Én így tudom, részletesebben nem, szemitáknak mondják a héberek őseit.
Valószínűleg fekete vagy sötét volt a bőrük színe. Pásztorkodtak. A kaukázusiak később értek oda, azok szántó vető földművelők. Akkor lehetett egy megtörtént eset, amiko áldozatot prezentáltak és Káin tüze szebben égett mint az Ábelé, mivel a zsiradék jobban ég mint a zöldségféle. A szalma se, összeroskad és csak füstöl. Akkor lehet, hogy megtörtént az a gyilkosság valóságban is. Ami már mítosz, hogy mi meg lettünk átkozva ezzel a csúnya fehér bőrszínünkel, hogy senki ne bántson de ne is álljon szóba velünk.
A keresztes hadjáratok indultak a balkáni keresztényeket megtéríteni is, a husziták ellen is, a szentföldre is. Mint nem keresztényt hanem mint másik vallást az 1965.-ös vatikáni zsinat említi először.
( a vitát az a zsinat se veszi komolyan, hogy Jézus gyermek e vagy küldött, azt se, hogy ott egy prófétával több van )
Az ó korban nem volt iszlám. Iszlám 1965. óta van, addig keresztény felekezetnek minősült, legalábbis a vatikánnál. Izraelita vallás volt az ó-korban azt nem tudom, a héberek elődeit szemitáknak nevezik most ha jól tudom.
Ha vaktában lövöldöznének romok és rengeteg halott lenne Izraelben. Itt Gyulán ahol én lakok, ha most becsapódnának tucatjával 10 kilós grad rkéták, nem kazettás nem thermobarikus, csak natúr, több 100 halott biztosan lenne és romok amik 10 év alatt épülnének fel újra.