Keresés

Részletes keresés

UBul Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1444
ilyeszto utemben csokken...

felek nem lesz ebbol titanic veres... legalabbis heteken belul nem :)

Előzmény: Zombie (1442)
UBul Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1443
Xing player 3.30
Előzmény: -xan- (1441)
Zombie Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1442
Nemi adalek meg a box office adatokhoz... osszegyujtottem a TPM heti
beveteleit. Ime (minden szam millio dollar ha vki nem tudna, az elso szam
a heti bevetel, a masodik az osszbevetel):
maj.19.- maj.24. 105.66 105.66
maj.25.- maj.31. 101.44 207.10
jun.1.-jun.6. 48.66 255.76
jun.7.-jun.13. 41.21 296.97
jun.14.-jun.20. 31.10 328.07
jun.21.-jun.27. 24.09 352.16

Gondolom latszik a tendencia, mindenki kedvere tippelhet a kovetkezo hetre.
Szerintem realis a 370 millio elerese a heten, es esetleg 3, de legfeljebb
4 het alatt a 400 millio atlepese. A TPM a 350-es hatart ezzel 41 nap alatt
lepte at, amivel termeszetesen ujra rekordot dontott (Titanic: 58 nap).
A 400 milliohoz kb. 60-70 nap kell majd. Nehez lesz, mert odakint a heten
mutatjak be a Wild Wild West-et.

Előzmény: ds9 (1440)
-xan- Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1441
Egy gyors körkérdés: ki mivel játssza le az mpeg videókat?
Készítettem egy feliratozóprogramot, amely egy külön ablakban írja ki a magyar szöveget (így nem kell újra letölteni a filmet). De a feliratot ugye szinkronizálni kell a képhez.
ds9 Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1440
Tehát mint azt a múlt héten ( éz aztán a hétvégén is )jó érzékkel :) megjósoltam a SW:TPM átlépte a 352 millió dolláros bevételt ezzel ismét ráverve a Titanic által tartott rekordra.

A hét végi bevételek a következők:

1/New BIG DADDY $41.2
2/ 1 TARZAN $23.5/$77.02
3/ 2 AUSTIN POWERS: THE SPY WHO SHAGGED ME $18.5/$150.8
4/ 3 THE GENERAL'S DAUGHTER $15.6/$47.2
5/ 4 STAR WARS I: THE PHANTOM MENACE $14.6/$352.16
6/ 5 NOTTING HILL $5.1/$89.1
7/ 7 THE MUMMY $2.1/$145.96
8/ 6 INSTINCT $1.9/$30.6
9/ - AN IDEAL HUSBAND $1.1/$1.42
10/ 8 THE MATRIX $1.0/$165.67

Kojak Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1439
Azt amit írtam, SE elötti interjúból vettem, tehát nem nyomtatásban volt leírva, hanem maga Lucas bátyó mondta, hogy az első forgatókönyv, mindhárom tészt tartalmazta. Egyébként az SW könyvben, amit lenteb említettem ez is szépen le van írva - szerintem ez a legjobb antológia, ami megjelent a műfajban - hogy már a kezdetén megvolt a három rész.

A ROTJ elötti interjúban Lucast megkérdezi a riporter, hogy film mennyire lett olyan, mint az annak idején megálmodta, Lucas azt válaszolta, hogy szinte teljesen, csak az eredeti forgatókönyvben ewokok helyett vukik lettek volna az ewokok technikai szintjén. Én mindenhol azt olvastam, hogy már megvolt a teljes triológia vázlatos forgatókönyve. Mindenkinek ajánlom a riportot, vagy föl kéne pakolnia eMU-nak az Atomra.

