A 20 finnből, akikkel találkoztam Prágában, mind a 20 ment Lengyelországba is meg még 1-2 helyre amire már nem emlékszem. + a 2 koncert Helsinkiben. Szerintem a két finn koncert közönsége min. 50%-os átfedésben lesz :)
Én a The Ides of March 4. mp-ében önkívületi állapotba kerültem, ami kb. 2 órával a koncert után hagyott alább, de még most is bizsergek, ha a bulira gondolok és dühös vagyok, mert nem engedhetem meg magamnak, hogy holnap kitoljam a pofimat Grazba! Pedig képes lennék újra végigszenvedni a dolgot :))
Helyszín: T-Mobile Arena és kész!
Hangzás: Bruce-t tökéletesen hallottam, a hangszerek mind jól szóltak
( speciel én elélveztem, mikor megdörrent a Murders!!! )
Hangulat: Bruce sokkal többet dumált, mint szokott, valóban mókázott a közönséggel, a többiek végig vigyorogták a bulit!!!
Egyedül Nickoról nem tudok infót szolgáltatni, mert végig hatalmas dob és cintányér erdő vette körül, adott nekik rendesen, de csak a végére tudott kiszabadulni :)
Látvány: Szerintem király volt, Eddie jött, piró volt, robbanások voltak, a fények is a megszokott színvonalat hozták, extraként mély nyomot hagytak bennem a vörös csajszik a TNOB alatt...
Hossz: Minden rendben volt, fogalmam sincs hány perces volt a buli, de most is fáj mindenem, alig tudok beszélni, úgyhogy gyanítom, ebbe sem lehet belekötni!!!
Setlist: Egyszerűen nem érdekel!!!!!!!!!
Kellemes meglepetés volt eleve, hogy tényleg csak az első 4 lemezről játszottak. Én bármikor örömmel kínzom magam a Trooperrel, Run-nal, Hallowed-dal... Én is szívesen hallgattam volna Prisonert, Children-t, Killers-t, Erdélyt, de sajna ennyi ideig tart egy koncert!! Ellenben hisztiztem volna ( 30 vagyok :) ), ha nincs Trooper, Hallowed.... ezek mindig is lesznek! És leraktam az állam az Another-nél, Remember-nél, Prowler-nél ( huh!!!! ), Drifter... Én imádom ezt a bandát, játszhatnak akármit, ott álltak tőlem 5 méterre, tök mindegy mit játszanak, nekem felejthetetlen!!! És még most sem tudtam feldolgozni az élményt!!!
Ami egy pillanatig bántott:
22 Acacia Avenue felirat a háttérben, mégsem nyomták. Tudom, volt Charlotte, de azért reménykedtem. Nagyobb baj sose érjen!!!
Bruce mondata: Prága Kelet-Európa fővárosa, ha jól értettem.
A bennem szunnyadó Pilsnerek egy hangos "Hello, and Budapest Hungary Bruce?", nyelvtanilag és szerkezetileg nem teljesen kidolgozott kiáltásra bátorítottak, de nem válaszolt:)
Egyébiránt nálam ez a buli vetekszik a Phoenix-szel, pedig az nem semmi!!!
Aki tétovázik Graz-ot illetően, ne tegye!!!!
Ha szeretne egy monumentális heavy metal koncertélménnyel gazdagodni, go!!!
Én nem tartom magam egyáltalán elfogultnak, de a tényekkel nem érdemes vitatkozni:
A világ legfrankóbb zenekara ennyi év után is olyat képes produkálni, olyan energiával és átéléssel, hogy lerakom az állam!!!!
Ezzel lehet egyetérteni, vagy nem! De csak az előbbi fedi a valóságot:)
En megneznem akkor is. Egyebkent nem azert nyomnak tobb koncertet, hogy valtozatos legyen, hanem mert eszakon vademberek elnek, es ezekre a koncertekre mind 1-2 oran belul elkeltek a jegyek, igy az x. koncert leginkabb a lassabbak szamara van :).
