Keresés

Részletes keresés

Wizzard Creative Commons License 1999.06.25 0 0 1421
Kedves Pepe!

A boritóról csak annyi: a magyar verzió borítója MEGEGYEZIK az egyik amerikai boritóval a 4 közül. Igaz, hogy ez az egyik legkonzervatívabb, de valószínű a terjesztők úgy gondolták, Darth Maul ábrázata a könyvborítón kicsit sokkoló lenne, nekünk "konszolidált" Magyaroknak...

Félre ne érts, nekem is sokkal jobban tetszene a Darth Maul a címlapon (esetleg Amidala - ő a kedvesem kedvence) de sajnos nem a magyar SF rajongókat kérdezték meg a borító kiválasztásakor.

Akit érdekel: a négy könyv borítójának legyezőszerűen elcsúsztatott fotóját az alábbi címen találjátok:

http://www.amazon.com/covers/1/58/060/130/1580601308.l.gif

Kellemes nyálcsorgatást ... :)))

Üdv, Wizzard

Előzmény: pepe (1420)
pepe Creative Commons License 1999.06.25 0 0 1420
Pár kis színes:
1) A könyv OK, a borító gyalázat. Kék alapon egy szőke kisfiú buksi feje. Mint valami nyálas szerelmes regény. Bezzeg ha Darth Maul lenne a borítón, vagy legalább egy olyan festmény-kollázs, mint a többi SW regény borítóján... Ráadásul a könyv nagyobb, mint az összes többi, és kemény a borítója. Hogy fog ez kinézni a polcomon?
2) A Taszári NATO bázison bemutatták a TPM-et a katonáknak. Ingyen. És külön őrzik a kópiákat. Még egy indok, amiért az egész NATO bekaphatja!
3) Pár megnézni javallott site:
http://www.phantomstar.com/starwars.html - a 200 legjobb SW site listája
http://www.sweeet.com/ - szuper-aranyos gombocfeju Maul rajzocskak
http://StarWarsChicks.com/ - SW lanyoknak, igazan eredeti megkozelitesek, SW divatrovat, meg ilyesmi
http://members.tripod.com/starshipper/screen3.html - screensavers
Ja, és valahonnan letöltöttem egy olyan kepernyo-hatteret is, amelyik a filmplakat alapjan készült, csak épp Bart Simpson áll a kunyhó előtt, a sötét jövőt pedig Homer árnyéka jelzi előre...
Flaci Creative Commons License 1999.06.25 0 0 1419
Egy kis statisztika!

Én is, ahogy ds9 is, sűrűn nézegetem a jegyeladási statisztikákat, mivel ez a film sikerének egyik legjobb fokmérője. A film Amerikában eddig 335.1 millió $ hozott eddig, ami ugye nagyon jó, hiszen ezzel már most az 5. helyen áll. És ami nagyon biztató, hogy eddig a legelső, vagyis a Titanic mindenféle részerdményeit megelőzte. Eddig úgy néz ki, hogy semmi akadálya annak, hogy a EPI legyen az első.
Nade a Titanic még valami eszement messze van: 600.8 millió$. Hogy lehet ezt az összeget, egyre lassuló növekedés mellett elérni?

Egyenlőre úgy tűnik, hogy csak a végtelenben:-)

Kojak Creative Commons License 1999.06.25 0 0 1418
Érdekes, mert én semmit sem találtam a szárnyaló képzetben, erről a témáról.

Üdv

Kojak

Előzmény: Zombie (1416)
Zombie Creative Commons License 1999.06.25 0 0 1417
Ja. Han Solo azt mondja "I know" es nem azt hogy "I love you too" mert
utobbit tul nyalasnak talaltak (hogy most Lucas vagy Harrison azt nem
tudom fejbol de utana lehet nezni).

Pechfolyamat volt mashol is... ESB forgatas Norvegiaban, TPM forgatas
Tuneziaban, hehe.

Egyebkent marha jok a szineszvalogatasrol keszult regi felvetelek.

Anakint meg 3000 kisgyerek kozul valogattak ki.

