Keresés

Részletes keresés

-xan- Creative Commons License 1999.06.29 0 0 1481
Szerintem kérjük meg Mónikát, kérdezze meg a Hollywood multiplexes ismerősét, igaz-e a hír...
Lehet róla szó, Mónika?
blamerz2 Creative Commons License 1999.06.29 0 0 1480
"ismerve a mai magyar szinkron minoseget"

Azért nem feltétlen roszz.
Pl. a Jerry MaGuire -ben a "Virísd a lóvét" fényévekre marad el a "Show me the money" hangulatától.
és akkor a Ford Ferlaint nem is említettem.

Egyébként az SW IV,V,VI-t én is csak feliratozva bírom megnézni.

Előzmény: Poohy (1476)
pint Creative Commons License 1999.06.29 0 0 1479
Chat. Presszó utód.
Előzmény: Kojak (1478)
Kojak Creative Commons License 1999.06.29 0 0 1478
Mi a túró az a Piazza?

Üdv

Kojak

Tirek Creative Commons License 1999.06.29 0 0 1477
Csak Luke Skywalker-t tudom idézni:
"Noooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!"
Előzmény: UBul (1472)
Poohy Creative Commons License 1999.06.29 0 0 1476
Ubul: ha a hired igaz, akkor igencsak meggondolom, hogy hanyszor fogom megnezni.
Ha lesz feliratos verzio, akkor min 2x, de ha csak szonkronos, akkor jo, ha 1x, akkor is csak fanyalogva, ismerve a mai magyar szinkron minoseget (mind szineszileg, mind forditas teren - big shit)

a konnyvel kapcsolatban:
jo, hogy ilyen hamar megjelent, de a jobb lett volna, ha egy kicsit odafigyeltek volna a forditasra, enyhen szolva gagyi lett (A Jar Jar -os dialogusakat egyszeruen ruhellem, a gondola verseny se vmi jo a Kereskedo Foderaci is maradhatott volna Kereskedelmi Szovetsegnek stb...), no meg a borito (ki kene menni kulfoldre es lenyulni egy Maulos boritot, mert Anankin kepevel az elejen annyira nullahusz!)

udv
Poohy

Wizzard Creative Commons License 1999.06.29 0 0 1475
Remélem, ez csak egy kacsa... Mert mit is csinálnának a Magyarországra ideiglenesen kiküldött angol-amerikai ajkú managerek feldühödött hadával... Az intercom ilyet nem merne csinálni...
UBul Creative Commons License 1999.06.29 0 0 1474
mult heten megneztem a mummy-t, es elotte ott volt a 2. trailer. ami hihetetlen volt, (magyar kozonsegtol igencsak szokatlan), hogy szorvanyos taps, es kurjongatas fogadta :))
ds9 Creative Commons License 1999.06.29 0 0 1473
A Variety szerint a SW:TPM ezen a hétvégén elkezdte begyűjteni a külföldi bevételeket is eddig ugyan még csak 13 szerencsés országban mutatták be és ott a hétvégén 8.5 millió dollárral, 1388 mozivásznon a nemzetközi bevételeket 31.6 millióra emelte.
Ez ( 8.5 millió/1388 vászon ) 6123 dolláros bevételt jelent mozivásznanként, ami nem egy roszz bevétel, sőt kifejezetten jó.
A főbb hétvégi bevételek:
- Brazilia $2.3 millió 371 vásznon
- South Korea $1.5 millió 95 vásznon
- Chile $634,000 45 vásznon
- South Africa $465,000 88 vásznon
- Taiwan $744,000 52 vásznon
Ezek az adatok azért rámutatnak, hogy ezen országok azért nem a legtöbb mozivásznon mutatták be a filmet, csak az USA-ban jelenleg 3126-on fut.

Ami érdekes, hogy Japánban ahol a film bemutatója csak Július 10-én lesz, ezen a hétvégén a filmet premier előtti vetítésen 260 vásznon játszani kezdték, és ez egy döbbentesen magas 2.3 millió dolláros bevételet eredményezett.

Ausztráliában a film már a 10-ik legtöbbet jövedelmező mozi, a játszás negyedik hétvégéje után, 17.3 millió dolláros bevétellel.

