Keresés

Részletes keresés

A+P Creative Commons License 1999.07.07 0 0 1632
Én elsô lelkesedésemben az egész családot befizettem, csak késôbb jöttem rá, hogy a kölyök még nem is tud olvasni. Úgyhogy rajtunk nem múlik ...
Tirek Creative Commons License 1999.07.07 0 0 1631
Én is viszem a feleségem! :)
Előzmény: sidious (1628)
UBul Creative Commons License 1999.07.07 0 0 1630
szép dolog! :)))
Kojak Creative Commons License 1999.07.07 0 0 1629
Most mi ér többet a Star Wars vagy az eskövőd?:)

Üdv

Kojak

sidious Creative Commons License 1999.07.07 0 0 1628
pont akkor lesz az eskuvom!
Előzmény: Varázsos Barát (1627)
Varázsos Barát Creative Commons License 1999.07.07 0 0 1627

Rajongók? Rajongók !!!

Mégiscsak szégyen, hogy eddig mindössze 20 darab jegy kelt el a Mónika által nekünk szervezett előadásra!!!
Itt ismerszik meg az igazi rajongó. Aki egy ilyen alkalomra sajnálja a dezsőt... Én ott leszek!

Kedves Mónika!
Ami a két képet illeti, nekem a párbajos jobban tetszik, főleg mert az alakok a Cannon Fodder című jópofa hajdani lökött PC-s játék intro-figuráit idézik számomra.

Előzmény: Kádár Mónika (1605)
UBul Creative Commons License 1999.07.07 0 0 1626
ti felfigyeltetek ra, hogy anakin mit is mond tul.kep. qui-gonnak az erkelyen (tatooine, este)? hogy o lesz az elso, aki minden bolygon jarni fog. az egbolt osszes bolygojat megismeri.

khm. mi is az o csaladi neve?
...skywalker....

:))

rizo Creative Commons License 1999.07.07 0 0 1625
Az a 238 magas romaniai kosaras gyerek gyerek, ugyis szerepelt mar valami hollywood-i filmben, az eleg magas nem? :))
Rizo
Varázsos Barát Creative Commons License 1999.07.07 0 0 1624
Az a génektől függ, illetve azok közül a dominánsaktól, hogy ki mekkora lesz. Úgy fest, hogy vagy Anakin, vagy Amidala családjában volt ilyen kis termetet előidéző domináns gén, hiszen Leia Organa sem volt égimeszelő, ragyogóan párba lehet állítani a két testvért.
Magas felnőtt Anakin: leszerződtetnek egy kosarast.:)
Előzmény: Kojak (1620)
kaviat Creative Commons License 1999.07.07 0 0 1623
én is /160 cm/ :)))

.kav]4t

Előzmény: Tirek (1622)
Tirek Creative Commons License 1999.07.07 0 0 1622
Én vállalom. 194 vagyok ;)))))))
Előzmény: Kojak (1620)
Varázsos Barát Creative Commons License 1999.07.07 0 0 1621
Nosza, fölcsaptam a nagyszótárt a V betűnél, és tudjátok mit olvastam a vader szónál?
" Vader tul Darth Vader [Sith fekete lovagja] "
Majd' leestem a székről. Benne van a szótárban az, hogy Darth Vader!

Kedves -xan-!
Melyik nagyszótár volt? Az új angol-magyar? Akkor rohanok megvenni, hiszen ez SW-történelmi jelentőségű szócikk!!!

Előzmény: -xan- (1540)
Kojak Creative Commons License 1999.07.07 0 0 1620
Azt válaszolja meg valaki, hogy lehet Darth Vader olyan böszme nagy, és a fia pedig csak a csipőéig ér. Másodrészt honnan fognak egy 2 méter magas sztárt találni, a felnőtt Anakin szerepére.