Előzmény: Kojak (1415)
Zombie Creative Commons License 1999.06.25 0 0 1416
Az igaz, hogy eredetileg meg nem lehetett tudni hany film lesz. Ui. 1977-ben
az elso film cime "Star Wars" volt, semmi New Hope meg Episode IV meg
ilyesmi. Azt csak akkor tettek ra amikor kijottek az ESB-vel.
A 6 resz-9 resz dolgot hagyjuk mar, ugysem jutunk egyezsegre.
En mar akkor hallottam a 9 resz dolgot amikor a Jedi-t eloszor lattam
(es az nem most volt).
En egy konyvben neztem utana (George Lucas - A szarnyalo kepzelet,
ajanlott olvasmany), es ott benne van a 3 trilogia - gondolat.
Előzmény: Kojak (1413)
Kojak Creative Commons License 1999.06.25 0 0 1415
Miközben böngésztem az infok után, megint kezembe akadt, Oliver Denker SW a Csillagok háborúja filmek című könyve, ami tartalmaz néhány érdekes infot, amit még máshol nem láttam.

Sokat lehetett hallani arról, hogy Lucas sok színész közül válogatott, pl Leia szerepére 400! szinésznőt nézett végig, amelyből 50-nel csinált próbafelvételt. A végén kiválogatott 5-öt minden szereplőből- Harrison Ford pl. úgy került a filmbe, hogy Han Solo-ból csak négy volt, és kellett egy ötödik- és a szereplőkből összeállította a hármas csoportokat (Leia, Luke, Han) és el kellett játszaniuk egy jelenetet a filmből, ami nem is került bele. Carrie Fischer, Mark Hamill és Harrison Ford "mozogtak" együtt a legjobban a kamera elött, így ők kapták meg a szerepet.

Harrison a New Hope után némi gázsi emelést szeretett volna kérni, és nagyobb szerepet a filmben, gázsi emelés nem lett, de többet szerepelt a filmben, mint az első forgatókönyvben szereplet volna.

A Birodalom visszavág-ban a rendező Irvin Kershner sokkal nagyobb beleszólást adott a színészek, mint Lucas, akik ki is használták ezt, főleg Harrison, aki egy-egy plusz jelenettel megajándékozta a rajongókat, ilyen pl. az a jelenet is, amikor Han Solo hibernálásához készülődnek, és Leia megmondja Hannak, hogy szereti, és Han a következőket válaszolja " I love you too". A pedáns Lucas majdnem sírógörcsöt kapott, mikor meglátta az átdolgozott forgatási anyagot, mely hosszas huzavona után, és egyes jelenetek újraforgatása után felelt meg neki.

Még egy úccsó, nem tudom mennyire tudjátok, hogy a New Hope forgatás igazából egy hatalmas pech folyamat volt, és szinte csak a véletlen múlott, hogy megis megszületett a film.

Na jó még egyet, a kedvencemet, az ILM, a Lucas által létrehozott trükkstúdió, ami a New Hope forgatási költségének a felét kapta meg a trükkök elkészítéséhez, egy év után még nem sok eredményt tudott felmutatni, de már a lové felét felélte, látógatót kapott a FOX-tól- aki a filmet finanszírozta- egy nagymuftit, akinek az volt a feladata, hogy ellenőrizze hogyan halad a munka a trükkstúdióban. Ez egy nagyon meleg nyári nap volt, amikor is teljes ILM-et, beleértve a produkciós igazgatót is a stúdió melletti medencében találta, és miután őt is invitálták, hogy csatlakozzon örjöngeve elszaladt. Fürdőzés ide, pancsolás oda, azért elég jó munkát végeztek.

Bocs azoktól, akik már ismerték.

Üdv

Kojak

Zombie Creative Commons License 1999.06.25 0 0 1414
Ja, Obi-Wan kettevagta. Latszik az jol.
Előzmény: Csodaszarvas (1412)
Kojak Creative Commons License 1999.06.25 0 0 1413
Igéretemhez híven utána néztem a videon a GL interjúnak. Igaza is van, meg nem is chris7-nek (habár szép piros betűkkel tud írni), a riportban egyértelműen kifejti Lucas, hogy eredetileg csak a három középső rész volt megírva egy forgatókönyvben. Ennek kivette az első részét és megcsinálta az SW-t, annak tükrében, hogy a film milyen sikerrel megy majd a mozikban, megcsinálja a másik két részt. Ahhoz a hogy történetet hitelesen tudja bemutatni, nagy vonalakban meg kellett írnia azt, hogy ki honnan jött, ki kivel volt baráti, vagy családi kötelékben, hogyan bukott el Vader.

