Keresés

Részletes keresés

Wizzard Creative Commons License 1999.07.10 0 0 1680
Ha ez így megy tovább (csupán napi gyenge $2M) akkor egylábon ugrálva is sikerülni fog ez Lucas-nak :)))!!!
Előzmény: ds9 (1678)
ds9 Creative Commons License 1999.07.10 0 0 1679
Tényleg az a lényeg :))
Előzmény: Zombie (1677)
ds9 Creative Commons License 1999.07.10 0 0 1678
A pénteki bevételek szerint a SW:TPM, 2,447 vásznon, 2,025,000 dollárt hozott, ezzel 379,718,000 dollárra emelve a bevételeket.

- 52 nap a bemutató óta
- még 14 nap és 20,3 millió dollár, hogy a Titanic 400 milliós gyorsasági rekordja is megdőljön
- még 20 millió dollár ahhoz, hogy a film All Time No.3. legyen az USA-ban

Előzmény: Zombie (1677)
Zombie Creative Commons License 1999.07.10 0 0 1677
Az a lenyeg hogy jol szoljon! :)
Előzmény: ds9 (1676)
ds9 Creative Commons License 1999.07.10 0 0 1676
Ez tulajdonképpen nem egy THX rendszer, hanem egy u.n. Dolby Digital EX azaz a Dolby Digital 5.1 helyett egy Dolby Digital 6.1, ami egy plussz hátsó centert jelent.
A THX egyébiránt nem egy hangrendszer, hanem csak egy minősítési szabvány, amit a Lucasfilm ad ki, erősítőkre, hangszórókra, DVD lejátszókra, Laserdisc lejátszókra etc.
A D.Digital és a DTS mellé is van rendelve THX minősítés a következőképpen: bizonyos D.D. ill. DTS LaserDiscek ill DVD-k ( csak D.D. jelenleg ) megkapják a THX minősítést azáltal, hogy a Luicasfilm ezeket a filmeket átkeveri.
A THX még erősítők esetében tartalmaz két ( vagy több ) plussz áramkört mint pl. a RE-EQ és a TrimbleMatch amelyek a mozi és a házimozi hangzás közötti különbséget segítenek áthidalni.
Egyébként ezek az áramkörök mint ahogy a THX minősítés sem tesz semmi mást mint, hogy kiegészíti a Dolby Digital és DTS hangnormákat, de nem helyettesíti azokat, mert nem ( ! ) külön hangnorma.
Létezik egy THX 4.0 a Dolby Surround kiegészítőjeként és egy THX 5.1 a Dolby D. és a DTS kiegészítőjeként.
Most jött ki az új THX szabvány egyébként ( már Denon és Marantz erősítőkben van is ) a neve THX-ULTRA.
Előzmény: UBul (1675)
UBul Creative Commons License 1999.07.10 0 0 1675
ha jol tudom a lurdyban, es a dunaplazaban veszik meg az uj thx-rendszert, a tobbi mozi marad amilyen volt.

egyebkent nem hinnem hogy itthon is hasonlo szigoritasok lennenek mint az usaban, leven akkor 4-5 mozi kivetelevel sehol nem jatszhatnak.

Előzmény: ds9 (1674)
ds9 Creative Commons License 1999.07.10 0 0 1674
Nem. Úgy tudom, hogy csak a nagyobb multiplexekben szerelik át a hangot ( összesen 1-2 teremben ) Dolby Digital 7 csatornásra.
A többi moziban az ottani rendszeren megy majd.
Előzmény: boba6 (1673)
boba6 Creative Commons License 1999.07.10 0 0 1673
Most láttam a moziban a TPM új szinkronizált bemuatatóját, hát valami borzalom! Egyik szereplő hangja sem jön be (abszolút de nem stimmelnek, elhihetitek mert eddig 5x néztem meg + 2-3 órát egyes részeket...), mintha kínoztak volna, olyan volt az a pár perc amíg a bemutató tartott...
Úgyhogy aki teheti az a feliratost nézze a moziba meg, mégha nem is szeret film közben olvasgatni! Mostmár én is erősen gondolkozok, hogy felutazok a vetítésre, pedig innen Gyuláról nem olcsó + a jegy ami több mint 2x annyi mint a helyi moziban...
Tényleg nem tudjátok, hogy mo-n is csak a hipersuperextradolby rendszerű mozikban fog menni?
üdv Boba6
ds9 Creative Commons License 1999.07.09 0 0 1672
Bevételek:

