Szeretném összegyűjteni, hogy milyen publikálási lehetőségek vannak olyan tanulmányok megjelentetésére az új fizikához kapcsolódó cikkek, tanulmányok, könyvek számára.
"Nem tudom miért lenne az idő a negyedik dimenzió, Én nem látok sehol negyedik dimenziót. Én nem értem a negyedik dimenziót. Én mind ez idáig csak három dimenzióban tudok gondolkodni."
Pontosabban három TÉRBELI dimenzióban gondolkodsz.
De hány adatot kell megadnod ha mondjuk egy találkozót beszélsz meg valakivel? Elegendő három térbeli koordináta, vagy ezekre konvertálható szöveges helymegjelölés?
Ugye, hogy nem?
Meg kell adnod a találka időpontját is.
A "dimenzió" jelentése szerint "kiterjedés". A dimenziók számát az határozza meg, hogy hány függetlenadatot kell megadnod az egyértelmű meghatározottsághoz. A Tesseract a New Yorki Ötödik és Hetvenhatodik utca sarkán álló épület harmadik emeletén van. (XY GPS és Z magasság) Odamész, és nem találod. Ja bocsesz! Április 14-től május 7-ig volt ott, azóta elvitték...
"Te a hasadra ütöttél és ideirtad ,hogy a téridő négy dimenziós, mert Einstein szerint az Idő a negyedik dimenzió. Ez úgy hülyeség ahhogy van."
Nem a hasára ütött, hanem benyelte azt a butaságot, hogy a téridő egy létező valami, és 4 dimenziós.
Ezt még Minkowski találta ki, aki Einstein tanára volt, mert a 4 dimenziós mátrixokkal a fénysebességű mozgást egyszerűbb volt számolni. De Minkowski ezt csak egy számolási trükknek gondolta.
Viszont Einstein és csapatra már úgy kezelte Minkowski ötletét, mintha a világ valóban négydimenziós lenne.
Ahogyan írod: Ez úgy hülyeség ahogy van.
Csak az a baj, hogy 100 éve ezt a hülyeséget plántálják bele a diákok agyába.
A dimenziónak van másféle értelmezése is, de alapvetően a térben terjedő irányokra utal. Az időbeni terjedést is lehet dimenziónak nevezni, mivel annak is irányultsága van. Mindkét esetben a terjedésen, a mozgáson van a hangsúly. A téridő esetében is, ugyanis az egy dinamikus egységekből kialakult közeg, struktúra. Egy téridő kvantum esetében, a 3 térdimenziók egy pontból először ki, majd beterjednek egy irányváltás alkalmával. A velük azonos „sebességgel” terjedő/múló idő azonban nem irányt vált egy egyenesen, hanem egy íven haladva vissza fordul a (térdimenziókkal közös) kiindulási pontba. Ahol négy az egyben. Majd kiterjedve újra egységben, adagban létezve. ;-)
Miért irod oda ,hogy 3+1 dimenzió az egyenlő 4 dimenzió?Miért nem elég csak a négy dimenzió?Nálam van egy negyedik kiterjedésre vezethető fogalom.Nem látom tisztán, hogy ez egyáltalán kiterjedés-e.
Nem tudom miért lenne az idő a negyedik dimenzió, Én nem látok sehol negyedik dimenziót. Én nem értem a negyedik dimenziót. Én mind ez idáig csak három dimenzióban tudok gondolkodni.
"Ha egy külső „húzás” tágítja az univerzum terét . . ."
Írtam, hogy a negatív nyomás egyáltalán nem valami mechanikai úton fejti ki az antigravitációs tágító hatását. Mint ahogy a pozitív nyomás gravitációs összehúzó hatása se. Pl. az EM sugárzás pozitív nyomással jár (amit sugárnyomásnak is neveznek) s ennek a pozitív nyomásnak a tapasztalatok szerint bizony gravitációs összehúzó hatása van. Ami abban jelentkezik, hogy egy EM sugárzással töltött térrész összehúzódását nem csak a sugárzás energiája hajtja, hanem a pozitív nyomása is. Más szóval intenzívebben (nagyobb gyorsulással) zsugorodik, mintha ugyanekkora energiasűrűségű, de nyomás nélküli galaxisporral volna töltve. Ha viszont szintén ugyanekkora energiasűrűségű, de eléggé negatív nyomású kvintesszenciácal van töltve, akkor akár tágulásba is kezdhet.