De csak abból a szempontból, szerintem, hogy a triológia száljait szépen tudja vezetni, bár ennek ellent mond, hogy a IV. epizód címet adta a New Hope-ank.

Több könyvben is utána néztem, sehol sem említik, hogy Lucas valaha is foglalkozott volna a triológia utáni történet megfilmesítésével.

Üdv

Kojak

Csodaszarvas Creative Commons License 1999.06.25 0 0 1412
Hogy kell a citrom irast itten?

JA ES NE OLVASD TOVABB, mar ha ez meg szamit valamit :)

Emlekeztek mikor Lüke a foldbe gyalulta a fathert a 6 resz vegen? Tiszta pipa volt a srac, kolcsonvett nemi sotetseget a dark szajdrol, amit akkor engesztelt ki, mikor nem vagta le az oreget, es nemet mondott az uralkodonak.
Hat szerintem Obi Van Mcgregor sem jokedveben vitezkedett olyan elannal Darth Maullal, nem veletlenul volt egy kicsit jobban egalba a sraccal, mint Kvaj Gon.
Azt viszont nem lattam a 'z' versioban tisztan, hogy kette vagta Maul kardjat, vagy csak onszantabol valtott vissza single playerba a kedvencem.

Sas Creative Commons License 1999.06.25 0 0 1411
Igen a Kordában, aktív széken 14. sor közép-közép.
Flaci Creative Commons License 1999.06.25 0 0 1410
Én is megnéztem tegnap a Corvinban Múmiát (nagyon látványos, Idiana Jones szerű), és előtte a bemutatót. Szerintem nem volt rossz a szinkron, csak a hercegnő hangjával voltam elégedetlen, kicsit erőtlen volt. Ennek ellenére én is feliratozva akarom megnézni, méghozzá a Kordában a 8-ik sor közepén :-). Egyébként úgy tudom, hogy itt 3 teremben fogják játszani majd.
Előzmény: Sas (1409)
Sas Creative Commons License 1999.06.25 0 0 1409
Sziasztok!

Tegnap este a Corvinban(hol máshol!?)megnéztem a Múmiát(Nagyon király).
Elötte bemutatták a TPM szinkronizált trailerét.Hát elég furcsa volt. Nézzétek meg.Remélem a Corvinban is jáccani fogják feliratozva.
Most hogy már láttam az egészet még inkább futkosott a hátamon a SW érzés, ahogy végig nyomult a vásznon a 2 perces móka.

Poohy Creative Commons License 1999.06.25 0 0 1408
ds9:
hat ez a kolyok tiszta hulye, meg ha tenyleg nem is olyan jo az a forgatokonyv - amit azert el tudok kepzelni (kovezzetek meg erte batran) - (bar tudtommal csak osszel kezdi irni lucas - ???), szoval, ha meg oly silany is lenne, akkor is egy SW filmben SZEREPELNI, meg ha sztar is az illeto,
szerintem maga a csoda, egy gyerek almainak megvalosulasa, hogy tenylegesen benne lehet egy meseben.
Ha tenyleg igaz a hir, akkor Caprio egy idiota es kesz.
Előzmény: ds9 (1403)
chris7 Creative Commons License 1999.06.25 0 0 1407
Jó akkor még egyszer utoljára mondom, én nem tudok semmit, csak beírtam amit George Lucas mondott. Vele vitatkoztok most, nem velem. Miféle forrás lehet még hiteles rajta kívül ? Teljesen mindegy, hogy más ember aki a filmek készítésében nagy szerepet játszott, mit mond. Én arról beszéltem amikor "a long time ago in a country, far far away" egy George Lucas nevű bácsi írt egy fantasztikus történetet. Azóta a történettel sok minden történt, de akkor is az az egy történet minden alapja és az egy történet, nem pedig 6 vagy 9 vagy 12 vagy 7942 rész. Azt az egy történetet pedig George Lucas azért tördelte szét saját állítása szerint 6 részre, mert túl hosszú volt egy filmhez. Hogy Rick McCallum vagy bármi más forrás mit szól ehhez, szerintem irreleváns.
De most veszem észre, ne is figyeljetek ide, csak ugyanazt ragozom többször egymás után, tiszta hülye vagyok ! Úgy látszik kezdek szenilis lenni.
Előzmény: Poohy (1396)
ds9 Creative Commons License 1999.06.25 0 0 1405
Evvel a bevétellel a film az USA All Time listán az 5.