A hétvégi bevétel egyébként pontosan 351.670.000.dollárra emelte a film bevételeit, ezzel a SW, ezzel 40 nap alatt elérve a 350 milliót és 18 nappal megelőzve az eddigi csúcstartó Titanic-ot.
Ez a bevétel jelenleg a SW:TPM-et a harmadik olyan film státuszával áldotta meg amely az USA-ban elérte ezt a bevételt, a normál bemutatási idő alatt.
( Az E.T., és a SW:ANH bevételei összeadódnak, hiszen mindekettőt többször is bemutatták ).

Zombie kollega összeállítása szerint, a filmbevételek az USA-ban, természetszerűleg csökkennek ( a bemutató 7-ik hete következik )és nagy a verseny ( lásd hétvégi top 10 ), de ha ez a tendencia megmarad ( jelenleg 3000 vászon felett fut a film és a Lusacfilm szerződése alapján 8-12 hétig így is kell maradnia, tehát a 8-ból is van még kettő ) akkor figyelvén a bevétel csökkenését a film az elkövetkező hetekben, hetente ( hétköznap+hétvége ) hozhat olyan 15-20 millió dollárokat, tehát az USA 3. vagy 2. all time hely majdnem bizonyos, a Titanic első helye azonban elég stabil, az 600 millió felett van már és egyszerű matek szerint ahhoz még 250 millió dollár kéne ami vagy 10x25 vagy 25x10 millió dollár és azért az elég kemény dió.

Szerintem a SW:TPM még meg fogja dönteni a Titanic, 400 milliós gyorsasági rekordját is ( van még rá több mint 3 hete, hogy behozzon 48 milliót, tekintve, hogy a 350-nel, 18 napot vert rá ), de innentől azért a menet le fog lassulni.

Még azt is elmondanám, hogy szerintem ezen a hétvégén a SW:TPM az 5-ik, 6-ik helyen fog tanyázni a bevételi listán, mert a General's daughter alája fog csúszni ( sőt lehet, hogy az Austin Powers is ), de mivel a Wild Wild West ezen a héten kerül a mozikba, ezért nagy verseny lesz.
Ha egyébként az első 6-7 film ( ami valószínü ) mind a 10 millió dolláros bevételi sávban marad a hétvégén ( ami az SW-nél majdnem tuti ) akkor ez egy új rekord lesz, mert ennyi 10 millió feletti bevétel nem szokott egyszerre lenni az USA-ban.

Még valami, a SW:TPM bemutatása az idén Júniusi bevételeket olyannyira megnyomta, hogy az messze az eddigi rekord Júniusok felé rakta a bevételeket.
Egyébként a filmtől Európában is azt várják, hogy a bevételeket nagyon fel fogja húzni és a mozilátogatást is ( nem csak a SW megtekintését ).

UBul Creative Commons License 1999.06.29 0 0 1472
egy kellemetlen hir:
ha a forrasaim (?) nem hazudnak, a FOX olyan szerzodest kotott az intercommal, hogy a film CSAK szinkronnal mehet az orszagban. hogy mi ennek az ertelme? nem lehet az eredeti kopiarol masolatot kesziteni, hisz csak a szinkronos valtozat van szetszorva az orszagban.

ha ez tenyleg igy van, tőrbe dőlök.

UBul Creative Commons License 1999.06.29 0 0 1471
most, hogy mar megneztem vcd-n, en is ezt mondom. mar nem olyan kegyetlen a varakozas.

sajnos ehhez elobb latni kell.

viszont igy meg nagyobb orgazmus lesz moziban latni, hisz a vcd verzional 1000x jobb lesz :)

Előzmény: gargoyle (1469)
cron Creative Commons License 1999.06.29 0 0 1470
Hello!

Szerintem a lefagyás csak az adatsérülés/file sérülés eredménye lehet. Én is láttam olyan CD-t, amin 3 szektor hibás volt, és ott bármilyen lejátszó megakadt, közben a CD olvasó meg hibajavított rendesen.

Az én változatom - ami persze nincs meg nekem és nem is láttam soha - nem akad és frankón végigmegy.