Üdv Kojak

Előzmény: ds9 (1423)
-xan- Creative Commons License 1999.06.27 0 0 1438
"a hapek egy mozgasszinhaz tagja"
Ja, bocs... nem szoltam
egyebkent tenyleg sokkal jobbak a CGI szereplok itt, mint amit valaha lattam. (pl Watto)
Előzmény: UBul (1433)
Zombie Creative Commons License 1999.06.27 0 0 1437
Kedves Csodaszarvas, a dolog az atom.pganet.com-rol mar egy jo
ideje letoltheto, en is onnan szereztem... a cime "Troops" es egy bizonyos
Kevin Rublo csinalta, a homepage pedig a theforce.net/troops (pl. ott van
a script...) Amint te is mondtad ez egy SW/Cops parodia.
Egyebkent tenyleg mindenkinek latnia kell.
Előzmény: Csodaszarvas (1435)
Han Solo Creative Commons License 1999.06.27 0 0 1436
A Foxtrot című képregényben is a PM a téma (www.foxtrot.com) egy pár napja, eléggé poénos. ( :-D )
Csodaszarvas Creative Commons License 1999.06.26 0 0 1435
Na most egy olyat irok nektek, hogy leultok tole!

Megyek fel a cimborahoz, mar rohogve invital be es mutatja a monitort. Aszongya most szerezte.
Biztos ismeritek a Cops sorozatot a tevebol. Na fekete kepernyo, rajta szokasos felirat meg minden. Alatta zene: Bad boys bad boys what you gonna do ... (mindez film szeru, mintha a tv1 et nezned!)
Aztan bevillan egy birodalmi bazis a tatooinrol! Epp a 3 szarnyu transport ship szal fel, mellette egy siklo indul. Az egesz alatt narrator. Aztan a kamera ravalt a siklora es utasara, alul a felirat ido/officer x y es elkezdi mondani, hogy mikor lepett be, epp mennyit fizetnek, es mi a dolga. Aszittem beszarok. Konnyesre rohogtuk magunkat. Aztan odaerunk a Jawak hoz (epp a stolen droidokat kerestek, a new hope eleje). Ott faggatjak oket, mint a zsaruk a copsbol, vitatkoznak veluk meg minden. Bejonnek Beruek is, Beru neni epp uvoltve vitatkozik, mint egy kabszeres fekete csalad valami gettobol. :) A vegere kiderul hogy miert haltak meg a Jawak, miert egtek ki Beruek, es egyaltalan miert keresik Lukeot. A rohamosztagosok meg kozben nyomjak a suket dumat.

BEASZARAS!!!!!!!!!!!!!! :)))))))))))

ui.: szerintem ez a kijovo Starwars Inszajderben benne lesz. Maskepp nem tom elkepzelni hogyan csinalhattak meg.

ds9 Creative Commons License 1999.06.26 0 0 1434
Az új adatok szerint a SW:TPM a pénteki napon a várakozásoknak megfelelően visszaesett az 5. helyre a bevételi listán, de csak 22%-os csökkenés tapasztalható a múlt hét pénteki bevételekhez képest.
A pénteki bevételek:

1. Adam Sandler's Big Daddy: $14.5 millió ( bemutató hétvége )
2. Tarzan: 6.5 millió ( második hétvége )
3. Austin Powers 2: 5.72 millió ( harmadik hétvége )
4. General's Daughter: 4.28 millió ( második hétvége )
5. Star Wars:Episode 1: 3.77 millió ( hatodik hétvége )

Tehát azért az látszik, hogy a SW még mindig nagyon jól tartja magát, ahhoz képest, hogy 6. hete fut és az első 5-ben a többi film 1, 2 ill. 3 hete megy még csak.
Elemzők szerint a szombat/vasárnapi bevételekkel együtt a hétvégi SW bevétel elérhati a 15 millió dollárt és ezzel az összbevételek a 350-et, amivel megdőlne egy újabb rekord a Titanic-kal szemben ( láss engem: ds9 1999-06-22 15:50:13 ), valamint a film már csak 7 millióval lenne lemaradva az USA All Time 4. Jurassic Park-tól.