A worldwide All Time listán, úgy, hogy még csak a következő országokban lett bemutatva:
USA 19 May 1999 , Canada 19 May 1999, Puerto Rico 27 May 1999, Australia 3 June 1999, Malaysia 3 June 1999, Singapore 3 June 1999, New Zealand 10 June 1999, Colombia 11 June 1999, Bolivia 17 June 1999, Thailand 18 June 1999
351.6 millió dollárral a 41..
Felhívnám a figyelmet, hogy ezek az országok nem a nagy bevételekről híresek ( talán kivétel Ausztrália, ahol pénz is van, és laknak emberek is ).
A komoly bevételek mostantól indulnak el internationale, ezen a hétvégén Brazília, Japán Július 10 ( ott már nagyon nagy a várakozás ), UK július 16 ( itt is már tűkön ülnek ) és innetől meg mindent bele.

Hajrá George Lucas !

Gyermeki, kissé idealista lelkemet nagy örömmel tölti el, hogy egy ilyen profi, szerintem jól megcsinált mesefilm ennyire jól fut.

ds9 Creative Commons License 1999.06.24 0 0 1404
Ja, még valami. általam teljesen érthetetlen, ámde örömteli események történtek, a SW:TPM átlépte a 335 milliós bevételt az USA-ban evvel a hétvége óta több mint 7 millió dollárt hozva ami nem annyira rossz, ahhoz képest, hogy ez szerda estével van lezárva hétközben van és a film ma lépett át a forgalmazás 36. napjába.
ds9 Creative Commons License 1999.06.24 0 0 1403
Ezt most olvastam és többeknek valószínüleg megnyugvást fog okozni:

" Igaz az, hogy Leonardo DiCaprio viszzautasított egy ajánlatot amelyért többek levágatnák a fél kezüket egy fényszablyával ( lightsaber : ) ).
Az E! Online munkatársa, Ted Casablanca idéz egy forrást mely szerint DiCaprio nem, hogy csak informélisan beszélt George Lucas-szal Anakin szerepének eljátszásáról, hanem egyszerűen visszautasította azt, mert úgy érezte, hogy a forgatókönyv " olyan rossz "
Ezt még egy kicsit tetézve Di Caprio még azt is megjegyezte, hogy " nagyon csalódott volt " ( enyhén szólva ) amikor megnézte a The Phantom
Menace-t."

Innen már én, ismervén a tényeket, hogy a SW rajongók több mint 60 valahány százaléka, idegrohamot kapott amikor meghallotta, hogy DiCaprio egyáltalában szóba került a szerepre, és elolvasván az előzőket ismét sikerült megbizonyosodnom arról, hogy ez a DiCaprio gyerek egy arrogáns, nyálas pöcs ( enyhén szólva ).

-xan- Creative Commons License 1999.06.24 0 0 1402
Laser sword kontra lightsaber:
A "hivatalos" neve lightsaber, magyarul fénykard (nem teljesen pontos fordítás, de az eddig magyarul megjelent epizódok így használják). A laser sword amolyan köznyelvi, pongyola kifejezés. Például amire egy professzor azt mondja, hogy "belépett egy fiatalember", azt egy tizenéves srác lehet hogy úgy fejezi ki, hogy "bejött egy krapek".
deto Creative Commons License 1999.06.24 0 0 1401
Sziasztok!

Most töltöttem le az első részt a ftp://QuakeIIIArena@152.66.138.55/phantommenace1/phantommenace1.mpg címről
Kezdtem hozzálátni a 2. részhez, de teljesen más könyvtárstuktúra jön be, nem találom a phantommenace2.mpg file-t, sem a két könyvtárat.
Tudja valaki mi történt??? Csak még egy napot adjatok.

