Kemény, mondjuk az is érdekes, ez már mennyire megrendezett.. A kamerás végig követi, ad egy villáminterjút is.. hmm...
Mondjuk érthető, hogy Ludas Pista is a rideg valóságot akarja prezentálni, és kíváncsi, hogy ki bírja a legjobban... de jobban átgondolva nem tudom mennyire jó taktika ez...
Érdekes a legújabb előzetes a sok "érzelmi kitöréssel": minden gazda ölel, csókol valakit, kérdés csak az, hogy
- azokat-e, akiktől elbúcsúzik, vagy
- azt, akit végül kiválaszt?
Csak nem ismét spoilerezik az RTL?
Zolinál viszont csak Jázmin maradt? Remélem, az összes lány átejtve érzi magát és önként távozott!
Az is kérdés: Viki melyik férfit siratja, akit boldogan ölel magához, vagy akit csak megölel, mint egy barátot?
Az pedig roppant érdekes, hogy Pista gazda "szőkeségei" ölelkező-sírós jeleneteit látjuk, Karolina viszont sehol, gondolom azért, mert végül mégis ő marad!
Gyanítom, hogy Gergő végül Bogitól búcsúzik és Eleonórát választja!
Nekem egy olyan verzió van a fejemben, hogy Zoli repteti Jázmint, aki erre kiborul, sír és elmondja a lányoknak, mi történt a házban. Erre azok megdöbbennek és már nem biztos, hogy annyira akarják Zoltán gazdát. (Ilyet korábban Zsolt gazda is csinált)
De annak is van alapja, amit egyik olvtárs írt, hogy Zoli fiúka Jázmint választja, mert csak őt tudná megvezetni, átdobni a palánkon. A másik két lány rövid úton helyre tenné.
Lassan közeledünk a műsor vége felé. A két fiatal csikó gazdáról már leírtunk mindent. A látottak alapján még gazdának sem nevezném őket. Csupán, csak egy intézkedő lóti-futinak?! Akárkit választanak párnak, nem lesz belőle házasság. (Habár, nem ismerem a forgatókönyvet! :))
Még Viki gazdaasszonyt sem nevezném gazdának, csak a szülei által irányított gazdaságba dolgozónak. Viki azonban próbálta "gazdaként" eladni magát, sok nevetéssel, határozottságot, öntörvényszerűséget mutatva, már koránál fogva is hihetőbben.
A gyeplő és a finis a mama kezében van. Viki pedig aki ennyi időt eltöltött a " Mama Holtelben ", más álomokat szövögetett, mint amiről a jelenetek szóltak. Akár Attilát, akár Janit választja nem lesz igazi kapcsolat, házasság belőle, az általunk már ismert okok miatt. De " illik " majd választani valakit. :)
A fentiek érdektelensége miatt, vártam már Pista gazda érkezését. Aki az előzetesek alapján igen szimpatikus volt. De milyen igaz, hogy lakva ismerjük meg egymást! Mert közben csak előjöttek a hibák is! (hibák helyett majdnem " libákat" írtam! :)))
Holott, hiba nélkül nem ember az ember! Hibátlan ember pedig nincs!! A kialakult helyzetet, Pista gazda parádés kiválasztásának köszönheti. A hölgyek néha kihozták belőle még a nem éppen kedvelhető formáját is.
Az elején Karola nem volt szimpatikus. Sem kinézetre, sem természetre, sem azért, ahogy fényezte magát.
A macskás hölgy először szórakoztató volt, aztán már úgy kivágtam volna, mint a "macskát kakkantani!" Főleg a munkához való hozzáállása miatt. Ellentétben a gazda igencsak munka orientáltságával. Ami, valljuk be, nagyfokú figyelmetlenséget vont maga után. Kezdte már úgy kezelni a hölgyeket, mint a tanyáján dolgozó libás nőket. Figyelmetlenségének eklatáns példája volt, a rendszeres zsíroskenyér és más semmi étrendje! Node micsoda zsírról beszélünk?! L i b a z s í r ! Gondolta a gazda.:))
Volt aki megmorogta a kialakult helyzetet és majd haza akar menni?! Furcsa ez, mert nagymama korban lévő hölgyek, nemcsak prospektusokból láttak már tanyát?! Vagy minek jelentkeztek, ha ilyen helyen nem tudnak élni??!! Mikor mondták volna meg, mint " kiválasztott menyecske " , hogy nem tudnak libák között élni?! :)
Végül pedig, ha reálisan nézem Pista gazda jelöltjeit kettő abszolut nem oda való. Beláttam, Karola valóban jól tolta magát, mindenhez (IS) ért. De kár, hogy ezt nem hagyta, hogy a néző mondja ki és nem ő már az elején. És nem lett volna antipatikus egyből. Mert visszatetszőnek tűnt akkor.
