Keresés

Részletes keresés

krimo Creative Commons License 2003.10.24 0 0 425
Szia Tozatu!

Végül,levittük a telekre ami már nem fért el bent.
Betettem a szobába virágládástól, ott elvileg nem lessz minusz. Ha mégsem élnék túll még mindíg elég lessz az ami itthon maradt. :)

Előzmény: Tozatu (411)
krimo Creative Commons License 2003.10.24 0 0 424
Szia Sol boszi!

Megnézhetem én is a virágaid?
Rég jártam erre! A sárkányfám, úgy tünik magához tér, ugyan elég szépen felkopaszodott, de mostmár befejezte a levélhullatást.
És a másik betegem, amiből múmiát csináltam egy időre, ő is jól van, még látszanak az elszáradt foltok, de lassan lessz annyi épp levele, hogy nem fog feltűnni nagyon, ha megszabadítom a csúnyáktól! :)

Előzmény: Sol boszi (420)
Tozatu Creative Commons License 2003.10.24 0 0 423
Éppen ma hoztam be,mert havazást jósoltak és megállapítottuk,hogy jövőre új lakást kell venni,mert nem fog elférni.:)Széltében-hosszában nő kb.1-1 m-t évente.Kint van kora tavasztól,de árnyékos helyen,mert megsüti a nap.Télen hűvösebb szobában van,alig locsolom.Sok sikert hozzá!
Én is,én is szeretném a fényképeket,köszi.
Előzmény: Sol boszi (421)
Áfony Creative Commons License 2003.10.23 0 0 422
Szia. Én szivesen megnézném ha elküldöd a címemre. Köszi.:))
Előzmény: Sol boszi (420)
Sol boszi Creative Commons License 2003.10.23 0 0 421
Köszi a tanácsokat:-)))Megkérdezhetem átlag mennyit nö a tiéd évente?Csak hogy tudjam mire számitsak:-))))))
Előzmény: Tozatu (400)
Sol boszi Creative Commons License 2003.10.23 0 0 420
Haliho kedves növényimádok:-)))Vannak képeim a növénykémröl,de én sajna külföldröl nem tudok tar.hu-zni,ugyhogy,ha valakit érdekelnek csak szoljon,szivesen küldöm öket mélben:-)))))
Tozatu Creative Commons License 2003.10.22 0 0 419
Nekem bougenville-m van,volt tavaly is,de kifagyott.Ezt behoztam a szobába,hozza a színes leveleit.
Előzmény: jmoon (418)
jmoon Creative Commons License 2003.10.22 0 0 418
én a nyáron szereztem, rózsaszín lenne, de sajnos nem sikerült virágoztatni...:-/
hajtatni se...
kicsit kényeske. most behoztam a szobába, van vagy 30 fok, erre meg elkezdett nőni, mint a bolond, mi sül ki ebből? a leghosszabb hajtásai olyan 80 cm-esek
Előzmény: Tozatu (417)
Tozatu Creative Commons License 2003.10.22 0 0 417
Mandevillának találtam,de nagyon szép.Vegyél feltétlen és majd kunyerálok hajtást.:)
Előzmény: taramiram (416)
taramiram Creative Commons License 2003.10.22 0 0 416
Ismeri valaki a Dipladeniát? A múltkori kiállításon láttam egy árusnál. Nagyon szép, tölcséres virágja van. Azt mondta, szinte folyamatosan virágzik, ajtó mellé kell tenni és körbefutja az ajtót. Lakótelepre is ajánlotta, ezt nem mindig hiszem el, de ha Ti is megerősítitek, akkor legközelebb veszek. Kicsit drágállottam.
Tozatu Creative Commons License 2003.10.19 0 0 415
Jé,nekem is van ilyen,szobaborostyánnak vettem a Pennyben azt hiszem,de ez nem hivatalos.Elég jól tűrte,hogy a nyáron időnként elfelejtkeztem róla,mert bent hagytam.Ablak közelében éldegél.
Előzmény: Veronix (413)
taramiram Creative Commons License 2003.10.18 0 0 414
Szia!
Valami szőlőfélére tippelek, de egyelőre nehéz beazonosítani, mert még nagyon kicsi, nem látszanak a szárközök és a leveleket sem látom jól, hogy illeszkednek egymáshoz. Hátha mondanak okosabbat is.
Vettem ma a kiállításon egy Gloxinia sylvaticat. Ismeri valaki? Aztán még egy nagyon apró levelű Pileat, a talajon terülő Peperomiat, törpe Syngoniumot és egy nem nagyon szeldelt levelű páfránykát.
Előzmény: Veronix (413)
Veronix Creative Commons License 2003.10.18 0 0 413
Sziasztok!
Vettünk egy növénykét, de fogalmam sincs, hogy mi lehet, mert naivan gondoltam, hogy benne lesz a szobanövényes könyvemben, hát tévedtem. Itt lehet megnézni: (még mindig nem tok linkelni bocs)
http://kep.tar.hu/veronix/images/pic3618683.jpg
Tozatu Creative Commons License 2003.10.17 0 0 412
Az ablakban virágzott,a függöny némileg tompította a szagot.:(
Előzmény: tresk (408)
Tozatu Creative Commons License 2003.10.17 0 0 411
Csak akkor vedd ki a földből,ha pincébe,vagy egyéb nedvesebb helyre tudod tenni.Ne száradjon csörgőre.
Előzmény: krimo (409)
Tozatu Creative Commons License 2003.10.17 0 0 410
Még él és virul,hozza a leveleket.Van kontroll is,férjem a dolgozójában vigyázza.Az enyémen egy iken egy barna foltot láttam,a Pennyben is csúnyán tele voltak,amiket másnap hoztak.Végül is 300 Ft-ért érdemes megpróbálni.Azért keltem már fel éjszaka,hogy nem locsoltam alá.:)
Előzmény: Len (404)
krimo Creative Commons License 2003.10.17 0 0 409
Szia Tozatu!