Zombie Creative Commons License 1999.06.24 0 0 1400
ez a "modern robot" mar regota erdekel engem, a filmben ugyanis nincs errol szo (ld. a hozzaszolasomat lejjebb vagy Poohy-et). Esetleg a regenyben fordul elo hogy mindenki mindig ezzel jon?
Előzmény: Poohy (1394)
Zombie Creative Commons License 1999.06.24 0 0 1399
Mondtam en, hogy a scriptben nem szerepel mindket kifejezes? Szerintem
nem. En annyit mondtam hogy a scriptekben felvaltva hasznalja mindket szot. Viszont az elso trilogiaban a karakterek NEM ejtik ki a laser sword kifejezest. Az Episode I-ben viszont igen. Es azok akiknek fogalmuk sincs holmi forgatokonyvrol, szerintem ezt siman zavaronak talalhatjak. Na.
Előzmény: chris7 (1390)
Kojak Creative Commons License 1999.06.24 0 0 1398
Mindkenkinek ajánlom a videon megjelenet sw triológiát, melynek elején részletesen elmondja Lucas, hogy kilenc részt tervezet és a közepét vitte először filmre ( cak így emlékszem, de holnapra utána nézek!)

Üdv Kojak

icy_bro Creative Commons License 1999.06.24 0 0 1397
Nem tudom ki hogy van vele de én egyáltalán nem szimpatizálok azzal a gondolattal, hogy számítógéppel fogják ábrázolni a szereplőket. Jobb lenne a maszkírozás vagy álarc.

PL. jaja bee (nem biztos hogy igy hívják)alakja is szerintem számítógépes.(elég rossz minőségben láttam) Sokkal jobb lett volna valami maszkírozással megoldani.
Mint csubaka a többi részben

Poohy Creative Commons License 1999.06.24 0 0 1396
Bocs, kisse hosszu lesz.

Atom ezt irja:
De nézzük Lucas korábbi nyilatkozatait:Valóban, korábban is többször említette, hogy a Star Wars, tulajdonképpen Anakin Skywalker ( Darth Vader ) tündöklésének és bukásának története, így beláthatjuk, hogy a Jedi után nincs értelme folytatni a sztorit.
Ugyanakkor Lucas többször hangoztatta, hogy tervezi a folytatások elkészítését is, amit Rick McCallum az új filmek producere többször meg is erősített, mint ahogy ezt pl a Magyar Narancs vele készült beszélgetésében is tette.
Több forrás szerint egyébként eredetileg 12 epizódot terveztek, és ez redukálódott először 9-re, ( ez akkor történt, amikor John Dykstra trükkmester távozott a Lucasfilmtől, és az utolsó - negyedik - trilógia ötleteiből többet felhasznált a Battlestar Galactica c. filmhez, és TV sorozathoz ) majd most 6-ra.
Egy amerikában megrendezett sci-fi találkozón egyébként Mark Hamill arra a kérdésre, hogy fog-e még valaha Star Wars filmben szerepelni, azt a választ adta, hogy Lucas tervei szerint Luke Leia és Han ismét feltűnnek majd a harmadik trilógiában, de Lucas az eredeti színészeknek csak a hangjára tart majd igényt, ugyanis a 2010 után készülő filmekben számítógéppel ábrázolnák az embereket is.
Mindenesetre érdekes, hogy nemrég hallottam egy pletykát, miszerint Sir Alec Guinnes-ről ( Obi Wan Kenobi ) tavaly számítógépes 3D modellt scanneltek a Lucasfilmnél, ugyanis a számítógép segítségével szeretnék majd a további filmekben szerepeltetni az idős színészt.

