Keresés

Részletes keresés

amaszat Creative Commons License 2016.11.21 0 0 1398

Köszi a választ.

Végül nem számolt fel a bank semmit. A minimum összeget határidő előtt befizettem, így késedelmi díjat eleve nem számoltak fel és szerencsére hitelkamattal sem terhelték a számlát. Utóbbit nemigazán értem hiszen késtem a visszafizetéssel (a bankok ugranak az ilyen bakikra), mindenesetre örülök neki hogy megúsztam. 

Előzmény: campobaszo2 (1380)
ac07 Creative Commons License 2016.11.16 0 0 1397

Másik böngésző?

Előzmény: Qqcska223 (1396)
Qqcska223 Creative Commons License 2016.11.15 0 0 1396

Sziasztok,

Safarin (MacOS) nem müxik a Netbank utalása - sem a Forint, sem a deviza. Az indító képernyő bejön, de nem lehet a "lehulló" menüket aktiválni.
Valami ötlet?

Petya79 Creative Commons License 2016.11.08 0 0 1395

Kösz, akkor azt nem erőltetem.

Előzmény: Törölt nick (1389)
ronaldinhogaucho Creative Commons License 2016.11.08 0 0 1394

Ennek azért nem sok jelentősége van, az 1 millió Ft/nap limit a lényeg. Akárhány tranzakcióval fel tudod venni az 1 milliót ugyanannál az ATM-nél. (De ezek szerint minimum 2 tranzakcióval megy csak, tehát plusz fél perc ügyintézés...)

Előzmény: tangerine (1392)
ronaldinhogaucho Creative Commons License 2016.11.08 0 0 1393

Már a Takarékszövetkezetek automatáiból is Erstés feltételekkel vehet fel pénzt!: https://www.erstebank.hu/hu/maganszemelyek/mar-a-takarekszovetkezetek-automataibol-is-erstes-feltetelekkel-vehet-fel-penzt

Előzmény: Petya79 (1388)
tangerine Creative Commons License 2016.11.08 0 0 1392

Értem. Tehát 40 bankjegy max, ha van benne 20-as akkor max 800e, ha csak 10-es akkor max 400e.

Előzmény: redmonkey (1391)
redmonkey Creative Commons License 2016.11.08 0 0 1391

Ez ATM-függő, ismerek olyat, amiből 800-at fel lehet venni egyszerre (20x40), tudtommal ez a max/alkalom.

Előzmény: tangerine (1387)
OrSoLy Creative Commons License 2016.11.07 0 0 1390

Én vettem már fel 500 ezret. Amúgy lehet címletet is választani, de ekkora összegnél még nem próbáltam :)

Előzmény: tangerine (1387)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.07 0 0 1389

Ha igényelsz havi két ingyenes készpénzfelvételt, az felülírja a korlátlan ingyenességet saját ATM-ből.

Tehát rosszabbul jársz.

Előzmény: Petya79 (1388)
Petya79 Creative Commons License 2016.11.07 0 0 1388

Köszi, erről nem tudtam! A kondíciós listában nem említették, hogy Takarékszövetkezetes ATM-ből is korlátlanul ingyenes a kp felvét.

A másik: ha regisztrálok a havi 2 db ingyenes kp felvétre idegen ATM-ből, az mennyiben zavar be a Privilégium L csomagba? Csak azért kérdezem, mert annak idején, a K&H zérónál volt emiatt némi katyvasz.

Előzmény: Törölt nick (1385)
tangerine Creative Commons License 2016.11.07 0 0 1387

Az 1 milliót viszont csak 3 részletben tudja kiadni az ATM (400-400-200)

400e nél többet nem is lehet beírni. Nekem 10e-resekben adta. Lehet, hogy nincs is 20e-res az Erste ATM-ekben? 2 különböző ATM is csak 10e-res címletet adott.

Előzmény: campobaszo2 (1386)
campobaszo2 Creative Commons License 2016.11.07 0 0 1386

Nem számlához,hanem kártyához kötődnek a limitek,de valóban 1 millió/nap a maximum.

Előzmény: ronaldinhogaucho (1382)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.07 0 0 1385

Dehogy.

A takszövök szövetkezeti tulajdonban vannak. A tagok szövetkezete a tulajdonos.

Minden takszövnek több száz tulajdonosa lehet.

Az Erste pedig egy részvénytársasági hitelintézet.

Csupán van közöttük egy együttműködés.

Előzmény: Petya79 (1384)
Petya79 Creative Commons License 2016.11.07 0 0 1384

Egy tulajdonú az Erste és a Takszöv?

Előzmény: Törölt nick (1383)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.07 0 0 1383

Saját ATM-ből és valamennyi takszövös ATM-ből korlátlanul vehetsz fel ingyen készpénzt.

