Egyébként biztos vagyok benne, hogy Gaupmann teljes panorámát csinált, csak a sorozat többi része elveszett (vagy hányódik valahol az Albertinában). Kizárt, hogy a teljes palotáról ne készített volna képet.
És most nem találom az egészet, ami vagy azt jelenti, hogy ennyire ügyetlen vagyok, vagy azt, hogy aki föltette a képet és vitázott velünk, az törölte az egészet.
(Egyébként az egyik legjobb érv egy Budapest folyóiratos cikk volt.)
Hozzászóltam ott egy képpel, de ha elveszett, akkor tehtube-nak íme a sorozat hiányzó harmadik képe:
Ezen a dátum miatti leteremtésen azóta is gondolkodom. Mégis, milyen csoport volt? "A kép mint önmagáért létező, esztétikumként vizsgálandó látvány"? Ilyenbe meg nem lépnétek be, ahogy titeket ismerlek.
Én is ott vagyok pár helyen, eleinte jeleztem, hogy "jé, ez ott van a fortepanon is", meg volt, hogy megadtam az azonosítót, nem mondom, hogy eredmény nélkül, azóta néhány nagy forgalmú ember többnyire jelzi a forrást. Aztán a lendületem is alábbhagyott idővel.
Egy időben én is brummogtam, de miután Tamási Miklós maga írta nekem, hogy őt ez tulajdonképpen nem érdekli, így abbahagytam, nem vagyok én önkéntes rendőr és illemtanár.
(A héten amiatt is csúnyán le lettünk teremtve tehtube-bal egy csoportban, hogy egy kép készítési idejéről beszéltünk...)