Reszlet a Magyar Narancsbol (1997 április 3.) - szinten az Atomrol :
Biciklitolvaj: Igaz, hogy újabb két trilógiában elkészítik a Csillagok háborúja
folytatását és előzményét is?
Rick McCallum: Megcsináljuk az előzményt. 2003-ig tartó munka lesz aztán, ha még beszélő viszonyban leszünk, gondolkodunk azon. hogy megcsináljuk-e _az_utolsó_három_részt_ is. Az előzményeket nyáron kezdjük forgatni, 1999-ben jön ki az Első epizód: A kezder. 40 év- vel a Csillagok háborúja előtt játszódik. az idősebb Skywalker rörténete. akiből Darth Vader lesz. Fiatalemberként látjuk, ahogy Jedi lovag, majd Jedi mester lesz belőle,
megnősül, megszületik Luke és Leia. Aztán jön egy pillanat, amikor saját
bizonytalansága következtében, egy bizonyos szituációban a sötét
oldalra áll, amivel sok embernek fájdalmat okoz, de mindezért nem vállalja
a felelősséget. Érdekesebb. sötétebb és összetettebb történetsorozat lesz, mint az eddigiek, mert egy tragikus jellemhibával foglalkozik.

Tehat biztos, hogy vannak tervek meg egy trilogiara, csak nem biztos
- szerintem, ha Lucas batyo el, akkor biztos -, hogy leforgatjak.
Ha nem el, akkor is lehetseges a folytatas, mert, sokan szeretik es szeretni
fogjak a SW-t, na meg jo sok zsozsot is hoz a konyhara a keszitoknek.

Előzmény: chris7 (1390)
kaviat Creative Commons License 1999.06.24 0 0 1395
lehet hogy én már öreg fasz vagyok a pályán, de én is 9 potenciális részre emléxem még a régi szép időkből... pegig milyen jó lenne, ha valaki mindig csinálná a részeket, és mikor 80 évesen már csak bottal járok /sőt járókerettel :))/ még mindig lelkesen várnám a 24. epizódot...

.kav]4t

Poohy Creative Commons License 1999.06.24 0 0 1394
rzoli:
Kenobi csupan ennyit mond:
Don't seem to remember ever owning a droid. Very interesting...

- az, hogy nem voltak robotjai, eddig igaz is, hiszen az I. epizodban sem artoo, sem threepio nem Obi-Wan tulajdona (szerintem a kovetkezo reszekben sem kerul a tulajdonaba)
- azt nem emliti, hogy ezek a robotok modernek lennenek

Előzmény: rzoli (1392)
Wizzard Creative Commons License 1999.06.24 0 0 1393
Egy kicsit OFF leszek, de kikívánkozik belőlem ...

Kedves voty!

Igazán nem akarlak megsérteni, de ez a beszólásod szerintem méltatlan a Mo.-i SW rajongók táborához!!!

A film forgatókönyve egy egészen más tészta volt. Ahhoz nem lehetett emberi - sőt, ha jól tudom semmilyen - áron hozzájutni kis hazánkban. Már bocsi, de a könyv alig kerül többe (1499,- Ft), mint a legutóbb megjelent SW könyvek (899,- és 999,- Ft.). Nem beszáélve arról, hogy nem puhafedeles (paperback), hanem keményborítású, színes védőborítós formában adták ki, mint az eredeti angol változatot!!! (Igaz, csak egyfajta borító létezik tudtommal és nem 4, mint az angol verziónál).

Tehát leszel szíves elmenni valamelyik könyvesboltba és kicsengetni az érte elkért monetáris alapot, amíg finom vagyok ... Nem hiszem el, hogy ha magadat rajongónak mered állítani, nem engedhetsz meg magadnak ekkora érvágást!!!

(A néhány hete zárult könyvhéten egy átlagos - ennél jóval vékonyabb "szépirodalmi" könyv 2500-3000 Ft-ba került!!! - Ezzel nem azt akarom kifejezni, hogy a Baljós Árnyak nem szépirodalmi mű... bár én sem vagyok kibékülve a magyar hivatalos címfordítással, de most nem ezen van a hangsúly!)

Kérdésedre a válasz: 316 oldalas a Baljós Árnyak.

Üdv,

Wizzard.

U.i. (mindenkinek): Mégegyszer bocsi, de kicsit felment bennem a pumpa ...

Előzmény: voty (1391)
rzoli Creative Commons License 1999.06.24 0 0 1392
Anno amikor Luke és Kenobi találkozik, K. azt mondta, hogy nem emlékszik hogy lett vona robotja, pláne nem egy ilyen _modern_!

Üdv
Z

Előzmény: Sas (1370)
voty Creative Commons License 1999.06.24 0 0 1391
Hány oldal a könyv (és mikor gépeli be valaki)?
Üdv

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!