Ezért, ha ügyességben nem is, de, mint nő talán Terézia lesz a nyerő. No persze, majd meglátjuk. Sokk függ még a közös kiruccanástól is, ahol már nem lesznek libák!
Pista gazda vajon a Márton napot az új párjával fogja tölteni már, vagy csak a libáival ?! :)
Viki gazdasszony egy öntörvényű, magának való, irányító típusú szingli nő (régen rá már azt mondták volna: vénlány), ezért nem fogja választani Jhonnyt, sokkal inkább a fiatal, terelhető "csikót"! Sajnos Attila nagyon vonzódik hozzá, ezért ahelyett, hogy elmenekülne messzire, belemegy a párkapcsolatba, ami szerintem nem lesz hosszú, esetleg a felvétel idejére köttetik!
Jhonny annyira erős személyiség, hogy egy Viki típusú nő max. ideig-óráig csodálja a dumája, a lazasága miatt, vagánynak, életrevalónak tartja, de nem választja.
Aztán lehet, hogy tévedek (mert más a szerkesztők koncepciója :D), de így érzem!
Hát ha ingatlannal meg kocsikkal kupeckedik, és ha legálisabb formában akarja, akkor ahhoz kell valamiféle cégforma. Attól még persze élhet életvitelszerűen kint.
Érdekesek a Facebookon a cápás Jancsival kapcsolatos találgatások.
Az róla kitett adatok között az szerepel ugyanis, hogy budapesti ügyvezető, azaz ezek szerint van egy cége.
De ugye az is kiderült róla, hogy Floridából jött haza, kifejezetten a műsor, illetve Vikike kedvéért.
Így aztán van olyan is, aki azt írja, hogy kőgazdag a csávó és csak a TV szereplés érdekelte, esetleg szeretne ő is olyan "médiavállalkozó" lenni, mint például Szegedi Fecsó.
A másik verzió meg, hogy nem is olyan kőgazdag, és ha netán összejönne Vikikével, nem fogja preferálni a munkát a lovardában, inkább azt várja, hogy őt rajongják körül.
Köszönöm szépen a helyesbítést! (És a jóleső, második gondolatot is! :))
És még ezután jönnek az utazások, melyek alatt bármi történhet. De hatalmas pálfordulóra már nem számítok. Habár sosem lehet tudni. Remélem a következő évadra több és színesebb, érdekesebb embereket választanak, hogy ne ilyen unalmas legyen a műsor. A tények ismeretében azonban, olyan nagy durranást már nem várok.
És igen, én is kíváncsi leszek a végkifejletre. :)
Az a baj, hogy a műsor annyira lapos, semmitmondó, hogy a néző már túl sok betűt pazarolt erre a rosszindulatú lányra és az általa elkövetett botrányos felvételre.
Valószínűleg látták a szerkesztők is, hogy ez a lány "aranybánya", mert egy gonosz bestia, hiszen még meg sem melegedett a feneke alatt a szalmabála, a riportokban egyből Tinát kezdte ócsárolni. Nyilván, hiszen ránézésre egyértelmű, hogy szebb nála és a gazda sem az eszéért választotta be a csapatba. Kaptak is a lehetőségen és jól kihozták belőle ezt a sztorit!
Jázmin azt is látta, hogy pusztán szóban hiába áskálódik a lány ellen a gazdánál (lásd két cipőt hozott, nem megy a tehenek közé, nem fogja meg a munka végét stb.), ezért kieszelt egy sokkal jobb tervet, a felvételt!
Ha okosabb lenne (és reálisan látna, nem a féltékenységtől elhomályosulva), rájöhetett volna, hogy a gazdánál már a szóbeli áskálódásával is elért némi célt, mert én ennek tudom be azt a megalázó helyzetet, hogy hagyta kiöltözni a lányt a "vacsorára", majd elvitte a tehenek fölé, illetve a kis "spionját" vitte a legklasszabb randikra, (mert már a víztározós randi is annak akart lenni, csak Jázmin nem értékelte) egy igazi vacsorára. Lehet, hogy Zoli gazda ennyire okos, hogy felismerte ezt a helyzetet (ha már annyi iskolája van) és meg akarta leckéztetni Tinát, akiért annyira oda van, hogy szinte reszket érte!