Nem is tudom milyen muskátlim van, de biztos nem futó, mert az feltűnt volna :) Jó nagyra megnő, és erős szára van, és piros a virága. Szerintem egy teljesen normális muskátlinak kinéző muskátli! :)) Az ősanyát a szomszéd nénitől kaptuk, tavalyelőtt, de mostmár nem telel ki egy cserépben, mint tavaly...
Kiszedhetem a földből, és mint egy száraz kórót tegyem egy dobozba? Túlléli? Na de ha nem, még mindíg lessz egy vagonnal, abból amit bementettem a szobába.

Előzmény: Tozatu (401)
tresk Creative Commons License 2003.10.17 0 0 408
Hát, ha tudtam volna a latin nevét....:))
Én csak kígyófaként ismertem, de azt meg hiába írtam be.
Előzmény: Len (406)
Len Creative Commons License 2003.10.17 0 0 407
Ahogy jobban megnézem azokat a képeket mégis van ott bimbó is a felső sorban balról a 3-4 képen. A cserépben három valami látszik. A jobb oldali kettő bimbó!
Előzmény: tresk (405)
Len Creative Commons License 2003.10.17 0 0 406
Beírtam a google-be a latin nevét és a képkeresőt elindítottam. Ezt az oldalt találta csodagumóra (Sauromatum guttatum: http://images.google.com/images?sourceid=navclient&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=Sauromatum+guttatum

Ezek a virágok már kinyíltak, de így is adnak némi támpontot a bimbó alakjára, sajátosságaira nézvést. Szerintem különleges, látványos. Mi lenne, ha nagyobbacska papírzacsiba tennéd, míg bűzlik? Úgy esetleg már tárolható kamrában is. Növényellenes a felvetésem, tudom, de hát a mi éghajlatunkon trópusiakat tartani is az.

Előzmény: tresk (405)
tresk Creative Commons License 2003.10.17 0 0 405
Köszi:))

Nem tudna valaki fölrakni egy képet, vagy linket a bimbóról-virágról???? Nem tudom olyan helyre tenni kinyílás után, hogy ne fagyna meg - nincs pincénk:(( A kamorába meg tán mégse akarnám....

