Oké, oké! Ha Te meg vagy elégedve, nincs miről beszélni...
Pusztán azt fogalmaztam meg keresetlen stílusban, hogy ha a szerintem ennyi km után feleslegesen - és Te is azt mondtad: ezt-azt talán feleslegesen végeztek el... - cserélt pollenszűrőt, a relatíve drága fagyállót, a relatíve drága ablakmosót és az ezekhez tartozó munkadíjat leszámolod, a végösszeg min. egy tízessel kisebb lehetett volna...
Nekem előre küldtek levelet, mert lassan letelik az egy év. Közel vannak, megmondták az árat, ami lehet kevesebb is, mert a pollen szűrő pl. nem biztos, hogy cserére szorul. Egyetértek, egy évben egyszer megéri, még ha soknak is tűnihet.
Nem basztak at tudtam ennyiert dolgoznak. En ragaszkodom hozzajuk. Amugy a gepjarmu javitas az munkadij, oradij :)
Sajnos nalluk ennyi de eddig ok voltak a legjobban felkeszulve szakmailag is raadasul ok vannak nekem a legkenyelmesebb helyen. Evente egyszer megerdemlek ennyi "penzkidobast" :P
Pont ezért sikítozok én is, amikor betölti / lecseréli (és mindegy, hogy pollenszűrőről, fagyállóról, ablakmosóról van szó...) anyag + MUNKADÍJ-ért, ha kéred, ha nem, ha kell, ha nem.
Nekem ablakmosóból megfelel 600ért 5liter a madarasból, ne töltögessen fél litert 500ért. Piti dolog? Lehet, de akkor is az én pénzem....
Egy 13ezret futott autón NINCS MIT csinálni (ha van, akkor az vagy a gazda trehánysága miatt van - szerintem egyikünk sem tojja le a vadiúj autóját, úgyhogy nem hiszem, hogy ez áll fenn...). Ha pedig JAVÍTANIVALÓ van, akkor kőkeményen garanciában!
Úgyhogy szerintem kedves BeZe, bátran mondjuk ki: átb'...tak! A kultúrált kiszolgálás alapáras termék (kellene, hogy legyen), azt ne fizettessék meg feleslegesen cserélt ezmegazban, és az erre felszámolt munkadíjban.
Pontosan mit is jelent a "- Gépjármű javítás - 16560,-"??? Mert ha igazából nem kellett semmit javítani, akkor a leírt feladatok bőven benne van az 1 órában! Nekem fél óra volt és már húztam is pontosan 15 e-ért.
Az autót 7:30 -ra vittem es 11:30-kor hoztam el úgy, hogy otthagytam. Mindig hozzájuk jártam eddig is auto gebaszokkal.
Most is kulturát kiszolgálás volt az elvállalt időre befejezték.
Az ár hát az ennyi amennyi :) Van azért pár tétel benne ami tök fölösleges de hat ebbol elnek gondolom :) Ugy érzem ennyi még belefér :) Pollen szűrőnek szépo ára van :D
Megitélésem: ajánlott :D Eddig mindgi az került bele és rá az autóra ami a papíron volt és nállam ez a fontos :)
Janóékhoz én kb 10éve hordom az autóimat és csak pozitív tapasztalatom van Velük.
Nem gányolnak és jók! Akit érdekel megnézhetia http://dinamitkipufogo.hu/ oldalon őket, mert nevet változtattak. Ha felhívjátok Őket mindig készségesen válaszolnak és nem néznek le ha hüyeséget kérdezel.
