Keresés

Részletes keresés

B. Hernát Creative Commons License 2022.06.03 -2 1 4843

Rendszeres jövedelemforrás vagy a szélhámosnak.

Előzmény: Jokki (4840)
Jokki Creative Commons License 2022.06.02 -1 0 4840

Köszönöm, hogy engem is oda soroltál, igazán büszke vagyok rá! :D

Előzmény: B. Hernát (4839)
B. Hernát Creative Commons License 2022.06.01 -1 1 4839

Amig jegkorszaki szkitakrol hablatyolsz addig nem is hagyhatom abba. Lassa a vilag Pap Gabor kozonseget ...

Előzmény: Jokki (4837)
Jokki Creative Commons License 2022.06.01 -1 0 4837

Szakember is lehet hazug. Egy ilyen senkiházi meg mint te, pláne.

Jól megdolgozol a pénzedért, már a kommentek fele hetek óta a tiéd. :D Kérjél prémiumot is.

Előzmény: B. Hernát (4835)
B. Hernát Creative Commons License 2022.05.31 -2 0 4835

Na latod: diplomas letere is lehet valaki futobolond. Pap Gobor is muveszettortenesznek mondja magat. Hozz ide Obrusanszkytol publikaciot, hiszen a youtube tovabbra sem tudomanyos forum.

Előzmény: Jokki (4834)
Jokki Creative Commons License 2022.05.31 -1 0 4834

A magyar eredet története és bizonyítékai.

https://www.youtube.com/watch?v=hjBYfb2xmxY

B. Hernát Creative Commons License 2022.05.31 -2 0 4833

Itt egy masik feleszu. Hozd a publikacios listajat esetleg.

Előzmény: Jokki (4832)
Jokki Creative Commons License 2022.05.31 0 0 4832

A magyar történelem hamisításai, hazugságai napjainkban.

https://www.youtube.com/watch?v=87zr4w-I6Js

B. Hernát Creative Commons License 2022.05.29 -1 1 4830

Az igazsagot igazolni kell, megvannak ra az ismeretelmeleti modszerek. Melyek minden tudomanyagban mukodnek, ezek reven halad a tudomany, bovulnek az ismeretek,  es amelyeket te demonstraltan nem ismersz. Mert ha ismerned oket, azok alapjan bizonyitanad az igazadat. De  igy csupan hit alapu kijelenteseket teszel, melyek maganugyek es igy erdektelenek.

Előzmény: Jokki (4829)
Jokki Creative Commons License 2022.05.29 -1 0 4829

Az a helyzet, hogy de, én döntöm el, mivel én igazat mondok, akikre te hivatkozol azok meg hazudnak. Ez ilyen egyszerű.

Előzmény: B. Hernát (4828)
B. Hernát Creative Commons License 2022.05.29 -1 1 4828

Történelem és nyelvészet áltudományok művelői kb annyira tudósok, 

De hát ezt képesítés és képességek hiányában nem te döntöd el.

Hogy kis szubjektív világodban hogyan tipródsz, az meg kizárólag a magánügyed.

Előzmény: Jokki (4825)
B. Hernát Creative Commons License 2022.05.29 -1 1 4827

Az igazi kutató és/vagy tudós az Obrusánszky Borbála, Pap Gábor, Szántai Lajos, Miklósvölgyi János, Molnár V. József (most már csak volt, nyugodjék békében), Hintalan László, Bakay Kornél, Érdi Miklós, Borbola János, Szabó Antónia, Bradák Károly.....

Hát hozz ide tőlük cikkeket, közleményeket tudományos szakfolyóiratokból, (nem alfa-hír és magyar demokrata), bármelyik állításod igazolására, ahogyan az minden tudományágban a járatos módi. Idézz tőlük, linkelj, ahogy én is szoktam.

És mielőtt elkezdenéd őket simfelni: a körmük alatt a piszokban nagyobb tudás van, mint a neked, meg az imádott "tudósaidnak" összesen, valaha is volt a fejében.

