Keresés

Részletes keresés

Gyárfi Creative Commons License 2005.05.31 0 0 4121

Felvirradt a nagy nap! Irány Graz!

Mindenkinek köszi a beszámolót, kiváncsian várom már a koncertet.

t-m Creative Commons License 2005.05.31 0 0 4120

Reméljük a mai Grazi koncert is legalább olyan élmény lesz mint a Prágai volt.

troooper Creative Commons License 2005.05.30 0 0 4119
Imádlak! Te vagy az én emberem!Remélem holnap én is azt fogom érezni, amit Te:)))
Előzmény: Trooperoby (4117)
The Evil Creative Commons License 2005.05.30 0 0 4118
A 20 finnből, akikkel találkoztam Prágában, mind a 20 ment Lengyelországba is meg még 1-2 helyre amire már nem emlékszem. + a 2 koncert Helsinkiben. Szerintem a két finn koncert közönsége min. 50%-os átfedésben lesz :)
Előzmény: GodAss (4116)
Trooperoby Creative Commons License 2005.05.30 0 0 4117

Nem értem mi ez a néhol fanyar hangvétel!!!

Én a The Ides of March 4. mp-ében önkívületi állapotba kerültem, ami kb. 2 órával a koncert után hagyott alább, de még most is bizsergek, ha a bulira gondolok és dühös vagyok, mert nem engedhetem meg magamnak, hogy holnap kitoljam a pofimat Grazba! Pedig képes lennék újra végigszenvedni a dolgot :))

Helyszín:   T-Mobile Arena és kész!

Hangzás:  Bruce-t tökéletesen hallottam, a hangszerek mind jól szóltak

( speciel én elélveztem, mikor megdörrent a Murders!!! )

Hangulat:  Bruce sokkal többet dumált, mint szokott, valóban mókázott a közönséggel, a többiek végig vigyorogták a bulit!!!

Egyedül Nickoról nem tudok infót szolgáltatni, mert végig hatalmas dob és cintányér erdő vette körül, adott nekik rendesen, de csak a végére tudott kiszabadulni :)

Látvány:    Szerintem király volt, Eddie jött, piró volt, robbanások voltak, a fények is a megszokott színvonalat hozták, extraként mély nyomot hagytak bennem a vörös csajszik a TNOB alatt...

Hossz:       Minden rendben volt, fogalmam sincs hány perces volt a buli, de most is fáj mindenem, alig tudok beszélni, úgyhogy gyanítom, ebbe sem lehet belekötni!!!

Setlist:      Egyszerűen nem érdekel!!!!!!!!!

Kellemes meglepetés volt eleve, hogy tényleg csak az első 4 lemezről játszottak. Én bármikor örömmel kínzom magam a Trooperrel, Run-nal, Hallowed-dal... Én is szívesen hallgattam volna Prisonert, Children-t, Killers-t, Erdélyt, de sajna ennyi ideig tart egy koncert!! Ellenben hisztiztem volna ( 30 vagyok :) ), ha nincs Trooper, Hallowed.... ezek mindig is lesznek! És leraktam az állam az Another-nél, Remember-nél, Prowler-nél ( huh!!!! ), Drifter... Én imádom ezt a bandát, játszhatnak akármit, ott álltak tőlem 5 méterre, tök mindegy mit játszanak, nekem felejthetetlen!!! És még most sem tudtam feldolgozni az élményt!!!

Ami egy pillanatig bántott:

22 Acacia Avenue felirat a háttérben, mégsem nyomták. Tudom, volt Charlotte, de azért reménykedtem. Nagyobb baj sose érjen!!!

Bruce mondata: Prága Kelet-Európa fővárosa, ha jól értettem.

A bennem szunnyadó Pilsnerek egy hangos "Hello, and Budapest Hungary Bruce?", nyelvtanilag és szerkezetileg nem teljesen kidolgozott kiáltásra bátorítottak, de nem válaszolt:)

Egyébiránt nálam ez a buli vetekszik a Phoenix-szel, pedig az nem semmi!!!

Aki tétovázik Graz-ot illetően, ne tegye!!!!

Ha szeretne egy monumentális heavy metal koncertélménnyel gazdagodni, go!!!

Én nem tartom magam egyáltalán elfogultnak, de a tényekkel nem érdemes vitatkozni:

A világ legfrankóbb zenekara ennyi év után is olyat képes produkálni, olyan energiával és átéléssel, hogy lerakom az állam!!!!

Ezzel lehet egyetérteni, vagy nem! De csak az előbbi fedi a valóságot:)

Up the Irons!!!