Üdv

Kojak

UBul Creative Commons License 1999.07.07 0 0 1619
meg addigra mar elegge gep volt, s azert az biztos nem ugyanaz mintha hus&ver jedi lenne
Előzmény: Zombie (1618)
Zombie Creative Commons License 1999.07.07 0 0 1618
Annyit azert hozzatennek, hogy Anakin elete elegge nem a szokvany Jedi elet volt... Keson kezdik el tanitani, aztan mire eros Jedi valhatna belole, otthagyja Obi-Want, atall a sotet oldalra, es onnan vegulis (IMHO) ujrakezdi tanulmanyait. Csak oda akarok kilyukadni hogy lehet hogy a midi-chlorian szintje magas, de attol meg kepzettseget tekintve nem volt olyan szinten mint egyes Jedi-k (Yoda) vagy egyes Sith-ek (Palpatine). Ne felejtsuk el hogy Yoda es Palpatine valoban mesterei az Eronek. Azt hogy a fia kepessegeit tulhaladtak az ovei, nem vitatom.
Előzmény: ds9 (1616)
UBul Creative Commons License 1999.07.07 0 0 1617
1. mire kineveztek, a harc mar elindult. utolag leallitani, hogy "bocs fiuk, nem gondoltam komolyan", szoval nem hiszem, hogy az image-val ossze tudta volna egyeztetni. sz'al a kiralyno ezzel kipipalva. a ket jedi meg a kiralynot vigyazta, mindenkepp utban voltak, le kellett (volna :) veluk szamolni, hisz mar raalltak maul keresesere/kinyirasara (jedi council).

2. ki fog derulni :)) meg 5 oranyi sw filmet nem lattunk, biztos bennuk lesz valahol (az emlitett waterloo-like csata is lehet magyarazat)

3. a burokracia utvesztoi. ahogyan a rendorseg sem hasznalhat fel olyan bizonyitekot, amihez jogtalanul jutott hozza.

Előzmény: Kojak (1615)
ds9 Creative Commons License 1999.07.07 0 0 1616
Csak a 2. ponthoz:

Darth Vader képességei messze meghaladták a fiáét, "ő a kiválasztott " ugyanis.
Luke-nak ugyanis a filmek tanúsága szerint ( az, hogy a többi könyvben mi van nem tudom ) Jedi tudományát pallérozni túl sok ideje nem volt, nem lehetett.
Azt, hogy abban az időpillanatban, hogyan tudja apját legyőzni - amit ha jól emlékszem nem is tesz meg, csak a kezét vágja le, Darth Vader elpusztulása inkább a Császárhoz kötődik - az inkább a szerencsén múlik és a túlfűtött indulatokon.
Az egész harc kettejük között, végig Darth Vader dominanciájával folyik ( mint a TESB-ben is ), csak neki is volt egy gyenge pillanata ( mint oly sok más Jedinek, lásd Qui Gon Jinn ).
Azt, hogy meg Darth Vader tanítványi státusban van-e mint Sith lord az csak egy dolog, hiszen előtte, ő volt az egyik legerősebb Jedi és ráadásul a tanítvány a Sith-nél nem tanulmányi állapotot, hanem a kettes számu Sith-et jelzi ( .. always two, there are, no more no less, a master and an apprentice.. ).
Az igaz, hogy Mesternek szólítja az Uralkodót, de ez csak egy alá fölé rendeltségi viszony, nem feltétlenül tudásbeli különbség.
Jó, Vaderből sosem jöttek ki kék villámok : ))

Előzmény: voty (1614)
Kojak Creative Commons License 1999.07.07 0 0 1615
Hát azért nem ennyire világos.

1) Nem arról van szó, hogy miért indította el Palpatine az ügyet, hanem arról, hogy miért üldözte a királynőt és a két jedit, azután, hogy főkancellárá nevezték ki.
2)Itt sem arról van miért olyan frankó Anakin, hanem hogyan tüntek el a jedik.
3)Itt sem ez a lényeg, hanem miért nem számolt be a tanácsnak a történtekről, annak ellenére, hogy főkancellár küldte.
4)Itt a következő a lényeg a bolygó a huttok kezében van, akik gengszeterek, emberkereskedők stb., tehát nem tagjai a Köztársoságnak, és miután messze is vannak a központtól, és nem is egy kereskedő-paradicsomnak tűnik, így hát semmit nem ér a köztársosági kredit.

