Tehát akkor a "szűkítő ami valójában a felírata szerint diffúzor, (hogy oszlassa a levegőt) itt talalható ahova a képen fölé helyeztem.Ahogyan a többiek mondják... :-)
1 szűrőház le (4csavar)
2 awab bilincs kicsavar a harmonikás gumicsőnél
3 házfedél kivesz és a képen látható szűkítőt kihúz (én egy fogóval tettem)
A szűkítő a légszűrő felső fedelében van. A becsatlakozásnál leveszed a gyűrűsféreghez hasonlatos gumicsövet, (valszeg a fedelet is le kell venni) és kifelé húzod a házból (vagy tolod, ha leveszed a fedelet.)
Csá Kripic! még sose mostam a motorteret :),oszt mégis így néz ki...azt hittem minden Lacsitulajé ilyen:)) Lehet hogy mert garázsban tartom? Látnád fateromét,5 éves off polo...na az csilli mert az öreg mindennap simizi-ha öreg leszek az asszony helyett Lacsit simizok????:))
Ha ez a régi ismerős jó ismerős, akkor nem kell bizonyítani, elhiszi (és jól pofánvágja a szerelőit...)
Ha meg nem jó ismerős, akkor ne legyen rossz érzésed, vágd pofán te magad...
Gyerekek, van ebben az országban olyan szerviz, ahová a teremtő egyszerű gyermeke nyugodtan beviheti a gépét, urambocsá' ott is hagyhatja, nem kell árgus szemekkel skubizni végig a műtét alatt? Ahol a számlán CSAK olyan tételek szerepelnek, amit felraktak, cseréltek, megcsináltak, és még a saját cuccaidat se rabolták le a kocsiról...? Egyre kevésbé hiszem...
Én Tóth Lajosnál csináltattam és őt ajánlom mert nagy tapasztalattal rendelkezik(30/9257279, ha nem venné fel munka közben SMS írj). Bár pécsi de járja az országot mobil műhelyével, vagy ajánl szakmabelit/céget. Mikor ~1 éve keresgettem, többen arra hivatkoztak, hogy nem tudnak csatalkozni a chiphez. Ő kiemeli a százlábút, felülírja és visszaépíti- garanciával. Próbaút után kell fizetni, ha tetszik a változás. Sportkocsi telj.tuningtól a kamion fogyasztás optimalizálásáig széles körben dolgozik és ismert név a szakmában évtizedes múlttal és nagyon jó áron.
Igazad van de szerintem akinek valami fogalma van a tuningról az azonnal észreveszi hogy az autónak egy kicsit más a hangja illetve hogy le van ültetve ez kívülről is látszik.Például a virsli téli gumival is látszik az ültetett autó legalább is aki ért hozzá az észre veszi és tapasztalatból mondom ilyenkor egyből elkezdenek próbálkozni hogy megmutassák ők a jobbak.Persze nyáron felkerülnek rá a széles kerekek és ez jelzés értékű.Egyébként tudsz esetleg valami ötletet adni hogy melyik chip tuningos aki megbízhatóan dolgozik?Az ATC-ről olvastam de nem tudom mennyire megbízhatóak.
Régóta olvasom a fórumot de még mem szóltam hozzátok.A napokban olyasmi történt velem, hogy a tanácsotokat kérem mit lépjek. Lacetti 1.6 SW Elite autómat elvittem 2éves szervízre 17300 km.-mel. 32.000-ret fizettem az olajcseréért,levegőszűrőért,pollenszűrőért,fékolajcseréért,átvizsgálásért. Nagyon kedvesek voltak és a kocsit is lemosták. És a lényeg! Gondoltam én is kipróbálom a "műtétet" a légszűrő szűkítő kivételét. Már a kezdeteknél gyanús volt, hogy nem látszott a csvarokon beavatkozás nyoma de optimista voltam. Az elméletileg 5napos levegőszűrőn megtaláltam a tavalyi szunyogokat is. Azóta azon rágódom, hogy kicserélték-e a pollenszűrőt, és ha volt olajcsere akkor mi került a motorba. A fékkel bütyköltek valamit, mert azt megéreztem az első fékezéskor. A gondom az hogy a márkakereskedő régi ismerőse az egész családomnak és attól félek nem tudom bizonyítani az igazamat. Hagyjam a fenébe vagy verjek az asztalra?
Amúgy a "műtét" hatott egy kicsit nyomatékosabb lett a gép alacsony fordulatszámon.
Pollenszűrőre én is rákérdeztem és azt mondták, hogy még fölösleges, meg egyébként is nem olcsó játék (kocsi 1 éves kötelező szervízén, 7000 km-nél történt).
Én a kötelező szervíz előtt rákérdeztem az árakra. Összesen 25.000 Ft-ot mondtak, korrektek voltak, ők is hordós Opel olajjal dolgoznak, olajszűrőt csak gyárit rakhatnak bele.
A számlát megnézve - aki még esetleg nem tette meg az nézze már meg előbb hogy mit számláztak ki neki - az alábbiakat tapasztaltam. 33.000 Ft volt. Nos óradíj 2,5 óra volt felszámítva (6000 Ft/óra), valújában a kocsi csak 1-1,5 órát volt a szervízben. Ezt szóvá tettem, mindját le is húztak 0,5 órát, 2 órát viszont ki kellett fizetnem mert hát ennyi a minimum akkor is ha csak 0,5 órát van ott a kocsi.
Aztán felszámolták az olajat, igenám de nem Ople olajat amiről szó volt, hanem Shell olajat, aminek 1.000 Ft-al drágább volt literje (4.000 Ft).
