Én is voltam olyan türelmetlen és megvettem az első PM könyvet, ami a piacra került.
A szép és igényes - mostanában igen szokatlan - borító WC papírt rejt. Én még egy ezressel is adtam volna többet valami FEHÉR papírért.
Az meglátszik, hogy nagyon siettek a srácok a kiadással. Vagy azért mert kalózkodnak - ez azért nem valószínű - vagy azért, mert ők is félnek a kalóz kiadványoktól.
Minden esetre szerencse, hogy először angolul olvastam el a könyvet. Megjegyezném: és aki nem tud angolul...?
Az meg olvashatja a néha kissé pongyola fordítást.Háát a "gondola-verseny"-től még mindig feláll a szőr a hónom alatt. (A hátamon nincs)
A könyvvel kapcsolatban teljesen egyetértek veled. Szerintem a filmben nem szereplő részek is nagyon jól beleillenek a történetbe. Ezzel kapcsolatban még csak annyit, hogy már a forgatókönyv olvasásakor is sajnáltam, hogy kihagytak egy-egy részt. Ezek kiegészítették volna a sztorit, és talán még jobban érthető
lett volna néhány párbeszéd és jelenet.
Igaz, hogy a könyv fordítása néhol nem a legjobb, viszont vannak nagyon eltalált részek is. Kedvencem például Jar Jar beszólása amikor Qui-gon-nal és Obi-van-nal utaznak a víz alatt:
- Nyugalom, barátom. Majd az Erő vezet bennünket.
- Az Erő? Miféle Erő? - Jar Jar nem hatódott meg. - Valami bazinagy dolog lehed ez az Erő, lefogadom. Megóv minged, minnyájungad, ugyi?
Hogy tetszik nektek a könyv? Terry Brooks-nak SZVSZ sikerült teljes mértékben eltalálénia az előző trilógia könyveinek stílusát, hangulatát. A magyar fordításon sajnos :(( igencsak meglátszanak a sietősen összecsapott munka jelei. Nem túlzottan figyelt oda mindíg a választékos írásmódra. Szerintem az egyik legfülsértőbb félrefordítása a következő volt (az a bizonyos "Begin landing Your troops!") - Kezdje el 'lerakni' a csapatait!
Már megbocsásson a világ!!! lerakni petéket szoktak általában, nem pedig csapatokat... :(((!!! Egy ilyen stilisztikai hiba teljesen kizökkenti az olvasót a tényleg mesterien kialakított hangulatából...
Na ennyit a mélyirodalomról ... Folytatom az olvasást, mert - igaz, hogy már ismerem s sztorit, mégis szinte letehetetlen a könyv ...
(remélem, Nemes István - a fordító nem veszi túlzottan zokon a kirohanásomat...)
Lejátszó:
Lefagyásokról beszéltek... Ez ott az első CDn kb a 38. percnél, amikor asztalhoz ülnek a homokvihar alatt? Nálam pár percig nem jön vissza a kép, lemarad az egész Maul-jelenet. Eddig azt gondoltam, hogy a letöltésnél megsérült a file. Vagy nálatok is ilyesmi a gond?
Mondjuk nálam nem lefagy, csak szétesik a kép, és elmegy a hang két percre.
Egyenlőre csak ActiveMovie-hoz csináltam meg a szinkronizációt. De ha van olyan progi az említettek között, ami jó, működik és free, akkor küldjetek egy URL-t. (Sajnos a dolog csak esélyes, mert nem feltétlenül működik minden lejátszó olajozottan OLE szerverként.)
-xan-
A Phantom Menace Game-ről csak annyit:
Igaz, hogy nem egy Doom, vagy egy Unreal, a Half Life-ot nem is említem, de miért baj az, hogy van egy SW - Tomb Raider klón, amiben még gondolkodni is kell (igaz, csak nagyon keveset)...
A játék egyébként SZVSZ tökéletesen átveszi a film feelingjét. Ha elég erős a vasad - Diamond II 12MB + min. P233MMX - baromi látványosak az effektek (lézterkard, lövések), bár kicsit zavar az "isten-nézőpont" de meg lehet szokni néhány percnyi játék után...
Igaz, hogy a kezdő pálya a tatuin-on játszódik, de ha végigverekeded magad a pályákon (vagy letöltesz hozzá valamilyen cheat-et :)) ) rá fogsz jönni, hogy mekkorát tévedtél...
A legnehezebb fokozat legutolsó pályája a Boonta Eve race (Gy. K. a PM-ben lévő verseny, amelyiken Anakin lealázza Sebulbá-t.)
Ha jól tudom az első pályának pedig az a neve, hogy Beggars Canyon (Koldus kanyon, amelyet többször említ az ANH-ban Luke és Biggs...
A Gungan Frontier egy edutainment cucc gyerekeknek, kb. olyan "komoly", mint a Yoda Stories. Ilyen cuccból még kettő készül, de most nem emlékszem a címükre...
