venni?
A helyi jegyirodában, telefonon keresztül biztattak, hogy nyugodtan mennyek lesz még.
Valakinek van információja mennyi jegyet adtak el?
Tudom, hülye szitu. De most jött össze, hogy el tudnék menni.
Nincs koncertjegyem, szállásom, de szeretnék kijutni.
Van esetleg ötletetek ezzel kapcsolatban?
Kornél