Üdv

Kojak

Előzmény: zotyoo (1612)
voty Creative Commons License 1999.07.07 0 0 1614
Na végre 1 hozzászólás, már asszittem, hogy kihalt a topic.
A gondolataidról a gondolataim:
1.Én is ezt képzelem el, ezért kérdés, hogy miután megválasztatta magát, miért erölködik tovább(ld. Maul)?
2.Azé nem lesz olyan oltári nagy, hiszen még a VI.-ban is csak tanítvány, arról nem is szólva, hogy egy 'ovis' Jedi(Luke) legyőzi. De engem is meglepett a magas midi-chlorian szint, úgy képzelem, hogy mivel későn kezdték az okítását(és lehet hogy be sem fejezték teljesen), nem lehetett belőle egy Yoda szintű mester.
3.Teccik.
4.Háát...Mondj egy országot, bárhol a Földön, ahol nem lehet majd (2002 után) beváltani az eurót! Nem az a probléma, hogy Watto nem fogadja el, hanem az hogy egész Mos Espában nincs pénzváltó, ahol beváltanák.
Üdv és várom a további válaszokat!
Előzmény: zotyoo (1612)
ds9 Creative Commons License 1999.07.06 0 0 1613
Tegnap valami nagyon érdekes dolog történt ( július 4.-két leszámítva ).
A SW:TPM ( valószínüleg egyébként utoljára ) visszaugrott a 4. helyre a napi bevételek listáján.

Tehát a tegnapi bevételek:

1. WILD, WILD WEST, THE 8.75 m
összesen: 49.71 m
2. BIG DADDY 6.82 m
összesen: 90.51 m
3. TARZAN 5.43 m
összesen: 111.10 m
4. STAR WARS: THE PHANTOM MENACE 3.75 m
összesen: 373.17 m
5. GENERAL'S DAUGHTER, THE 3.50 m
összesen: 67.37 m
6. SOUTH PARK:BIGGER, LONGER & UNCUT 3.44 m
összesen: 23.08 m
7. AUSTIN POWERS II:THE SPY WHO SHAGGED ME 3.10 m
összesen:171.36 m

zotyoo Creative Commons License 1999.07.06 0 0 1612
Hali!

Hozzászólnék én is ehhez az 1.2.3.4-es problémához.
1) Hát senkinek sem világos, miért indította el Palpatine ezt a naboo-i ügyet? Mert tudta, hogy a bürokratikus köztársaság megbénul és új főkancellárt (saját magát) tud kineveztetni! Azaz így jutott, látszólag mint megmentő, a hatalom élére!
2) Azt ugye tudjuk, hogy Anakin-ből lesz Dart Vader és ahogyan a TPM-ből kiderül olyan sok midi-chlorian szorult bele, hogy még Yodát is lepipálja, azaz később az univerzum legnagyobb Jedije lesz! Hát még ha átáll a sötét oldalra, és mint tudjuk, át fog állni.
3) A könyvből kiderül, hogy ők a főkancellár kérésére, titokban mentek a naboora, mert nem várhattak a hivatalos huzavonára. Ezért aztán nem is tanúskodhatnak.
4) A temérdek SW könyvből kiderül, hogy a köztársaság nem uralkodik (azt majd a birodalom teszi) hanem a szabad bolygók, szövetségek, szabad akaratukból csatlakoznak (like NATO, EU) a katonai védelem, kereskedelmi szövetség, stb érdekében. És ha egy bolygó nem tagja a köztársaságnak, miért fogadnák el a valutáját???

Bocsi a hosszú dumáért.
Zotyoo

A+P Creative Commons License 1999.07.06 0 0 1611
Bár a 2. pontot már lezártnak tekinthetjük, még egy adat a lentebb említett jeles újságból: az Episode 2-ben "a sorozat egyik legnagyobb csatajelenete is látható majd: a Concord Dawn bolygó klónháborúja, a Jedi-lovagok Waterloo-ja".
Tirek Creative Commons License 1999.07.06 0 0 1610
Darth Maul póló rulez!
Jelmezes vetítés rulez!

Még csak 20 jegy kelt el?!!!!!!!!!!
Emberek! Nyomás jegyeket venni!!!!!!!! ;-)
Hány db-ot kell eladni, hogy a vetítés megvalósuljon?

Előzmény: Zombie (1608)
Zombie Creative Commons License 1999.07.06 0 0 1609
Ma kezembe akadt a Cinema legujabb, juliusi szama. Ujabb TPM-orgia, amelybol mindenfele kommentar nelkul szemezgetnek kicsit. Jo szorakozast!

"A kormany fennhatosaga alatt allo Coruscant nevu bolygon..."

"Anakin Skywalker maga epitette versenyautojanak vezetofulkejeben."

"Qui-Gon es Obi-Wan a Naboo-ra menekulnek, ahol osszeismerkednek egy kulonos foldon kivuli teremtmennyel, Jar Jar Binksszel."