Léxűrők is vannak már náluk, meg egyéb felszerelés én is így talatam meg az új címüket. Viszont, ha vki sportszűrőt vagy direktet szeretne venni K&N típusból akkor megtalaltam a legolcsóbbat, akik a magyar forgalmazói. :-)
Én egy fanatikus sport autó illetve tuning rajongó vagyok.Eddig minden autóm át lett alakítva sajnos nem állok úgy anyagilag hogy igazi sport autót vásároljak illetve a munkám a taxi és nem fér bele egy második autó hobbiból.Ezért a munka autó van egy kicsit átalakítva.A légszűrő kb 10.000 forintból ki jött. Igazából sosem a látványra törekszem hanem a sportosságra.Tehát nem csilli-villi króm a légszűrő és a motor közötti szívócső hanem egyszerű feketére fújt lényeg a funkció így olcsóbb.A kipufogó 120.000 ft-ból kijött itt sincs króm kipufogó vég ezért rejtett és így kb 10.000 ft-tal olcsóbb.A Lacetti adja magát az elrejtésre más autóval szemben ugye a gyári vég is ilyen nem kell kivágni a lökhárítót.Ha meg alatta jön ki a csővég akkor nagyon sok esetben leér főleg ha benn ülnek egy páran.Meg hát le is van űltetve.Tapasztalat "taxi" tehát sok bosszúságtól megkímélem magam hogy már megint leért Pl:fekvő rendőrök vagy Budai utcák,garázs behajtók.Ha leér nyomot hagy a drága végen.Igaz így nem látványos de nem másnak veszem hanem saját élvezetre és így is tudja azt produkálni amire szükségem van.A chip nincs elfelejtve csak húzódik anyagi okok miatt.A fogyasztása kb 9 liter körüli nap mint nap más sok mindentől függ.Függ attól hogy hol tankolok, függ attól hogy az adott napon milyen fuvarok vannak ha sok a Budai cím akkor kicsit többet eszik a sok hegy menettől.ha több repteret viszek akkor kevesebb ugye sík az út és lehet egy fordulaton tartani a motort.Tehát szerintem sosem szabad tankolástól tankolásig fogyasztást mérni mert nem mutatja a valós adatot mindig nagyobb időszakonként kell mérni Pl.havonta összesítve ez nálam olyan 5000-5500 km itt 9,1 liter a fogyasztásom a városban.A kipufogót a Janó csinálta én több mint 10 éve hozzá járok a Suzukimra is ő csinálta a kipufogót például leálltam versenyezni lámpától a csepeli gyorsforgalmin 320-as BMW-vel 140 ig egymás mellett mentünk és ott jött elő a lóerő hiány.A fiú meg is kérdezte utána milyen motor van ebben a "szutyok"-ban! Ugyan így 4 leömlővel a Nissanomra is eddig mindig bevállt.Tudom sokan rossz véleménnyel vannak róla azt mondják nagy üzemi módszerekkel dolgozik de nem vinnének hozzá annyi verseny autót ha olyan rossz lenne.Hát egyelőre ennyi.
Bízunk benne Cromagnon válaszolni fog! Az első kérdés izgalmas lehet, mert szerintem a "komplett sport kipufogó rendszer 4 leömlős fémbetétes sport katalizátorral 2 db nyitott teljesen átmenő sport dobbal" egy vagyonba kerülhet...
Az én kérdésem az lenne, hogy ez a rendszer az egyutas ugyanilyen átalakításhoz képest megéri-e a költségeket-eredményt tekintve?
És ha már ennyire profi a kipufogórendszer és direktszűrő is beépítve, chpituning miért nemvolt, vagy csak nem írta? Mert ilyen mértékű átalakítás a motorbeállítások utánhangolását igényli. Úgy gondolom, aki ennyit költött átalakításokra 1-2 l/100 km megtakarítás nem elsődleges célja.
2. személyesen beszélj a munkafelvevővel és már az elején közöld, hogy a kevés km miatt nem kéred a pollenszűrő, stb. Kérd az ingyenes mosást!
3. 1évnél és 15000km alatt elég az olajcsere, szűrője, alátét, átvizsgálás díja. Opcionálisan (nálam) ablakmosó feltöltés maxra ill. gumik felpumpálása :-)
4. kisérd be az autót a szervízbe (ahol nem engedik azt a helyet kerüld el!!) és ott nézd meg mit csinálnak. Lehetőséged van udvarias modorban ott is alkudni, mi az amit nem kérsz pl. légszűrőt elég ha kifujják. Nekem a 2. évben kellett cserélni a légszűrőt 11000km.
Az 1évest 12-13000 böl + vitt olaj ára kihozható..
Egy hete a szervizben rákérdeztem az általad említett ledre, hogy annak mi a szerepe. Azt mondta a srác, hogy amikor valaki idegen kulccsal próbálkozik beindítani az autót, az akkor jelez, tehát ez lehet az indításgátló visszajelzője.
Most esett le, hogy egy hét múlva ki fog derülni, hogy mi is van a csipogórácsaim mögött, ugyanis cserélni fogják gariba a karcos üvegeimet, s ahhoz biztosan le fogják bontani a kárpítokat. Majd jól megkuksizom, hogy mi lapul a kárpít mögött, s utána beszámolok.
Mit akar csinálni nekem a szerviz generált eddig mindenki meguszta 20 körül csak nekem akarnak 30 ezerét szervizelni? Ez a revizio az kamu mit jelent hogy átnézés? Egyik oldalról a másikra? Ezt nem lehet nyomon követni! Sok helyen olvastam hogy kérjem el a kiszerelt kicserélt alkatrészeket az autoból, mert átvernek ki sem cserélik! Azt tanácsolták jelöjem meg öket igy talán nyomon lehet követni! Egyik szervizben sem bizok mert nem igen látom a gépet mikor javitják! Még valami szerintetek kicserélik az alufelni krom csavarjait mert 1 év után ledobta a kromozást! ???????????????????????????????? kösz!