Akkor még könnyebb a dolgod. Tehát hadd szóljon.

Előzmény: Jokki (4825)
Ulrich_von_Lichtenstein Creative Commons License 2022.05.29 -1 0 4826

De most komolyan:

az, hogy alaposabb angol nyelvtudás nélkül böngészel adatbázisokat ezzel valami nyelvészeti "eredményeket" fog elérni??? Abszolút reménytelen.

Ebben a topikban tud valaki kalmükül?? Mongolul???

Az, hogy te rácsodálkozol egyes szavak hasonlóságára ez kb. 100-150 évvel korábbi szint

a nyelvészetben.

https://en.wiktionary.org/wiki/Reconstruction:Proto-Indo-European/h₁édti

Itt megtalálod a latin edo-t.

"From Old Irish ithid (eats, bites, devours; grazes), from Proto-Celtic *ɸiteti, from Proto-Indo-European *peyt-. The future stem is from Old Irish ·íss, from Proto-Celtic *ɸiɸitsāti."

https://en.wiktionary.org/wiki/ith#Etymology

Szóval, tök ismert "feszegetsz".

Előzmény: merigazoi (4824)
Jokki Creative Commons License 2022.05.29 -1 0 4825

Mert te vagy a kutató? :D Csak egy balfasz vagy. :D Akikre meg hivatkozol mint kutatókra, csak szajhák, politikai megrendelésre hazudoznak összevissza. :D

Történelem és nyelvészet áltudományok művelői kb annyira tudósok, mint én pápa. :D

Az igazi kutató és/vagy tudós az Obrusánszky Borbála, Pap Gábor, Szántai Lajos, Miklósvölgyi János, Molnár V. József (most már csak volt, nyugodjék békében), Hintalan László, Bakay Kornél, Érdi Miklós, Borbola János, Szabó Antónia, Bradák Károly.....

Csak néhány név. És mielőtt elkezdenéd őket simfelni: a körmük alatt a piszokban nagyobb tudás van, mint a neked, meg az imádott "tudósaidnak" összesen, valaha is volt a fejében.

Előzmény: B. Hernát (4822)
merigazoi Creative Commons License 2022.05.28 0 0 4824

nézzé körű néha az oroszon kívű más nyelvben is.

EAT

http://northeuralex.org/parameters/737#2/51.0/-2.1

Kalmyk идх itxɛ

Khalkha Mongolian идэхʲ itĕx

Latin edere ɛdɛrɛ

Irish ith ɪh

Előzmény: Ulrich_von_Lichtenstein (4820)
Ulrich_von_Lichtenstein Creative Commons License 2022.05.27 -1 0 4823

Pontosítások.

1. Ahogy Hernát írta: Newton nem "a gravitáció képletét" írta le, hanem 2 test kölcsönös vonzását

(N-féle gravitációs törvény).

2. "Newton maga nem írta fel így ezt az összefüggést, nem vezette be és nem is mérte meg a G értékét. Henry Cavendish brit fizikus 1798-ban állított össze először egy olyan kísérleti elrendezést, ami alkalmas lehetett a gravitációs állandó értékének meghatározására."

Szóval, csupán szövegesen lett kifejtve a Principiában.

(Ha valakit nagyon érdekel, akkor maga is megtalálhatja ezeket a részeket.

A mű 1729-es kiadása megtalálható a Wikisource-on.)

Előzmény: Ulrich_von_Lichtenstein (4819)
B. Hernát Creative Commons License 2022.05.27 -1 1 4822

az a papirlap megvan ahova newton írta a gravitáció képletét?

Nem egészen azt írta, de megvan. De ha nem lenne, akkor is tudnánk a felfedezéséről, mert valaki megismételte volna a kísérleteit, direkt-indirekt módon igazolódott volna a felismerésének a korrektsége, arra további, igazolható összefüggések sora alapozódott,  stb.