A ticketpro.hu szerint a max. kapacitasa a T-Mobile arenanak 12950, a Fonixe 8000.
Visszaterve a setlistre, a To Tame a Land-et nem a Revelations helyere raktam volna be, hanem (ha mar a PoM-nal maradunk) a Die With Your Boots On helyere, ami szinten volt 2003-ban es szvsz egy kurva szar szam. :) De kar remenykedni, maiden-ek ugyanazt a setlistet toljak vegig, szoval nem fogok mast hallani, de a Transylvania miatt tovabbra is elegge morci vagyok...
De ott volt! Nem tudom hány férőhelyes, saccra mondtam h a Főnixnél vmivel nagyobb. Szerintem azért kizárt, h majdnem 2x akkora legyen, mint a Főnix, de lehet h tévedek. Hátha Rokko jobban tudja.
Nem az én jegyem volt.... :) Nekünk megvolt előre a jegy, időben megvettük a lekerített részre. Az eladó jegy valóban nem előre szólt, hanem a 'rendes' küzdőtérre, de hát nem is mondtam, hogy előre szólós...
Szerintem marha jó koncert volt, feelingben a legjobb, amit a Maidentől láttam Nem kell egyetérteni, nekem nagyon tetszett
szerintem is teljesen rendben volt a sound. egyszer láttam, ahogy H vigyorog, mert nem érti, hogy miért nem szól a gitárja, de ennyi. Bruce-t én ragyogóan hallottam, a szöveget meg minden koncerten elbaszta 1x v. 2x, amin ott voltam :) lehet h a haverodnak túl kifinomult a hallása ahhoz, hogy élvezzen egy metal koncertet :))
igaz! van egy kis probléma a fejemmel, pl. 15 perccel a koncert után meg volt győződve arról, hogy nem volt a run to the hills. lehet h szombaton erős napszúrást kaptam :)
Egy haverom azt mesélte, hogy tele volt durva hibával a koncert. A gityósok nem hallották egymást, a NOB alatt 3-an háromfélét játszottak és csak néztek egymásra...Dickinson időnként nem tudta a szöveget és hogy a hangosítás katasztrofális volt:csak a dobot és a basszust (naná Harris mestert) lehetett hallani, az éneket alig.
Ja, érdekes h a haverjuk máshová vett jegyet, mint ők (Rokko ugyanis az elkerített részen tűnt fel), de én nem kérdeztem hová szól a jegy, ő meg nem mondta, úgyhogy korrekt volt a dolog.
Szerintem azt senki nem gondolta, hogy csak olyan dalokat játszanak amiket ritkán szoktak és még ráadásul az első 4 lemezen vannak. Én már azon meglepődtem, hogy nincs Fear Of The Dark-Brave New World duó.
"Bejött 4 helyes csaj vörös miniszoknyában és topban, vörös szarvakkal meg vasvillával, és bökögették Harrisék seggét, azok meg iszonyat arcokat vágtak :)"
Mi ez, Mötley Crüe koncert?????
Örülj Rokko, hogy nem én vettem meg a jegyedet, mert most viszakérném a lóvét.....)))
Lemezstatisztika szerint igy nez ki a setlist (zarojelben az adott albumrol eljatszott notak szama ertelemszeruen):
Iron Maiden (7) Killers (3) The Number of the Beast (3) Piece of Mind (4)
Az Iron Maiden-rol 2 szam maradt ki osszesen: a feledhetobb Strange World, es a legkevesbe sem feledheto Transylvania, ami egyebkent 2 koncerten is szerepel az Early Days DVD-n. Hiba ennyire egy lemezt eroltetni egy olyan turnen, ahol 4 lemezrol 'kell' valogatni.
A kovetkezoket nagyon hianyolom: Transylvania, Wrathchild (bar ez nem volt ritka az elmult evekben), Killers, The Prisoner, Children of the Damned, To Tame a Land.
Ha a turne a 'reg nem hallott' notakrol szol, akkor nem tudom mit keres meg mindig ott az a standard otosfogat, az elobb emlitett szamok azt hiszem kisse ritkabbak voltak.