Keresés

Részletes keresés

cucurbia Creative Commons License 2005.03.29 0 0 344

Végignéztem.Hát olyan nagyon nagyon extra magot ami máshol nincs talán csak 3-4 et találtam.

Sajna amit a legjobban szeretnék az alapárban posta nélkül is 72000 ft-ba kerülne:(((((

Előzmény: gáborke (342)
cucurbia Creative Commons License 2005.03.29 0 0 343
Akkor olvasd tovább mert ez csak országon belül érvényes, a nemzetközi rendeléseknél már20 font a minimum(+ posta)
Előzmény: gáborke (341)
gáborke Creative Commons License 2005.03.29 0 0 342

Lassan megyek de holnap reggel elolvasom a válaszod.

szia

gáborke Creative Commons License 2005.03.29 0 0 341

ezt a 8000-et hol látod? A terms-nél nem láttam

ezt írja: Minimum credit card seed orders of £10 please

gáborke Creative Commons License 2005.03.29 0 0 340
Oké nézd meg az oldalt hátha jó. És esetleg közösen is beruházhatunk magokra, ha jó az oldal.
cucurbia Creative Commons License 2005.03.29 0 0 339

Mondjuk látom 8000 ft a minimum rendelés.

gáborke Creative Commons License 2005.03.29 0 0 338
Ez igaz, ezt úgy lehetne megoldani csak,hogy akkor kéne a rendelést a kiutazással összehangolni, mikor ugyis kimegyek pont Bécsbe.(Nyáron meg szoktam egyszer kétszer látogatni).Bár ez nem biztos hogy nyerő.
cucurbia Creative Commons License 2005.03.29 0 0 337

Egy amerikai junglesees-es oldalt ismertem,de ez ha jol látom nem az.Ha lehet náluk card-dal fizeni nagy gond nem lehet.Már csak azért is mert az elmult 5 év tapasztalatai nálam azt mutatják,hogy bár az angol magok mindig drágábbak kicsit,de szinte 70-80%-ban mindig kikelnek,ami az amerikai magküldöknél éppen forditott(olcsok,de csak 10-20%-ban kelnek ki),majd megnézem,ok?

Mamejmagom is Londonbol jött és kikelt,ami meg németböl még azota sem.

Előzmény: cucurbia (336)
cucurbia Creative Commons License 2005.03.29 0 0 336
Hát akkor az ö cimére lehetne rendelni a mi hitelkártyánkkal esetleg,ha engedi a rendszer.és ö postázná ide a magokat.Dehát ez dupla postaköltséget és szállitási idöt feltételez,és nagyfoku bizalmat,mert ha valahol elvész a mag a két posta között,ki tériti meg a károm???
Előzmény: gáborke (334)
gáborke Creative Commons License 2005.03.29 0 0 335
Van egy ilyen oldal is: www.jungleseeds.co.uk  Ez angol mag és növényes olyan türhető áron. Van teamag is meg kakaó. ismered az oldalt?
gáborke Creative Commons License 2005.03.29 0 0 334

ja... értem miért mondod.

És mi van ha azt mondom nekem lakik Bécsbe egy jóbarátom.

gáborke Creative Commons License 2005.03.29 0 0 333
Ausztriában is vannak ilyen jellegű cégek?
cucurbia Creative Commons License 2005.03.29 0 0 332

Köszi,

tudod,hogy most nincs kávém mert kipusztult a télen,csak a jövöre nézve kérdeztem.Ha lesz leértékelve az Oázisban ugyis veszek ujat.Tömény kénsavam meg van itthon.

Ja megnéztem az oldalt amit irtál,sajna PayPalos,és irják is,hogy akinek az országában a bankok nem preferálják ezt a fizetést,az bankátutalással fizethet.

