Keresés

Részletes keresés

chris7 Creative Commons License 1999.07.09 0 0 1662
A zártkörű vetítésre én is szívesen mennék, akkor már a feleségemmel, csak hát előtte egy héttel esküvő és a vetítés estéjén már a spanyol tengerparton sütetjük a hasunkat a lenyugvó nap fényében. Én legfeljebb egy premier előtti vetítésre tudnék elmenni vagy októberben, amikor hazajöttünk.

A pólóval kapcsolatban kár vitáznotok holmi copyright-okról. Itt nem árusításról van szó, vagyis haszonélvező kereskedésről, hanem saját használatra saját erőből elkészített ruhaneműről. Ezen aztán lehet bármi, amit csak szeretnétek. Felirat vagy ábra úgy ahogy tetszik, egyetlen dolog van, nem illik egy cég által gyártott és árusított pólót egy az egyben lemásolni és sokszorosítani. Egyébként szabad a pálya, amíg nem nyerészkedtek rajta.

Csodaszarvas Creative Commons License 1999.07.09 0 0 1661
Tnx
Egy 486oson 50 sor maga a halal. :)))
Most mar csak azt arulja el valaki, mivel erre voltam kiivancsi, hogy hol van a szerkesztoseg? :)
Tnx
Tirek Creative Commons License 1999.07.09 0 0 1660
Vagy 50-el lejjebb :

"Jegyeket a szerkesztőségben lehet venni személyesen vagy postai úton. Információ nálam: kadar@index.hu "

Előzmény: Csodaszarvas (1657)
ds9 Creative Commons License 1999.07.09 0 0 1659
És most két másik érdekesség, egy kedves amerikai kollega kiokomulálta az Episode I-ben szereplő karakterek életkorát az Insider's Guide CD segítségével:

Qui-Gon:60
Obi-Wan:25
Jar-Jar:20
Anakin:9
Amidala:14
Palpatine:50
Mace Windu:40
Yoda:kb.870
Shmi:40

A másik egy idézet az egyik az USA-ban kiadott a SW:EP I-hez kapcsolódó a történetet más módon leíró könyvből ( Scholastic Young Adult Novel for the EP1. It is written by Patricia C. Wrede ).

"Obi-Wan átnézett a lézer falon. Egy röpke pillanatig Qui-Gon ellenfele mintha egy fekete sisakot viselt volna és Obi Wan egy hideg fuvallatot érzett. Ez nem jó, ez határozottan nem jó, nekem kéne ott lennem és harcolnom a Sötét Lord ellen.Obi-Wan megrázta a fejét, hogy az kitisztuljon. A Sötét Lord nem viselt sisakot, az csak a fény pillanatnyi játéka volt amelyet a lézerfal árnyéka vetett tetovált tarkójára. Qui Gon sokkal jobban küzdött, mint azt Obi Wan valaha is látta azt tőle.Az érzés még mindig foglyul tartotta, nekem kéne ott lennem nem Qui Gon-nak. Obi Wan ismét megrázta fejét. Eltűnnek valaha előlem ezek a lézer falak ?"

Ezt a részletet töbféleképpen lehet magyarázni, de egy biztos Obi Wan-nak , Qui Gon-nal ellentétben rossz érzései vannak Anakin-nal kapcsolatban.

Sőt még valami a film első néhány mondata Obi Wan szájából:

Obi Wan: " I have a bad feeling about this."
Qui Gon: " I don't sense anything "
Obi Wan: "It's not about the mission, Master, it's something elsewhere, elusive.."

Tehát:
- Rossz érzésem van ezzel kapcsolatban
- Nem érzek semmit
- Nem a misszióval kapcsolatos Mester, valami más, megfoghatatlan....

Nem hülye ez az Obi Wan, sejt valamit már az elején.

ds9 Creative Commons License 1999.07.09 0 0 1658
A bevételek:

A tegnapi bevétel: 1,382,953 dollár
Ezzel együtt az összes bevétel 376,272,871 dollár ( !! )
Mindez 50 nap alatt
A 400 milliót a Titanic 66 nap alatt érte el
Addig még hátravan 16 nap és cca. 23,7 millió dollár
A No.3 all time film az USA-ban jelenleg az E.T. $399,804,539-al
Addig még van 23,5 millió dollár

Csodaszarvas Creative Commons License 1999.07.08 0 0 1657
Mmm, megkerdem megegyszer tud e valaki segiteni. A jegyeket szeretnem elintezni szemelyesen, hova forduljak koszonom.
UBul Creative Commons License 1999.07.08 0 0 1656
most szereztem meg a racer-t...

piszkosul jo basszus :)) es az a zene!

