Amennyire en tudom, *ha* keszulne Episode VII-IX (ennek mint tudjuk
keves eselye van) akkor nem az eddig megirt regenyek alapjan keszulne
el, hanem egy teljesen uj Lucas sztori alapjan. Azt is olvastam hogy mivel
ez joval az Episode IV-VI utan jatszodna, nem szerepelnenek benne
Luke, Han, Leia es a tobbiek.
Belenéztem most a zahn féle sötétség ébredésébe. Amellett, hogy tetszett ez a trilógia, élvezhető filmet nehezen lehetne készíteni belőle + teljesen más szerkezetű és stílusú mint az eddig megfilmesített részek. Lehet, hogy nincs igazam.
Arra kíváncsi vagyok, hogy a prequel részek hatására az eredeti trilógia mennyire értékelődik át mennyivel dobódik meg Vader szerepe.
hajókról: Y-Wing EP IV-ben már elég régi darabnak számított, pláne nem a lázadók saját fejlesztésű hajója, ő is színre léphet valamelyik új részben
Dob, a Sith master-apprentice dologrol. Vader ugy gondolta, hogy Luke
lesz az apprentice-e es Palpatine-t eltakaritjak az utbol. Palpatine
termeszetesen Vader helyere gondolta Luke-ot apprentice-nek.
Ez egyebkent a regenyvaltozatbol teljesen egyertelmuen kiderul.
TPM zene mp3-ban: keress ra valamilyen MP3 keresoben (mp3.lycos.com). Ezer talalatot fog kidobni. En a 'duel of the fates' kifejezesre kerestem (igy, szokozokkel).
a Droidokról szólva , én (meg még páran) agymosásról tudok.
A Novellaákról szólva , asszem már meg lett jegyezve , hogy Lucast nem igazán érdeklik a könyvekben leírtak , ő a saját filmjeit "folytatja" , szóval a Zan féle könyveket (sajna) el lehet felejteni. Szerintem a SW6-ban Palpatine nem olyan öreg , hogy nem lehetne-e a jelenlegi teste , akkor is kb csak kb:110 éves.. a technics meg azért megoldhatja dolgokat , pláne az erő.
Erről a Sith dologról jut eszembe , ha anno Luke elfogadja Wader ajánlatát , és átáll a Sötét oldalra , akkor Wadernek távoznia kellet volna , hisz csak egy mester lehet (Palpatine) és egy tanítvány (Luke vagy Wader).. Wader maga alatt vágta a fát?
tuti hogy az lesz (memoria mosas), hisz mint tudjuk c3po-t (spoiler,citrom(?)):anakin gyartotta le, es gondolom igy hozza total huseges. es ugye ez a jovot ismerve nem lenne tul jo :)
Valaki !!
Tudom, hogy off topic meg már mindenki nagyon unja, de mégis nem tudna valaki mondani egy címet ahonnan letölthetném a zenét mp3--ban?
(csak ne a hawkeye-os cimet mert azt nem lehet elérni)
Jöhet akár emilben is. Kösz .És sorry mégegyszer.
Topic on
Az R2-D2 és C3-PO-s dolgokhoz csak annyit, hogy a NH-ban mikor először találkozik Luke, Obi-Wan-nal, akkor Luke azt mondja az öreg Ben-nek hogy a droidok az övék. Mire Ben azzal fellel, hogy nem emlékszik rá. Tehát nem zárja ki az esetet, hogy a robotok valamikor az ő tulajdonát képezték, csak hát ugye jött a Clone-háború meg eltelt egy fél évszázad. Szerintem ti sem emlékeznétek, hogy gyerekkorotokban milyen milyen dömperetek volt, csak arra hogy volt.A különös csak az, hogy Threepio miért nem emlékszik?
De erre Lucas biztos kitalál valami logikus magyarázatot.(pl.:memória mosás stb.)
pint, az imdb bar jo hely, ebben lehet hogy nincs igaza. A Behind the Magic
CD legalabbis ha jol emlekszem megemliti, hogy Lucast is megkerdeztek az
ugyben, aki bar nem is erositette meg, nem is cafolta a dolgot. Ami
mindenesetre gyanus.
Cron, a Timothy Zahn altal irt folytatas pl. minden mas csak nem
borlenyuzas... De mar regen olvastam nem emlekszem hogy Palpa-rol
mit mondtak.
Maul pedig Sidious apprentice-e... es ha megertetted a Sith-ek kozott
a master-apprentice viszonyt akkor tudod hogy miert nem OK amit mondasz.
Azt nem tudom miert "kellett" C3PO vagy R2D2 az Episode I-be, de
mindenesetre engem elfogott a gyermeki orom amikor C3PO szovegeit
ujra hallottam...
Egyetertek hogy nem kell mindenre magyarazatot keresni mert ugyis
lehetetlen feladat, de azert valami magyarazat meg lehet jobb mint a semmi.
