Keresés

Részletes keresés

cucurbia Creative Commons License 2005.04.01 0 0 359

Sajna nem megyek,pont emiatt amit irtam egy előző hozzászólásomban:((De köszi a tippet.

Erre a képen láthato Hibiscusra már le is csapok:))Ha lehet.

Kár hogy nem tudod,még nagyjábol sem a szineket,mert nem biztos,hogy idén virágozni fognak,ha most gyökeresednek.Nekem a tavaly tavaszi dugványok közül,csak 3-4 nyilt ki nyáron:(( a többiröl azota sem tudom milyen és igy az sem melyikböl lett kettö,és melyikböl kell esetleg ujra hajtást szerezni.Arrol nem is beszélve,hogy 7-8 tövem ki is pusztult ismert ,már leirt okokbol a télen:(((nemelyik szinböl mind a 2-3 cserép),Na szoval nem ragozom,örülök,hogy sikerült hozni és amint ismert a szin,akkor lecsapok rá:))

A határon nagyon már nem szolhatnak,hiszen a Hibiscus nem CITES listás,másrész a Kanári szigetek Spanyolroszág,tehát EU,tehát belföldinek minösül,max a gyökeres töveket van joguk ujra bevizsgáltatni szuroprobaszerüen,a földlabda nélküliek,olyanok mintha itt szedted volna a Nagyköruton:))

Én eddig mindig estefele szedtem a növényhajtásokat vagy hajnalban.Egyrészt ilyenkor alig vannak az utcán:)),másrészt ha nem a nagy kánikulában szedem a hajtásokat azok eröteljesebbek,jobban erednek.

Előzmény: szilkszilky (356)
cucurbia Creative Commons License 2005.04.01 0 0 358
nem tudom ez-e az.Un.Newman oldat összetevöje,mikrobiologiai vizsgálathoz kéne,és csak ez az egy összetevö,ami a Reanalnak nincs,azt ajánlották érdeklödjünk laborokban.Sok nem kell,csak ugy 50-100 ml.
Előzmény: gáborke (357)
gáborke Creative Commons License 2005.04.01 0 0 357

Hát nem tudom. Meg kell kell néznem nálunk a laborba van e ilyen. mert ilyenekről tudok hirtelen: triklór etilén, CCl4, ...

Erre gondolsz?

Cl         Cl

I           I

CH------CH

I           I

Cl         Cl

Előzmény: cucurbia (355)
szilkszilky Creative Commons License 2005.03.31 0 0 356

Hát a hibiscus hajtásokkal az a gond, hogy lesz nagyon sok, kb. 60 dugványt hoztam, de, hogy milyen szinüek, hát azt azért külön külön nem tudom. Tudod, azért ott sem mindennapi látvány, ahogy egy parkban közlekedsz egy metszőollóval és minden 5. hajtást levágod. Tehát ez ilyenkor egy ámokfutás. Egyszerre kb. 10 dugványt tudok igy szerezni az idegességtől, hogy vajon ki szól rám. Utána meg a határon jön a másik. Szóval nagyon sokféle lesz, általában azok a nagyvirágúak vannak mindenhol, mint Moganban. A lentiből is szereztem, abból csak 2 db-ot és az tényleg kivételes, még sosem láttam ilyet. Sokkal erőteljesebbek, vastagabbak voltak még a friss hajtások is, mint a többin, remélem abból is megmarad. Ha megerősödnek és kiderül, hogy melyik milyen szinű, természetesen neked is jut. Pillanatnyilag összesen kétfélémről tudom a virágjának szinét, egyik tripla bordó, most akarom megmetszeni, a másik pedig az a bársonyos rózsaszin, amiről a hibi topicba tettem képet. Ennek ma nyilt ki a második virága, pedig az egész hajtás nem nagyobb, mint 7 cm. Szóval, jelentkezem természetesen, direkt azért hoztam ennyit, mert itt beszélgettünk róluk. És igen, gyökereztetőport adtam, sima földbe ültettem, fólia alatt, radiátor felett max 30 cm-re.

Mi az amazon.travellel szoktunk menni. Eddig bejött. Ha esetleg mész, és Euphorbiát hozol, gondolj rám. Most nem tudtam hozni, és sajnos a téli meghalta magát.

Előzmény: cucurbia (353)
cucurbia Creative Commons License 2005.03.31 0 0 355

Gáborke,náűlatok a laborban nincsen Tetraklór-etán(ez egy oldoszer).

A mi sulink nem tud venni mert a Reanalnak nincs ilyen,de most körbekérdezem a laboros ismerösöket hátha valakinél van egy 100-200 ml.

gáborke Creative Commons License 2005.03.31 0 0 354
Értem Twins. Érdemes lett volna oltani a pomelód hogy maradjon másik példány.
Könyv szerint 3-4 éves korától már virágozhat a magcsemete is.De hát gondolom ez is csak néha igaz.
A hibrid poncirus amiről írtam téged érdekelne?
Jó növénykedést nekted!
Előzmény: Twins (351)
cucurbia Creative Commons License 2005.03.31 0 0 353

Hát igen papagájvirágot már egyszerübb a netröl rendelni.

