Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

lewenter Creative Commons License 2007.02.17 0 0 5384

Tehát akkor a "szűkítő ami valójában a felírata szerint diffúzor, (hogy oszlassa a levegőt) itt talalható ahova a képen fölé helyeztem.Ahogyan a többiek mondják... :-)

1 szűrőház le (4csavar)

2 awab bilincs kicsavar a harmonikás gumicsőnél

3 házfedél kivesz és a képen látható szűkítőt kihúz (én egy fogóval tettem)

4 gumicső vissza a bilincs meghúz

5 Szűrőházfedél vissza 4 csavar

Kész is van. :-)

lew

diffuzor
chevycsaby Creative Commons License 2007.02.17 0 0 5383
Ez a LCETTIm!
1.4 Elite.
georgbob Creative Commons License 2007.02.17 0 0 5382
A szűkítő a légszűrő felső fedelében van. A becsatlakozásnál leveszed a gyűrűsféreghez hasonlatos gumicsövet, (valszeg a fedelet is le kell venni) és kifelé húzod a házból (vagy tolod, ha leveszed a fedelet.)
Előzmény: 95LE (5381)
95LE Creative Commons License 2007.02.17 0 0 5381

Szia!

Ha jól értelmezem a szűkítő a légszűrő fedelében van?
Előzmény: R*R (5380)
R*R Creative Commons License 2007.02.17 0 0 5380
2006.06.06 18:18:52 (3211)
Előzmény: BeZe1974 (5379)
BeZe1974 Creative Commons License 2007.02.17 0 0 5379
Na jo raszanom magam a szukito kivetelere. Megmondana valaki hol talalom pontosan nincs turelmem visszalapozni. Koszonom.- :)
MWM440 Creative Commons License 2007.02.16 0 0 5378
Ühüm.
Nekm most következik a 30ezres, de pest környéki szervízbe viszem.
Eddig még nem merült fel a neve negatívan a topikban-))
Előzmény: Moltibor (5377)
Moltibor Creative Commons License 2007.02.16 0 0 5377
Azt hiszem elmegyek Délpestre és reklamálok.
Megpróbálok szépen viselkedni.
Előzmény: MWM440 (5369)
Secretknight Creative Commons License 2007.02.16 0 0 5376
Csá Kripic!
még sose mostam a motorteret :),oszt mégis így néz ki...azt hittem minden Lacsitulajé ilyen:))
Lehet hogy mert garázsban tartom?
Látnád fateromét,5 éves off polo...na az csilli mert az öreg mindennap simizi-ha öreg leszek az asszony helyett Lacsit simizok????:))
Előzmény: kripic (5375)
kripic Creative Commons License 2007.02.16 0 0 5375

Secret!

Naponta mosod a motorteret, vagy elég kétnaponta is, hogy ilyen csilivili legyen...?

Én is szeretem az autómat, nade.... Grat.

Előzmény: Secretknight (5374)
Secretknight Creative Commons License 2007.02.16 0 0 5374
A direkt képek:

A 2. képen látszik hogy csak a bilincsek tartják,+ 1 gyári csavarral az acél tám.
És meg se moccan a helyén :))

üdv,Secret
Előzmény: R*R (5276)
Secretknight Creative Commons License 2007.02.16 0 0 5373
Na ,eljutottam a garázsig :)
íme az oil :
Előzmény: Komis (5344)
kripic Creative Commons License 2007.02.16 0 0 5372
Köszi, felvidítottál...
Előzmény: 95LE (5371)
95LE Creative Commons License 2007.02.16 0 0 5371

NINCS!!!!!!!!!!!!
Előzmény: kripic (5370)
kripic Creative Commons License 2007.02.16 0 0 5370

Ha ez a régi ismerős jó ismerős, akkor nem kell bizonyítani, elhiszi (és jól pofánvágja a szerelőit...)

Ha meg nem jó ismerős, akkor ne legyen rossz érzésed, vágd pofán te magad...