De mint mondtam egy ilyen egyszerü átutalásét nem fogom alkalmanként 8000 ft-al növelni a kövér magyar bankosok zsebét.Akkor inkább várok,hátha a német beszerzéseimnél megjelennek ezek a magok néha néha.Sajna nincs osztrák vagy német rokonom:(((

Előzmény: gáborke (331)
gáborke Creative Commons License 2005.03.29 0 0 331
cserépbe van ültetve a kávé?
gáborke Creative Commons License 2005.03.29 0 0 330
Az az igazság hogy nem számoltam ki. Úgy szoktam hogy a tömény kénsavból 1 liter vízbe kb. pár tized köbcit teszek. és kb 3-4 pH-ra állítom be. De ha már nagyon magas a föld pH-ja akkor rázuhintok pH 1-2 -es oldatot is. nem problémázik ezzel se. ha rossz állapotú a fa akkor ezt egy egy hetes eltolással még lehet ismételni. Ha még jobb eredményt akarsz vastartalmú tápoldatot keverj még bele, de én még a vaskelátot is bele szoktam tenni, bár azt csak levélen szabad használni elméletileg.
cucurbia Creative Commons License 2005.03.29 0 0 329
Ja,hány százalékos kénsavval kéne öntöznöm a kávébokrokat???
Előzmény: gáborke (327)
cucurbia Creative Commons License 2005.03.29 0 0 328

Köszi az infokat.

Samaragense félretéve.

kakaomag megjött,bár szerintem megviselte ez a 4 napos husvét,hogy nem kaptam meg idöben volt egy kis szaga,de gyorsan beültettem,és melegtalpat kap,hátha még csirázik.(elvileg ugyanis friss,és nedves tüzegben jött.).

A garciniamag szebb volt.

Akkor a banánt kiültetem májusban kösz.

Az oldalt megnézem,lehet hogy már láttam is,bár nem ismerös.Igaz ha PayPalos,akkor megint hiába léptünk be az unioba a magyar bankok hülyeségei miatt nem fogom tudni használni a hitelkártyámat:((((De megnézem.

Előzmény: gáborke (327)
gáborke Creative Commons License 2005.03.29 0 0 327

Cucurbia!

Szoktál rendelni erről a  www.fruitlovers.com ról?

Az egyik amcsi fórumon irja valaki hogy rendelt kakaót meg más magokat és kikeltek szépen.

Bár asszem ez is pay pal -os

gáborke Creative Commons License 2005.03.29 0 0 326
Szívesen Twins. Egyik netes oldalon kis kakaófát is lehet rendelni. Cucurbia, eszerint az oldal szerint 4 hétig csíraképesek a magok.
Twins Creative Commons License 2005.03.29 0 0 325

Helló

Köszi elörre is a növényeket! Majd remélem jövö héten meglátogat Cucurbia és akkor küldhetem a neked szánt példányokat..! Sajna ezek nem nagyok!

A kiültetett banánomat még nem néztem, de már furdalja az oldalam, hogy vajon átvészelte-e a telet..Csak most jönnek a minuszok szóval azt hiszem ezt megvárom!

Annonáim .. hát sajna sok fajta nincsen.. ilyenkor minden levél leesik róluk, szóval csak most kezdenek hajtani. Termés max csak nyáron lesz! Ilyenek vannak..Cukoralma,Csirimojo, Ökörszív és Soursop. Szóval kevés annonám van.Talán ha Cucurbia barátunk magjai beindúlnak és nem tud mit csinálni a felesleges példányokkal! 

Cucurbia írtad, hogy van felesleges példányod Syzygium samaregense-ból , ha tudnál adni nekem egy példányt hálás lennék!

üdv

gáborke Creative Commons License 2005.03.29 0 0 324

Visszanéztem kicsit a hozzászólásokat

Twins, neked teremnek az annonafélék?

gáborke Creative Commons License 2005.03.29 0 0 323

Cucurbia!

A banán amit adtam nagy biztonsággal basjoo lesz.

Képzeld, ma megnéztem a takarást mert furán állt már. Hát képzeld el már tíz centis hajtást hozott, ami már sajnos hajlik is el a takarás miatt. De még nem merem levenni mert fagy jön.

A másik hír ami meglepett hogy a tövet megnéztem, és ugyanúgy nézett ki mint ősszel mikor lefedtem, pedig hideg tél volt. semmi fagyási sérülés, lédús zöld volt minden része a tőnek. Pedig Rappai figyelmeztetett hogy nem kell megijedni tavasszal ha úgy néz ki mintha szétfagyott volna.  De nem úgy néz ki! igaz 3 rétegű takarást alkalmaztam. volt is a borítás alatt a nap hatására vagy 40 fok, szinte erősen meleg volt a tő. Úgyhogy ha takarod neked is biztos megmarad majd.

gáborke Creative Commons License 2005.03.29 0 0 322

van pár pomeló csemete például.

