Keresés

Részletes keresés

-xan- Creative Commons License 1999.06.30 0 0 1497
Megpróbálta már valaki kinyomtatni az új borítókat? Kíváncsi lennék a véleményére, hogy használható-e ilyen házilagos borító-készítésre a neten levő kép...
Utánnyomás: én nem csak egy kis stilisztikai munkát, hanem egy egész, a jelenlegitől független fordítást is fel tudok ajánlani.
Wizzard Creative Commons License 1999.06.30 0 0 1496
Köszike Indy.

Én is így gondoltam ...

A további borítókról szóló anyag bizalmat ébresztő... Lehet, hogy meg kéne kérni az Aquillásokat, hogy talán nem ártana esetleg újragondolni a fordítást néhány helyen... hogy elmúljanak a könyv hasfájós mondatai ...

SZVSZ: sokak közülünk - én legalábbis igen - szívesen vállalnánk egy kis stilisztikai munkát egy jobb, végleges, HIBÁTLAN kiadás elkészítésében. Lehet, hogy direktben fogok hozzájuk fordulni e-mailben.

Előzmény: Indy Jones (1494)
tigryss Creative Commons License 1999.06.30 0 0 1495
Sziasztok!

A "Baljós árnyak" könyv kiadójának honlapján (www.aquila.hu) már szerepelnek a többi címlap-változatok is, és azok meg is tekinthetők. Három ezek közül a már megjelent könyvhöz hasonló stílusú (Amidala, Darth Maul és Obi-van látható rajtuk), a negyedik pedig a film plakátját ábrázolja. A címlapok felhasználásának engedélyezése folyamatban van. Az információk szerint ezek a változatok szeptemberben, tehát a film hazai bemutatójával egyidőben fognak megjelenni. Így örülhetnek azok is, akiknek nem tetszik a mostani Skywalkeres változat. (Szerintem egyébként nincs a mostani címlappal sem semmi gond.)

Indy Jones Creative Commons License 1999.06.30 0 0 1494
Wizzard!

Megkérdeztem az Eredeti Magyar Csillagok Háborúja Klub vezetőjét, amely (most már) hivatalos, a Lucasfilm által elismert rajongói klub. Szóval, ez az elővételes hír egy nagy baromság. A Lucasfilm ilyet nem is engedélyez, csak két-három nappal a bemutatót megelőzően, de akkor sem 3000 Ft-ért. Max. kéz alatt lehetne ilyet szerezni, ,,a multiplex igazgatója a jó haverom" alapon, de akkor sem nagy tételben.

Előzmény: Wizzard (1492)
-xan- Creative Commons License 1999.06.30 0 0 1493
Felirat:
A program elso valtozata keszen van. Letolthetitek a http://www.mit.bme.hu/~bracz/fi cimrol.
Dokumentacio meg keszul hozza...
Ezzel igy onmagaban nem sokat tudtok kezdeni, mert kell neki egy file, amiben a magyar szoveg (meg meg egy-ket konfiguracios beallitas) van.
Rovidesen elkeszitem a dokumentaciot, abban benne lesz a specifikacio.
En ugyan keszitettem egy forditast, de szerzoi jogi okok miatt azt ugye nem tehetem kozze.
Van viszont egy kedves ember, aki ismeri a specifikaciot, es a forditasat kitette egy anonim web-szolgaltatora...
www.extra.hu/tpmford
Egyelore ugy latom, csak az elso cd van kesz.
Ja, azt hiszem, a Z-s verziohoz csinalta.
udv,
-xan-

Ui. ActiveMovie-nak kell lennie a gepen.

Wizzard Creative Commons License 1999.06.30 0 0 1492
Hali mindenki!

Kérlek, Monika, ds9, uBul vagy akárki igazán bennfentes... Erősítsétek meg, hogy a következő hír NEM IGAZ!!!

Amikor ma bejöttem a munkahelyemre a biztonsági őr - meglátta a kezemben a Könyvet - sajnálkozva (szinte teljes elkeseredéssel) újságolta, hogy a Multiplexekben már dec. 31-ig minden jegy elkelt "elő-elővételben" 3.000,- Ft foglaló letétele mellett... Ezt neki A H.M. Duna Plaza-ban és a Pólus Odeon-ban mondták!!!

SZVSZ ez a lehető legnagyobb f***-ság, amit valaha is hallottam...

Valaki utánaszámolt egyáltalán, mit is jelentenének ezek a számok... Napi kb. 10-15.000 jegy 105 napon keresztül?!?!?!