Tegnap ( Csütörtök ): 1,420,105 dollár
Összes bevétel 377,692,976 dollár ( !! )
51 nap telt el a bemutató ótat
A Titanic 66 nap alatt érte el a 400.000.000 dolláros bevételt
A SW:TPM-nek van még 15 napja arra, hogy ezt a rekordot ( is ) megdöntse , ennyi idő alatt kell behoznia 22,3 millió dollárt.
Jelenleg a film az USA-ban minden idők negyedik legtöbb pénzt hozó alkotása, a harmadik, az E.T. bevétele 399,804,539 dollár.
A No.3-as helytől a SW:TPM még 22,1 millió dollárra van.

Most jön a hétvége, szerény becslésem szerint a hétvégi bevétel cca. 8-9 millió dollár lesz és evvel a heti bevétel ( hétköznap + hétvége ) elfogja érni a 15-17 millió dollárt.
Az most már tuti, hogy a Titanic bevétele nem lesz megdöntve, ez főként a sikerfilmekkel teli ( blockbuster ) nyári szezon miatt van, de az majdnem biztos, hogy a film még el fogja érni a SW:ANH bevételeit és No.2 film lesz az USA-ban és nemzetközileg.
Nemzetközileg a film jelenleg a 25-28. hely körül tanyázik, de mivel az első itt is a Titanic( 1.835.000.000 dollár ) a második pedig a Jurassic Park ( 920.000.000 dollár ) tehát az majdnem biztos, hogy a film itt is eléri a második helyet, mert az USA bevételeknek - szerintem - körülbelül a 1,5-2-szeresét fogja hozni külföldön.

Azon a listán amit a héten raktam fel ( pint kolléga segítségével, 1999-07-05 14:14:46 ), amely a filmeket az inflációhoz képest kezeli bevételeik szerint ( USA bevételek ), a film véleményem szerint benne lesz az első 10-ben.

-xan- Creative Commons License 1999.07.09 0 0 1671
Bocs, outdated vagyok. UBultol kell letolteni a feliratot.

Polo ugyeben egyebkent akar a magyar vedjegy tulajdonosat is megkerdezhetnenk. Hiszen azzal mi csinalunk neki ingyenreklamot, ha a feliratat hordozzuk az utcan, nem beszelve a jelmezes fan-vetites koruli felhajtasrol az egyik legforgalmasabb bevasarlokozpontban szombat delutan.

Varázsos Barát Creative Commons License 1999.07.09 0 0 1670
Köszi az infót, kedves -xan-!
Előzmény: -xan- (1668)
Varázsos Barát Creative Commons License 1999.07.09 0 0 1669
"- amikor a robotkontroll hajó felrobban, egy nagy darabja, amely a robbanáskor leszakad róla, a Millennium Falcon makettje."
Ezt sem vettem észre. Hol, merre kell figyelni? A robbanás a kép kb. jobb felső harmadából indul ki, amikor a hajó/állomás gyűrűjét mutatja a kamera.
Előzmény: ds9 (1127)
-xan- Creative Commons License 1999.07.09 0 0 1668
A "Vader" szócikket az Országh-féle nagyszótár új kiadásában találtam.
Elkészültem a második CD magyar fordításával is. Akinek kell, írjon nekem.
Akinek a feliratozó program futtatásával vannak problémái, próbálja ki a 0.93-as verziót.
Varázsos Barát Creative Commons License 1999.07.09 0 0 1667
Kedves CaveMaN, voty és mások!

Elnézést kérek, ha valakit megbántottam a felhívásommal! Igaz, nem gondoltam bele, hogy nem mindenki szereti egyforma mértékben a sagát, így nem is várható el, hogy mindenki rohanjon a különbemutató hírére jegyért. Én sem tartom magamat abszolút fanatikusnak, de a bemutató hírére nagyon fellelkesültem. Akinek pedig más, előre szervezett programja van, az szintén vis maior lehet. Arról nem is szólva, hogy megértem azokat, akik nem tudnak angolul, illetve olvasni még nehezükre esik, vagy egyszerűen csak lusták. Amint mondottam, akinek nem inge...