UBul Creative Commons License 1999.06.26 0 0 1433
"itt az a gond (szerintem) hogy emberszeru CG leny (mint Jar Jar) meg
nem oldhato meg tokeletesen (legalabbis az ILM nem tudta megcsinalni). "
szerintem semmi gond nem volt vele. ha nem tetszik a mozgasa, akkor a szineszt szidd akirol leszedtek, ugyanis egy-az-egyben az ove. a hapek egy mozgasszinhaz tagja (ha jol tudom), es pont emiatt az idiota mozgas miatt valasztottak. sot a hangja is eredeti. milyen lehet a ficko eloben! :))

"Nezd meg viszont Watto-t. Teljesen tokeletes, nala egy szavad nem lehet
hogy szar a mozgasa, mivel azt se tudod hogy hogy kene mozognia."
mikor emeltem en egy szot is a CG szereplok ellen? nekem mind maximalisan bejott. szerintem boss nass viszi el a palmat brrrrr :)

Előzmény: Zombie (1428)
Zombie Creative Commons License 1999.06.26 0 0 1432
Nem hiszem, ami keszen volt regen is es az SE-be bekerult az a
Solo/Jabba jelenet az ANH-ban.... a tobbi mind uj. Meg arrol is olvastam
mely ILM munkatarsak jatszottak X-et meg Y-t az uj jelenetekben.
A kibovitett Mos Eisley-be erkezesrol Lucas is beszelt az SE kapcsan,
es egyertelmuen az derul ki hogy a plusz dolgok mind ujak, es azert
raktak be, hogy Mos Eisley nagyobbnak, forgalmasabbnak stb. tunjon mint
amilyen regen volt.
Előzmény: CaveMaN (1431)
CaveMaN Creative Commons License 1999.06.26 0 0 1431
Hmm, az utólag bekerült Mos Eisley jelenetek is készen voltak már 1979-ben, csak kihagyták a filmből a technika, vagy más egyéb hiányában. SZVSZ a könyvbe az eredeti történet alapján került bele.
Előzmény: Zombie (1429)
ds9 Creative Commons License 1999.06.26 0 0 1430
Dehogy bántom én a ROTJ-t, nekem is nagyon bejön az általad említett részek mindegyike, a birodalmi rombolók is állatok és az is nagyon király amikor Vader hajója beleáll a Death Star-ba.

Nekem csak a sztori bizonyos részeivel van problémám, amik szerintem nem annyira profik és ezért jön be nekem a TPM, mert ott a sztori egészét és a kis intrikákat sokkal jobbnak tartom.

Előzmény: Zombie (1429)
Zombie Creative Commons License 1999.06.26 0 0 1429
> Amikor a Csillagok Háborúja kijött 1979-ben a mozikban, már akkor is
> Episode IV. A New Hope név alatt futott.

Ennek utananezek a Behind the Magic-en mert en tenyleg masra
emlekszem. Valamelyik forras mar megint baromsagot beszel.

A szarnyalo kepzeletben annyi van leirva, hogy a forgatokonyv cime volt
"Luke Skywalker kalandjai, ahogy azt a Whill Kronika leirja - Elso saga:
Csillagok Haboruja". Asszem ez a forgatokonyv meg is van valahol.

> Azt se felejtsük el, hogy azt sem tudja ( Lucas ), hogy a SW könyvek ( az > a több száz ) miről szólnak

Ez igaz szerintem is, bar van ellenpelda is ra :)
Az ANH SE-ben, a kibovitett Mos Eisley jelenetben latszik a cantina mellett
egy becsapodott urhajo maradvanya (szepen kiall fuggolegesen). Nos,
ez a Tales From the Mos Eisley Cantina regenyben van benne...

azert nem kell mindig az ROJ-t gyalazni. Az eleje szuper jo (Jabba osszes,
Vader/Jerjerrod, Vader/Emperor jelenetek kiralyak) meg a Battle of Endor is
tok jo es kesz. Meg hat benne van az Emperor es az eleg is :)

Előzmény: ds9 (1423)
Zombie Creative Commons License 1999.06.26 0 0 1428
itt az a gond (szerintem) hogy emberszeru CG leny (mint Jar Jar) meg
nem oldhato meg tokeletesen (legalabbis az ILM nem tudta megcsinalni).
Nezd meg viszont Watto-t. Teljesen tokeletes, nala egy szavad nem lehet
hogy szar a mozgasa, mivel azt se tudod hogy hogy kene mozognia.

De, azert szogezzuk le hogy Jar Jar sokkal jobb mint amit eddig, valaha,
ilyen probalkozaskent lattunk (pl. amikor Qui-Gon elkapja a nyelvet az
valami hihetetlen).