Na látod: ilyeneket nem értesz te, így meg se próbálj e szemlélet hiányában -- sületlenségekkel helyettesítve azt -- tudóskodni. És az ismeretek hiányáról még nem is szóltam.

Nem kell megsértődni: senki sem születik kutatónak, igen rögös és gyötrelmes utat kell az első eredmények felmutatásáig bejárni, de az NEM spórolható meg.

Előzmény: merigazoi (4816)
Ulrich_von_Lichtenstein Creative Commons License 2022.05.27 -1 0 4821

Végre.

Előzmény: merigazoi (4815)
Ulrich_von_Lichtenstein Creative Commons License 2022.05.27 -1 0 4820

Ez egy komolytalan, privát nyelvi fantáziálás.

Előzmény: merigazoi (4817)
Ulrich_von_Lichtenstein Creative Commons License 2022.05.27 -1 0 4819

Hogy miért kellene?

Egyszerű, mert te hivatkozol egy -- a tudomány által nem ismert -- szótárra:

"nem hívta annak, hanem önellátónak. egészen véletlenül összefügg a szkíta szótár adatával... biztos összeesküvés, mi?"

Szóval, az az abszolút minimum, hogy bemutatod az adat forrását.

Egyébként neked mi szükség erre a papírlapra?!

1. Hatalmas mennyiségű írott anyag maradt utána.

"When Sir Isaac Newton died in 1727, he left behind no will and an enormous stack of papers. His surviving correspondences, notes, and manuscripts contain an estimated 10 million words, enough to fill up roughly 150 novel-length books. There are pages upon pages of scientific and mathematical brilliance." (Wired)

2. Pontosan tudjuk, hogy mikor adták ki a Principia Mathematica-t,

ahol megjelenik a képlet: F = G*m1*m2/r2 (1687. július 5-én).

3. Részletesen ismert minden vita stb. stb.

Ezzel szemben a másik oldalon ott a nagy semmi ;-P

Előzmény: merigazoi (4816)
merigazoi Creative Commons License 2022.05.26 -1 0 4818

de egy néz ki, akkor csak véletlen. azóta kideritettem, h az onogundur is értelmezhető ó-türkben. az ongur egy bizonyos totem-név.

de az is biztosnak néz ki, h a keletről induló nyugati türköknél, oguzoknál később alakultak ki a nyugatiakra jellemző vonások (9,30) tehát a 7.században zajlott le az R > Z váltás, a 6.századi hatások (onogur kutigur utigur volg-bulgar) miatt, a saragur még a régi hun névadás szerint (szín szerint, ahogy a kék (altai) türkök is, meg a fehér szakák a 7-esek), magyarban meg a maradt a 7 és 10-es ezekből

Előzmény: merigazoi (4817)
merigazoi Creative Commons License 2022.05.26 -1 0 4817

az adat amire utaltam, az az, h

az eto hun szó jelentése élelmező.

[az alapgyök az ét-, ahogy sok eurázsiai nyelvben is, de a hunban és szkitamagyarban az ennin az ige. és v hangú a folyamatos mint a med-eve. (meg van a sz hangú, de az nem alapváltozati)]

Előzmény: Ulrich_von_Lichtenstein (4796)
merigazoi Creative Commons License 2022.05.26 0 0 4816

miért kéne forrás? az a papirlap megvan ahova newton írta a gravitáció képletét?

Előzmény: Ulrich_von_Lichtenstein (4814)
merigazoi Creative Commons License 2022.05.26 0 0 4815

jól van. ez azt hiszem tisztázott. a szamojed az lapp szójárás átvétele az oroszban.

Előzmény: Ulrich_von_Lichtenstein (4814)
Ulrich_von_Lichtenstein Creative Commons License 2022.05.26 -1 0 4814

"a saját koncepxióddal nem vagy olyan kritikus, mi." ???

Nekem nincs saját koncepcióm. Idézem a megbízható forrásokat.

"a hivatkozott cikkedben саам. к. Sāme-jemne, Sāme-jiennam szerepel"

És? Ezért írtam már sokszor: aki nem tud oroszul, az nem értelmezzen orosz szövegeket.