GodAss Creative Commons License 2005.05.30 0 0 4116
En megneznem akkor is. Egyebkent nem azert nyomnak tobb koncertet, hogy valtozatos legyen, hanem mert eszakon vademberek elnek, es ezekre a koncertekre mind 1-2 oran belul elkeltek a jegyek, igy az x. koncert leginkabb a lassabbak szamara van :).
Előzmény: The Evil (4112)
The Evil Creative Commons License 2005.05.30 0 0 4115
végülis nem is tévedtél sokat!
Előzmény: seabeast (4114)
seabeast Creative Commons License 2005.05.30 0 0 4114
Akkor el voltam tévedve, mert én úgy emlékeztem, hogy legalább 14 ezres.De végül is tökmindegy.
Előzmény: The Evil (4108)
seabeast Creative Commons License 2005.05.30 0 0 4113
Miért, a DOD tour-on 4x ugyanazt a programot nyomták le New Yorkban. Meg 2x LOs Angelesben. Itt is ez lesz.
Előzmény: The Evil (4112)
The Evil Creative Commons License 2005.05.30 0 0 4112
azért az elég ciki lenne, ha két egymást követő este ugyanazt a programot nyomnák le Helsinkiben...
Előzmény: GodAss (4110)
The Evil Creative Commons License 2005.05.30 0 0 4111
a debreceni maidenre +1000 jegyet adtak el, mert a helyi hatóságok engedélyezték.

Ja, a Die With Your Boots on helyett is lehetett volna mást (I've Got the Fire? - igaz, az csak feldolgozás volt)
Előzmény: GodAss (4110)
GodAss Creative Commons License 2005.05.30 0 0 4110
A ticketpro.hu szerint a max. kapacitasa a T-Mobile arenanak 12950, a Fonixe 8000.

Visszaterve a setlistre, a To Tame a Land-et nem a Revelations helyere raktam volna be, hanem (ha mar a PoM-nal maradunk) a Die With Your Boots On helyere, ami szinten volt 2003-ban es szvsz egy kurva szar szam. :)
De kar remenykedni, maiden-ek ugyanazt a setlistet toljak vegig, szoval nem fogok mast hallani, de a Transylvania miatt tovabbra is elegge morci vagyok...
Előzmény: The Evil (4108)
The Evil Creative Commons License 2005.05.30 0 0 4109
Egyetértek, nagyon átszellemültek voltak a fiúk.

Előzmény: Rokko_ (4107)
The Evil Creative Commons License 2005.05.30 0 0 4108
De ott volt! Nem tudom hány férőhelyes, saccra mondtam h a Főnixnél vmivel nagyobb. Szerintem azért kizárt, h majdnem 2x akkora legyen, mint a Főnix, de lehet h tévedek. Hátha Rokko jobban tudja.
Előzmény: seabeast (4096)
Rokko_ Creative Commons License 2005.05.30 0 0 4107
Nem az én jegyem volt.... :)
Nekünk megvolt előre a jegy, időben megvettük a lekerített részre.
Az eladó jegy valóban nem előre szólt, hanem a 'rendes' küzdőtérre, de hát nem is mondtam, hogy előre szólós...

Szerintem marha jó koncert volt, feelingben a legjobb, amit a Maidentől láttam
Nem kell egyetérteni, nekem nagyon tetszett
The Evil Creative Commons License 2005.05.30 0 0 4106
szerintem is teljesen rendben volt a sound.
egyszer láttam, ahogy H vigyorog, mert nem érti, hogy miért nem szól a gitárja, de ennyi. Bruce-t én ragyogóan hallottam, a szöveget meg minden koncerten elbaszta 1x v. 2x, amin ott voltam :)
lehet h a haverodnak túl kifinomult a hallása ahhoz, hogy élvezzen egy metal koncertet :))
Előzmény: troooper (4103)
The Evil Creative Commons License 2005.05.30 0 0 4105
igaz! van egy kis probléma a fejemmel, pl. 15 perccel a koncert után meg volt győződve arról, hogy nem volt a run to the hills. lehet h szombaton erős napszúrást kaptam :)
Előzmény: Rokko_ (4104)
Rokko_ Creative Commons License 2005.05.30 0 0 4104
Flight Of Icarus nem volt
Pedig vártam nagyon.
Amúgy, ahol én álltam, ott semmi gond nem volt a sound-dal...
Előzmény: The Evil (4077)
troooper Creative Commons License 2005.05.30 0 0 4103

Amúgy hogy játszottak a fiúk?

Egy haverom azt mesélte, hogy tele volt durva hibával a koncert. A gityósok nem hallották egymást, a NOB alatt 3-an háromfélét játszottak és csak néztek egymásra...Dickinson időnként nem tudta a szöveget és hogy a hangosítás katasztrofális volt:csak a dobot és a basszust (naná Harris mestert) lehetett hallani, az éneket alig.

Állítólag 8 napot próbáltak és ez nem volt elég.

Előzmény: The Evil (4100)
t-m Creative Commons License 2005.05.30 0 0 4102

A hangosítás és a fénytechnika milyen volt???