Előzmény: UBul (1426)
UBul Creative Commons License 1999.06.25 0 0 1427
ezt az "I know"-s tortenetet en mashogy hallottam... szoval az eredeti forgatokonyvben az volt, hogy Leia azt valaszolja, hogy "I love you too", csak mivel Carrie Fishernek akkoriban igencsak problemai akadtak drogugyben (elvono, stb), a memoriaja nem volt epp jo allapotban (rendszeresen le kellett allni a forgatassal miatta), es egyszeruen elfelejtette mit kell mondania. de nem vettek ujra, mert igy meg jobb is lett.
Előzmény: Zombie (1417)
UBul Creative Commons License 1999.06.25 0 0 1426
marpedig mind JarJar, mind a tobbi CG figura mozgasat motion capturrel szedtek le (egy interjuban a JarJart alakito szinesz meg panaszkodik is, hogy milyen nehez volt a capture ruha).

persze gondolom sokszor inkabb az olcsobb roto-scopingot hasznaltak, azon lehet hogy latszik is. de JarJarnal ha jol tudom nem.

Előzmény: -xan- (1425)
-xan- Creative Commons License 1999.06.25 0 0 1425
Számítógépes figurák, avagy inkább mégse?

Az ILM a világ vezető trükkstúdiója; azt hiszem, ez nem vitás. Én készséggel elhiszem nekik - és ezt a TPM-ben Jar Jar személyében be is bizonyították -, hogy képesek megjeleníteni egy CGI főszereplőt. Még jól is néz ki, ha kimerevíted a képet; tanulmányozhatja mindenki. (Javaslom azt a részt, ahol egy rövid időre közelről látszik a keze.) Csak egy a bökkenő: kilóg a lóláb, ha megmozdul. Amíg egy helyben áll, addig tök jó, de a mozgása irrealisztikus. A legjobban úgy lehet megfogalmazni, hogy nem látszik a mozgásán, hogy súlya van. (Olyan, mintha végtelen teljesítményű motorok mozgatnák.) Én még sehol nem láttam olyan CGI lényt, ami ebből a szempontból meggyőző lett volna. Persze ha fognának egy embert, telepakolnák érzékelőkkel, akkor az így szerzett adatokból már tök jól mozgó 3D modellt csinálhatnának. De attól tartok, hogy ha Jar Jarnál nem vették a fáradtságot, akkor ez a következő epizódokban sem várható.

-xan-

ds9 Creative Commons License 1999.06.25 0 0 1424
Csak a félreértések tisztázása végett, szerintem a SW filmek zseniálisak, de már többször, nem csak az előbb leírtam, hogy elég bugyutának tartom a sztorikat és nem ezért szeretem őket.
Amikor először láttam őket akkor ezért szerettem őket, de ma már ( 30 évesen ) egy csomó dolgot máshogy látok, de mivel én még megmaradtam ( remélem még így marad ez egy ideig ) egy ilyen nagy gyereknek, ezért tudtam a TPM-et úgy elfogadni és nagyon megszeretni.
Mert az első három rész ( IV, V, VI ) hibái ellenére is zseniálisnak mondható, de minden rajongónak meg van engedve, hogy kritkus legyen.
Meg hát legyen is az.
ds9 Creative Commons License 1999.06.25 0 0 1423
Amikor a Csillagok Háborúja kijött 1979-ben a mozikban, már akkor is Episode IV. A New Hope név alatt futott. Azt hiszem az atom oldalakon vannak ilyen régi '79-es kritikák ahol a kritikus pont erről óbégat, hogy csak a negyedik részt vették meg.

Én is emlékszem egyébként ( fehér ember nem felejt )olyanra még a ESB előtti időkből a sajtóból, hogy a Csillagok háborúja 9 részesre van tervezve és először a középső 3 rész készül el.
Sőt még olyan cikkre is emlékszem ( kristálytisztán ) amiben az állt, hogy Lucas egy sci-fi regényt dolgozott fel és ebből a New Hope a negyedik fejezet.
Tehát egymásnak ellentmondó dolgok jellennek meg már 20-on valahány éve.