"Anakin [...] jelentkezik a Pod Race-re, a lokhajtasos csatajarganyok kozotti vakmero es brutalis versenyre."

"A baratok kesobb megmentik a Coruscant bolygot..."

"A mester es tanitvanya: Obi-Wan Kenobi es Qui-Gon Jinn."

Zombie Creative Commons License 1999.07.06 0 0 1608
Mivel a polot en vetettem fel eredetileg, tamogatom a javaslatot! South Park rulez, nekem mindketto kep tetszik es mi lenne ha ket fajta polo lenne? Egyebkent en a Darth Maul portrera szavazok :-)

Itt szeretnem felvetni ha mar a vetites ujra szoba jott, hogy *barki*, akinek SW jelmeze, poloja, fenykardja barmije van, az vegye a faradtsagot es oltozzon be, hozza el, mindenkeppen! Legyen ez igazi fan vetites! :)

Előzmény: Kádár Mónika (1605)
voty Creative Commons License 1999.07.06 0 0 1607
Úgy látszik én...
Tévedtem, az élő topicok között a 4.-ek vagyunk(sőt lehet hogy hamarosan 3.-ok)
voty Creative Commons License 1999.07.06 0 0 1606
Ideje már kedvenc topicunk helyezéséről is szólni:
már napok(1,5) óta a TOP TEN tagja,
a még élő (egy hónapnál nem régebbi hozzászólással rendelkező) topicok között az 5.
nem rossz, reális az esély elérni a 2000-es 'álomhatárt' és az örökranglista 4. helyét....
Amúgy ki lesz az 1600. hozzászóló?
Kádár Mónika Creative Commons License 1999.07.06 0 0 1605
Drága aggódó rajongók, látom, aktívak vagytok, csak nekem kell utazgatni?:)

A vetítésről újra:

A Duna Plazában lévő Hollywood Multiplex-szel tárgyaltam egy zártkörű vetítéssel kapcsolatban. Megegyeztünk a szeptember 18-ában. Természetesen a feliratos változatot nézzük meg. Jegyeket a szerkesztőségben lehet venni személyesen vagy postai úton. Információ nálam: kadar@index.hu
A mozis contact szerint augusztusban kezdik a jegyelővételt, pillanatnyilag még azt sem tudják, hogy melyik teremben fogják adni (a szinkronizáltat a legnagyobb teremben) és hogy mennyibe fognak kerülni pontosan a jegyek. Tehát jelenleg _nem_ lehet még egyetlen moziban sem jegyet venni.
Az indexes vetítésre eddig kb. 15.000 forintnyi jegyet adtunk el (750 FT/db), a határidő augusztus vége, úgy számoljatok. Ha nem jönne össze egy egész teremre való ember, a jegyek akkor is meglesznek, nem kell aggódni.
Felmerült, hogy legyen valami közös póló a vetítés emlékére. Ez jó ötlet, viszont ugye a hivatalos logó, betűtípus nem használható. Találtunk ellenben valamit a neten, ami nekünk nagyon tetszik és jogdíjproblémák nélkül lehetne belőle pólót csinálni. Mit szólnátok ehhez:
http://sweeet.com/cgi-bin/sweeetview.cgi?picname=darthmaul&size=6x4
vagy ehhez:
http://sweeet.com/cgi-bin/sweeetview.cgi?picname=jedibattle&size=6x4

Előzmény: Wizzard (1492)
voty Creative Commons License 1999.07.06 0 0 1604
Ha jól emlékszem(talán a hivatalos SW website-ről), a Tatooinon 4 v. 5. űrkikötő van, ezek egyike Mos ...,ami mellett leszálltak, szóval nem egy eldugott kis faluban (arról nem is szólva, hogy pont egy ukrán kocsmában tudsz pl. márkával vagy dollárral fizetni).
Ha jól értettem, Naboo a Köztársaság fennhatósága alá tartozik(~tagja az államszövetségnek), bár ezt így leírva nem láttam. Mivel közel van a Tatooinhoz, az nem lehet messze a Köztársaság határától.
Előzmény: UBul (1602)
Col Tuci Creative Commons License 1999.07.06 0 0 1603
Hoi!

Nem tudjátok, létezik cd2.txt?
jó lenne, az elsot még nagyjából értettem...

thnx:
Col Tuci

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!