Az ATM kiadó képessége illetve, a kártyád limitje másik kérdés. Technikai kérdés.

Előzmény: ronaldinhogaucho (1382)
ronaldinhogaucho Creative Commons License 2016.11.06 0 0 1382

Privilégium L csomaggal ugye akár napi 1 milliót is fel tudok venni (ingyen) ERSTE-s ATM-ből, ugye? Ha jól tudom, ez a napi maximális időzáras limit, amit be lehet állítani.

álnokfutó_ Creative Commons License 2016.11.04 0 0 1381
campobaszo2 Creative Commons License 2016.11.04 0 0 1380

Ha a minimum összeget befizetted időben,akkor nincs késedelmi díj.

A 150 ezres hátraléknál az számít,hogy meddig használtad a bank pénzét,nem a fizetési határidőtől eltelt idő.

A havi hitelkamat attól függ,hogy mikori a kártya,de nagyjából 2.7% körül van.150 ezernél egy teljes hónapra kb. 4000.

A pontos összegeket a következő fordulónapon látod.

"A hitelkamat a tranzakció terhelésének napjától a visszafizetés időpontjáig kerül kiszámításra, terhelése a számlakivonat készítésének napján történik."

https://www.erstebank.hu/hu/maganszemelyek/hitelkartyak/hasznos-tudnivalok

Előzmény: amaszat (1379)
amaszat Creative Commons License 2016.11.04 0 0 1379

Meg tudná valaki mondani hogy hitelkártya visszafizetésnél 1 napos késés után mekkora kamattal illetve késedelmi díjjal kell számolnom?  

A hiteltartozás egyrészét befizettem Erste pénztárban határidőn belül, viszont nagyrészét (150e Ft-ot) folyószámláról vezettem át a fizetési határidő napján -sajnos csak este, így másnapi dátummal könyvelték le. Egyelőre nem látom netbankon a kamat összegét, a késedelmi díj ha jól emlékszem 4-5.000 Ft lesz :-( 

Herr Köldök Creative Commons License 2016.11.03 0 0 1378

Köszi, közben voltam benn és elég banális dolog volt. A tranzakció még az előző hónapban volt, de csak a következőben könyvelte el. Így az előző hónapban túlléptem a 150 000-et. Utólag már emlékszem is, hogy mikor vettem fel a pénzt. Minden rendben van.

Előzmény: lenardgabor (1372)
jonapotkivanokmindenkinek Creative Commons License 2016.11.03 0 0 1377

Oke, utananezek! Koszonom szepen a linkeket!

Igazabol azert szeretnek tartani egy magyarorszagi banszamlat, h onkentes nyugdijpenztari megtakaritast kezdhessek otthon, erre szeretnem hasznalni leginkabb. De meg eloszor ennek is utana kell neznem, hogy hol, milyen kamatozasut szeretnek, azert hajlok talan az OTP-re egy kicsit, ott ugy tudom van, es akkor egy kalap alatt elinteznem.

(Bar meg egyszer egy szakmai gyakorlat alkalmaval nyittatott velem egy ceg Allianz.nal magannyugdijpenztari tagsagot.. Azzal nem tudom azota mi van es hogy le kell-e zarnom ahhoz h ujat nyissak.)

Szoval var ram egy kisebb kutatomunka a temaban, mielott elinteznem ezeket. :)

Törölt nick Creative Commons License 2016.11.03 0 0 1376

Gondolom az történt, hogy miután már az életkorod miatt nem lehetett diákszámlád, áttettek Egyszámla csomagba.

Annak ilyen magas a havi díja.

Általánosságban igaz, hogy ha nem érkezik rá havonta kb. 150 000 ft akkor elég drága bárhol bankolni.

Viszont én még így is az Erstet ajánlom. A Privilégium L csomag az éves kártyadíjon és 16 ft/db sms díjon kívül teljesen ingyenes, ha havi 150 e ft érkezik rá max két részletben, viszont nem muszáj munkabérnek lennie.

Ha a családban oda-vissza utaltok egymásnak az is jó. Fontos, hogy belföldi számláról érkezzen, tehát ne a te külföldidről.

Szerintem ennél jobb ma nincs a piacon. Nemrég váltottam én is, akkor néztem át nagyon alaposan.

Ha nem akarsz Erstet vagy nem vállalod amit írtam, akkor kalkulátorral nézz szét, hogy neked melyik érné meg a legjobban. Bankráció.hu-n illetve Bankmonitor.hu-n vannak jó kalkulátorok.