Szerény véleményem szerint ( és nagyon szeretném, hogyha néhányan csatlakoznának hozzám ) eredetileg Lucasnak semmiféle ötlete nem volt arról, hogy 3 vagy akárhány film lesz.
Ez a Lucasról szóló könyben ( Szárnyaló képzelet )le van írva, volt ennek már az is a címe, hogy Luke Skywalker fantasztikus kalandjai vagy micsoda utánba lett csak SW, és az Episode IV is csak azért lett oda téve mert Lucas szombat délutáni matiné sorozatok szerűvé szertette volna tenni.
Van olyan sztori is, hogy a Hollywood Boulevard-on ebédlelt Lucas a Mann's chinese thatre-al szemben és ott sok ember állt sorba, ő nem tudta, hogy miért is és a pincér mondta, hogy a SW megy.

Szerintem az ESB és utána a ROTJ csakis kizárólag a film sikere miatt lett megcsinálva, az első film készítésénél Lucasnak fingja sem volt arról, hogy lesz második, semmi koncepciója nem volt az ESB-t csak utána írták meg az alapjaitól és találták ki.
Tehát szerintem nem volt itt semmi összefüggő egész, csak a New Hope mindenféle folytatások nélkül és fogalma sem volt, hogy miről fog szólni a második mert akkor találta ki.
A SW végén ugyanis DW-ről azt se tudni él-e hal-e, és mivel a SW kis költségvetésü film volt, ezért nem is tervezték a folytatását.
Ezt bizonyítja ( mármint, hogy sző sem volt 9 részről és nem volt semmi leírva ), hogy a TPM-et és a másik két rész vázlatát akkor kezdte el egyáltalán írni, amikor 5-6 éve kitalálta, hogy mégis lesz új film.
Addig fogalma sem volt, hogy egyáltalán mi fog történni az új filmekben ebben biztos vagyok.
Azt se felejtsük el, hogy azt sem tudja ( Lucas ), hogy a SW könyvek ( az a több száz ) miről szólnak ( én sem :) ).

Tehát itt szerintem nem volt semmilyen prekoncepció, nem volt fejben az egész 75-ben, minden a SW sikere után lett kitalálva és még abban sem vagyok biztos, hogy az ESB forgatása idején a ROTJ teljes története kész lett volna ( akár alapjaiban is ), hiszen a ROTJ-ban szerintem azért vannak az ewokok, hogy kitöltsék az időt, mert azon kívül, hogy a filmben történik néhány nagyon cool dolog ( Luke-Emperor-Vader )a második Death Star enyhén szólva az ötletek részleges hiányára utal.
Szerintem az ESB-ben alkalmazott ( Luke, én vagyok az apád ) kifejezetten ciki, és ezt még tetézi a ROTJ-ben az ikertestvér sztori ( amikor Mark Hamill elmondja a fa tetején, leia-nak, hogy az " Erő erős a családunkban, apámban, bennem és a testvéremben" hát az tök gáz ).
Ezek a szerintem katasztrofális történetfűzésre utalnak egyébként, a főgonosz a főjó papája, elég sablonos, ezt biztos utólag találták ki.

Most már ez így 20 év után nem annyira zavaró, meg egyébként is nagyon szeretem ezeket a filmeket, de ennek az oka nem, a zseniálisnak nem mondható történet, hanem a látvány, a trükkök, az űrhajók, a csaták, a kardozások, az Emperor meg ilyenek.

Ezért is tetszett az új rész sokkal jobban, mert ebben már láttam valamit egy felépített ( nem kényszer és a siker szülte ) forgatókönyből, egy csomó csavarral és majd a többi filmből ki fog derülni, hogy mennyire tudják egységbe formázni az I, II, III -as részt.

zotyoo Creative Commons License 1999.06.25 0 0 1422
Barátaim!

