Szia Sol boszi! Minden képed megjött, kivéve a fürdő. Örülnék ha azt is elküldenéd, bár nem biztos hogy tudok segíteni a beazonosításban.:)
Ennyi növényem az életben nem lesz, mint amennyi neked van.
Köszi,Boszi a képeket,azt hiszem 6 jött,mert közben törölnöm kellett,hogy elférjen.Nekem is a dzsungel jutott eszembe,de nagyon szépek.Akrobatamutatvány lehet ablakot pucolni.:)A madagaszkári pálmádért irigyellek/többek közt/,mert nekem 1-2 év alatt kimegy.Fantasztikus rengeteg!
Többieknek súgom,hogy 29-től lesz a Pennyben 999 Ft-ért Zamnia!
:-)))
A nappali keleti fekvésü.A választ pedig megkaptam és nagyon köszönöm:-)))
Kérdés:Odaért a fürdöszoba ablak?Ott ugyanis van egy növényke,amit nem tudtam ezidáig beazonositani.Lehet,hogy valamelyikötök ismeri és meg tudná mondani a nevét.Ha nem,akkor küldöm:-)))
Szio:-))
Nagyon gyors voltál ám:-)))Három mélt küldtem két-két képpel,mind odaért?Ha igen,akkor küldöm a dzsungelt,mert azt még nem láttad:-)))Persze,csak ha érdekel:-))))
A bokot meg nagyon szépen köszönöm.(Kicsi Sol csendben elpirul):-))))))))))
Köszi a képeket, nagyon szépek a növényeid!
Jut eszembe, én is készítettem képeket, amikor nyáron virágoztak a hibiszkuszaim, egész közelieket, majd megpróbálom beszkennelni.
Jézus Mária! Hát ez egy dzsungel! :)
Na merjen csak reklamálni a párom, hogy túll sok a "gaz" a lakásba! 3 kép jött át nekem, 2 a nappaliról, és 1 a vendégszobáról, ez elég is volt, hogy beteljen a postafiókom. Most kiürítettem, újjab 3-4 et tudok fogadni! :) Köszi.
Ma nekem is a szuszakolással telt a napom,de sikerült mindent bementenem,bár nem úgy indítottam.Mindig megkegyelmezek a csúnyáknak is,hátha észretérnek.
Végül,levittük a telekre ami már nem fért el bent.
Betettem a szobába virágládástól, ott elvileg nem lessz minusz. Ha mégsem élnék túll még mindíg elég lessz az ami itthon maradt. :)
Megnézhetem én is a virágaid?
Rég jártam erre! A sárkányfám, úgy tünik magához tér, ugyan elég szépen felkopaszodott, de mostmár befejezte a levélhullatást.
És a másik betegem, amiből múmiát csináltam egy időre, ő is jól van, még látszanak az elszáradt foltok, de lassan lessz annyi épp levele, hogy nem fog feltűnni nagyon, ha megszabadítom a csúnyáktól! :)
Éppen ma hoztam be,mert havazást jósoltak és megállapítottuk,hogy jövőre új lakást kell venni,mert nem fog elférni.:)Széltében-hosszában nő kb.1-1 m-t évente.Kint van kora tavasztól,de árnyékos helyen,mert megsüti a nap.Télen hűvösebb szobában van,alig locsolom.Sok sikert hozzá!
Én is,én is szeretném a fényképeket,köszi.
Haliho kedves növényimádok:-)))Vannak képeim a növénykémröl,de én sajna külföldröl nem tudok tar.hu-zni,ugyhogy,ha valakit érdekelnek csak szoljon,szivesen küldöm öket mélben:-)))))
én a nyáron szereztem, rózsaszín lenne, de sajnos nem sikerült virágoztatni...:-/
hajtatni se...
kicsit kényeske. most behoztam a szobába, van vagy 30 fok, erre meg elkezdett nőni, mint a bolond, mi sül ki ebből? a leghosszabb hajtásai olyan 80 cm-esek
Ismeri valaki a Dipladeniát? A múltkori kiállításon láttam egy árusnál. Nagyon szép, tölcséres virágja van. Azt mondta, szinte folyamatosan virágzik, ajtó mellé kell tenni és körbefutja az ajtót. Lakótelepre is ajánlotta, ezt nem mindig hiszem el, de ha Ti is megerősítitek, akkor legközelebb veszek. Kicsit drágállottam.
Jé,nekem is van ilyen,szobaborostyánnak vettem a Pennyben azt hiszem,de ez nem hivatalos.Elég jól tűrte,hogy a nyáron időnként elfelejtkeztem róla,mert bent hagytam.Ablak közelében éldegél.
Szia!
Valami szőlőfélére tippelek, de egyelőre nehéz beazonosítani, mert még nagyon kicsi, nem látszanak a szárközök és a leveleket sem látom jól, hogy illeszkednek egymáshoz. Hátha mondanak okosabbat is.
Vettem ma a kiállításon egy Gloxinia sylvaticat. Ismeri valaki? Aztán még egy nagyon apró levelű Pileat, a talajon terülő Peperomiat, törpe Syngoniumot és egy nem nagyon szeldelt levelű páfránykát.
Sziasztok!
Vettünk egy növénykét, de fogalmam sincs, hogy mi lehet, mert naivan gondoltam, hogy benne lesz a szobanövényes könyvemben, hát tévedtem. Itt lehet megnézni: (még mindig nem tok linkelni bocs)
http://kep.tar.hu/veronix/images/pic3618683.jpg
Még él és virul,hozza a leveleket.Van kontroll is,férjem a dolgozójában vigyázza.Az enyémen egy iken egy barna foltot láttam,a Pennyben is csúnyán tele voltak,amiket másnap hoztak.Végül is 300 Ft-ért érdemes megpróbálni.Azért keltem már fel éjszaka,hogy nem locsoltam alá.:)
Nem is tudom milyen muskátlim van, de biztos nem futó, mert az feltűnt volna :) Jó nagyra megnő, és erős szára van, és piros a virága. Szerintem egy teljesen normális muskátlinak kinéző muskátli! :)) Az ősanyát a szomszéd nénitől kaptuk, tavalyelőtt, de mostmár nem telel ki egy cserépben, mint tavaly...
Kiszedhetem a földből, és mint egy száraz kórót tegyem egy dobozba? Túlléli? Na de ha nem, még mindíg lessz egy vagonnal, abból amit bementettem a szobába.
Ahogy jobban megnézem azokat a képeket mégis van ott bimbó is a felső sorban balról a 3-4 képen. A cserépben három valami látszik. A jobb oldali kettő bimbó!