Ha valaki tud valami tényleg megbízható info-t ezzel kapcsolatosan S.O.S írjon vissza, hogy megnyugtathassak egy jobb sorsra érdemes biztonsági őrt ...

Kösssz,

Wizzard

Varázsos Barát Creative Commons License 1999.06.30 0 0 1491
Köszönöm, ma délután megvettem a könyvet, és gyorsan odalapoztam, így megtudtam a kedvenc figura nevét.

Most pedig némi szórakoztató gyűjtemény, amely miatt előre is elnézést kérek az angolul nem tudóktól:

Top Ten Sexually Tilted Lines in "Star Wars: A New Hope"

10. "She may not look like much, but she's got it where it counts,
kid."
9. "Curse my metal body, I wasn't fast enough!"
8. "Look at the size of that thing!"
7. "Sorry about the mess..."
6. "You came in that thing? You're braver than I thought."
5. "Aren't you a little short for a stormtrooper?"
4. "You've got something jammed in here real good."
3. "Put that thing away before you get us all killed!"
2. "Luke, at that speed do you think you'll be able to pull out in
time?"
1. "Get in there you big furry oaf, I don't care *what* you smell!"

Top Ten Sexually Tilted Lines in "Star Wars: The Empire Strikes Back"

10. "And I thought they smelled bad...on the outside!"
9. "Possible he came in through the south entrance."
8. "I must've hit it pretty close to the mark to get her all riled up
like that, huh kid?"
7. "Hurry up, golden-rod..."
6. "That's okay, I'd like to keep it on manual control for a while."
5. "But now we must eat. Cum, good food, cumm.."
4. "Control, control! You must learn control!"
3. "There's an awful lot of moisture in here."
2. "Size matters not. Judge me by my size, do you?"
1. "I thought that hairy beast would be the end of me!"

Top 10 Sexually Stilted Lines from Return of the Jedi:

10. And hurry up, will ya? I haven't got all day!
9. Hey! Point that thing someplace else!
8. It'll work. It'll work.
7. Rise, my friend.
6. Hey, don't worry; Chewie and I got into a lot of places more
heavily guarded than this.
5. I need more men.
4. I think you'll fit in nicely.
3. Move closer! Get along side that one!
2. Back door, huh? Good idea.
1. She's gonna blow!

And...
For all you "Pulp Fiction" and "Star Wars" fans:

The TOP 10 Things We Want To Hear Samuel L. Jackson,
"Jedi Master Mace Windu," say in the Star Wars Prequel.

***Note: In case you didn't know, Samuel L. Jackson will be
in the first prequel as the above character.
{Amint ebből látható, ez egy tavalyi dolog.}

10. You don't need to see my goddamn identification, 'cause
these ain't the motherfuckin' droids you're looking for.

9. Womp rat may taste like pumpkin pie, but I'll never know,
'cause even if it did I wouldn't eat the filthy motherfucker.

8. This is your father's lightsaber. When you absolutely,
positively, have to kill every motherfuckin' stormtrooper in
the room... accept no substitutes.

7. If Obi-wan ain't home then I don't know what the fuck
we're gonna do. I ain't got no other connections on Tattooine.

6. Feel the Force, motherfucker.

5. "What" ain't no planet I've ever heard of! Do they speak Bocce on What?

4. You sendin' the Fett? Shit, Hutt, that's all you had to say!

3. Yeah Chewie Rocky Horror's got a hair problem. What the
brother gonna do? He's a wookie.

2. Does Jabba the Hutt look like a bitch?

1. Hand me my lightsaber... it's the one that says, "Bad
Mother Fucker."

Előzmény: Kojak (1489)
Kojak Creative Commons License 1999.06.30 0 0 1490
Beszélgettünk a arról, hogy a New Hope, hogyan és miként keletkezett, A témában nagyon jó anyagot lehet találni az atomon (atom.pganet.com) a forgatókönyvek alatt.

Nem csodálom, hogy az első forgatókönyveket visszahajintották, mert elég zavarosak voltak. Másrészt érdekes lehetett volna, ha aszerint a teljesen más forgatókönyv szerint csinálták volna meg a filmet.