Előzmény: jonapotkivanokmindenkinek (1375)
jonapotkivanokmindenkinek Creative Commons License 2016.11.03 0 0 1375

Szia! Nagyon koszonom a gyors valaszt! 

Mgkerdezheted nyugodtan, szivesen valaszolok, bar nem tudom pontosan milyen tipusu a szamlam. 10 eve nyitottam pontosan,mikor felvettek a BME-re, es az egyetem oket ajanlotta az egyetemi penzugyek gyorsabb intezese miatt.

Eloszor akkor csalodtam bennuk, mikor (meg az egyetem alatt) az egyetemen levo ATM-juk elnyelte a kartyamat, majd bementem a legkozelebbi bankfiokba (Goldmann ter), majd ezutan az en koltsegem volt ujat csinaltatni. Ami vegkepp kiverte a biztositekot, hogy meg ennek tetejeben ujra levontak a biztositasi dijat is(!) (ami evente 4000 Ft koruli osszeg volt kb. kulfoldo utazasok miatt kotottem meg elotte)

Azt mertek mondani ezt azert kell levonni ujra, mert nem tudjak h akkor eppen le volt-e mar vonva az az evi biztositas vagy nem. (wtf!?) Ekkora arcatlansagot meg eletemben nem tapasztaltam. Hat ha ok nem tudjak, akkor ki tudja? :D 

Aztan most a szamlavezetesi dijak miatt vernek ram 990 Ft-ot havonta, plusz (mivel evek ota nem hasznalom a szamlat sokszor minuszban van az egyenleg) valami 'kamat' neven most megjelent rajta -7000 Ft. (felteszem mert nem tudtak levonni oktoberben a 990-et, vagy nem tudom)

Szoval masfel eve miotakulfoldon elek, csak fizetem a szamlavezetest a semmiert. Igazabol mar reg meg kellett volna szuntetnem. 

Van esetleg valami tippje valakinek h hol erdemesszamlat nyitni Ersten kivul ? 

Törölt nick Creative Commons License 2016.11.03 0 0 1374

Személyi igazolvány, útlevél vagy jogosítvány kell, hogy igazold magad. Legegyszerűbb az ha azzal az okmánnyal igazolod magad, amivel eddig is. Gyorsabb.

A bankkártyát át kell adni megsemmisítésre.

Másra nincs szükséged.

Ha a számlán negatív egyenleg van, akkor a pénztárban helyben be kell fizetned, addig nem tudják elindítani a zárást.

Ha pozitív egyenleg van, akkor egy összegben felveheted vagy elutalhatod más bankszámlára. Bár legjobb lenne, már előre elutalnod netbankon.

Persze ha van még nem terhelt díj, akkor azonnal esedékessé válik. Pl. törthavi számlavezetési díj, sms díj. A bankkártya éves díjának időarányos részét pedig visszaadják.

Tehát ezek után derül ki, hogy mennyi a pontos egyenleged és kell befizetni vagy rendelkezni róla.

Miért akarod megszüntetni, ha megkérdezhetem? Mivel nem voltál megelégedve?

És milyen típusú számlád van?

Előzmény: jonapotkivanokmindenkinek (1373)
jonapotkivanokmindenkinek Creative Commons License 2016.11.03 0 0 1373

Sziasztok!

Szuntetett mar meg valaki Erste banknal lakossagi szamlat? Tudnatok segiteni, mire lesz szuksegem hozza? (bankkartya, szemelyi igazolvany elegendo?) A honlapon -ha van is- nemtalaltam semmilyen utmutatot, leirast, ami segitsegemre lenne.

Elore is koszonom a valaszt!

lenardgabor Creative Commons License 2016.11.03 0 0 1372

Szia! Ha anno tettél nyilatkozatot a bank felé, hogy igényled a havi kettő ingyenes készpénzfelvételt, akkor a bank hibásan vonta le most a tranzakciós díjat. Szerintem reklamáld meg, mert tudtommal nem változott ezzel kapcsolatosan semmilyen jogszabály.

Előzmény: Herr Köldök (1371)
Herr Köldök Creative Commons License 2016.11.02 0 0 1371

Már nem lehet 150000 Ft-ig havi kétszer ingyenesen felvenni pénzt? Októberben egy darab tranzakcióm volt, egy 98000 forintos készpénzfelvétel és 485 forintot lehúztak miatta. Eddig sosem volt ilyen. Erste Kolléga bankszámlám van. Visa Electron. Lemaradtam valamiről?

pgyafi Creative Commons License 2016.10.05 0 0 1370

Lehet igen. Kibúvó ide vagy oda..

Előzmény: Törölt nick (1367)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.05 0 0 1369

Esetemben és még sok más ember esetében is.

Nyilván...

Előzmény: Pisitbá99999 (1368)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!