Hibiscushajtásoknak tudod melyik milyen szinü lesz???

Mennyi felesleg lesz,jut nekem?

Gyökereztetöport adtál nekik?

Én is néztem Kanári utakat,hát talán 2 irodát találtam csak aki visz oda utasokat a többi az elmult években beszüntette:((

Ráadásul az anno onnan hozott Euphorbiáim idén télen kipusztultak:((

Előzmény: szilkszilky (348)
cucurbia Creative Commons License 2005.03.31 0 0 352

Ez egy pálmamag.Lodovicea mag,tudod,ami a világ legnagyobb termése,pálmamag.5-10 évente van árusitva csak,és akkor is ilyen drága sulyra adják és a 72000 ft/mag még a legkisebb magtipus ára,posta nélkül.

Igaz a csirázást ezeknél a magoknál garantálják.(Egyébként mivel CITES-ses,ezért számozottan jönnek,külön bélelt tokban a termőhelyröl).Na mindegy erre most megint nincs keretem,ahogy másra sem.

A kakao elvileg 2 héten belül kel,hogy csirázzon.Ha nem fulladt be:((

Előzmény: Twins (351)
Twins Creative Commons License 2005.03.30 0 0 351

Helló!

Mi az a mag ami ennyibe kerül? Erre nagyon kiváncsi vagyok!

Na meg arra is, hogy mi lesz azokkal a  kakaómagokkal amiket  rendeltél.

Mennyi idő míg normális esetben csírázik a kakaó?

Gondolom a szakértelem megvan, mintha írtad volna már régebben hogy volt neked!

Gáborke nekem volt régebben  a rapaiéktól vett pomelóm nagyon szépen nőlt

, fél méteres ha volt és tele volt terméssel!  Csak kicsit sok tápot kapott és kipurcant! A kis példányaid sajna nem biztos hogy hamar fognak teremni.. Nekem volt egy 2 m-es példányom ami nem volt beoltva, hát semmi, 1db virág sem volt rajta! Meguntam, szanáltam!

Előzmény: cucurbia (344)
Twins Creative Commons License 2005.03.30 0 0 350

Helló szilkszilky!

Csodaszép az a hibiszkusz ami a képen van!Ilyen hajtásokat lehet szerezni, gondolom sok ritka fajtád lesz ha meggyökeresedik! Ha majd olyan állapotban lesznek csereberélhetünk.. bár én ilyen szép példányokkal sajna nem rendelkezem!

Kiváncsi vagyok mi marad meg! Ha vannak még képek oszd meg velünk!

Öröm nézni!

üdv

Előzmény: szilkszilky (348)
szilkszilky Creative Commons License 2005.03.30 0 0 349
Igen, Moganból is hoztunk "párat". Sajnos azután beteg lettem, igy nem nagyon tudtam ide sem jönni, meg kimozdulni sem a házból, úgyhogy kénytelen voltam az összeset elültetni. Most meg a gyerkőc beteg, úgyhogy a  hétvégén megint csak a szobából nézem a tavaszt, de a szobában sok hajtatás alatt álló növénnyel is kell foglalkozni. Ha megerednek, szólok, hogy mik vannak, mikből lehet válogatni. 
Előzmény: cucurbia (251)
szilkszilky Creative Commons License 2005.03.30 0 0 348

Mit megyünk, már vissza is jöttünk. Gyönyörű volt, de "sajnos" minden virágzott, igy magokat csak egyszerűeket tudtam hozni - nolina, dracena drago. Hajtásokat pedig 90%-ban hibiszkuszokról hoztam, mig a maradék 10% kb. a cserjés margitvirág, meg egy kis ólomvirág. Hogy miből mennyi marad meg, az majd kiderül.

De itt egy bemutatópéldány: Az utcán nőtt egy kis falu táblája mellett.

A papagájvirág meg egyszerűen sirba tesz. Most végre sikerült megtalálnom a magot benne, nagyon érdekes, egy banánszerű tokban van. Csak az a baj, hogy ezt a tokot is csak a még éppen elnyilt, tehát még éretlen magos virágon találtam meg. Pedig a teljesen zörgős virágokból vagy 20 különböző helyen levágottat szétcincáltam. A fehér, mint itt fenn, meg ráadásul tengerként le is hullatja, és azokat majdhogynem zacsival vittem a szállásra kibogarászni. Hát nem volt benne. Pedig annyi virágból azért lehetett volna. Szóval, egyszerűen tehetségtelen vagyok, de nem adom fel.

Előzmény: cucurbia (299)
gáborke Creative Commons License 2005.03.30 0 0 347
Cucurbia!
igazad van nyertél!
Szóval szar az egész rendszer....
Azért még nézegetek hátha találok valami normális oldalt.
Ha rendelsz valamit azért szólj, hátha van valami ami kellhet.
Remélem azok a fránya kakaók kikelnek. hányat is rendeltél?
Holnap reggel újra írok.
Szia
cucurbia Creative Commons License 2005.03.30 0 0 346
Köszi,megnéztem öket.Sajna a második cim PayPalos fizetési rendszerü,magyar banki kibocsájtásu bankkártyával rendelkezö részére használhatatlan:(((
Előzmény: Zamia (345)
Zamia Creative Commons License 2005.03.29 0 0 345
Sziasztok!
Találtam én is két oldalt:www.rareplants.de, www.trebrown.com.
Talán tudjátok használni.
cucurbia Creative Commons License 2005.03.29 0 0 344

Végignéztem.Hát olyan nagyon nagyon extra magot ami máshol nincs talán csak 3-4 et találtam.

