AI! összehasonlítottam a sárgákat, a tied sötétebb, és talán egy kicsit nagyobb, de az nem biztos, viszont a Chopen biztos ua mint amit én telt baracknak mondok. Holnap űltetem a magokat, szerinted a vásárolt kukacvirágomról gyüjtött magokat is most ültessem el? És amit esetleg elszór az kikel ott? Nem emlékszem hogy a nagymamám nagyon szórakozott volna velük.
Helyesek együtt. ugye? Én ezeket az összeültetéseket fogom preferálni, mert érdekes, jól mutat és hamar bokrosodik is. Keresek ezekhez egy rózsaszínt és jó lesz. Ennyi alanyból talán már tudok megfelelőket összeválogatni.
Egyébként ezek a magról neveltek annyira egyenesszárúak és magasra növőek, még összeültetni sem könnyű őket a sok levelük és viszonylag kicsi virágzatuk miatt.
Idén a hibiscusokat metszettem fásra. Azokkal meg is vagyok elégedve. De a leandereknél kicsit meginogtam, mert egy szép bokor igazán szép tud lenni. Igazából úgy képzeltem, hogy mindegyikből lesz egy törzses és egy bokor. (Ez akkor volt, amikor még azt hittem csak 3-4 legfeljebb 5 féle leander létezik. És ez nem is volt olyan régen! Most meg már én is közelítem a 20-at!)
Köszönöm, de nem is tudom, mert szerintem Anblocktól kaptam ilyet! Holnap én is alaposan körülnézek. Ez szerintem nem bordó, inkább ciklámen, pink vagy bármi.
Nekem hol ez, hol az tetszik. Korábban mániám volt a törzses (nem csak leából, hanem mindenből, pl. mirtuszból, gránátalmából). Talán most megint a bokrosak tetszenek egy fokkal jobban, de azért Rágica törzsesét nem dobnám ki a kertemből... :)))))
Ő lenne az (a hétvégi balatoni szerzeményem), én bordót mondok rá, mert alig halványabb a sima bordómnál, de lehet hogy inkább a ciklámen a találóbb, nem tudom. A valóságban valamivel sötétebb a virágja, mint a képen. Holnap csinálok róla jobb képet és felteszem.
Kicsit már megvagdostam, de tudok róla még nyesni hajtást, ha megkívántad :))
Nagyon szépek ezek az újak, a sárga és az utolsó képen lévő is igen különleges. Nem az utolsó képen lévőt mondják mályvaszínűnek? (hallottam már ilyet leanderre, csak eddig kép nem társult hozzá)
Tökéletesen alkalmasak az alanyaid:) Valahogy mostanában egyébként, nálam is a bokrosak jönnek be inkább. Van olyan bordóm mint Jkőszeg új növénye, és bizony kiszerettem belőle:(( Lehet hogy azért, mert alapból vékonyágú, kislevelű fajta.
Úgy látom a rózsaszínből akár fát is lehet nevelni, ha az egyik ágát levágod. Talán elfogadható lesz a törzse. Ha nem akkor Neked is azt tudom javasolni, mint Anblocknak náhány hsz.-szel ezelőtt, hogy kb. 20cm magasságban "lekaszálod", és utána szép bokrosak lesznek.