Gyerekek, van ebben az országban olyan szerviz, ahová a teremtő egyszerű gyermeke nyugodtan beviheti a gépét, urambocsá' ott is hagyhatja, nem kell árgus szemekkel skubizni végig a műtét alatt? Ahol a számlán CSAK olyan tételek szerepelnek, amit felraktak, cseréltek, megcsináltak, és még a saját cuccaidat se rabolták le a kocsiról...? Egyre kevésbé hiszem...

Előzmény: Moltibor (5366)
MWM440 Creative Commons License 2007.02.16 0 0 5369
Mindenképpen megemlíteném a dolgot, és esetleg ide is megírhatnád, melyik szervízre figyeljünk oda.
Előzmény: Moltibor (5366)
R*R Creative Commons License 2007.02.16 0 0 5368

Szia!

Én Tóth Lajosnál csináltattam és őt ajánlom mert nagy tapasztalattal rendelkezik(30/9257279, ha nem venné fel munka közben SMS írj). Bár pécsi de járja az országot mobil műhelyével, vagy ajánl szakmabelit/céget. Mikor ~1 éve keresgettem, többen arra hivatkoztak, hogy nem tudnak csatalkozni a chiphez. Ő kiemeli a százlábút, felülírja és visszaépíti- garanciával. Próbaút után kell fizetni, ha tetszik a változás. Sportkocsi telj.tuningtól a kamion fogyasztás optimalizálásáig széles körben dolgozik és ismert név a szakmában évtizedes múlttal és nagyon jó áron.

Sok sikert mindenben!

Előzmény: Cromagnon (5367)
Cromagnon Creative Commons License 2007.02.16 0 0 5367

Szia!

Igazad van de szerintem akinek valami fogalma van a tuningról az azonnal észreveszi hogy az autónak egy kicsit más a hangja illetve hogy le van ültetve ez kívülről is látszik.Például a virsli téli gumival is látszik az ültetett autó legalább is aki ért hozzá az észre veszi és tapasztalatból mondom ilyenkor egyből elkezdenek próbálkozni hogy megmutassák ők a jobbak.Persze nyáron felkerülnek rá a széles kerekek és ez jelzés értékű.Egyébként tudsz esetleg valami ötletet adni hogy melyik chip tuningos aki megbízhatóan dolgozik?Az ATC-ről olvastam de nem tudom mennyire megbízhatóak.

Köszi.

Előzmény: R*R (5357)
Moltibor Creative Commons License 2007.02.16 0 0 5366
Üdvözlet mindenkinek!

Régóta olvasom a fórumot de még mem szóltam hozzátok.A napokban olyasmi történt velem, hogy a tanácsotokat kérem mit lépjek.
Lacetti 1.6 SW Elite autómat elvittem 2éves szervízre 17300 km.-mel.
32.000-ret fizettem az olajcseréért,levegőszűrőért,pollenszűrőért,fékolajcseréért,átvizsgálásért.
Nagyon kedvesek voltak és a kocsit is lemosták.
És a lényeg!
Gondoltam én is kipróbálom a "műtétet" a légszűrő szűkítő kivételét.
Már a kezdeteknél gyanús volt, hogy nem látszott a csvarokon beavatkozás nyoma
de optimista voltam. Az elméletileg 5napos levegőszűrőn megtaláltam a tavalyi
szunyogokat is. Azóta azon rágódom, hogy kicserélték-e a pollenszűrőt, és ha volt
olajcsere akkor mi került a motorba. A fékkel bütyköltek valamit, mert azt megéreztem
az első fékezéskor.
A gondom az hogy a márkakereskedő régi ismerőse az egész családomnak és attól
félek nem tudom bizonyítani az igazamat.
Hagyjam a fenébe vagy verjek az asztalra?

Amúgy a "műtét" hatott egy kicsit nyomatékosabb lett a gép alacsony fordulatszámon.
Göri Creative Commons License 2007.02.16 0 0 5365

Üdv.

Pollenszűrőre én is rákérdeztem és azt mondták, hogy még fölösleges, meg egyébként is nem olcsó játék (kocsi 1 éves kötelező szervízén, 7000 km-nél történt).

Én a kötelező szervíz előtt rákérdeztem az árakra. Összesen 25.000 Ft-ot mondtak, korrektek voltak, ők is hordós Opel olajjal dolgoznak, olajszűrőt csak gyárit rakhatnak bele.