Üdv

Kojak

Kojak Creative Commons License 1999.06.30 0 0 1489

Ha minden igaz Ben Quadinaros-nak hívják.
Előzmény: Varázsos Barát (1487)
kutykurutty Creative Commons License 1999.06.30 0 0 1488
En is megvettem a konyvet (utalvanyom volt... :), meg csak par oldalt olvastam, de valtozo a velemenyem...
A hatulja allat, Wattoval (ot amugy is nagyon birom - No money, no parts, no deal ! Az a kiejtes (*@(*#%&@# jo ! )
Kivancsi lennek az eredetire, mert a magyarban azert voltak furcsa dolgok (Qui-Gon azt mondja, hogy Hulye vagy ! - Egy jedi szerintem nem beszel igy...)
Meg Jar-Jar beszede sem igazan jon be.
Mondjuk a Mesa called (vagy culled, nem tudom) Jar-Jar Binks-et nem tudom, hogy forditottam volna le...
En is azt remelem, hogy a konyv kicsit kiteljesiti majd a sztorit, mert a sekelyes angoltudas bejatszik nalam is.
Bar igy x-edjere megnezve, meg hogy olvastam a forgatokonyvet, ok.
(most volt egy lefagyasom... gepelhetem ujra...)
Nem tudom mar, miket irtam igy ossze az elobb, de mindegy.
Kiraly ez, van azert, ami nem tetszik benne, de akkor is kiraly.
Csasztok !
Varázsos Barát Creative Commons License 1999.06.30 0 0 1487
A generált fő figurákkal kapcsolatban: nekem legjobban Watto tetszett. Egyszerűen nagyszerű, remekül eltalált figura, és a lebegő lópatáival valami hihetetlenül jópofa látványt nyújt, az ormánykájáról nem már is szólva! Egyszóval: szédületes!

Kérdés: Tudna valaki segíteni, aki jobban tud angolul és/vagy már olvasta a könyvet vagy a forgatókönyvet, hogy hogy hívták azt a versenyzőt a 'pod race'-ben, akinek a cuccosa Anakinéhoz hasonlóan nem akart beindulni, majd végül felröpítette a francba, és szegény kiesett a versenyből. Nekem az ő figurája tetszett a legjobban a mellékszereplők közül, nagyon aranyos volt, amint dühöngött a bogárszerű fazon, és szintén remek, ahogy a versenyzők mutatásánál, még a start előtt integet a kamerának! Talán a legjópofább arc a film mezőnyében!
Előre is köszi! (Vele a LucasArts csinálhatna külön játékot.)

Zombie Creative Commons License 1999.06.30 0 0 1486
Pontositanek, delutan 4-kor PST (Pacific Shore Time ha nem tevedek)
ami hazai ido szerint csutortok ejjel 1 ora.

Előzmény: Sas (1484)
THX Creative Commons License 1999.06.30 0 0 1485
Helló !

Nekem testszett a könyv. Ajánlom mindazoknak akik sekélyes angol tudással megnézték a szar minőségű kalóz cd-t (garantáltan nem értették a szöveget- én is így tettem) és arról panaszkodnak, hogy nincs sztori a filmben.

Egyébként Wizzard ha láttad a filmet akkor a 'lerakni a csapatokat' kifejezés nem is olyan rossz, mivel szó szerint ez történik a droidok esetében.

Előzmény: Wizzard (1465)
Sas Creative Commons License 1999.06.30 0 0 1484
Sziasztok!

Ma lehetőség van du.-án 4-től,csetelni Darth Maullal ezen a címen starwars.talkcity.com.Lehet okosakat kérdezni.

Csá!

Csodaszarvas Creative Commons License 1999.06.30 0 0 1483
Basszus, ez a konyv gyenge ...
Jo persze starwars boven, de stilusban kozelebe sem er egy Dunenek, vagy egy Alapitvanynak. Egyszeruen nincs is stilusa. Ezen a beginlandingon meg most is fekszem. Borzaszto!
Poohy Creative Commons License 1999.06.30 0 0 1482
persze vannak jo szinkronok is, ezt nem vitatom, de ma mar egyre kevesebb
sajnos a spec-ed jedit szinkronnal lattam (raadasul videon) s majdnem sirtam, annyira xar volt
nagyon sok az igenytelen szinkron studio, es nem eleg, hogy nem JO szineszekkel dolgoznak, mert az ugye draga, meg raadasul osszecsapjak,
gyenge a dramaturgia stb..stb...

udv
Poohy

Előzmény: blamerz2 (1480)
-xan- Creative Commons License 1999.06.29 0 0 1481
Szerintem kérjük meg Mónikát, kérdezze meg a Hollywood multiplexes ismerősét, igaz-e a hír...
Lehet róla szó, Mónika?
blamerz2 Creative Commons License 1999.06.29 0 0 1480
"ismerve a mai magyar szinkron minoseget"

Azért nem feltétlen roszz.
Pl. a Jerry MaGuire -ben a "Virísd a lóvét" fényévekre marad el a "Show me the money" hangulatától.
és akkor a Ford Ferlaint nem is említettem.