A topic-ot a start óta olvasom, és szerintem király!
Magyarul is lehet többféle elnevezése a kardnak. A ROT Vader azt mondja Luke-nak: "Látom új fényszablyát szerkesztettél magadnak"
Nekem is a "Z" változat van meg és annak ellenére hogy nem túl bomba a történet (melyik SW volt az?) meg a film minősége is elég silány, de én nagyon élveztem! A film legvégén tűnt fel hogy van zenei aláfestés! Ez halál komoly!
Folytatás ügyben én azt mondom lesz még belőle pár trilógia. És minden trilógia egy új nemzedéket mutat be, tehát a Zhan féle 3 rész eleve kiesett (bár a story SzVSz a legjobb ami a SW kapcsolatban megjelent!). Talán Leia gyermekeit mutatná be?
Sokan nem szeretik a számítógéppel rajzolt szereplő hegyeket a filmben, én viszont kifejezetten útálom a muppet show stílust. Sokkal élethűbbek a rajzolt alienek.

Üdvözlettel: Zotyoo

Wizzard Creative Commons License 1999.06.25 0 0 1421
Kedves Pepe!

A boritóról csak annyi: a magyar verzió borítója MEGEGYEZIK az egyik amerikai boritóval a 4 közül. Igaz, hogy ez az egyik legkonzervatívabb, de valószínű a terjesztők úgy gondolták, Darth Maul ábrázata a könyvborítón kicsit sokkoló lenne, nekünk "konszolidált" Magyaroknak...

Félre ne érts, nekem is sokkal jobban tetszene a Darth Maul a címlapon (esetleg Amidala - ő a kedvesem kedvence) de sajnos nem a magyar SF rajongókat kérdezték meg a borító kiválasztásakor.

Akit érdekel: a négy könyv borítójának legyezőszerűen elcsúsztatott fotóját az alábbi címen találjátok:

http://www.amazon.com/covers/1/58/060/130/1580601308.l.gif

Kellemes nyálcsorgatást ... :)))

Üdv, Wizzard

Előzmény: pepe (1420)
pepe Creative Commons License 1999.06.25 0 0 1420
Pár kis színes:
1) A könyv OK, a borító gyalázat. Kék alapon egy szőke kisfiú buksi feje. Mint valami nyálas szerelmes regény. Bezzeg ha Darth Maul lenne a borítón, vagy legalább egy olyan festmény-kollázs, mint a többi SW regény borítóján... Ráadásul a könyv nagyobb, mint az összes többi, és kemény a borítója. Hogy fog ez kinézni a polcomon?
2) A Taszári NATO bázison bemutatták a TPM-et a katonáknak. Ingyen. És külön őrzik a kópiákat. Még egy indok, amiért az egész NATO bekaphatja!
3) Pár megnézni javallott site:
http://www.phantomstar.com/starwars.html - a 200 legjobb SW site listája
http://www.sweeet.com/ - szuper-aranyos gombocfeju Maul rajzocskak
http://StarWarsChicks.com/ - SW lanyoknak, igazan eredeti megkozelitesek, SW divatrovat, meg ilyesmi
http://members.tripod.com/starshipper/screen3.html - screensavers
Ja, és valahonnan letöltöttem egy olyan kepernyo-hatteret is, amelyik a filmplakat alapjan készült, csak épp Bart Simpson áll a kunyhó előtt, a sötét jövőt pedig Homer árnyéka jelzi előre...
Flaci Creative Commons License 1999.06.25 0 0 1419
Egy kis statisztika!

Én is, ahogy ds9 is, sűrűn nézegetem a jegyeladási statisztikákat, mivel ez a film sikerének egyik legjobb fokmérője. A film Amerikában eddig 335.1 millió $ hozott eddig, ami ugye nagyon jó, hiszen ezzel már most az 5. helyen áll. És ami nagyon biztató, hogy eddig a legelső, vagyis a Titanic mindenféle részerdményeit megelőzte. Eddig úgy néz ki, hogy semmi akadálya annak, hogy a EPI legyen az első.
Nade a Titanic még valami eszement messze van: 600.8 millió$. Hogy lehet ezt az összeget, egyre lassuló növekedés mellett elérni?

Egyenlőre úgy tűnik, hogy csak a végtelenben:-)

Kojak Creative Commons License 1999.06.25 0 0 1418
Érdekes, mert én semmit sem találtam a szárnyaló képzetben, erről a témáról.

Üdv

Kojak

Előzmény: Zombie (1416)
Zombie Creative Commons License 1999.06.25 0 0 1417
Ja. Han Solo azt mondja "I know" es nem azt hogy "I love you too" mert
utobbit tul nyalasnak talaltak (hogy most Lucas vagy Harrison azt nem
tudom fejbol de utana lehet nezni).