Tirek Creative Commons License 1999.07.08 0 0 1655
"Sorry about the mess." :)

Menace javítva...

voty Creative Commons License 1999.07.08 0 0 1654
Nem elképzelhetetlen, hogy a 2 métert a balesete utáni generáljavításon érte el, azaz a testébe(re) épített szerkentyűk(sisak,nyak,műláb?) 10-20 cm-rel növelték.
Üdv M.
Előzmény: Kojak (1620)
kutykurutty Creative Commons License 1999.07.08 0 0 1653
Ko'ro' !
Vannak ugye olyanok, akik csak fanyalogni tudnak. Olvastam olyat, hogy
ez a trade war hulyeseg, stb.
Aztan ujra kezembe kerult az originalis starwars konyv, printed in 1980, forditotta Gomori Peter (mennyivel jobb is, mint a mostani forditasa...)
Kozmosz Fantasztikus Konyvek.
Es ott a bevezetoben az all, hogy:
"...Palpatine szenator... tekintelyes kereskedelmi szervezetek segitsegevel...
magahoz kaparintotta a hatalmat..."
Csak a kulcsszavak, nem tudom pontosan
idezni
(baratnovel olvastatom most... szegeny meg le van maradva, a filmeket sem latta...).
voty Creative Commons License 1999.07.08 0 0 1652
nekem is teccsenek, ha ilyen lesz veszek.
Előzmény: A+P (1651)
A+P Creative Commons License 1999.07.08 0 0 1651
Tirek pólói jobbak, mint a gömböcskék.
Poohy Creative Commons License 1999.07.08 0 0 1650
Az csak azert meneace, hogy ne legyen porblema a jogokkal

ugy Tirek? :o))

Egyebkent a polo rulez, foleg a masodik!

Előzmény: masvalaki (1648)
Kojak Creative Commons License 1999.07.08 0 0 1649
Tutik a poló trevek!

Üdv

Kojak

Előzmény: voty (1647)
masvalaki Creative Commons License 1999.07.08 0 0 1648
a meneace az menace, egyébként meg nem rossz..
Előzmény: Tirek (1645)
voty Creative Commons License 1999.07.08 0 0 1647
Nyaral a család, ezenkívül nincs kivel. Egyedül az öcsémet érdekli még a családból, de ő még nem igazán bírja a feliratozást. (kb. a harmadát nem 'fogja' a szövegnek) Úgyhogy inkább kivárom a szinkronizált ea.-t.
Előzmény: Varázsos Barát (1634)
voty Creative Commons License 1999.07.08 0 0 1646
Sorry a nem citromírásos sztorirészekért, de miután a könyv megjelent, gondoltam mostmár (majdnem)mindenki által ismertekről beszélünk.
(én is csak a könyvet olvastam)
Előzmény: greg5 (1638)
Tirek Creative Commons License 1999.07.08 0 0 1645
Félreértés ne essék. Ezt teljesen meg tudom érteni.
Én inkább arra kerestem választ, hogy meddig terjed ki a copyright "keze". Azaz mi az ami még sérti, és mi az ami nem.
Pl.
fekete alapon piros pötty még Ok. (nincs benne semmi)
fekete alapon a "sztárvórz" felirat (saját betűtípus, szín, stb.) már nem Ok ?
Mik vannak "levédve" és mi az ami nincs? (azaz mit lehetne felhasználni)
Élő példának ezt most dobtam össze :
http://www.extra.hu/Tirek/polo.htm
Ez pl. Ok. vagy "gázos" ?

Előzmény: Zombie (1644)
Zombie Creative Commons License 1999.07.08 0 0 1644
Kedves sracok,

Csinalhattok sajatkezuleg polot, de amennyiben a polokeszitest az index.hu
csinalja, nem varhatjatok el toluk, hogy miattatok! keruljenek jogi vitaba
az Intercommal. Mar pedig ha copyright-ot sertenenk ez tortenne.
Felreertes ne essek, en is szivesen jarnek original logo-s poloban, de azert
tudjuk hol vannak a hatarok.

Előzmény: Tirek (1640)
Wizzard Creative Commons License 1999.07.08 0 0 1643
Hali!