Aki nem elfogult Jázminnal, láthatta milyen gonosz, kárörvendő mosollyal adta elő a riportban, hogy mi a terve a felvétellel és hasonlóképpen nyugtázta, hogy célt ért Zolinál és a legszebb ellenfél kilőve!
Kíváncsi leszek, ha Zoli majd a vörös hajú lányka okosságát, játékosságát, sokoldalúságát dicséri, vagy azt, hogy a másik lányka milyen remekül ülte meg a mezőgazdasági gépet, mit fog kitalálni ez a boszorkány, hogy őket is lejárassa, eltávolítsa Zoli közeléből!
Az egyértelműség kedvéért és az olvtársak iránti udvariasságból emeltem ki azt a részt a terjedelmes szövegből, amire reagáltam. Nem manipuláltam ezzel senkit, hiszen tudjuk, hogy egy mozdulattal oda lehet ugrani a teljes hozzászólásra, "a szövegkörnyezetre". Szinte mindnyájan alkalmazzuk ezt a formát, hogy világos legyen, a hsz. melyik részére reagálunk. Általában idézőjelbe tesszük az így kiemelt szöveget, és dőlt betűkkel írjuk, hogy elkülönüljön a saját véleményünktől. Nem én találtam fel ezt a megoldást, de attól még jó. :DD
Hogy momentán, ebben a "lehallgatás-ügyben" nem értünk egyet, az egy más dolog.
"nagyon nem érezném jól magam olyan emberek társaságában, akik bármikor, a tudtom nélkül csak úgy, lehet minden rosszindulat nélkül, felveszik a beszélgetésemet bárkivel.
Szerencsésnek érzem magam, ilyen emberek nincsenek a közelemben, de teszek is érte, megválogatom a közelemben lévőket."
Bárcsak ilyen egyszerű lenne az élet, ott van pl. a munkahely, ahol van több száz ember. Nem vagyok olyan hülye, hogy mondjuk mások előtt olyat mondjak, hogy a "főnököm egy idióta." De ha mégis mondok, és valamelyik kolléga jóban van vele, és elmondja, akkor én vagyok az. Nekem ő senki, de lehet ő jóban van vele, de akár csak érdeke fűződik hozzá, de nem hazudna, az igazat állítja. Nem mondhatom emiatt rosszindulatúnak. Akkor lenne az, ha nem mondtam volna ilyet, és úgy állít ilyet, csak hogy nekem rossz legyen, vagy akkor ha máshogy mondom, és ő ebből addig csűri-csavarja, amíg ezt hozza ki, és még lehetne sorolni.
Frankón nem érted, azért mellékszál, mert a saját fülével hallotta, direktbe neki mondták.... ergo el is mondhatta volna saját maga Zolinak, ergo hogy arról játszotta vissza, vagy szóban mondta el, az eset szempontjából teljesen irreleváns. (Mert nem titokban szerzett róla tudomást.) Akkor nem lenne az, ha a telefont mint amolyan lehallgatóeszközként elrejti, ő nincs jelen, ergo nem neki mondják !!!!, és később visszahallgatva a rögzített felvételt tudna meg olyan dolgokat, amit vele nem akartak megosztani. Érted már?!
Nem, nem volt bizalmas beszélgetés, nlgy egymásnak vadidegen vetélytárs között nem igen folyik bizalmas beszélgetés. Max olyan van, hogy van egy buta, történetesen Tina, aki feleslegesen fecseg.
Idáig ebben az évadban még nem ment el az RTL, és Zoli gazdának nem küldtek lehetséges párnak Jácintot, de lehet, hogy látod a jövőt:
egyáltalán nem csodálkoznék, ha a következő évadban már a majdani "gazda" a lehetséges párok közé nem csak Zsuzsikat és Viviket hívna meg, hanem Jácintot, Bélát vagy Jenőt is....
Attilával úgy néznek ki együtt, mintha a kisöccsével lenne, az amerikás cápás* Jancsi meg egészen egyszerűen nem idevaló, illetve nem Vikikéhez való, és ha a nő őt választja (ami valószínű), biztos, hogy nem lesz tartós kapcsolat (ha egyáltalán a mama hagyja, hogy legyen bármilyen kapcsolat).
Vikike szerintem soha nem fogja otthagyni a családi bizniszt (se Jancsiért, se másért), a fizikai munkáért meg nem nagyon lelkesedő (hogy finoman fogalmazzak) Jancsi meg nem fog odaköltözni és dolgozni egy lovardában.