Tehát így lett a 25 ezerből 33 ezer.
Egyébként a fateromnak a fordosok 4 liter olajért 20.000 Ft-ot számoltak fel. És az öregem nem gyújtotta rájuk a szalont csak otthon füstölgött.
Csá! Valaki at irta hogy 1 éves Lacetti-m elviszem szervizbe 9000e km-el akkor kérhetem hogy ne cseréljék a pollenszűröt mertkevés a km? Ezt megteszik nekem? Vagy nem! Az alufelnim rozsdás csavarjait kicsrélik gariba? ???????
Opelos tapasztalataim alapján mondom (inkább sejtem, mert nem voltam ott), hogy kb. 2000 Ft-ot tuti nem kellett volna kifizetned, ha ismerős vagy a szervízben.
Ez két tételt jelent: féktisztító folyadék, ill. fagyálló.
Mi anno minden lapra kiadtuk ezt a szerelőknek, amelyikre ráírták. Namármost olyan autókra írták rá, amelyik vagy céges volt, vagy idegen tulaj. Egyrészt a fagyálló ritkán pótolandó a hűtőrendszerben, főleg egy ilyan fiatal autón. Évekig maximumon van, hacsak nincs gond a hengerfejtömítéssel, a gyári kotyvalék meg -20 fokos, úgyhogy nem kell keverni rajta..:-))
Féktisztítót mi általában spray-t használtunk. Berner-eket, amik 750 ml-esek voltak. Egy ilyen spray elég volt 5 autó hátsó dobfékeinek megtisztítására. :-)) Van dobféked? Esetleg annyira kopott volt a fékbetéted (13000 km-nél), hogy a ferrodol-port ezzel fújták ki elöl-hátul?..:-)) Nos a négy tárcsafék nagyon poros betétjeinek kifújása is vagy 150 ml-ert emészthet. Ismerős helyen ezt a szerelő megteszi csak úgy, ugyanis ilyen spray-ből van vagy 5-6 darab bontatlan a szekrényében, ami ilyen autókról maradt neki, amire kiírta.:-))
Az ablakmosóról nem beszélek, mert azt valóban kellhetett pótolni ilyen maszatos időben, de általában az is ment minden autóra egy. :-)
Üdv a nem kis létszámú Lacsis csapatnak! Sárga lámpás problémám van. Voltam szervizbe a géppel, de csak gyertya tisztitásos javitás volt. Utánna elmult a jelzés.Próbáltam a következő akciót a géppel, Sárga lámpa világitással megeröltettem agépet ugy aktivan 10 km-ren. Megálltam, ujra inditottam nem világit. 10-12 napig ok utánna megint az egész elölről. Van-e valami ötlet valakinek hogy mit csináljak, mert kezd a hócipőm tele lenni vele. Sok mindent irtatok, de tényleg csak a szelepcsere segit? És a következőre? VAgy csak ez szelep garnitura sza... rossz? Előre is köszi meg utólag is! Szépnapot mindenkinek!!!!!
Lassan 1 éve tuningolgatunk és cserélünk tapasztalatot, Tityesz csináltatott (1,4) nekem először előtét lambda chip volt -nem valami durranás- majd a tavasszal felülírták a gyári beállításokat. Már korábban értékeltem a felülírás kb. ugyanannyit rátesz elsősorban gyorsulásra, mint a szívóoldali és kipufoldali átalakítások együtt. Összeségében ~+200 cm3 lökettérfogatnak megfelelő eredményt könnyen el lehet érni és sokat javul a rugalmasság.
Hogy ki csinálja, hogyan és mennyiért: megfontolandó. Ahogy Cromagnon írta, más Lacsid lesz utána. 40-60 ezer körül mozgott az árfolyam a beavatkozás garanciájával együtt (nem gyári gariról van szó).
Én is Tőlük (Omega)vettem csak nekem szerencsém volt mert volt raktáron és 1 nap alatt szállítják le a Sportszűrőt. Ők a M.o. i forgalmazók. Sztem kedvesek türelmesek a kérdésekre válaszolgatnak, bár ők csak motorokkkal foglalkoznak igazán.
Cromagnon!
Gondolom a chip tuningot is a Janóéknál fogod csinálni a PBox -ot? :-) Az elég kecsegtető... Te ismersz oyat akinek van a gépében iyen vagy más chip tuning ?Mennyit ér?
Köszönjük a beszámolót. Szerintem a chiptuningtól -elsősorban gyorsulásra akkora "löketet kapsz" majd, mint az eddiektől összesen, de a végsebesség is nőni fog, feltéve hogy kiválóan csinálják meg!
Egy dologban nem értünk egyet: a tuningolt autót jelezni kell szerintem a közlekedőknek (akár olcsó módon is -pl cimke méretű matrica), hogy sejtelmük és megnyugvásuk legyen a többieknek, ha egyébként rosszul ítélnék meg a csokornyakkendőst.
Az árajánlatukat (és a szolgáltatás minőségét) érdemes hasonlítani.
1,6-oshoz K&N RC-9310 tip. 1 hét alatt leszállították a holland raktárból. Ha olcsóbb forgalmazót tudnál, írjad meg! (Tuning műhelyben vastagon drágábban számolják).
A pollenszuro kulon keresem mert allergias vagyok. :) Amugy nem haragszom a stilusert nem vettem magamra :P De az bizti legkozelebb en atbeszelem veluk mit akarnak :) Ablakmosot mindig draga fajtat veszek az nekem olcso volt:)