III/III Reloaded...
Civil rendőrök követik a tüntetőket.
Lebuktak, mert felvette őket a célszemély.
Nem ugyenezt csinálta a kádárista rendőrség 89-ig, hogy poltikai okoból vegzáltak embereket?
Na ez az idő újra eljött.
Csakhogy a NER-morál alapján soha nem az számít, hogy valaki mit tett a múltban, kitől kapott pénzt, melyik párthoz tartozott, kinek jelentett, mit követett el. Mindössze annyi a lényeg, hogyan viszonyul a jelenlegi rezsimhez.
Lehet, hogy senki sem gondolta így a jelenlévők közül, mégis valahogy úgy festett a fogalomhasználat, mintha nem volna másféle kereszténység, egyedül a bigott, konzervatív, templomfazék, egyházkonform, a szabadságot, a “szabadosság” rémmeséjével riogató, álszenteskedő, hatalomra kacsintó kurzus-kereszténység.” – írja Hankiss.
Helyi fiatalok aláírásgyűjtő kampányt indítottak az Albertirsai Híradó megmentéséért, szerintük ugyanis Gér eltávolításával „az újság léte forog kockán”. Az eseményen felszólalt Fazekas László is, szerinte az újság a város fontos értéke, amit a közösségnek meg kell védenie. A két főszervező, Vincze Álmos és ikertestvére, Mátyás arról számolt be az Indexnek, hogy a kampány egyik kihelyezett helyszínén, a helyi boltban megjelent Szőke Károly, és lefotózta az aláírt íveket.
Off Egyebkemt 3/3. Eletemben osszesen csak harom ugynokot ismertem, kiveve azokat akik meg most is ismeretlenek. Az egyik egy fontos intezet igazgatojanak titkara volt, akinek munkahelyi kotelessege volt a kemelharitas. A masik egy barati ndks szazi ugynok, aki a lebukasa utan kenytelen volt az orszag n,ugati reszeben dupla penzert munkat vallalni. A harmadik meg egy szerencsetlen egyetemista, aki 1988- tol a fidesz ellen kemkedett, majd husz evvel kesobb jol Krk pepleztek.
En a leveleim kilencven szazalekat banktol.kapom, meg a tevesen bedobottakat is. En egy ideig az otp egyik fontos redzvenyese voltam harom es fel reszvenytulajdonnal, megsecereztem semmi kivetelezest.
En is kaptam felnyitott bsnki levelet, meg en is dobtam be a szomszedhoz felnyitott banki levelet, mert csak a felnyitas utan lattam hogy nem nekem szol. Bar nem volt keznel.najlonzacski ig vsak zacskonelkul dobtam tovabb.
Ezek szerint tudjak, hogy havi ket reszletben melyik automatabol veszem fel a penzemet, ha ram allitanak egy koetot, azt is megtudhatjak hol es mit vasarolok. Titkos beszelgeteseket csak a butamobjlomrol folytatok, azt csak biroi engedellyel.lehetne lehallgatni. Azt most lathatjak hogy netezek az index foromban de nem biztos hogy tudjak milyen nikneven. Bar a hozzasolasok statisztikajat meg az idopontokat ismerve tiz hozzaszolasbol is beazonosithato valaki.
Egyebkent ha mar index forum, sokan feltesznek egy videot vagy kepet a kozossegi oldalukrol a forumba, ezek utan ha nincs levedve, az osszes ott tarolt csaladi kepuk is hozzaferheto a link alapjan. Toredelmesen bevallom csaladi kepet nem de par zemei vidept mar letoltottem toluk. Az is veszelyes, ha valaki ugyanazt a szoveget tobb helyen is megosztja, csak ra kell guglizni, es maris kiderul hogy masutt milyen nickneven es milyen facebookcimen mukodik.
„Az Önök munkatársa munkaidőben, főszerkesztői minőségében – nem először – vegzál civileket a siófoki polgármester közösségi oldalán” – írta a lapkiadó Mészáros Lőrinc-féle cég, a Mediaworks jogászának egy Facebook-kommentelő tavaly. Felvetéseire máig nem kapott választ.