Vasmer:

"саам. к. Sāme-jemne, Sāme-jiennam "Лапландия""

Vajon mit jelent a Lappland????! ;-DDD

A többi meg egyszerűen nem érdekel.

Ui.:

Egyébként még mindig várjuk: hol található a szkíta "szótár" forrása???

Előzmény: merigazoi (4812)
merigazoi Creative Commons License 2022.05.26 0 0 4813
Előzmény: merigazoi (4812)
merigazoi Creative Commons License 2022.05.26 0 0 4812

a saját koncepxióddal nem vagy olyan kritikus, mi.

a hivatkozott cikkedben саам. к. Sāme-jemne, Sāme-jiennam szerepel

arra milyen magyarázatod van, h bemegy a "tíz nyíl", a "fehér nyíl" meg a "nyíl" képviselője bizáncba?

egyébként bizánci beszámolók szerint akkor a türköknél 8-as felosztás volt, nem tizes

However, it has been argued, based on the reports of two Byzantine embassies to the
Türks, that a ten-fold division did not yet exist among the Türks in the 570s. John of Ephesus (ca. 507-ca.586/588) in his brief notice on the embassy of Zemarchus (Zîmarkâ) in 569-570, the Byzantine
response to the Türk embassy of 568, remarks that Zemarchus reached one of the rulers of the
ûrqîs/ûrqiûs and that there were eight other rulers further inland (Kmoskó, 2004: 133-134, see Dobrovits, 2011:385-386, on the dating and itinerary, 388). Menander‘s report (he was writing in the late
sixth century and made use of archival and oral sources, see Menander, 1985: 18, text: 172/173) would appear to confirm this eight-fold division. In his account of the strained audience that the Byzantine
ambassador, Valentinus, had with ―one of the leaders‖ of the Western Türks, Τνύξμαλζνϛ,18
in 576, not

long after İstämi/İštämi died, he remarks that the ruler of the Türks had ―"divided up all the land there into
eight parts" i.e. into eight tribal or military units.19 Presumably, these were eight subordinate ―chiefs,‖
each controlling a certain number of warriors and a specific geographical region. Τνύξμαλζνϛ, if he was,
indeed, a šad, and hence an Ashina, may have held a rank higher than the others. This system continued
up to ca. 635-650, when a division into ten units appears to have been consolidated (Dobrovits, 2004:101-
109).

...

during the reign of Išbara Dielishi29 (r. 634-639,30), the Western Türk realm, following periods of intermittent discord, self-inflicted but encouraged by China,31 was ―"suddenly" divided into ten subdivisions/ tribes (Chin. bu 32), each led by one leader. The Jiu Tangshu places this event after 635; the Tang huiyao dates it to 638

Előzmény: Ulrich_von_Lichtenstein (4801)
B. Hernát Creative Commons License 2022.05.25 -1 0 4811

Én itt Szibériáról, Észak Európáról beszélek.

Ő is:

Előzmény: Jokki (4809)
B. Hernát Creative Commons License 2022.05.25 -1 0 4810

Nem Amerikáról van szó, az egy másik kontinens más alapadottságokkal. Ott az észak-dél jellegű vándorlás teljesen természetes, 

??

DE hát Észak-Eurázsiából vándoroltak oda, vedd csak elő az atlaszod.

Én itt Szibériáról, Észak Európáról beszélek.

Én is.

Ismét lebuktál.

Még ha lapos volna a Föld, akkor sem.

Előzmény: Jokki (4809)
Jokki Creative Commons License 2022.05.25 0 0 4809

Nem Amerikáról van szó, az egy másik kontinens más alapadottságokkal. Ott az észak-dél jellegű vándorlás teljesen természetes, itt meg nem. Én itt Szibériáról, Észak Európáról beszélek.

Megint ez az ótvar hazudozás. Ismét lebuktál.

Nem unod még? :D

Előzmény: B. Hernát (4808)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!