Sajna amit a legjobban szeretnék az alapárban posta nélkül is 72000 ft-ba kerülne:(((((

Előzmény: gáborke (342)
cucurbia Creative Commons License 2005.03.29 0 0 343
Akkor olvasd tovább mert ez csak országon belül érvényes, a nemzetközi rendeléseknél már20 font a minimum(+ posta)
Előzmény: gáborke (341)
gáborke Creative Commons License 2005.03.29 0 0 342

Lassan megyek de holnap reggel elolvasom a válaszod.

szia

gáborke Creative Commons License 2005.03.29 0 0 341

ezt a 8000-et hol látod? A terms-nél nem láttam

ezt írja: Minimum credit card seed orders of £10 please

gáborke Creative Commons License 2005.03.29 0 0 340
Oké nézd meg az oldalt hátha jó. És esetleg közösen is beruházhatunk magokra, ha jó az oldal.
cucurbia Creative Commons License 2005.03.29 0 0 339

Mondjuk látom 8000 ft a minimum rendelés.

gáborke Creative Commons License 2005.03.29 0 0 338
Ez igaz, ezt úgy lehetne megoldani csak,hogy akkor kéne a rendelést a kiutazással összehangolni, mikor ugyis kimegyek pont Bécsbe.(Nyáron meg szoktam egyszer kétszer látogatni).Bár ez nem biztos hogy nyerő.
cucurbia Creative Commons License 2005.03.29 0 0 337

Egy amerikai junglesees-es oldalt ismertem,de ez ha jol látom nem az.Ha lehet náluk card-dal fizeni nagy gond nem lehet.Már csak azért is mert az elmult 5 év tapasztalatai nálam azt mutatják,hogy bár az angol magok mindig drágábbak kicsit,de szinte 70-80%-ban mindig kikelnek,ami az amerikai magküldöknél éppen forditott(olcsok,de csak 10-20%-ban kelnek ki),majd megnézem,ok?

Mamejmagom is Londonbol jött és kikelt,ami meg németböl még azota sem.

Előzmény: cucurbia (336)
cucurbia Creative Commons License 2005.03.29 0 0 336
Hát akkor az ö cimére lehetne rendelni a mi hitelkártyánkkal esetleg,ha engedi a rendszer.és ö postázná ide a magokat.Dehát ez dupla postaköltséget és szállitási idöt feltételez,és nagyfoku bizalmat,mert ha valahol elvész a mag a két posta között,ki tériti meg a károm???
Előzmény: gáborke (334)
gáborke Creative Commons License 2005.03.29 0 0 335
Van egy ilyen oldal is: www.jungleseeds.co.uk  Ez angol mag és növényes olyan türhető áron. Van teamag is meg kakaó. ismered az oldalt?
gáborke Creative Commons License 2005.03.29 0 0 334

ja... értem miért mondod.

És mi van ha azt mondom nekem lakik Bécsbe egy jóbarátom.

gáborke Creative Commons License 2005.03.29 0 0 333
Ausztriában is vannak ilyen jellegű cégek?
cucurbia Creative Commons License 2005.03.29 0 0 332

Köszi,

tudod,hogy most nincs kávém mert kipusztult a télen,csak a jövöre nézve kérdeztem.Ha lesz leértékelve az Oázisban ugyis veszek ujat.Tömény kénsavam meg van itthon.

Ja megnéztem az oldalt amit irtál,sajna PayPalos,és irják is,hogy akinek az országában a bankok nem preferálják ezt a fizetést,az bankátutalással fizethet.

De mint mondtam egy ilyen egyszerü átutalásét nem fogom alkalmanként 8000 ft-al növelni a kövér magyar bankosok zsebét.Akkor inkább várok,hátha a német beszerzéseimnél megjelennek ezek a magok néha néha.Sajna nincs osztrák vagy német rokonom:(((

Előzmény: gáborke (331)
gáborke Creative Commons License 2005.03.29 0 0 331
cserépbe van ültetve a kávé?
gáborke Creative Commons License 2005.03.29 0 0 330
Az az igazság hogy nem számoltam ki. Úgy szoktam hogy a tömény kénsavból 1 liter vízbe kb. pár tized köbcit teszek. és kb 3-4 pH-ra állítom be. De ha már nagyon magas a föld pH-ja akkor rázuhintok pH 1-2 -es oldatot is. nem problémázik ezzel se. ha rossz állapotú a fa akkor ezt egy egy hetes eltolással még lehet ismételni. Ha még jobb eredményt akarsz vastartalmú tápoldatot keverj még bele, de én még a vaskelátot is bele szoktam tenni, bár azt csak levélen szabad használni elméletileg.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!