Remélem nem úgy szólt mint 2000-ben nálunk.

Előzmény: The Evil (4091)
The Evil Creative Commons License 2005.05.29 0 0 4101
előre megmondták h a PoM lesz utsó, amiről játszanak.
Előzmény: seabeast (4097)
The Evil Creative Commons License 2005.05.29 0 0 4100
a Killers-hez hozzáadhatod az Ides of March-ot, a koncertélmény része volt.

Lehet fanyalogni, de őszintén: elképzelhető egy "1980-83" turnéról, hogy ne tartalmazza a tényleg agyonjátszott Troopert, NOTB-t, HBTN-et, RTTH-t?

A Wrathchild az utóbbi 10 évben mindig volt, talán egy kivétellel. Többet játszották, mint a RTTH-t. Prisoner, Killers is volt két éve. 1999-ben is.

Another Life, Drifter, ezek igazi csemegék voltak. Phantom of the Opera - hihetetlenül jól szól élőben.
Remember Tomorrow, Prowler 13 éve nem volt.

Egy Revelations - To Tame a Land csere szerintem sem lett volna rossz, a Revelations-t 2003-ban hallotuk, a TTL-et még soha.

Én a Purgatory-t bírtam volna még elviselni, bár Bruce valszeg nem bírná a sikolyokat.
Előzmény: GodAss (4093)
The Evil Creative Commons License 2005.05.29 0 0 4099
Ja, érdekes h a haverjuk máshová vett jegyet, mint ők (Rokko ugyanis az elkerített részen tűnt fel), de én nem kérdeztem hová szól a jegy, ő meg nem mondta, úgyhogy korrekt volt a dolog.
Előzmény: Alexrose72 (4094)
seventh son Creative Commons License 2005.05.29 0 0 4098

mindenki panaszkodik meddig kell meg kibirniaa koncertig, hat nekem augusztus 31 ig Dublin.

remelem egy par guiness-t is letolnak majd a fiuk az egeszsegemre.

jaj de varom mar.

mondjuk beiktattam egy slayer-t is jun 14-re talan igy konnyebb lesz kibirni a Maiden-ig

seabeast Creative Commons License 2005.05.29 0 0 4097
Szerintem azt senki nem gondolta, hogy csak olyan dalokat játszanak amiket ritkán szoktak és még ráadásul az első 4 lemezen vannak. Én már azon meglepődtem, hogy nincs Fear Of The Dark-Brave New World duó.
Előzmény: GodAss (4093)
seabeast Creative Commons License 2005.05.29 0 0 4096
Na,akkor volt élmény dögivel:)

De a koncert nem a T-mobilban volt?Mert az van vagy 15 ezres,te meg Főnix méretű csarnokról mesélsz.
Előzmény: The Evil (4091)
seabeast Creative Commons License 2005.05.29 0 0 4095
Nem kifogás:)

Ha Halfordék bírják a tempót több mint két órán át, akkor nekik is kellene.
Előzmény: deliriousnomad (4087)
Alexrose72 Creative Commons License 2005.05.29 0 0 4094

"Bejött 4 helyes csaj vörös miniszoknyában és topban, vörös szarvakkal meg vasvillával, és bökögették Harrisék seggét, azok meg iszonyat arcokat vágtak :)"

Mi ez, Mötley Crüe koncert?????

Örülj Rokko, hogy nem én vettem meg a jegyedet, mert most viszakérném a lóvét.....)))

Előzmény: The Evil (4084)
GodAss Creative Commons License 2005.05.29 0 0 4093
Lemezstatisztika szerint igy nez ki a setlist (zarojelben az adott albumrol eljatszott notak szama ertelemszeruen):

Iron Maiden (7)
Killers (3)
The Number of the Beast (3)
Piece of Mind (4)

Az Iron Maiden-rol 2 szam maradt ki osszesen: a feledhetobb Strange World, es a legkevesbe sem feledheto Transylvania, ami egyebkent 2 koncerten is szerepel az Early Days DVD-n. Hiba ennyire egy lemezt eroltetni egy olyan turnen, ahol 4 lemezrol 'kell' valogatni.

A kovetkezoket nagyon hianyolom: Transylvania, Wrathchild (bar ez nem volt ritka az elmult evekben), Killers, The Prisoner, Children of the Damned, To Tame a Land.

Ha a turne a 'reg nem hallott' notakrol szol, akkor nem tudom mit keres meg mindig ott az a standard otosfogat, az elobb emlitett szamok azt hiszem kisse ritkabbak voltak.
szódás love Creative Commons License 2005.05.29 0 0 4092
Jeeee, mesterek! Részletes beszámolókat ezerrel, én Júli 3-án Hollandiában élem át az élményt, ha az Isten megtart addig:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!