Nem ismerjük a gravitáció működésmódját. Tehát, hogy pl. a tömegek miért vonzzák egymást, és miért pont a newtoni gravitációs egyenlet szerint. Ugyancsak nem tudjuk, hogy miért működik a gravitáció Einstein egyenlete, tehát, hogy miért vonzó hatású az összes energiaforma (nem csak a tömegek), s miért pont úgy, ahogy az egyenlet leírja. És azt se tudjuk, hogy miért fejt ki vonzó gravitációs hatást a pozitív nyomás, és miért taszítót a negatív?
A törvényeink nem adnak választ ezekre a belső működésmódokra, hanem csak a külső eredményre. Ennyi és ennyi energia, impulzus, nyomás, ilyen és ilyen eloszlásban ilyen deformációs dinamikát okoz téridőben. Hogy miért, azt nem tudjuk.
Ez az icipici rész nekem is kijött. Egy parányi része az időnek, Ez az időnek egy parányi része, Számomra ez nem egy dimenzió. Ha arról van szó akkor egy másodperc is lehet kivonat.
Az első része tiszta. Te a térről beszélsz. Az igazság az , hogy ez egy három dimenziós test,ami egy három dimenziós területet határól. A tér kérlekszépen lehet ,egy három dimenzióval rendelkező hely. Én nem értem a másik felét, az irásodnak .Nem értem a téridő miért lenne egy dimenziós.
„Ha fogalmakkal foglalkozunk akkor magyarázzuk meg , hogy mi az a téridő.”
Megpróbálom. :-) A tér három egymásra merőleges dimenzióval, kiterjedtséggel rendelkező hely. Ezt lehet betölteni, kitölteni valamilyen tartalommal.
Az idő egydimenziós kiterjedésű, a kiindulási pontba visszatérő tartam, ciklusok sokasága, aminek van egy legkisebb adagja. Ha ez a pici idő adag egy pici hely adaghoz társulva egyidejűleg létezik, az egy téridő adag, kvantum. Mivel dinamikus, erőt felmutató entitás. ;-)
A Kvantum fizika erőkről szól, vagy anyagokról.Ha az atom az anyag legkissebb része , akkor úgy tűnik, hogy anyagról szól. Vagy a kantum fizika magába foglalja az atomok részeit, negativ pozitiv semleges ,stb.?
„elegendő ha ez a szorzó nem pontosan -1, elegendő, ha -1/3 alatt van, az ilyen, nem egzaktul a kozmológiai állandóval egyenértékű energiatípus általános neve: kvintesszencia. Ennek sűrűsége a tágulás során némileg csökken, így a gyorsulás lassan leáll.”
Ez a kvintesszencia, egy kis pozitív nyomással „szennyezett” negatív nyomású energia?
Mit jelent az hogy téridő?Ha fogalmakkal foglalkozunk akkor magyarázzuk meg , hogy mi az a téridő. A mi időfogalmunk három testhez mért fogalom. Több féle téridő is van szerintetek? A téridő arra enged következtetni, hogy több féle téridő is van.
Ha konyhanyelven fogalmazok, akkor a negatív nyomás, a húzás. Amit belefújok egy lufiba, az a külső nyomást legyőző belső nyomás lesz. Az univerzum esetében egy belső nyomás, a benne lévő anyagot nyomja össze korpuszkulákká, égitestekké, avagy a gravitáció húzza össze őket? Ha egy külső „húzás” tágítja az univerzum terét,(méretét) akkor annak hol van a támadáspontja, van-e mibe „kapaszkodia”?
A Tér nem anyag . A tér nem üres, A térben testek vannak, és ezeknek a testeknek a mozgása forgása hozza létre A térben lévő erőket.vonzerő , taszitóerő.
Éppen arról írtam, hogy nincs semmiféle negatív energiasűrűség. A kozmológiai konstanssal leírt sötét energiának az energiasűrűsége egy pozitív e érték, a nyomása az ami negatív, mégpedig a következő állapotegyenlet szerint:
p=-e.
Ez a negatív nyomás okozza a tágulás gyorsulását. De gyorsuló tágulást okozhat minden olyan energiatípus (ezeket összefoglaló néven kvintesszenciának nevezik), aminek nyomása az
-e/3 > p > -e
tartományba esik. A precíziós kozmológiai észlelések szerint a gyorsulás olyan, ami a p értékére a -0,927.e . . . -1.033.e tartományt határozza meg.