Pechfolyamat volt mashol is... ESB forgatas Norvegiaban, TPM forgatas
Tuneziaban, hehe.

Egyebkent marha jok a szineszvalogatasrol keszult regi felvetelek.

Anakint meg 3000 kisgyerek kozul valogattak ki.

Előzmény: Kojak (1415)
Zombie Creative Commons License 1999.06.25 0 0 1416
Az igaz, hogy eredetileg meg nem lehetett tudni hany film lesz. Ui. 1977-ben
az elso film cime "Star Wars" volt, semmi New Hope meg Episode IV meg
ilyesmi. Azt csak akkor tettek ra amikor kijottek az ESB-vel.
A 6 resz-9 resz dolgot hagyjuk mar, ugysem jutunk egyezsegre.
En mar akkor hallottam a 9 resz dolgot amikor a Jedi-t eloszor lattam
(es az nem most volt).
En egy konyvben neztem utana (George Lucas - A szarnyalo kepzelet,
ajanlott olvasmany), es ott benne van a 3 trilogia - gondolat.
Előzmény: Kojak (1413)
Kojak Creative Commons License 1999.06.25 0 0 1415
Miközben böngésztem az infok után, megint kezembe akadt, Oliver Denker SW a Csillagok háborúja filmek című könyve, ami tartalmaz néhány érdekes infot, amit még máshol nem láttam.

Sokat lehetett hallani arról, hogy Lucas sok színész közül válogatott, pl Leia szerepére 400! szinésznőt nézett végig, amelyből 50-nel csinált próbafelvételt. A végén kiválogatott 5-öt minden szereplőből- Harrison Ford pl. úgy került a filmbe, hogy Han Solo-ból csak négy volt, és kellett egy ötödik- és a szereplőkből összeállította a hármas csoportokat (Leia, Luke, Han) és el kellett játszaniuk egy jelenetet a filmből, ami nem is került bele. Carrie Fischer, Mark Hamill és Harrison Ford "mozogtak" együtt a legjobban a kamera elött, így ők kapták meg a szerepet.

Harrison a New Hope után némi gázsi emelést szeretett volna kérni, és nagyobb szerepet a filmben, gázsi emelés nem lett, de többet szerepelt a filmben, mint az első forgatókönyvben szereplet volna.

A Birodalom visszavág-ban a rendező Irvin Kershner sokkal nagyobb beleszólást adott a színészek, mint Lucas, akik ki is használták ezt, főleg Harrison, aki egy-egy plusz jelenettel megajándékozta a rajongókat, ilyen pl. az a jelenet is, amikor Han Solo hibernálásához készülődnek, és Leia megmondja Hannak, hogy szereti, és Han a következőket válaszolja " I love you too". A pedáns Lucas majdnem sírógörcsöt kapott, mikor meglátta az átdolgozott forgatási anyagot, mely hosszas huzavona után, és egyes jelenetek újraforgatása után felelt meg neki.

Még egy úccsó, nem tudom mennyire tudjátok, hogy a New Hope forgatás igazából egy hatalmas pech folyamat volt, és szinte csak a véletlen múlott, hogy megis megszületett a film.

Na jó még egyet, a kedvencemet, az ILM, a Lucas által létrehozott trükkstúdió, ami a New Hope forgatási költségének a felét kapta meg a trükkök elkészítéséhez, egy év után még nem sok eredményt tudott felmutatni, de már a lové felét felélte, látógatót kapott a FOX-tól- aki a filmet finanszírozta- egy nagymuftit, akinek az volt a feladata, hogy ellenőrizze hogyan halad a munka a trükkstúdióban. Ez egy nagyon meleg nyári nap volt, amikor is teljes ILM-et, beleértve a produkciós igazgatót is a stúdió melletti medencében találta, és miután őt is invitálták, hogy csatlakozzon örjöngeve elszaladt. Fürdőzés ide, pancsolás oda, azért elég jó munkát végeztek.

Bocs azoktól, akik már ismerték.

Üdv

Kojak

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!