Pc-s játékból ( CD-ROM ) 3 fajta van ( ennyit láttam az USA-ban, itt nem említem a Nintendos játékokat):
- The Phantom Menace
- Racer
- The Gungan Frontier
The Phantom Menace - Tomb Raider-szerű 3D akció/kaland
Episode I Racer - podrace
Obi-Wan - Dark Forces 3... (még nincs kész)
Insiders Guide - a Behind the Magic Episode I-es verziója (két-három hét múlva lesz)
Egyébként már majdnem a végénél járok a már teljes Illustrated Srceenplay újratördelésének (84 oldal + borító).
Ha van FinePrint-ed, kinyomtathatod egy kis A/5-ös füzetecskébe (mindössze 22 A/4-es lap kétoldalasan) és össze tudod fűzni középen.
Tökre úgy néz ki, mint egy eredeti forgatókönyv... leíró részek italic, nevek bold és a dialógusok behúzással ...
Ha kész lesz, majd jelzem (kb. 1 nap kell még ...)
Ha valakit érdekelne, szóljatok.
(Az anyag Word97 formátumú és összezippelve kb. 600K)
Offtop, de ha már szóba került: nekem nem fagy a win98 saját pléjerével sem. Sőt, azon folyamatos volt, azóta feltettem egy másikat, amit egy asus kártyához adtak, azzal itt-ott megakad.
Xing DVD Player vagy Creative PlayCenter (ezt a Creative Live-hoz adják. Egyik lejátszóval sem fagy ki egyik cd sem. Nem úgy, mint a sima ActiveMovie Player-rel :(((
Üdv,
Wizzard.
U.i.: A Xing MPEG 3.30 nálam többször kiakadt - meglepetésemre.
Nemi adalek meg a box office adatokhoz... osszegyujtottem a TPM heti
beveteleit. Ime (minden szam millio dollar ha vki nem tudna, az elso szam
a heti bevetel, a masodik az osszbevetel):
maj.19.- maj.24. 105.66 105.66
maj.25.- maj.31. 101.44 207.10
jun.1.-jun.6. 48.66 255.76
jun.7.-jun.13. 41.21 296.97
jun.14.-jun.20. 31.10 328.07
jun.21.-jun.27. 24.09 352.16
Gondolom latszik a tendencia, mindenki kedvere tippelhet a kovetkezo hetre.
Szerintem realis a 370 millio elerese a heten, es esetleg 3, de legfeljebb
4 het alatt a 400 millio atlepese. A TPM a 350-es hatart ezzel 41 nap alatt
lepte at, amivel termeszetesen ujra rekordot dontott (Titanic: 58 nap).
A 400 milliohoz kb. 60-70 nap kell majd. Nehez lesz, mert odakint a heten
mutatjak be a Wild Wild West-et.
Egy gyors körkérdés: ki mivel játssza le az mpeg videókat?
Készítettem egy feliratozóprogramot, amely egy külön ablakban írja ki a magyar szöveget (így nem kell újra letölteni a filmet). De a feliratot ugye szinkronizálni kell a képhez.
Tehát mint azt a múlt héten ( éz aztán a hétvégén is )jó érzékkel :) megjósoltam a SW:TPM átlépte a 352 millió dolláros bevételt ezzel ismét ráverve a Titanic által tartott rekordra.
A hét végi bevételek a következők:
1/New BIG DADDY $41.2
2/ 1 TARZAN $23.5/$77.02
3/ 2 AUSTIN POWERS: THE SPY WHO SHAGGED ME $18.5/$150.8
4/ 3 THE GENERAL'S DAUGHTER $15.6/$47.2
5/ 4 STAR WARS I: THE PHANTOM MENACE $14.6/$352.16
6/ 5 NOTTING HILL $5.1/$89.1
7/ 7 THE MUMMY $2.1/$145.96
8/ 6 INSTINCT $1.9/$30.6
9/ - AN IDEAL HUSBAND $1.1/$1.42
10/ 8 THE MATRIX $1.0/$165.67
Azt amit írtam, SE elötti interjúból vettem, tehát nem nyomtatásban volt leírva, hanem maga Lucas bátyó mondta, hogy az első forgatókönyv, mindhárom tészt tartalmazta. Egyébként az SW könyvben, amit lenteb említettem ez is szépen le van írva - szerintem ez a legjobb antológia, ami megjelent a műfajban - hogy már a kezdetén megvolt a három rész.
A ROTJ elötti interjúban Lucast megkérdezi a riporter, hogy film mennyire lett olyan, mint az annak idején megálmodta, Lucas azt válaszolta, hogy szinte teljesen, csak az eredeti forgatókönyvben ewokok helyett vukik lettek volna az ewokok technikai szintjén. Én mindenhol azt olvastam, hogy már megvolt a teljes triológia vázlatos forgatókönyve. Mindenkinek ajánlom a riportot, vagy föl kéne pakolnia eMU-nak az Atomra.