Egyébként a Facebook oldalon volt egy jó felvetés, ami jobban belegondolva nem is olyan nagy hülyeség: a koránál jóval idősebbnek kinéző Vikike leginkább Ludas Pistával illene össze, vele jól megértenék egymást, egyiknek sem büdös a munka, mind a kettő tudja, mivel jár egy állattartó gazdaság.
*A műsor Facebook oldala szerint Jancsi egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy túlélt egy cápatámadást, bár nem tudom, hogy ez miért tulajdonság.....
Visszaolvasva olyan érzésem lett most, mintha Zoli gazda és a lányok nagyobb teret kaptak volna, mint amennyit talán megérdemelnének?!
Az alap szituációnál maradva, amit Jácint csinált tudatosan, az arra utal, hogy semmilyen körülmények között nem tudnék megbízni benne. Számomra hiteltelen. Amit még megerősít azzal is, hogy minden megnyilvánulását a rossz indulat vezérelte. Ennek ékes példája, hogy az első adandó alkalmat megragadta le is játszotta a stikában felvett anyagot a gazdának.
Nem lehetett figyelmem kívül hagyni azt sem, hogy ahány jelenete volt, abban a fő csapás mindig a mások degradálása volt. És ezzel antipatikussá is vált a nézők szemében. Jácint empátia hiány betegségben szenved. Inkább saját csábjának bedobásával kellett volna maga mellé állítani a gazdát, egyből más lett volna a gyerek fekvése. Sőt akkor is más lett volna, ha Zoli gazda nem köszöngeti a "szívességet", hanem a saját fegyverével vág vissza Jácintnak.
Tina fan sem vagyok nyilván, így Tina nyomulása, sőt a a nagy monológja egyáltalán nem volt helyén való, akár forgatókönyv szerint adta elő, akár nem.
De az is lehet, hogy az ember többet gondol a dologba, mint kellene.
"Nagyon meglovagoljátok ezt a telefont, pedig ez csak mellékszál."
Hát nagyon nem mellékszál, ez mutatja, hogy előre eltervezte, hogy bemószerolja Tinát.
"Nem turkált Tina cuccai közt és úgy bukkant volna erre, nem hallgatta ki őt titokban, nem csempészett lehallgató készüléket az ágyába és úgy..."
Tényleg, csak titokban felvett egy bizalmas - értsd nem Zolinak szánt - beszélgetést. Nálam ez nem sokban különbözik az általad felsoroltaktól.
"... pl. bárki bármikor felvehet, amit mondok.. Mindig vállalom ha kell, sosem mondok olyat, amit ne publikálhatna valaki..."
Irigyellek, ezek szerint pillanatnyi indulatból sem tettél soha olyan megjegyzést a távollétében bármely családtagodra, kollégádra, a gyereked tanárára, a szomszédra, stb., amely kellemetlen helyzetbe hozna, ha visszajátszanák az adott személynek.
"felvétel nélkül, szóban is elmondhatta volna, mint ahogy bármelyik másik lány, a felvétel csak arra jó, hogy hiteles legyen, ha netán kétségbe vonnák a szavát."
Erről van szó, ha csak szóban mondta volna el, ez így még rendben is lett volna.
A felvétel már erősen kérdéses. Egy szóbeli elmondás alapján is Zolinak éreznie kellett volna, mint ahogy sejtette is, hogy Tinával nem stimmel valami, nem őszinte, nem véletlenül utasította el a közeledését.
Nem gondoljuk egyformán. Attól még, hogy
"engem pl. bárki bármikor felvehet, amit mondok.. Mindig vállalom ha kell, sosem mondok olyat, amit ne publikálhatna valaki..."
nagyon nem érezném jól magam olyan emberek társaságában, akik bármikor, a tudtom nélkül csak úgy, lehet minden rosszindulat nélkül, felveszik a beszélgetésemet bárkivel.
Szerencsésnek érzem magam, ilyen emberek nincsenek a közelemben, de teszek is érte, megválogatom a közelemben lévőket.
Ahogy már kiszínezel, az már manipulált információ. Ha szövegkörnyezetből, kontextusból ragadsz ki más számára káros részt, szándékosan csúsztatsz, miközben a teljes szövegkörnyezetében máshogy értődne, az is.
"Szerintem nem látja senki Tina monológját rendben levőnek, de attól még Jázmin tette, hogy felvette titokban, hogy majd felhasználja ellene, erkölcsileg nem elfogadható."
