Nekem úgylátszik az idén szerencsém van, tegnap pont olyan eső volt nálunk, amilyenről álmodik egy kertész, erőteljes, de nem viharos, hosszantartó. A lyukatlan cserepekből is csak a kicsik lettek tele, azt kiöntöttem.
Már 4 cm-es az egyik hajtvány egy szál gyökérkéje! :-) Az egyiken sok pirinyó "szőr" gyökér van, a többi még csöndes... pedig a tarka levelűre nagyon vágyom! :-)
Nem tudom, máshol a vihar mekkora pusztítáést okozott, itt (Zugló) elég rendeset. Sok virág, bibmó szanaszét a földön. Persze leehtetlenség a leandereket védett helyre emnekíteni veszély esetén. csak kikötni szoktam őket, most azonban olyan szél jött, hogy olyanok is eldőltek, amikről azt hittem, nem tudnak,és ezért nem is voltak kikötve. 1 cserépnek persze annyi.
Akkora eső volt, hogy a csepegtetésre tartott, az eső előtt még üres műanyag flakonokban is lett pár centi víz. Pesze, a cserepek alatti tálcák is csordiultig tele vannak.
Ja, persze a garázsba is befolyt a víz, de ez nem számít.
Anblock, mint közellakó, nálatok is ez volt a helyzet? Mit csinálsz a sok vízzel a lyuktalan dézsáidban?
Ne vesd el a magokat a kukacról, akkor miért gyűjtötted? Jó lesz az tavasszal, kitudja milyen telünk lesz. Elvben persze kikelnek a magok, én sem vetek mostanában.
Jaj, nem azért tettem be, hogy lelombozzalak :))), hanem ellenkezőleg! Csodálom az öreg törzsesedet, néha visszakeresem és megnézem a képet, amit betettél róla!