Szerintem kárpit ügyben Zsiga bácsihoz érdemes fordulni, csodákat tud művelni.
Tudok ajánlani kasznist, nem levevős, nagyon profi, és nem "öreg kotvány" szemmel nézi a régi autókat. Egyik klubtársunk 126-osát is ő rakta rendbe, vasraszedés volt - gyönyörű lett az autó.
Ha nem akarod veteránvizsgáztatni, akkor szerintem ne törődj azzal, hogy más a lökösöd, a lényeg, hogy az autó egészében szép legyen és megdobogtassa a szívedet.
Van a klubban egy tagunk, diesel szervize van, Ő 123-assal jár, hozzá el tudod vinni, hogy ránézzen a motorodra, szerintem képben lesz.
kicsit hosszu, es osszefuggestelen, kerlek nezzetek el nekem.
nos:
az autot, hogy a kivancsiak igenyeit is kielegitsem, kb 0.5 millio ft-ert vettem meg. az ar nem pont ennyi volt, lehetett kicsit tobb, kicsit kevesebb. ez attol fugg, hogy a tankban levo 35L uzemanyag, illetve a hirtelen osszekapott pot alkatreszek erteket szamoljuk e vagy sem.
igen potalkatreszek, mert a tulaj apjanal az udvarban kerem egy egesz mercedes restauralo muhely, illetve temeto van. es mivel talaltunk egy w115 2000 benzin donort. elegge lelakott szinten. igy kormanyt, hatso lampaburat, muszerfalat, indexkapcsolot, +1-2 kisebb kutyut, muanyag gombot is elhoztunk. hatha jo lesz valamire (itt jegyeznem meg hogy a muszerfalat, marmint a kijelzos egyseget cserelnem dizeles beosztasura). amugy az auton egy 2es szerias lokos van elol, az 1est elhoztam a biztonsag kedveert. bar ami most rajta van az annyira szep, hogy eltekintve a veteran iranyelvektol rajtahagynam...na a lenyeg hogy elso 1es lokharitot is kaptam, nem tul rossz alapotban+egy 1es szerias fekete kormanyt, igy a 107 elcserelesre kerulne.
na, szoval alkatreszugyebn nagyjabol ennyi.
az autorol: esztetikailag feltunoen szep allaptoban van, az uj fenyezes 2001ben kerul ra, es azota is szepen tartja magat, kiveve 1-2 frekventalt helyen (elso lampak also sarka, kuszob, ajtosarkak) ott majd javitas szukseges. szinkodot nemtudok, szerintetek merheto?
kromok szepek, vonalai jok. 1 szoval ritka jo esztetikai allapotban van, es ezt talan bakonyig is meg tudja erositeni.
motorja kisse furan indult, a reggeli -5 ben. alapjaraton inditas utan zihal, erosen hullamzoan ketyeg. szinten bakonyig szerint membran. elso ranezesre csunyan csinalt. de utanna miota nallam van, a reggeli inditasok mintha jobban mennenek, es egyre finomabban indul. lehet hogy jot tett neki egy kis rendes bejaratas? amugy mitol lehet a kezdeti gyengeseg? a motor egyebkent nagyon szepen megy, eleg ha annyit mondok, hogy laza fel gazzal 4esben megy 100at. es a pannonhalmi dombon 3asban siman megy fel. a Veszpremi gyors szakaszon talaltam egy figurat aki kinevette az oreg vasat es beelozott. en nem vagyok ilyen fajta, de gondoltam idelye megnezni mit tudunk. es padlo 4es szep gyorslas utan otthagytam a francba a figurat. gondolom nezhetett:), tapasztalatom, hogy mivel komoly tomegu a vas, ha felveszi a lenduletet utanna mar nagyon megy. - na szoval a motor az ok, viszont kijelzon sosem ment 65 fok fole a homerseklet. futeni viszont szepen befuti az utasteret. ez mi lehet? vagy az ora nem mer, vagy a termosztat? mi az idealis uzemi hofok? aztan van meg egy kabelem is a motorterben, lehet hogy allomelegito, ezt meg kell nezetnem hogy be van e kotve, mukodik e, bar ez tuti barkacs.aztan a seb fokozat 1es iszonyat rovid (ez gyarilag is igy van?)erdemes allitani rajta?