Nagyon meglovagoljátok ezt a telefont, pedig ez csak mellékszál. Már ahogy mondtam, felvétel nélkül, szóban is elmondhatta volna, mint ahogy bármelyik másik lány, a felvétel csak arra jó, hogy hiteles legyen, ha netán kétségbe vonnák a szavát. Nem turkált Tina cuccai közt és úgy bukkant volna erre, nem hallgatta ki őt titokban, nem csempészett lehallgató készüléket az ágyába és úgy... Nem volt előtte olyan, hogy mondjuk Jázmin kérte volna, áruljon el valamit, és esküdözött volna, hogy soha senkinek nem mondja el.... semmi ilyen nem történt. Tina saját maga tolta a képébe kéretlenül ezt az információt. Semmi köze nincs a csajhoz, vetélytársak, felhasználta ellene, ennyi történt. Itt egy buta és ostoba volt a sztoriban, maga Tina, mi a fenének kérked ilyennel a vetélytársai előtt?! Saját maga dugta a hurokba a fejét.
"Egy ilyen lányban hogy is lehetne megbízni bármikor, bármilyen helyzetben is?"
Ez egy más kérdés, én nem ezt az aspektusát vizsgáltam.
"Soha nem lehetne tudni, hogy éppen mikor ellenőriz, nézi a telefonját, vesz fel bármit. "
Ez már erős prekoncepció. Ez a veszély, főleg a mai világban kb. minden emberrel szemben áll, nincs benne semmi kirívó. Máskülönben inkább azon kell gondolkozni, egy adott ember milyen elvek és morális határok mentén éli az életét, engem pl. bárki bármikor felvehet, amit mondok.. Mindig vállalom ha kell, sosem mondok olyat, amit ne publikálhatna valaki...
"Én speciel rosszindulatúnak azokat az embereket szoktam tartani ... aki akár kitalál dolgokat, úgy kavar szart"
Ez sem így van. A pletykás szomszédasszonyok, intrikus, szarkeverő kollégák legtöbbje nem így működik. Nem találnak ki dolgokat, maximum egy kicsit kiszínezik a tényeket. De az a lényeg, hogy tudják, milyen valódi értesülést kinek kell elmondani, mikor és hol kell "véletlenül" elszólni magukat. Pontosan tudják, kinek mi az érzékeny pontja, és oda szúrnak.
Számomra az egészben az a visszataszító, hogy nem pillanatnyi ötlettől vezérelve csinálta a felvételt (aminek szövegét sajnos sem a felvételkor, sem a lejátszásakor nem értettem jól), olyan, mintha készült volna arra, hogy valamivel kompromittálja Tinát. Kapóra jött neki, hogy a lány kiakadt a randi helyszíne miatt és össze-vissza beszélt. Az meg még undorítóbb, hogy az első adandó alkalommal le is játszotta Zolinak, ahelyett, hogy egy jót vacsorázott volna!
Egyébként vitatkozhatunk itt mi mindenről, de nagyon "megrendezett" szaga van ezeknek a dolgoknak, szerintem nem is feküdtek le egymással, pláne nem szeretkeztek, mert akkor másnap nem olyan ridegen viselkedtek volna a teraszon.
"... a net tele van fedélzeti kamerás felvételekkel ... akkor aki felvette és mondjuk beküldte bp-autósokhoz vagy egyenesen a rendőrségre, az egy rosszindulatú szemét..."
Szerintem ez nem jó példa. Aki padlógázzal vezet, beláthatatlan kanyarban előz, büntetőfékezget vagy szlalomozik a sávok között, az mások életével játszik. Sokakat sodor életveszélybe, és sajnos gyakran halálos áldozatai is vannak. Nagyon helyes, ha aki ilyet lát, lebuktatja ezeket az őrülteket, és remélem, egyik sem ússza meg büntetés nélkül. Jázmin viszont egy magánügybe avatkozott bele meg nem engedett módszerekkel. Nekem se szimpatikus Tina, nem szeretem a nyomulós csajokat. De Zolinak (aki szintén nem szimpatikus...) meg kell/ett volna/ hagyni a lehetőséget, hogy a saját benyomásai alapján hirdessen győztest. Jázmin nem azért tette, amit tett, mert féltette Zolit a csalódástól, vagy sajnálta, hogy szegénykét ki akarják használni, csak a vagyonára hajtanak. Egyszerűen ki akarta golyózni Tinát, hogy egy vetélytárssal kevesebb legyen. Dobja be a személyes vonzerejét, kedvességét, csillogtassa a humorát, és ezzel nyűgözze le a pasast, ne ilyen sunyi és alattomos módszerrel.