Egyébként az SW IV,V,VI-t én is csak feliratozva bírom megnézni.

Előzmény: Poohy (1476)
pint Creative Commons License 1999.06.29 0 0 1479
Chat. Presszó utód.
Előzmény: Kojak (1478)
Kojak Creative Commons License 1999.06.29 0 0 1478
Mi a túró az a Piazza?

Üdv

Kojak

Tirek Creative Commons License 1999.06.29 0 0 1477
Csak Luke Skywalker-t tudom idézni:
"Noooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!"
Előzmény: UBul (1472)
Poohy Creative Commons License 1999.06.29 0 0 1476
Ubul: ha a hired igaz, akkor igencsak meggondolom, hogy hanyszor fogom megnezni.
Ha lesz feliratos verzio, akkor min 2x, de ha csak szonkronos, akkor jo, ha 1x, akkor is csak fanyalogva, ismerve a mai magyar szinkron minoseget (mind szineszileg, mind forditas teren - big shit)

a konnyvel kapcsolatban:
jo, hogy ilyen hamar megjelent, de a jobb lett volna, ha egy kicsit odafigyeltek volna a forditasra, enyhen szolva gagyi lett (A Jar Jar -os dialogusakat egyszeruen ruhellem, a gondola verseny se vmi jo a Kereskedo Foderaci is maradhatott volna Kereskedelmi Szovetsegnek stb...), no meg a borito (ki kene menni kulfoldre es lenyulni egy Maulos boritot, mert Anankin kepevel az elejen annyira nullahusz!)

udv
Poohy

Wizzard Creative Commons License 1999.06.29 0 0 1475
Remélem, ez csak egy kacsa... Mert mit is csinálnának a Magyarországra ideiglenesen kiküldött angol-amerikai ajkú managerek feldühödött hadával... Az intercom ilyet nem merne csinálni...
UBul Creative Commons License 1999.06.29 0 0 1474
mult heten megneztem a mummy-t, es elotte ott volt a 2. trailer. ami hihetetlen volt, (magyar kozonsegtol igencsak szokatlan), hogy szorvanyos taps, es kurjongatas fogadta :))
ds9 Creative Commons License 1999.06.29 0 0 1473
A Variety szerint a SW:TPM ezen a hétvégén elkezdte begyűjteni a külföldi bevételeket is eddig ugyan még csak 13 szerencsés országban mutatták be és ott a hétvégén 8.5 millió dollárral, 1388 mozivásznon a nemzetközi bevételeket 31.6 millióra emelte.
Ez ( 8.5 millió/1388 vászon ) 6123 dolláros bevételt jelent mozivásznanként, ami nem egy roszz bevétel, sőt kifejezetten jó.
A főbb hétvégi bevételek:
- Brazilia $2.3 millió 371 vásznon
- South Korea $1.5 millió 95 vásznon
- Chile $634,000 45 vásznon
- South Africa $465,000 88 vásznon
- Taiwan $744,000 52 vásznon
Ezek az adatok azért rámutatnak, hogy ezen országok azért nem a legtöbb mozivásznon mutatták be a filmet, csak az USA-ban jelenleg 3126-on fut.

Ami érdekes, hogy Japánban ahol a film bemutatója csak Július 10-én lesz, ezen a hétvégén a filmet premier előtti vetítésen 260 vásznon játszani kezdték, és ez egy döbbentesen magas 2.3 millió dolláros bevételet eredményezett.

Ausztráliában a film már a 10-ik legtöbbet jövedelmező mozi, a játszás negyedik hétvégéje után, 17.3 millió dolláros bevétellel.

A hétvégi bevétel egyébként pontosan 351.670.000.dollárra emelte a film bevételeit, ezzel a SW, ezzel 40 nap alatt elérve a 350 milliót és 18 nappal megelőzve az eddigi csúcstartó Titanic-ot.
Ez a bevétel jelenleg a SW:TPM-et a harmadik olyan film státuszával áldotta meg amely az USA-ban elérte ezt a bevételt, a normál bemutatási idő alatt.
( Az E.T., és a SW:ANH bevételei összeadódnak, hiszen mindekettőt többször is bemutatták ).

