Köszi, meg fogom nézni! Én Garafarmos magokat szoktam venni, azok között nem láttam ilyet. Hihetetlen milyen különbség van az árakban! Az I...sparban 49 Ft ugyanaz a tasak ami a maszek gazdaboltban 70 ft:-( Ja..kikelt a káposztám:-)
ma gondoltam rád a Silberz kertészeti árudában voltam egy nagy láda tele volt müanyag cseréptálcákkal lehetett vinni akinek kellett.
Igen a petrezselyem gyökérre gondolok, szerintem a berlini félhosszú a legjobb fajta lenne, széles válú, szép sima héjú nem túl hosszú, most még utoljára próbálkozom a perlittel kevert földbe de aztán feladom.Kezdem azt hinni, hogy jó zöldség csak a kisalföldön terem. A paszternák az gyönyörű lesz, mindig.
A kötött talajba is jó a perlit mert jól fellazitja
Nekem volt egy pár bokor, rengeteg lett rajta, frissen nem fogyott el, de megszárítottam, és lett belőle csili pehely, és egészben fagyasztottam belőle amit télen használok ételekbe, és salátákba.
Sziasztok! Kicsit elegem lett abból, hogy a kiskereskedelemben, kis kiszerelésben kapható zöldségfajták rendszerint gyenge betegség- és vírusellenállósággal rendelkeznek, holott a nagyüzemi termesztésben már erősen nemesített hibridekkel dolgoznak. Ez különösen a paradicsom- és cukkini veteményben nagy probléma, előbbiben a fitoftóra-érzékenység miatt, utóbbiban a vírus-rezisztencia hiánya miatt.
Először cukkini vetőmagot szeretnék vásárolni, történetesen ezt: Mikonos F.1, 1000 szem, 21 863 Ft; Egy vírusrezisztens és lisztharmat toleráns fajta. IR=Ec; Sf; CMV; WMV; ZYMV
Amint láthatjátok, a probléma itt a nagy kiszerelés. A kiskereskedelemben ~10-20 magot tesznek egy kis csomagba, és az több száz Ft, tehát ez így darabszámra megéri, csak egy kertbe értelemszerűen sok. Ezért keresek embereket, akikkel közösen megvennénk a Juvargo-tól egy csomagot, és aztán az árat és magokat szétosztanánk az egyéni igények szerint.
A tranzakció lebonyolítását később közösen megbeszéljük, ha lesz elég ember. Jó volna elérni a tíz főt, így alapesetben, ha mindenki egyenlően szeretne osztozni, száz mag jutna egy emberre kb. 2185 Ft.-ért. Egyéni igény esetén magonként 22 Ft-ba kerülne, tehát átlagos fészkenként 66-ba, ami nem is rossz.
A jelentkezők írjanak nekem e-mailt a crystalheart@vipmail.hu címre, vagy keressenek iwiwen: Ódor Richárd, http://iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=10059401
Most néztem a tavaly ősszel elvetett zöldségmagokat. elég pici levelei vannak. A már kikelt és zöldellőknek nem nagyon látok gyökeret. Ezeknek annyi? Egyáltalán honnan lehet tudni hogy túlélték ezt a hideg telet? Válaszokat előre is köszi
Köszi, akkor várok türelmesen:-) Nincs légmentesen letakarva, csak hogy ne száradjon ki. Paprikát, paradicsomot, virágmagokat eddig is vetettem, de káposztát még nem...most itt az ideje:-)
Üdv! Hőmérséklettől és fajtától függően 5-10 nap kell neki. Teljesen légmentesen nem szabad letakarni, levegő is kell neki. Kelésig nem kell fény, de utána már világos helyre, de alacsonyabb hőmérdsékletre kell tenni, mert megnyúlik.
Sziasztok! Örülök, hogy rátaláltam erre a topikra...bekapcsolódhatok...?:-) Az első kérdésem az lenne hogy a káposztamag hány nap alatt kel ki? Tegnapelőtt vetettem e, egy olyan darált húsos hungarocell-tálcába, és fóliával letakarva a szekrény tetején van:-) Nálunk még nagyon vizes a föld, de ha nem esne egy hétig, akkor már lehetne kint dolgozni:-) Én is málnát, epret akarok telepíteni elsőként:-)
Igen, mert a mi kertünkben május első felében még sok minden előfordulhat. A kert eléggé fagyzugos helynek tűnik.
Köszönöm a tippet. Nálunk az OBI-nak van nagy kertészeti részlege. A növényeket biztosan ők is valami egyszer használatos szállitó rekeszekkel mozgatják. Úgyis készülök hozzájuk a héten.
Nekem a paradicsom paprika az, aminek a tenyészidejét valahogyan meg kellene növelnem. A fóliázáson gondolkodom.
A tulipánpaprikáról olvastam, hogy valaki ősszel bevitt egy cseréppel s szépen letermett rajta minden kis paprika. A növény jól érezte magát a lakásban.
Fehérrépa alatt a petrezselyem gyökérre gondolsz? Nézegettem én is, mert eddig nekünk sem sikerült igazán. Eléggé kötött a talaj. Az idén a rövidebb és a hosszú tipusúakat egymás mellé ültetem, hogy lássam melyiket érdemesebb a továbbiakban termeszteni.
Még nem maradtál le semmiről még benne vagy az időben, hiszen ezeket a növényeket nem lehet előbb kiültetni mint május első dekádja.
Nekem majd sokat kell ki be hurcolászni.
Ezek a tartók nem kerültek pénzbe, ingyen elhozhatók a Bau Maxtól, de máshol, is oda adják a kiürült tartókat, főleg télen.
Valóban a zeller az amit korán kell ültetni mert lassan nő, a tulipán paprika nekem a másik, amivel sietni kell mert nagyon későre érik be, szeptember vége, október eleje így is, és bizony vabn amikor ilyenkor már fagy.
Azért sietek vele minden évben.
Szabad földbe, a fehér répát fogom először elültetni, ha a helye rendben lesz, de csak keveset mert soha nem sikerül rendes, méretűt nevelni, úgy, hogy azt feladom, csak egy keveset ültetek a zöldjéért, de ültetek szár petrezselymet is, mert az legalább soha nem lesz lisztharmatos ami a gyökér zöldségről igazán nem mondható el.
Megbeszéltülk a férjemmel, hogy van 8 tő málnánk ami rossz helyen van, nem hozza a tőle elvárható termést, ezért máshová telepítjük, igaz összel jobb lett volna de akkor nem jutott eszembe. De van a kert más részén az nagyon jól terem.