Luke (Mark Hamill), az igazi nevet kialtja Leianak (Carrie Fisher), azaz "Carrie"-t kialt.
IMDb:
Incorrectly regarded as goofs: It is frequently claimed that upon returning to the Rebel base after destroying the Death Star, Luke exclaims "Carrie!" when he hears Leia (Carrie Fisher) call "Luke!". Extensive examination of both the original and special editions has failed to provide sufficient evidence to prove that what he says is anything more intelligible than a cry such as "Hey!" [If anyone can get an official and authenticated statement from either George Lucas or Mark Hamill we might finally be able to put this controversy to rest - Ed.]
Kissé erőltetett nem? Én is olvastam sok no name faszi (?nő) által írt "folytatást", de ezek csak a bőrt akarták lenyúzni rólunk, a trilógia segítségével.
Tényleg nem piszkálódni akarok, de akkor miért nem vette el valamilyen Maul gyerek testét. A VI. epizódban elég szarul néz ki.
Én igazából tisztában vagyok vele, hogy nem kell mindenre pontos választ keresni, mert nincs. Tuti, hogy a történet csak körvonalaiban van meg Lucas agyában és a marketing keményen beleszól a story-ba.
Vajon miért kellett R2 vagy 3PO a mostani részbe? Mert gondolatban akartuk és nem kellett a szimpátiánkat kiérdemelniük. Már szerettük őket.
Szerintem egyébként Obi Wan és mesterének karaktere nagyon jól van árnyalva. Tényleg elhiszem, hogy Obi Wan az az öreg Jedi mester lesz, akit a IV. részben láttunk. TUDOM, hogy nem ugyan az az ember, de mégis ELHISZEM, hogy ő az. (imho)
Köszi a felvilágosítást, megnyugodtam.
Remélem a következő epizódban már "vetkőztetős" SONY Stamina jellegű lesz a hasonló gagyi gépek alap felszereltsége. Már tizenegynéhány évvel ezelőtt is megnéztem volna Lei hercegnő aktját.
A konyvet a LAP-ICS Kft. AQUILA konyvkiadoja adta ki
(www.aquila.hu)
Tegnapelott jelent meg, en Budapesten, a Corvin moziban vettem meg,
de mar biztosan kaphato a nagyobb konyvesboltokban.
Palpatine azert nez ki neha mashogy mert idonkent masik testbe lep at,
amikor a regi mar "megoregedett". Ez nem tudom mennyire official
informacio de ha jol emlekszem nehany SW regenyben tortent errol
emlites. Mindenesetre en hajlamos vagyok elhinni (mivel jobb otletem nincs miert nez ki mashogy az ESB-ben).
Annyit lehet tudni, hogy a csillagrombolokat gyarto Kuat Drive Yards ceg
valoszinuleg benne lesz az Episode II-ben, tehat elkepzelheto hogy lesznek
mar nagyobb hajok (esetleg csillagrombolok, Interdictor vagy VSD). A
fightereket a Sienar gyartja.
Hogy Palpatine mikor vette at az uralmat es hogy mikent alapitotta meg
az Empire-t... gondolom az Episode II es Episode III errol szolnak majd.
azert kell tavcso, mert gagyi, tomegarurol van szo, aminek a kepfelbontasa is szar. olcso aru, tomegtermelheto (amikor kikapcsojak oket, szet is esnek). elonyuk hogy marhasokat lehet legyartani kis ido alatt, es konnyen szallithatok (jol ossze vannak hajtogatva :)
azert dizajnos a EP-I urhajo armadaja, mert itt meg a koztarsasag fenykoraban vagyunk, a birodalom meg nem pusztitott el mindent ami szep es jo, es meg adnak a dizajnra is (a naboo nemes gepei stb). amikor a birodalom ellen nyomulnak, az egyetlen cel a hatekonysag es az olcsosag lett.
ha a film mondanivalojat keresed: "nezz meg megyegyszer, mert kva jo vagyok"
> icy_bro: azt tanacsolom, vedd meg konyvben is (mar megjelent magyarul),
A Phantom Menace megjelent magyarul, köny-alakban...?
Milyen kiadónál, mi a címe...?
Más. Lehet, hogy volt már szó róla, de nincs sem időm, sem lehetőségem végigolvasni a rovatot.
R2D2 és C3PO szerepelnek az első részben. Ki tudja, hogy a 4. epizódban és a későbbiekben miért nem tudnak semmit az előzményekről...?
(Ha nem teher, lehetne válaszolni az e-mail címemre: herb@tvnet.hu)
Most néztem a Thforse.netet.. lehet hogy ott volt , de csak mot tünt fel. Szavazógép , hogy a rajongók szerint jó lenne-e ha egyidőben mutatnák be a filmet .. szóval a "YES" válasz toronymagassan vezet.. a "Sure, why not." válasz követi..