Zombie kollega összeállítása szerint, a filmbevételek az USA-ban, természetszerűleg csökkennek ( a bemutató 7-ik hete következik )és nagy a verseny ( lásd hétvégi top 10 ), de ha ez a tendencia megmarad ( jelenleg 3000 vászon felett fut a film és a Lusacfilm szerződése alapján 8-12 hétig így is kell maradnia, tehát a 8-ból is van még kettő ) akkor figyelvén a bevétel csökkenését a film az elkövetkező hetekben, hetente ( hétköznap+hétvége ) hozhat olyan 15-20 millió dollárokat, tehát az USA 3. vagy 2. all time hely majdnem bizonyos, a Titanic első helye azonban elég stabil, az 600 millió felett van már és egyszerű matek szerint ahhoz még 250 millió dollár kéne ami vagy 10x25 vagy 25x10 millió dollár és azért az elég kemény dió.

Szerintem a SW:TPM még meg fogja dönteni a Titanic, 400 milliós gyorsasági rekordját is ( van még rá több mint 3 hete, hogy behozzon 48 milliót, tekintve, hogy a 350-nel, 18 napot vert rá ), de innentől azért a menet le fog lassulni.

Még azt is elmondanám, hogy szerintem ezen a hétvégén a SW:TPM az 5-ik, 6-ik helyen fog tanyázni a bevételi listán, mert a General's daughter alája fog csúszni ( sőt lehet, hogy az Austin Powers is ), de mivel a Wild Wild West ezen a héten kerül a mozikba, ezért nagy verseny lesz.
Ha egyébként az első 6-7 film ( ami valószínü ) mind a 10 millió dolláros bevételi sávban marad a hétvégén ( ami az SW-nél majdnem tuti ) akkor ez egy új rekord lesz, mert ennyi 10 millió feletti bevétel nem szokott egyszerre lenni az USA-ban.

Még valami, a SW:TPM bemutatása az idén Júniusi bevételeket olyannyira megnyomta, hogy az messze az eddigi rekord Júniusok felé rakta a bevételeket.
Egyébként a filmtől Európában is azt várják, hogy a bevételeket nagyon fel fogja húzni és a mozilátogatást is ( nem csak a SW megtekintését ).

UBul Creative Commons License 1999.06.29 0 0 1472
egy kellemetlen hir:
ha a forrasaim (?) nem hazudnak, a FOX olyan szerzodest kotott az intercommal, hogy a film CSAK szinkronnal mehet az orszagban. hogy mi ennek az ertelme? nem lehet az eredeti kopiarol masolatot kesziteni, hisz csak a szinkronos valtozat van szetszorva az orszagban.

ha ez tenyleg igy van, tőrbe dőlök.

UBul Creative Commons License 1999.06.29 0 0 1471
most, hogy mar megneztem vcd-n, en is ezt mondom. mar nem olyan kegyetlen a varakozas.

sajnos ehhez elobb latni kell.

viszont igy meg nagyobb orgazmus lesz moziban latni, hisz a vcd verzional 1000x jobb lesz :)

Előzmény: gargoyle (1469)
cron Creative Commons License 1999.06.29 0 0 1470
Hello!

Szerintem a lefagyás csak az adatsérülés/file sérülés eredménye lehet. Én is láttam olyan CD-t, amin 3 szektor hibás volt, és ott bármilyen lejátszó megakadt, közben a CD olvasó meg hibajavított rendesen.

Az én változatom - ami persze nincs meg nekem és nem is láttam soha - nem akad és frankón végigmegy.

Ennyi

Előzmény: Zombie (1468)
gargoyle Creative Commons License 1999.06.29 0 0 1469
ki látta már moziban?
én igen, szerintem nem érdemes megnézni cd-n vagy a mostanában kijövo egyébként tökéletes minöségü (hifi stereo)feliratozott kalóz VHS-en, mert ezt bizony meg kell várni, és Corvin Korda terem tizedik sor közepe...na ehhez asztán lehet sorba állni.
Zombie Creative Commons License 1999.06.29 0 0 1468
Xan, lefagyas az van itt is. Pl. az elso CD amikor Qui-Gon es Obi-Wan
leugranak a "ventilation shaft"-on. Utana amikor Qui-Gon/Shmi beszelgetese
kozben ("The Force is unusually strong with him"). Aztan a masodik CD
Watto/Qui-Gon beszelgetesekor a verseny utan...
Nekem ugy volt, hogy mindig ezeken a helyeken fagy meg, maskor soha.
Es ezen nem valtoztatott hogy VCD-rol vagy HDD-rol neztem.
Előzmény: -xan- (1464)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!