Ennyi

Előzmény: Zombie (1468)
gargoyle Creative Commons License 1999.06.29 0 0 1469
ki látta már moziban?
én igen, szerintem nem érdemes megnézni cd-n vagy a mostanában kijövo egyébként tökéletes minöségü (hifi stereo)feliratozott kalóz VHS-en, mert ezt bizony meg kell várni, és Corvin Korda terem tizedik sor közepe...na ehhez asztán lehet sorba állni.
Zombie Creative Commons License 1999.06.29 0 0 1468
Xan, lefagyas az van itt is. Pl. az elso CD amikor Qui-Gon es Obi-Wan
leugranak a "ventilation shaft"-on. Utana amikor Qui-Gon/Shmi beszelgetese
kozben ("The Force is unusually strong with him"). Aztan a masodik CD
Watto/Qui-Gon beszelgetesekor a verseny utan...
Nekem ugy volt, hogy mindig ezeken a helyeken fagy meg, maskor soha.
Es ezen nem valtoztatott hogy VCD-rol vagy HDD-rol neztem.
Előzmény: -xan- (1464)
cron Creative Commons License 1999.06.29 0 0 1467
Hello emberek!

Én is voltam olyan türelmetlen és megvettem az első PM könyvet, ami a piacra került.

A szép és igényes - mostanában igen szokatlan - borító WC papírt rejt. Én még egy ezressel is adtam volna többet valami FEHÉR papírért.

Az meglátszik, hogy nagyon siettek a srácok a kiadással. Vagy azért mert kalózkodnak - ez azért nem valószínű - vagy azért, mert ők is félnek a kalóz kiadványoktól.

Minden esetre szerencse, hogy először angolul olvastam el a könyvet. Megjegyezném: és aki nem tud angolul...?

Az meg olvashatja a néha kissé pongyola fordítást.Háát a "gondola-verseny"-től még mindig feláll a szőr a hónom alatt. (A hátamon nincs)

Na mind1. Nekünk magyaroknak ez jutott!

By!CrON

Előzmény: tigryss (1466)
tigryss Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1466
A könyvvel kapcsolatban teljesen egyetértek veled. Szerintem a filmben nem szereplő részek is nagyon jól beleillenek a történetbe. Ezzel kapcsolatban még csak annyit, hogy már a forgatókönyv olvasásakor is sajnáltam, hogy kihagytak egy-egy részt. Ezek kiegészítették volna a sztorit, és talán még jobban érthető
lett volna néhány párbeszéd és jelenet.
Igaz, hogy a könyv fordítása néhol nem a legjobb, viszont vannak nagyon eltalált részek is. Kedvencem például Jar Jar beszólása amikor Qui-gon-nal és Obi-van-nal utaznak a víz alatt:
- Nyugalom, barátom. Majd az Erő vezet bennünket.
- Az Erő? Miféle Erő? - Jar Jar nem hatódott meg. - Valami bazinagy dolog lehed ez az Erő, lefogadom. Megóv minged, minnyájungad, ugyi?
Wizzard Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1465
Más téma:

Hogy tetszik nektek a könyv? Terry Brooks-nak SZVSZ sikerült teljes mértékben eltalálénia az előző trilógia könyveinek stílusát, hangulatát. A magyar fordításon sajnos :(( igencsak meglátszanak a sietősen összecsapott munka jelei. Nem túlzottan figyelt oda mindíg a választékos írásmódra. Szerintem az egyik legfülsértőbb félrefordítása a következő volt (az a bizonyos "Begin landing Your troops!") - Kezdje el 'lerakni' a csapatait!

Már megbocsásson a világ!!! lerakni petéket szoktak általában, nem pedig csapatokat... :(((!!! Egy ilyen stilisztikai hiba teljesen kizökkenti az olvasót a tényleg mesterien kialakított hangulatából...

Na ennyit a mélyirodalomról ... Folytatom az olvasást, mert - igaz, hogy már ismerem s sztorit, mégis szinte letehetetlen a könyv ...

(remélem, Nemes István - a fordító nem veszi túlzottan zokon a kirohanásomat...)

