Keresés

Részletes keresés

taormina1 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 9380
Biztos, hogy erre gondolsz? nekem nem biztos, hogy izlene.
Talán inkább ezt fogyasszuk:-)!
Előzmény: Deryan (9379)
Deryan Creative Commons License 2010.03.02 0 0 9379
Te nem szereted a paszternákot?
A hagyományos húslevesben nagyon finom.
Előzmény: taormina1 (9374)
Deryan Creative Commons License 2010.03.02 0 0 9378
:))
Azt hiszem előbb utóbb majdcsak sikerül nekem is ilyen műanyag cseréptálcát beszerezni.

Megcsodáltam a tulipánpaprikáidat. Különleges, szép paprika.

Nekünk is kötött földünk van. Mi az ősszel meghitettük zúzott tufával. Állitólag jót tesz majd.
Előzmény: zsebi41 (9373)
skolikagi Creative Commons License 2010.03.02 0 0 9377
Szerintem arra jó, hogy ha abba veted a magot akkor nem kell belőle kivenni, hanem cseréppel együtt elültetheted és a cserép elbomlik a földben:-)
Előzmény: taormina1 (9375)
skolikagi Creative Commons License 2010.03.02 0 0 9376
Köszi, meg fogom nézni!
Én Garafarmos magokat szoktam venni, azok között nem láttam ilyet.
Hihetetlen milyen különbség van az árakban! Az I...sparban 49 Ft ugyanaz a tasak ami a maszek gazdaboltban 70 ft:-(
Ja..kikelt a káposztám:-)
Előzmény: zsebi41 (9372)
taormina1 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 9375
Ki tudja mire jó a tözegcserép?
Nálunk van egy ilyen 100 Ft-os bolt és ott 1 -ért adnak egy csomót, de nem tudom, vegyek-e?
taormina1 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 9374
Paszternák? :DDD
Előzmény: zsebi41 (9373)
zsebi41 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 9373

ma gondoltam rád a Silberz kertészeti árudában voltam egy nagy láda tele volt müanyag cseréptálcákkal lehetett vinni akinek kellett.

Igen a petrezselyem gyökérre gondolok, szerintem a berlini félhosszú a legjobb fajta lenne, széles válú, szép sima héjú nem túl hosszú, most még utoljára próbálkozom a perlittel kevert földbe de aztán feladom.Kezdem azt hinni, hogy jó zöldség csak a kisalföldön terem. A paszternák az gyönyörű lesz, mindig.

A kötött talajba is jó a perlit mert jól fellazitja

Előzmény: Deryan (9352)
zsebi41 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 9372

lehet, van ahol a virág magok között van .

Ma is találkoztam vele 100 Ft ez a tasak 10 szem van benne. Ha veszel gyorsan ültesd el mert hosszú tenyész idejű.

Előzmény: skolikagi (9370)
zsebi41 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 9371
Nekem volt egy pár bokor, rengeteg lett rajta, frissen nem fogyott el, de megszárítottam, és lett belőle csili pehely, és egészben fagyasztottam belőle amit télen használok ételekbe, és salátákba.
Előzmény: jacsoj (9361)
skolikagi Creative Commons License 2010.03.02 0 0 9370
Ez tök jól néz ki, de lehet ilyen magot venni a boltban?
Mert én még sosem láttam:-)
Előzmény: zsebi41 (9368)
zsebi41 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 9369

remélem úgy lesz köszi!

De nem nagyon értek  ennek a fajtának a metszéséhez, a tavasszal letermett vesszőt le kell vágni, és másik terem ősszel?

Vagy ezt is csak ősszel kell kivágni?

Van fekete szedred,? mert avval kapcsolatban is lenne kérdésem.

Az enyém gyönyörűen virágzott tele lett gyümölcsel de a fele legalább nem érett be.

Elképzelhető, hogy túl sok termés volt rajta és azért nem nevelte fel? Kevés volt a tápanyag? A piacok tele voltak gyönyörű szederrel.

Próbáltam utána nézni de nem találtam róla semmit.

Előzmény: CBNora (9360)
zsebi41 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 9368

késői, kellemesen csípős fajta. Gyönyörű csillogó viaszos bevonattal, azért áll el legalább 2 hónapig leszedés után.