A nyár közeledtével majd oltogatok citrust. A narancs amiből van oltóanyag.

Azonkivül van egy kisebb hibrid (mandarin és poncirus) ami kb -15 C-ot bír ki(az irodalom szerint). ezt megpróbálom poncirus alanyra oltani. Ez a mandarinnál egy picit savanyúbb) Cucurbiának már igértem egyet. Ha valamelyik esetleg kell, Twins, akkor szólj, és majd kapsz. Egy-két magcsemetém van csak alanynak most.

gáborke Creative Commons License 2005.03.29 0 0 321

Sziasztok!

Twins! A kávéból egy nagyobbat adtam hogy ne kelljen kicsivel vacakolni.Köszi a félretett növényeket majd alkalomadtával átveszem.

Még volt egy két vivendő növény, de csak akkor adom ha tényleg kell.

cucurbia Creative Commons License 2005.03.28 0 0 320

Mammea americana az az egy ami kikelt jol van,köszönöm. a másik mag azota is a földben,nem is rohad de nem is csirázott semmit.A két Annonaféle(purpurea,és senegalensis) meg a Rollinia sylvatica még sajna nincs tüzdelhetö állapotban szerintem még jo egy-másfél honap amig ezt megtehetem.Annona glabrábol csak egy kelt ki sajna.Sandoricumom meg továbbra sincs,az az amerikai cég amelyik tudna küldeni nem fogadja el a magyar hitelkártyát,most levelezek velük valami más fizetési modot.

Az Artocarpus kivételével a többi csak arra vár hogy elvigyem neked,ezért várok javaslatot.

Egyenlőre csak Eugenia fibriata,Eugenia cordata és Syzygium samaregense-böl vannak felesleges magoncaim,ami a gyümölcsöket illeti.( az Annona montana,Feijoa,és Rollinia deliciosa félre van téve neked)

Előzmény: Twins (319)
Twins Creative Commons License 2005.03.28 0 0 319

Helló!

Na megvolt ma a találka?

Cucurbia, hogy vannak a mammea americana és a sandoricum koetjape magjaid, kicsíráztak már? Ha esetleg van belük vagy más hasonló növényekböl felesleges példány, szívessen elfogadom! Sajnálom, hogy az Artocarpus integer enyire nehezen bírja pedig reménykedtem, hogy tudsz majd hozni. Amiket még írtál, a Rollinia sylvatica meg az Annona purpurea..ha tudnál belőlük széttüzdelni 1-1 db-ot , szívessen elfogadnám! 

Gáborke: Köszi a kávét és a vaniliát..majd ha Cucurbia meglátogat küldöm vissza neked az általad kért növényeket! 

Űdv

gáborke Creative Commons License 2005.03.28 0 0 318

Hali

Jobb is a mai nap mert elég jó az idő.

Twins növényeit is odaadom akkor neked, ha el tudod vinni.

cucurbia Creative Commons License 2005.03.27 0 0 317

Ok,nekem jo a hétfő is egész nap meg a szerda délután is.Ez a csere bere is jo,bár attol függ vonattal meg BKV-val mennyit tudok elszállitani egyszerre.

Artocarpus integerböl sajna 3 magonc is dögledezik egyenlőre ezt senkinek nem igérek,majd ha megerednek jobban.Ami kelt ki még azota a Psidiuomok kivül az Clivija sp.,meg Rollinia sylvatica meg Annona purpurea,de még nincsenek kitözdelve csak a csirák jöttek ki.

kakao még nem jött meg várom.Pedig már 4 napja elküldték csak ez a Husvét most betett,mert áll a postaforgalom:((

Előzmény: gáborke (316)
gáborke Creative Commons License 2005.03.26 0 0 316

Twinsnek a vanilia és a kávé az biztos.A pisztáciamagot még nem tudtam találni de remélem sikerül.

Cucurbia a pisztácia biztos aztán majd meglátjuk.

gáborke Creative Commons License 2005.03.26 0 0 315

.....megvan megnéztem. Psidium cattleanum, Longan, Annonafélék  psidiumfélék.

ezek közül amelyiket úgy ítéled hogy szállítható és neked felesleges.

És persze majd ha megjönnek a kakaóid az nagyon érdekelne mert már mindenhol kuncsorogtam érte.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!