-xan- Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1464
Lejátszó:
Lefagyásokról beszéltek... Ez ott az első CDn kb a 38. percnél, amikor asztalhoz ülnek a homokvihar alatt? Nálam pár percig nem jön vissza a kép, lemarad az egész Maul-jelenet. Eddig azt gondoltam, hogy a letöltésnél megsérült a file. Vagy nálatok is ilyesmi a gond?
Mondjuk nálam nem lefagy, csak szétesik a kép, és elmegy a hang két percre.
Egyenlőre csak ActiveMovie-hoz csináltam meg a szinkronizációt. De ha van olyan progi az említettek között, ami jó, működik és free, akkor küldjetek egy URL-t. (Sajnos a dolog csak esélyes, mert nem feltétlenül működik minden lejátszó olajozottan OLE szerverként.)
-xan-
Wizzard Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1463
No problemo :)))
Tényleg nagyon állatul van megcsinálva a száguldás a meredek sziklafalak között...
Előzmény: kaviat (1462)
kaviat Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1462
jóvanna jóaz persze :)) csak nekem kevesebb türelmem van a tombréderféle gamékhoz :)))) inkább akkor egy jó kis száguldás...

.kav]4t

Előzmény: Wizzard (1461)
Wizzard Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1461
A Phantom Menace Game-ről csak annyit:
Igaz, hogy nem egy Doom, vagy egy Unreal, a Half Life-ot nem is említem, de miért baj az, hogy van egy SW - Tomb Raider klón, amiben még gondolkodni is kell (igaz, csak nagyon keveset)...

A játék egyébként SZVSZ tökéletesen átveszi a film feelingjét. Ha elég erős a vasad - Diamond II 12MB + min. P233MMX - baromi látványosak az effektek (lézterkard, lövések), bár kicsit zavar az "isten-nézőpont" de meg lehet szokni néhány percnyi játék után...

Előzmény: kaviat (1457)
Wizzard Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1460
Bocsi, de kisebb tévedésben vagy...

Igaz, hogy a kezdő pálya a tatuin-on játszódik, de ha végigverekeded magad a pályákon (vagy letöltesz hozzá valamilyen cheat-et :)) ) rá fogsz jönni, hogy mekkorát tévedtél...

A legnehezebb fokozat legutolsó pályája a Boonta Eve race (Gy. K. a PM-ben lévő verseny, amelyiken Anakin lealázza Sebulbá-t.)

Ha jól tudom az első pályának pedig az a neve, hogy Beggars Canyon (Koldus kanyon, amelyet többször említ az ANH-ban Luke és Biggs...

Előzmény: Kojak (1458)
kaviat Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1459
ehe :)) én még csak a demot láttam de az se semmi :))

.kav]4t

Előzmény: Kojak (1458)
Kojak Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1458
A racer tuti, hamar kiderül, hogy Anakin a galaxis lekönyebb pályáján nyomul, a többi sokkal durvább.

Üdv

Kojak

kaviat Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1457
ja a phantom menace meg kb 10 mp-ig :))) ezek közül csak a racer jött be...

.kav]4t

Előzmény: kaviat (1456)
kaviat Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1456
letöltöttem a Gungan demóját, de kb 4 mp-ig tudott lekötni :)) senkinek se javaslom a sávszélt erre pazarolni :)))

.kav]4t

Előzmény: Wizzard (1454)
Hancu Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1455
A Gungan Frontier egy edutainment cucc gyerekeknek, kb. olyan "komoly", mint a Yoda Stories. Ilyen cuccból még kettő készül, de most nem emlékszem a címükre...
Wizzard Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1454
Hali!

A Gungan Frontier valamiféle stratégiai játék, ha jól csalódom, ugye?

Előzmény: ds9 (1453)
ds9 Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1453
Pc-s játékból ( CD-ROM ) 3 fajta van ( ennyit láttam az USA-ban, itt nem említem a Nintendos játékokat):
- The Phantom Menace
- Racer
- The Gungan Frontier
Előzmény: Hancu (1452)
Hancu Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1452
The Phantom Menace - Tomb Raider-szerű 3D akció/kaland
Episode I Racer - podrace
Obi-Wan - Dark Forces 3... (még nincs kész)
Insiders Guide - a Behind the Magic Episode I-es verziója (két-három hét múlva lesz)
Előzmény: cron (1450)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!