Azért, mert nem elég a sárga bőr, amivel igazolni lehet a bőrkarotinszín méréseket, hanem nagyban kell hozzá, hogy abban a bizonyos ázsiai országban az életszinvonal is magas legyen. Lehet hozni, hogy Dél-Koreában meg Japánban milyen sokáig élnek a sárgabőrű emberek, de mi van a szegényebb ázsiai országokkal?
Gondolom, hogy például a műtéteket ott is sebész szakorvos végzi mint itt. Nincs elutasítva a nyugati orvoslás hiszen a keleti mellett ott is tanítják.
Már évekkel ezelőtt a hasunkat fogtuk a röhögéstől, mikor jöttek a hunzabarackos MLM-esek, hogy a hunzák azért éltek többszáz évig, mert a barack magját ették... :-DDDDDDDD
Tipikus "távolról jött ember azt mond amit akar" típusú marketing.4
Nem ismerem a konkrét adatokat. Azonban úgy tudom, hogy ott a beteg állapotának megfelelően alkalmazzák a nyugati orvoslást és a keleti orvoslást. Amennyiben a beteg állapota megkívánja a két terület orvosai gyakran konzultálnak egymással.
Van arra valami "statisztika" (igaz nem ez a legjobb szó rá), hogy pl. Kinában milyen tipusú betegségekre alkalmazzák a keleti és melyikre a nyugati orvoslást? Arra gondolok, hogy pl. egy fejfájásra, náthára, mozgásszervi problémákra lehet, hogy elég egy gyógynövény, akupunktúra de a komolyabb bajoknál már "nyugati" gyógyszerek és orvoslás kellenek.
A törvény szerint ha például egy belgyógyász szakorvos a nyugati orvoslás mellett kínai orvoslást is tanul, majd alkalmazza a betegein az kuruzslásnak minősül?
Én úgy tudom, hogy Kínában mind a nyugati, mind a keleti orvoslást alkalmazzák a beteg helyzetének megfelelően. Az egyetemeken mindkét orvoslást tanítják és a két terület kapcsán jogilag egyenrangú, államilag elismert egyetemi diplomát adnak ki.
Azonban marad a kérdés, hogy nyugati orvoslásból orvosi diplomával rendelkező orvosok miért kuruzslók, ha a nyugati mellett keletivel is foglalkozni kezdenek? Én belinkeltem ide Dr. Rideg Sándor addiktológus, neurológus, pszichiáter főorvos előadásait. Ő eredetileg nyugati orvoslást tanult. Azonban attól mert elkezdett keleti orvoslással is foglalkozni kuruzslóvá vált? A neten nagyon sok nyugati orvost találtam akik időközben elkezdtek keleti orvoslással is foglalkozni. Akkor Ők kuruzslóvá lettek? Egyáltalán hol a határ a kuruzslás és a gyógyítás között?
Egyetértek veled, hogy vissza kell terelni az eredeti témához a topikot, de engedd meg, hogy az MLM-esek ótvar hazugságait ne hagyjuk itt lógva, cáfolatlanul.
Egyetértünk, sokszor mondtam, hogy maradnék a topic témájánál. Érdemes megnézni a CIA oldalát, melyik országban élnek legtovább az emberek. Zárójelben hozzáteszem, hogy a mérések szerint a "keletiek" bőrében lévő karotinoid szint kb. a duplája a magyar átlagnak. Nem lepne meg, ha ezért lenne sárgább a bőrük. Legalábbis "otthon", mert ha máshová, pl. európába költöznek, fehérebbé válnak, mint mi. Érdemes lenne látni a kiköltözöttek élethosszának statisztikáját.
Az élethosszon túl az sem mindegy, hány évet töltenek komoly betegségben a keletiek, pl. a magyarokhoz képest. Nincsenek előttem az adatok most, de úgy emlékszem, a magyarok átlag 12, a keletiek 4 évet. Ha ez így van, elgondolkodtató.
Ez a hölgy pedig az állítja, hogy a keleti emberek tovább élnek. Egyébként azért tettem most be ide több mindent mert egyrészt jó lenne a fórumot visszaterelni az eredeti medrébe, másrészt valóban őszintén keresem a válaszokat bizonyos kérdésekre: https://www.youtube.com/watch?v=LcjBZ07BNIw
Vannak kérdések amelyek szerintem jogosan felvetődnek bennem is: 1. Ha bármelyik nyugati orvoslásból vizsgázott orvos: belgyógyász, neurológus, kardiológus stb sorolhatnám még tovább, szóval ha bármely nyugati orvoslásból vizsgázott orvos elkezd foglalkozni keleti gyógyászattal is, akkor kuruzslóvá válik? 2. Ha ez tudománytalan kuruzslás akkor például a nagyhatalomnak számító Kínában miért ismerik el jogilag egyenrangúnak a nyugati és keleti orvoslást és miért adnak ki államilag hivatalosan elismert egyetemi diplomákat a keleti orvoslásból? 3. Ha ez kuruzslás akkor például miért foglalkoznak ezzel a területtel Ausztráliában is? Western Sydney Universityhttps://www.westernsydney.edu.au/future/future_students_home/ug/science_and_health/traditional_chinese_medicine