A számlát megnézve - aki még esetleg nem tette meg az nézze már meg előbb hogy mit számláztak ki neki - az alábbiakat tapasztaltam. 33.000 Ft volt. Nos óradíj 2,5 óra volt felszámítva (6000 Ft/óra), valújában a kocsi csak 1-1,5 órát volt a szervízben. Ezt szóvá tettem, mindját le is húztak 0,5 órát, 2 órát viszont ki kellett fizetnem mert hát ennyi a minimum akkor is ha csak 0,5 órát van ott a kocsi.

Aztán felszámolták az olajat, igenám de nem Ople olajat amiről szó volt, hanem Shell olajat, aminek 1.000 Ft-al drágább volt literje (4.000 Ft).

Tehát így lett a 25 ezerből 33 ezer.

Egyébként a fateromnak a fordosok 4 liter olajért 20.000 Ft-ot számoltak fel. És az öregem nem gyújtotta rájuk a szalont csak otthon füstölgött.

Előzmény: chevycsaby (5363)
Komis Creative Commons License 2007.02.16 0 0 5364

"Ezt megteszik nekem? Vagy nem"

1év Kalocsa 5000km nem cseréltek (kérés nélkül)

2év Szekszárd 11000km nem cseréltek (kérésemre), és még pár dolgot szintén nem mert azt sem kértem....

Üdv

Előzmény: chevycsaby (5363)
chevycsaby Creative Commons License 2007.02.16 0 0 5363
Csá!
Valaki at irta hogy 1 éves Lacetti-m elviszem szervizbe 9000e km-el akkor kérhetem hogy ne cseréljék a pollenszűröt mertkevés a km?
Ezt megteszik nekem? Vagy nem!
Az alufelnim rozsdás csavarjait kicsrélik gariba?
???????
cápaFeri Creative Commons License 2007.02.15 0 0 5362

Dolfi!

Mikori a járgányod? Gyanúsan közel vagy a listán hozzám és ez nem jelent sok jót az álmoskönyvek szerint..:-((

Üdv!

Előzmény: dolfiazöreg (5360)
cápaFeri Creative Commons License 2007.02.15 0 0 5361

Hali!

Opelos tapasztalataim alapján mondom (inkább sejtem, mert nem voltam ott), hogy kb. 2000 Ft-ot tuti nem kellett volna kifizetned, ha ismerős vagy a szervízben.

Ez két tételt jelent: féktisztító folyadék, ill. fagyálló.

Mi anno minden lapra kiadtuk ezt a szerelőknek, amelyikre ráírták. Namármost olyan autókra írták rá, amelyik vagy céges volt, vagy idegen tulaj. Egyrészt a fagyálló ritkán pótolandó a hűtőrendszerben, főleg egy ilyan fiatal autón. Évekig maximumon van, hacsak nincs gond a hengerfejtömítéssel, a gyári kotyvalék meg -20 fokos, úgyhogy nem kell keverni rajta..:-))

Féktisztítót mi általában spray-t használtunk. Berner-eket, amik 750 ml-esek voltak. Egy ilyen spray elég volt 5 autó hátsó dobfékeinek megtisztítására. :-)) Van dobféked? Esetleg annyira kopott volt a fékbetéted (13000 km-nél), hogy a ferrodol-port ezzel fújták ki elöl-hátul?..:-)) Nos a négy tárcsafék nagyon poros betétjeinek kifújása is vagy 150 ml-ert emészthet. Ismerős helyen ezt a szerelő megteszi csak úgy, ugyanis ilyen spray-ből van vagy 5-6 darab  bontatlan a szekrényében, ami ilyen autókról maradt neki, amire kiírta.:-)) 

Az ablakmosóról nem beszélek, mert azt valóban kellhetett pótolni ilyen maszatos időben, de általában az is ment minden autóra egy. :-)

Előzmény: BeZe1974 (5349)
dolfiazöreg Creative Commons License 2007.02.15 0 0 5360