Nem tudom...egyáltalán nem biztos, ugyanis a vezetőülés melletti ajtó belső zárógombja melletti kis led be van vezetékelve minden lacsiban. Pedig elég kevésben van gyári riasztó, amihez tartozik.
Mindenesetre várom az infókat, mert ha nem nagy munka, akkor kerül hátulra is csipogó.
A miskolci szervizekről néhány szó. Az Opel Sajó volt az első ahol jelentkeztem a sárga lámpa villogásával. Négy alkalommal jártam náluk,én meg voltam elégedve a kiszolgálással. Több megoldással próbálkoztak,(motoröblítés,gyertyacsere stb.)de a szelepek cseréjéről amit itt a fórumon javasolt egy márkatársunk,Ők nem hallottak. Elképzelhetőnek tartom hogy a gyári tájékoztatás nem 100%-os (Magyarországon vagyunk),de gondolom egy GM által gyártott Astra motor problémáit jobban kellene ismerni egy márkaszervíznek. Felkerestem a Chevrolet Négykerék szervízét,itt rögtön a szelepek cseréjét ajánlották amikor elmeséltem problémámat. Kaptam időpontot kb 1 héttel későbbre,2 napra kellett otthagynom az autót és kész is lett időre. Itt kevésbé éreztem,hogy foglalkoznak az ügyféllel, viszont az autóm azóta tünetmentes(két hete). Két hét múlva lesz egy éves a gép (8500 km) ezért érdeklődtem mennyibe fájna nekem az első szervíz. A Sajónál 22-25e , a Négykeréknél kb 30e. Nem tudom a különbség miből adódik,mind a két helyen megjegyezték,hogy nem sok a futott kilóméter ezért nem sok tennivaló lesz az autón. Ha valaki mostanában volt szervízen elmesélhetné mit csinálnak ennyi pénzért.
Csak nagyon soknak tünik a 30 000-e a szervizért a DI-FER-nél Olaj, olajszűrő, levegö szűrö, pollen szűrö, fékhatás mérés?! +munka dij ez kicsit sok!!!! Vol már uj autom a 45e km-nél fizettem enyit!
Szervizajánlattal a közeledben nem szolgálhatok, viszont mi az, hogy "Mi van ha nem viszem csak 15 000 e km-nél ugrik a gari?" Az első kötelező szerviz 1 évvagy15000km, amelyik előbb. Minden ennél előbbi (időben vagy km-ben...) max. a Te saját megnyugtatásodra, és pénztárcádra (és persze a következő kötelező átvizsgálás ehhez képest újabb 1 év vagy 15e Km), de hogy nem garanciavesztő, az tuti!
Sziasztok Első szervizröl van szó! Fejér megyében lakok Tordason itt a közelben nem tudok megbizható szervizt az emlitett szervizen kivűl! Mi van ha nem viszem csak 15 000 e km-nél ugrik a gari? BP. vagy SZ.fehérvár? Köszi!!!
Azt mondjuk nem közölted, hogy első szervizről szólottál-e, de ha igen, akkor nem csal a megérzésed (csak a szerviz...? hmmm), szerintem baromi sokkkk.
1.6 SW Elite - jó, hogy az olaj- és olajszűrő cserén kívül gyak. semmit sem csináltak, viszont - megúsztam asszem 22ből, mondjuk nem itt...
Sziasztok Megkérdezten az Érdi DI-FER szervizt hogy menyibe kerűl a szerviz 1.4-es kimás Lacettinek 30 000.- ezret mondtak ez szerintem sok nem? Klimás a gép de akkor is sok!!!! Tanácsot szeretnék kerni tölletek!!!!! Köszi!!!!
Régebben valaki emlegette a miskolci szervízeket. Kettőt tudok, hogy van. Akinek van személyes véleménye, legyen szíves, ossza meg velem. Hová érdemesebb menni?
Jó...és be van vezetékelve a lacsikban? Merthogy .....hatjuk az egészet, ha nincs..:-))
Valaki tudja, hogy Elite felszereltségnél a hátsó ajtókban be van vezetékelve? Oda szerelhető csipogó típusa? Gondolom ugyanaz, mint az elsőké, na de azokat sem tudom milyenek.
Amúgy érdekes ez az ábra, nekem úgy tűnik, mintha a leszedett kárpit állapotában az ajtó belseje felől kellene a kilincs irányából az ajtó felé kipattintania a kárpitból.