kell egy lakatos: ami az alvazat illeti, felfuggesztes stb rendben, apro rozsdafoltok persze vannak itt ott, foleg a kerekivek sarkai, szokasos. ezeket majd idovel megcsinaltatnam, bar a fenyezessel lehet hogy lesznek gondok szinkod hianyaban. bal elsolampa alja sarka megindult, ez is szokasos, ezt is javittatnam ha lehet.
ami komolyabb gond, es emiatt kisse el is keseredtem, az bizony a hirhedt torpedo lemez. ez bizony eleg csunya alapotban van. probalnam a kovetkezo tel elott megcsinaltatni. ha ismertek olyan elvetemult figurat aki nekiesne egy ilyen esetnek kerlek szoljatok.
aztan ami meg van, hogy a tankot tuti pucolni kell, az is munka lesz.
olajfolyas van a bal elso csuklonal is, es a motor valto reszen is.
ulesek sajnos nincsenek tul jo alapotban, ha valaki tud esetleg jo minosegben ulesgarniturat, idovel akar az is erdekelni tud.
tetoablak szinten zenesz, be van ragasztva, nagyon sajnalatos.
osszessegeben, alap gepnek jo a vas, de van mit kolteni ra boven. viszont legalabb nem rozsdabogja, es a motorja az egyelore nagyonfinom, kromok szepek. erzesre is egyben van, vezetheto nagyon.
ha barmi kerdes van, vagy javaslat vagy akarmi. kerlek ne tartsatok magatokba.
a gratulaciokat koszonom, es nagyon koszonom bakonyig segitseget is, alkalomadtan meghalalom neki a dolgot az biztos. Diesel biztatasa is meger egy koszono szot:)
hat ugy oktober korul fogalmazodott meg bennem a felismeres, hogy egy allolampa volna a megfelelo valasztas. eleinte 123ast terveztem.
keretem mar megvolt ra, csak a megfelelo peldany megtalalasa volt hatra. gondolkodtam kulfoldben is, de ennyibol ilyent onnan nem nagyon lehet hozni, szerintem.
gondolom ujdonsagot mar akkor nem arulok el, nagyonboldog w115 tulajdonos lettem. :)
az a zold kecskemeti 200Ds gep lett elhozva regi gazdajatol.
bovebben a nap folyaman beszamolok az esetrol es a htvgrol, mert mivel kecskemettol bp ig jottunk vele, es utanna mar nem birtam kiszallni, igy a htvgn beletettem 500 km. elmenybeszamolo kesobb.
persze lesznek kerdeseim is, tovabba terveznek 1-2 dolgot a geppel, tehat kereskedok, kufarok, bontok, lakatosok figyeljenek.:)
cserere is van nehany darabom.
na, igyexem jelentkezni, csak most dolgoznom is kell.
sajna digitgepem nincs - de szerzek - es akkor reszletes kepanyag megyfel ide a forumra. tovabba remenykedem egy allolampas talalkozoban is ahol megnezhetjuk egymas kincseit.
Tényleg nem egy szépség ,csak nézelődtem ,és megorultem ,hogy ilyen is van .Erröl jut eszembe ,gyerekkoromban volt egy lemezgyári sárga állólámpás játékautóm, talán még meg is van valahol .
Nekem 72'-es 115-ös van és abban 2 hárompontos van a szélén és középen 2 pontos előkészítés van. Fent a kalaptartót leveszed ott van 2 csavarnak hely és ha kiveszed az üllés háttámlát ott van 6 db csavar hely.
Szervusztok! Remélem itt tud nekem valaki segíteni! 1976-os w-115-ösbe szeretnék hátra hárompontos övet beszerelni, de csak a kétpontos "ölhevedereknek" van gyári kiépített helyük. Látott már valaki ilyet, vagy tudja hgy lehet berakni? Sajnos normális gyerekülést csak hárompontossal lehet rögzíteni, és "gyerektámadás" miatt szükség lenne rá! Ha van valakinek ötlete, szóljon, előre is köszönöm!
Hali...igen ők azok, a Ponton is szép, van egy-két kincsük.
De nem akarok részletekbe bocsátkozni, írjon csak az új tulajdonos az új szerzeményről...
Annyit mindenesetre elárulok, hogy simán legyorsulja az enyémet, pedig nem rossz az sem, alig füstöl egy parányit, de azért lesz mit csinálni rajta...:-)
Az enyém volt. Első tulajos 3.0. Sajna eladtam:(. Előszür lejárt a forgalmi, majd leugrott a rendszám. Volt ratja egy kis lakatosmunka, de a felújítása folyikde nem nálam.