Későn érik a korai fagyok elvihetik, ezért mi cserépbe is ültetünk és a fagy elől bevisszük, bent akár karácsonyig is érik

Savanyitunk is belőle szépen lehet vele díszíteni a hideg tálakat.

októbe 4-énokt 13
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.02 0 0 9367
Sziasztok! Kicsit elegem lett abból, hogy a kiskereskedelemben, kis kiszerelésben kapható zöldségfajták rendszerint gyenge betegség- és vírusellenállósággal rendelkeznek, holott a nagyüzemi termesztésben már erősen nemesített hibridekkel dolgoznak. Ez különösen a paradicsom- és cukkini veteményben nagy probléma, előbbiben a fitoftóra-érzékenység miatt, utóbbiban a vírus-rezisztencia hiánya miatt.

Először cukkini vetőmagot szeretnék vásárolni, történetesen ezt:
Mikonos F.1, 1000 szem, 21 863 Ft;
Egy vírusrezisztens és lisztharmat toleráns fajta. IR=Ec; Sf; CMV; WMV; ZYMV

Innen:
http://www.webshop.juvagro.com/termekek/vetomag/profi-kiszerelesu-zoldseg-vetomag/cukkini

Amint láthatjátok, a probléma itt a nagy kiszerelés. A kiskereskedelemben ~10-20 magot tesznek egy kis csomagba, és az több száz Ft, tehát ez így darabszámra megéri, csak egy kertbe értelemszerűen sok. Ezért keresek embereket, akikkel közösen megvennénk a Juvargo-tól egy csomagot, és aztán az árat és magokat szétosztanánk az egyéni igények szerint.

A tranzakció lebonyolítását később közösen megbeszéljük, ha lesz elég ember. Jó volna elérni a tíz főt, így alapesetben, ha mindenki egyenlően szeretne osztozni, száz mag jutna egy emberre kb. 2185 Ft.-ért. Egyéni igény esetén magonként 22 Ft-ba kerülne, tehát átlagos fészkenként 66-ba, ami nem is rossz.

A jelentkezők írjanak nekem e-mailt a crystalheart@vipmail.hu címre, vagy keressenek iwiwen: Ódor Richárd, http://iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=10059401

Remélem, sikerül összehozni.
djkriss Creative Commons License 2010.03.02 0 0 9366
sziasztok !

Most néztem a tavaly ősszel elvetett zöldségmagokat. elég pici levelei vannak. A már kikelt és zöldellőknek nem nagyon látok gyökeret. Ezeknek annyi?
Egyáltalán honnan lehet tudni hogy túlélték ezt a hideg telet?
Válaszokat előre is köszi
kiseg Creative Commons License 2010.03.02 0 0 9365
Elvetettem a hétvégén, de gondolom, ha ősszel vetem, az hamarabb fog teremni.
Előzmény: zsebi41 (9357)
covycovy Creative Commons License 2010.03.02 0 0 9364
Persze ez jacsojnak szólt.
Előzmény: covycovy (9363)
covycovy Creative Commons License 2010.03.02 0 0 9363
Nekem volt, és az idén is vetettem. Mire vagy pontosan kíváncsi?
Előzmény: rebondo (9362)
rebondo Creative Commons License 2010.03.01 0 0 9362
Nekem termett, de meg nem kóstoltam...
Őrölt paprikaként végezte, de más örömére...
Előzmény: jacsoj (9361)
jacsoj Creative Commons License 2010.03.01 0 0 9361
Sziasztok?
Ültetett, és termesztett már valaki Cayenne paprikát? Mik a tapasztalatok?
CBNora Creative Commons License 2010.03.01 0 0 9360
Szerintem fog teremni. A mienkből (Autunm Bliss fajta) tavasszal adtunk egy barátunknak, és ősszel már ettek róla.
Előzmény: zsebi41 (9358)
skolikagi Creative Commons License 2010.03.01 0 0 9359
Milyen az a tulipánpaprika?
Még sohasem hallottam róla:-(
Előzmény: zsebi41 (9358)
zsebi41 Creative Commons License 2010.03.01 0 0 9358

mi ma telepítettünk át 8 málna tövet új helyre, nem volt jó helye, jobb lett volna még ősszel megcsinálni, de így alakult.

Remélem azért ősszel már fog teremni mert ez kétszer termő fajta, azért is maradt el az átültetés mert a fagyokig még volt rajta.

Előzmény: skolikagi (9354)
zsebi41 Creative Commons License 2010.03.01 0 0 9357

Bármilyen fajta  KIFEJTŐ BORSÓT.

ez most nekem debreceni, világos zöld, és sötét zöld.