Kedves ds9!

Hálásan köszönöm a felvilágosítást. Sajnos, a Willow-t csak egyszer láttam, amikor nálunk bemutatták, így nem csoda, hogy nem emlékeztem a színész arcára, a nevéről már nem is beszélve.

Tirek! Teccik a pólód!

Mit szóltok Darth Maul robogójához? Nekem az a készülék jutott róla eszembe, amit valamikor a nyolcvanas években láttam talán az Élet és Tudományban vagy valami Haditechnikában, és repülő kukának nevezték a fénykép aláírásában, az USA egyszemélyes kísérleti helikoptere volt. A ROTJ-ban szereplő speeder bike-okhoz képest elég bumfordi jószág. Persze, bizonyára azok még akkor nem léteztek.

UBul Creative Commons License 1999.07.09 0 0 1666
oh... hiba csuszott a dologba, a zipben csak a 2 cd forditasa van, a 0.93-as feliratozo nincs ott.

sorry...

ha kell az is, felrakom szivesen, bar ugyis megtalaljatok Xan honlapjan (www.mit.bme.hu/~bracz/fi)

az elozo duplazasert bocs... nem en vagyok a hibas :)

UBul Creative Commons License 1999.07.09 0 0 1665
felraktam a netre a Xan altal elkeszitett 2. cd forditast es 0.93-as feliratozot (ami mar c64-en is megy ;)

url: www.hszk.bme.hu/~sl120/felirat.zip

mondjuk ez nem egy free site, dehat nem nagyon felek a jogi hajcihoktol. hisz ez Xan sajat filmjenek a forgatokonyve, csak veletlenul nagyon hasonlit az epI forditasahoz :))

UBul Creative Commons License 1999.07.09 0 0 1664
felraktam a netre a Xan altal elkeszitett 2. cd forditast es 0.93-as feliratozot (ami mar c64-en is megy ;)

url: www.hszk.bme.hu/~sl120/felirat.zip

mondjuk ez nem egy free site, dehat nem nagyon felek a jogi hajcihoktol. hisz ez Xan sajat filmjenek a forgatokonyve, csak veletlenul nagyon hasonlit az epI forditasahoz :))

Poohy Creative Commons License 1999.07.09 0 0 1663
Csodaszarvas,
Ide mennyé':
Inventra Kft., 1136 Budapest, Hollán Ernő utca 13-15

üdv,
Poohy

Előzmény: Csodaszarvas (1661)
chris7 Creative Commons License 1999.07.09 0 0 1662
A zártkörű vetítésre én is szívesen mennék, akkor már a feleségemmel, csak hát előtte egy héttel esküvő és a vetítés estéjén már a spanyol tengerparton sütetjük a hasunkat a lenyugvó nap fényében. Én legfeljebb egy premier előtti vetítésre tudnék elmenni vagy októberben, amikor hazajöttünk.

A pólóval kapcsolatban kár vitáznotok holmi copyright-okról. Itt nem árusításról van szó, vagyis haszonélvező kereskedésről, hanem saját használatra saját erőből elkészített ruhaneműről. Ezen aztán lehet bármi, amit csak szeretnétek. Felirat vagy ábra úgy ahogy tetszik, egyetlen dolog van, nem illik egy cég által gyártott és árusított pólót egy az egyben lemásolni és sokszorosítani. Egyébként szabad a pálya, amíg nem nyerészkedtek rajta.

Csodaszarvas Creative Commons License 1999.07.09 0 0 1661
Tnx
Egy 486oson 50 sor maga a halal. :)))
Most mar csak azt arulja el valaki, mivel erre voltam kiivancsi, hogy hol van a szerkesztoseg? :)
Tnx
Tirek Creative Commons License 1999.07.09 0 0 1660
Vagy 50-el lejjebb :

"Jegyeket a szerkesztőségben lehet venni személyesen vagy postai úton. Információ nálam: kadar@index.hu "

Előzmény: Csodaszarvas (1657)
ds9 Creative Commons License 1999.07.09 0 0 1659
És most két másik érdekesség, egy kedves amerikai kollega kiokomulálta az Episode I-ben szereplő karakterek életkorát az Insider's Guide CD segítségével:

Qui-Gon:60
Obi-Wan:25
Jar-Jar:20
Anakin:9
Amidala:14
Palpatine:50
Mace Windu:40
Yoda:kb.870
Shmi:40

A másik egy idézet az egyik az USA-ban kiadott a SW:EP I-hez kapcsolódó a történetet más módon leíró könyvből ( Scholastic Young Adult Novel for the EP1. It is written by Patricia C. Wrede ).