Üdv a nem kis létszámú Lacsis csapatnak! Sárga lámpás problémám van. Voltam szervizbe a géppel, de csak gyertya tisztitásos javitás volt. Utánna elmult a jelzés.Próbáltam a következő akciót a géppel, Sárga lámpa világitással megeröltettem agépet ugy aktivan 10 km-ren. Megálltam, ujra inditottam nem világit. 10-12 napig ok utánna megint az egész elölről. Van-e valami ötlet valakinek hogy mit csináljak, mert kezd a hócipőm tele lenni vele. Sok mindent irtatok, de tényleg csak a szelepcsere segit? És a következőre? VAgy csak ez szelep garnitura sza... rossz? Előre is köszi meg utólag is! Szépnapot mindenkinek!!!!!

R*R Creative Commons License 2007.02.15 0 0 5359

Szia Lew!

Lassan 1 éve tuningolgatunk és cserélünk tapasztalatot, Tityesz csináltatott (1,4) nekem először előtét lambda chip volt -nem valami durranás- majd a tavasszal felülírták a gyári beállításokat. Már korábban értékeltem a felülírás kb. ugyanannyit rátesz elsősorban gyorsulásra, mint a szívóoldali és kipufoldali átalakítások együtt. Összeségében ~+200 cm3 lökettérfogatnak megfelelő eredményt könnyen el lehet érni és sokat javul a rugalmasság.

Hogy ki csinálja, hogyan és mennyiért: megfontolandó. Ahogy Cromagnon írta, más Lacsid lesz utána. 40-60 ezer körül mozgott az árfolyam a beavatkozás garanciájával együtt (nem gyári gariról van szó).

Előzmény: lewenter (5358)
lewenter Creative Commons License 2007.02.15 0 0 5358

Szia R*R!

Én is Tőlük (Omega)vettem csak nekem szerencsém volt mert volt raktáron és 1 nap alatt szállítják le a Sportszűrőt. Ők a M.o. i forgalmazók. Sztem kedvesek türelmesek a kérdésekre válaszolgatnak,  bár ők csak motorokkkal foglalkoznak igazán.

Cromagnon!

Gondolom a chip tuningot is a Janóéknál fogod csinálni a PBox -ot? :-) Az elég kecsegtető... Te ismersz oyat akinek van a gépében iyen vagy más chip tuning ?Mennyit ér?

Üdv Nektek

lew

R*R Creative Commons License 2007.02.15 0 0 5357

Szia!

Köszönjük a beszámolót. Szerintem a chiptuningtól -elsősorban gyorsulásra akkora "löketet kapsz" majd, mint az eddiektől összesen, de a végsebesség is nőni fog, feltéve hogy kiválóan csinálják meg!

Egy dologban nem értünk egyet: a tuningolt autót jelezni kell szerintem a közlekedőknek (akár olcsó módon is -pl cimke méretű matrica), hogy sejtelmük és megnyugvásuk legyen a többieknek, ha egyébként rosszul ítélnék meg a csokornyakkendőst.

Üdv

Előzmény: Cromagnon (5347)
R*R Creative Commons License 2007.02.15 0 0 5356

Szia!

K&N hazai forgalmazó:

OMEGA MOTOR Kft. 3200 Gyöngyös, Szenr Bertalan u.5

http://www.knfilters.com/search/dealersearch.aspx

Bajic Marijan / TRIX-M
E-mail cím(ek):
  office@trix.hu

Az árajánlatukat (és a szolgáltatás minőségét) érdemes hasonlítani.

1,6-oshoz K&N RC-9310 tip. 1 hét alatt leszállították a holland raktárból. Ha olcsóbb forgalmazót  tudnál, írjad meg! (Tuning műhelyben vastagon drágábban számolják).

Üdv

Előzmény: lewenter (5348)
BeZe1974 Creative Commons License 2007.02.15 0 0 5355
A pollenszuro kulon keresem mert allergias vagyok. :) Amugy nem haragszom a stilusert nem vettem magamra :P De az bizti legkozelebb en atbeszelem veluk mit akarnak :) Ablakmosot mindig  draga fajtat veszek az nekem olcso volt:)
Előzmény: kripic (5354)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!