Én is utánaérdeklődöm a dolognak - rendszergizda vagyok (többek között) egy belvárosi ügyvédi irodában... Remélem, ők tudják majd a választ a kérdésre... (Lehet, hogy "42"?!!! :)) )

Előzmény: MunnA (1642)
MunnA Creative Commons License 1999.07.08 0 0 1642
Tirek! A haverod Bon, meg tudja neked mondani, hiszen jogász.
Utána pedig gyártjuk a pólókat dögivel...
MunnA Creative Commons License 1999.07.08 0 0 1641
Tirek! A haverod Bon, meg tudja neked mondani, hiszen jogász.
Utána pedig gyártjuk a pólókat dögivel...
Tirek Creative Commons License 1999.07.08 0 0 1640
"Komolyan mért nem lehet normál polot késziteni??"

Meddig terjednek a jogi korlátok? Ha magunk készítjük el a póló ábráját, mi az, amit NEM tartalmazhat? (van itt közöttünk jogász?)

Csodaszarvas Creative Commons License 1999.07.08 0 0 1639
Hi!

Tudja valaki a ciimet, hova mennyek ha szemelyesen inteznem a jegyeket? Hja es mennyi is, es hol is lesz ... lesz? :)

greg5 Creative Commons License 1999.07.08 0 0 1638
Te jo ég, most látom, nem 25 db, hanem 25 forint :) Én offmodban szokatam végigolvasni a topicot, de ez már lassan a maga 2 megájával komoly letoltést igényel:)
Sok kis minnosithetetlen emberke(TI!!) nem tar már becsuletben minket, akik MEGVÁRJÁK szeptembert, és még annyi TISZTELETTEL sem vagytok irántunk, hogy reejtett betukkel irjatok... Ez a várakozás nekem, és még jo néhány embernek Onuralomgyakorlás is, bár lassan nem tudok aludni...
Mért nem lehet rendes polot lésziteni, az igazi figurákkal? Lucas soha a budos életben nem jon rá, szerintetek o foglalkozik ilyen pitiáner ugyekkel? 1ébként utálom az osszes Star Wars parodiát, igy nekem maximálisan nem tetszett a Monika által mutatott 2 kép... Komolyan mért nem lehet normál polot késziteni??
greg5 Creative Commons License 1999.07.08 0 0 1637
na emberek, én is itt vagyok. Eleje ota olvasom a topicot, de csak nagyon ritkán irok :) Most láttam olyat, ami érdekelhet. Kis Star Wars képeket lehet kapni, melyek ontapadosak az Europark 1so emeleti konyvesbotjában. 25-db, és van vagy harminc fajta...Pont jol jott a Jabba poszterem mellé... Good luck

Greg5

ds9 Creative Commons License 1999.07.07 0 0 1636
Ja, és a bevételek.
Tegnap megint beesett 1.722.948 dollár ( Kedd, munkanap ) és a film a listán az 5. volt.

Evvel együtt a bevétel 374,889,918 dollár ( !!! ).

- mindezt 49 nap alatt
- a 400 milliót a Titanic 66 nap alatt érte el
- addig még van 17 nap és cca. 25 millió dollár
- a No.3 film az USA-ban jelenleg az E.T. $399,804,539-al
- addig még van 25 millió dollár

ds9 Creative Commons License 1999.07.07 0 0 1635
El kellett gondolkoznom, de rájöttem, Watto mellett ül Warwick Davis, a törpe aki a Willow-ban játszotta, Willow-t.Egyébként a filmben több szerepe is van, például ő játsza Anakin cimboráját ( azt a kékfejüt ).
Előzmény: Varázsos Barát (1634)
Varázsos Barát Creative Commons License 1999.07.07 0 0 1634
Akinek nem inge, ne vegye magára! Én azokról beszéltem, akik nagy lendülettel írnak ide, lelkesednek, de jegyet a különelőadásra nem vettek. Mert azért húsznál biztos több ember írta és olvasta ezt a fórumot, akik azért megengedhetik maguknak a jegyárat és netán a Pestre utazás költségét.

Más:

Kedves ds9!

Ha jól emlékszem, te írtad már nagyon régen, hogy a 'pod race' folyamán Watto mellett/előtt valami ismert figurára kell bukkannia annak, aki jól figyel. Én ugyan többször megnéztem ezt a részt kikockázva is, és szerintem egy koldusféle ücsörög ott, de én nem ismerem. Vagy nem ismertem fel. Áruld el, ki az! Vagy rossz figurát néztem?
Előzmény: A+P (1632)
CaveMaN Creative Commons License 1999.07.07 0 0 1633
-------OFFTOPIC--------
Sajnálja a bánat. De nem rohanok sehová. Erről az előadásról tudom, hogy megvár akkor is, ha csak két hét múlva perkálok...
----------END--------
Előzmény: Varázsos Barát (1627)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!