"Obi-Wan átnézett a lézer falon. Egy röpke pillanatig Qui-Gon ellenfele mintha egy fekete sisakot viselt volna és Obi Wan egy hideg fuvallatot érzett. Ez nem jó, ez határozottan nem jó, nekem kéne ott lennem és harcolnom a Sötét Lord ellen.Obi-Wan megrázta a fejét, hogy az kitisztuljon. A Sötét Lord nem viselt sisakot, az csak a fény pillanatnyi játéka volt amelyet a lézerfal árnyéka vetett tetovált tarkójára. Qui Gon sokkal jobban küzdött, mint azt Obi Wan valaha is látta azt tőle.Az érzés még mindig foglyul tartotta, nekem kéne ott lennem nem Qui Gon-nak. Obi Wan ismét megrázta fejét. Eltűnnek valaha előlem ezek a lézer falak ?"

Ezt a részletet töbféleképpen lehet magyarázni, de egy biztos Obi Wan-nak , Qui Gon-nal ellentétben rossz érzései vannak Anakin-nal kapcsolatban.

Sőt még valami a film első néhány mondata Obi Wan szájából:

Obi Wan: " I have a bad feeling about this."
Qui Gon: " I don't sense anything "
Obi Wan: "It's not about the mission, Master, it's something elsewhere, elusive.."

Tehát:
- Rossz érzésem van ezzel kapcsolatban
- Nem érzek semmit
- Nem a misszióval kapcsolatos Mester, valami más, megfoghatatlan....

Nem hülye ez az Obi Wan, sejt valamit már az elején.

ds9 Creative Commons License 1999.07.09 0 0 1658
A bevételek:

A tegnapi bevétel: 1,382,953 dollár
Ezzel együtt az összes bevétel 376,272,871 dollár ( !! )
Mindez 50 nap alatt
A 400 milliót a Titanic 66 nap alatt érte el
Addig még hátravan 16 nap és cca. 23,7 millió dollár
A No.3 all time film az USA-ban jelenleg az E.T. $399,804,539-al
Addig még van 23,5 millió dollár

Csodaszarvas Creative Commons License 1999.07.08 0 0 1657
Mmm, megkerdem megegyszer tud e valaki segiteni. A jegyeket szeretnem elintezni szemelyesen, hova forduljak koszonom.
UBul Creative Commons License 1999.07.08 0 0 1656
most szereztem meg a racer-t...

piszkosul jo basszus :)) es az a zene!

Tirek Creative Commons License 1999.07.08 0 0 1655
"Sorry about the mess." :)

Menace javítva...

voty Creative Commons License 1999.07.08 0 0 1654
Nem elképzelhetetlen, hogy a 2 métert a balesete utáni generáljavításon érte el, azaz a testébe(re) épített szerkentyűk(sisak,nyak,műláb?) 10-20 cm-rel növelték.
Üdv M.
Előzmény: Kojak (1620)
kutykurutty Creative Commons License 1999.07.08 0 0 1653
Ko'ro' !
Vannak ugye olyanok, akik csak fanyalogni tudnak. Olvastam olyat, hogy
ez a trade war hulyeseg, stb.
Aztan ujra kezembe kerult az originalis starwars konyv, printed in 1980, forditotta Gomori Peter (mennyivel jobb is, mint a mostani forditasa...)
Kozmosz Fantasztikus Konyvek.
Es ott a bevezetoben az all, hogy:
"...Palpatine szenator... tekintelyes kereskedelmi szervezetek segitsegevel...
magahoz kaparintotta a hatalmat..."
Csak a kulcsszavak, nem tudom pontosan
idezni
(baratnovel olvastatom most... szegeny meg le van maradva, a filmeket sem latta...).
voty Creative Commons License 1999.07.08 0 0 1652
nekem is teccsenek, ha ilyen lesz veszek.
Előzmény: A+P (1651)
A+P Creative Commons License 1999.07.08 0 0 1651
Tirek pólói jobbak, mint a gömböcskék.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!