Ezeket már most is elvetheted ha rá tudsz menni a taljra mint láttad nem fagy érzékenyek, de valószínű mire kibújnak már nem is lesznek nagy fagyok.

Előzmény: kiseg (9353)
skolikagi Creative Commons License 2010.03.01 0 0 9356
Köszi, akkor várok türelmesen:-)
Nincs légmentesen letakarva, csak hogy ne száradjon ki.
Paprikát, paradicsomot, virágmagokat eddig is vetettem, de káposztát még nem...most itt az ideje:-)

Előzmény: il1321 (9355)
il1321 Creative Commons License 2010.03.01 0 0 9355
Üdv! Hőmérséklettől és fajtától  függően 5-10 nap kell neki. Teljesen légmentesen nem szabad letakarni, levegő is kell neki. Kelésig nem kell fény, de utána már világos helyre, de alacsonyabb hőmérdsékletre kell tenni, mert megnyúlik.
Előzmény: skolikagi (9354)
skolikagi Creative Commons License 2010.03.01 0 0 9354
Sziasztok!
Örülök, hogy rátaláltam erre a topikra...bekapcsolódhatok...?:-)
Az első kérdésem az lenne hogy a káposztamag hány nap alatt kel ki?
Tegnapelőtt vetettem e, egy olyan darált húsos hungarocell-tálcába, és fóliával letakarva a szekrény tetején van:-)
Nálunk még nagyon vizes a föld, de ha nem esne egy hétig, akkor már lehetne kint dolgozni:-)
Én is málnát, epret akarok telepíteni elsőként:-)
kiseg Creative Commons License 2010.03.01 0 0 9353

Zsebi!

Milyen fajta zöldborsót lehet már  novemberben elvetni?

Köszi

Előzmény: zsebi41 (9349)
Deryan Creative Commons License 2010.03.01 0 0 9352
Igen, mert a mi kertünkben május első felében még sok minden előfordulhat. A kert eléggé fagyzugos helynek tűnik.

Köszönöm a tippet. Nálunk az OBI-nak van nagy kertészeti részlege. A növényeket biztosan ők is valami egyszer használatos szállitó rekeszekkel mozgatják. Úgyis készülök hozzájuk a héten.

Nekem a paradicsom paprika az, aminek a tenyészidejét valahogyan meg kellene növelnem. A fóliázáson gondolkodom.

A tulipánpaprikáról olvastam, hogy valaki ősszel bevitt egy cseréppel s szépen letermett rajta minden kis paprika. A növény jól érezte magát a lakásban.

Fehérrépa alatt a petrezselyem gyökérre gondolsz? Nézegettem én is, mert eddig nekünk sem sikerült igazán. Eléggé kötött a talaj. Az idén a rövidebb és a hosszú tipusúakat egymás mellé ültetem, hogy lássam melyiket érdemesebb a továbbiakban termeszteni.

A málnának a helyére mit tesztek?
Előzmény: zsebi41 (9351)
zsebi41 Creative Commons License 2010.03.01 0 0 9351

Még nem maradtál le semmiről még benne vagy az időben, hiszen ezeket a növényeket nem lehet előbb kiültetni mint május első dekádja.

Nekem majd sokat kell ki be hurcolászni.

Ezek a tartók nem kerültek pénzbe, ingyen elhozhatók a Bau Maxtól, de máshol, is oda adják a kiürült tartókat, főleg télen.

Valóban a zeller az amit korán kell ültetni mert lassan nő, a tulipán paprika nekem a másik, amivel sietni kell mert nagyon későre érik be, szeptember vége, október eleje így is, és bizony vabn amikor ilyenkor már fagy.

Azért sietek vele minden évben.

Szabad földbe, a fehér répát fogom először elültetni, ha a helye rendben lesz, de csak keveset mert soha nem sikerül rendes, méretűt nevelni, úgy, hogy azt feladom, csak egy keveset ültetek a zöldjéért, de ültetek szár petrezselymet is, mert az legalább soha nem lesz lisztharmatos ami a gyökér zöldségről igazán nem mondható el.

Megbeszéltülk a férjemmel, hogy van 8 tő málnánk ami rossz helyen van, nem hozza a tőle elvárható termést, ezért máshová telepítjük, igaz összel jobb lett volna de akkor nem jutott eszembe. De van a kert más részén az nagyon jól terem.

Ez lesz a mai program

Előzmény: Deryan (9350)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!