Előzmény: Len (402)
Len Creative Commons License 2003.10.17 0 0 404
Kedves Tozatu! Hogy van a kávéd? Vágyhatom ilyenre vagy nem jött be?
Előzmény: Tozatu (366)
Len Creative Commons License 2003.10.17 0 0 403
Valamikor valaki felvetette, hogy gyűjtsük egybe az igénytelennek tapasztalt növényeink listáját. Hát nekem is jópár van (Sol Boszi nagságrendű), mert eddig kert nélkül éltem (sajnos most sem sajátban) és minden növénymániámszeretetemrajongásom szobanövényekre, aztán amikor teraszos lakásba költöztünk, megosztva dézsás növényekre ontottam. Ígyhát egy-kettővel van tapasztalatom. Nagyon jól érzik nálam magukat az orchideák. Három különböző él nálam, akik nappal a melegebbet, éjjel a hüvösebbet kedvelik --ez a fűtési időszakban fontos lehet, különben nyáron félárnyékban nyaralnak a kertben teraszon - (ha érdekel valakit, pontosítok). Rendszeresen virágoznak, ami azt jelenti, hogy majdnem mindig van itthon virágzó orchidea, mert egy-egy virág 2-3 hónapig díszeleg. De már a bimbózás is rendkívűl izgalmas. Előfordul, hogy spriccelem őket a lakásban. Na jó elég gyakran, de nem rendszeresen. Van egy párologtatóm is de a szobák száma több, így nem jut egész nap minden helyiségbe párásítás. Huzat: van olyan növény, amelyik szereti? Szerintem egyik sem viseli jól, ha rányitják télen az ajtót-ablakot. Talán a páncélosabb félék - kaktusz, pozsgás - elviselheti, de jót nekik sem tesz. Inkább a pihenő időszakukat élő növényeket lehet ajtónyitogatós átteleltető helyre tenni, mint pl. fűtetlen előszoba.
Len Creative Commons License 2003.10.17 0 0 402
Kedves tresk!
A 348-hoz tenném hozzá: tél végén, tavasszal tálba vagy tálcára kell tenni a gumókat és egyéb segédlet nélkül virágozni fognak (még a picuri gumók is). Gyönyörű a bimbója. A szaga valóban förtelmes, úgyhogy amikor a bimbó felpattan, leköltöznek hervadásig a garázspincébe. Aztán a fagyok után nálam a kertben élnek nyár végéig, amikor minden látszólagos változás nélkül egyszercsak elszáradnak csodálatos leveleik. Gondolom, legfőképp a napfény mennyisége befolyásolja fejlődésűket. Úgyhogy bimbózás érdekében ki kell szedni a földjéből pihentetés végett, ha van hová elrelyteni szagosodáskor. Tudom, hogy régen "elhangzott" felvetésre reagáltam, de csak mostanra olvastam végig a topic hozzászólásait.
Előzmény: tresk (348)
Tozatu Creative Commons License 2003.10.16 0 0 401
Végül is alacsonyabb hőn is kitelel a futó,csak azt nem szereti.A parasztmuskátlikban jobban lehet bízni,volt papírdobozban,almásládában,pincében csupaszon,kibírta.
Előzmény: krimo (399)
Tozatu Creative Commons License 2003.10.16 0 0 400
A szobafenyőt inkább hűvösebb szobába tedd és ne sűrűn locsold,mert pihenget télen.Melegebb helyen erőtlenül megnyúlik a hajtása.Nyáron ki szoktam tenni faárnyékba,csak így hamar megnő és kereshetek újabb helyet,ahol elfér.
Előzmény: Sol boszi (395)
krimo Creative Commons License 2003.10.16 0 0 399
Aha! Ez volt az! Én is ilyesmire emlékeztem! Csak nekem nincs pinyóm :( Bevihetnék egy párat a melóhelyemre a raktárba, bár kétlem, hogy lessz ott 10 fok télen...
Előzmény: mézontófű (397)
molnarnei Creative Commons License 2003.10.16 0 0 398
Igen csak az állókra vonatkozik,és ha nem fagy a kamrádban akkor ott is működni fog !

Én azért is szeretem az álló muskátlikat mert
könnyű teletetni.Nálam minden változatban telel,és tavasszal mind újra éled.
Igazán a régi "paraszt" fajtákat szeretem azok
minden évben gyönyörűek.

Előzmény: mézontófű (397)
mézontófű Creative Commons License 2003.10.16 0 0 397
Hát végre valaki elmodta a nagyim régi receptjét!!!:-)))

Ez csak pincében müködik? Van egy világos kamra-féleségem. = fokkal gondoltam fellógatom őket, mint a kolbászokat, de nem mertem.

Ez úgy tudom, hogy csak az álló muskátlikra érvényes a futót vegetációban kell átteleltetni.
Állítólag.

Most majd kiderül a tavasszal.

Mézontófű

Előzmény: molnarnei (396)
molnarnei Creative Commons License 2003.10.16 0 0 396
A muskátlidat jobban már nem is teleltethetnéd.
Nekem mikor sok volt, föld nélkül felakasztottam a gyökerénél fogva a pincéban és tavasszal igy is kihajtott.
Előzmény: Sol boszi (395)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!