A levélíró azon bukott ki, hogy a Somogyi Hírlap főszerkesztője, Lengyel János rendszeresen minősíti, "okosítja" a független Lengyel Róbert közösségi oldalának hozzászólóit. Akad, akivel egyenesen azt közölte: tudja ám, hogy ott volt az ellenzéki tüntetésen. Mással meg azt, sok "érdekes dolog" van a birtokában róla.
1989 februárjában a Somogyi Néplapban még a szocializmus megjavításáról elmélkedett az MSZMP munkatársaként.
„Amire véleményünk szerint legelőször vissza kell majd térnünk, az a pártsajtó szerepe, ezzel együtt a megyei pártbizottság lapgazda funkciója… Mint ismeretes a Politikai Bizottság legutóbbi álláspontja szerint a megyei lapok gazdái továbbra is a megyei pártbizottságok lesznek, ám, hogy ezt a gazda szerepet miként töltjük be, a kézi vezérlés túlhaladott módszereivel szemben (…) egy aktív, intenzív végiggondolást igényel...” S mint láthattuk, Lengyel ezen intenzíven gondolkodott.
„A szülő nem volt megelégedve a válasszal, és közölte a központtal, hogy a tanár úr ígérete és az igazgató figyelmeztetése semmit sem ér. Dani bá ígérete arcátlan cinizmus, mert a tanár úr egyáltalán nem butaságból vagy figyelmetlenségből beszél ostobaságokat a tanórákon a tantárgy oktatása helyett, amit ezután is háborítatlanul folytathat, de most már a tankerületi központ tudtával. Hozzátéve, hogy így már érthető, miért is virít az iskola bejárata előtti járdaszakaszon (szeptember eleje óta háborítatlanul!) a „civil aktivisták” által odapingált szöveg, miszerint „Nem a Fidesz a főnök a tanteremben”.”
„Kedves szülők! Nincsenek teljesen kiszolgáltatva a bolsevik tudatú pedagógusoknak. Csak szólni kell a tankerületi központnak!”
Az Alkotmánybíróság 1991-ben betiltotta, de az Orbán-kormány lopakodva visszahozná a személyi szám széles körű használatát.
A szeptember 1. után készülő e-személyi igazolványok adattároló chipje már tartalmazni fogja a polgárok személyi azonosító jelét is. Az erről szóló, bürokráciacsökkentőnek mondott törvénycsomagot Semjén Zsolt KDNP-elnök, kormányfőhelyettes és Pintér Sándor belügyminiszter nyújtotta be a minap. A javaslat azzal indokolja a rendszerváltás előtt kiállított, kemény fedeles személyi igazolványokban még állandó tartozékként szereplő, a „SZIG-ekből” 1991-ben száműzött azonosító kód rehabilitálását, hogy annak használatával könnyebbé válik hivatalos ügyek elektronikus intézése. Egyre több állami hivatalban, egészségügyi intézményben van ugyanis az elektronikus okmányban tárolt adatok kiolvasására alkalmas készülék. A technikai értelemben egyszerűsítést jelentő megoldás széles körű elterjedése azonban komoly adatvédelmi aggályokat vet fel.
Orbánék kedvenc biztonsági cége, a Valton biztosítja a kormányfő március 15-i beszédének helyszínét, ahol időközben rendőrök is feltűntek, tudósított a hvg.hu munkatársa. Ő úgy hallotta, a helyszínen lévő biztonságiaknak valaki azt mondta, "az ellenzékiekre figyeljetek oda, ott már be akart jönni egy".
A kgb- t atneveztek fszb- ve de a tanacsado azert tanacsado marad. Orulnunk kene hogy a fiat csak bankarnak kuldtek ide es nem kovetsegi osztalyvezetonek:-)
A KGB tanácsadói azonban még 1990 elején is Magyarországon dolgoztak, a szerv akkori vezetõje, V. A. Krjucskov nem a rendszer felszámolására, hanem csupán arra tett javaslatot, hogy módosítsák a tanácsadók ellátását szabályozó egyezményt. Nincsenek arra vonatkozó információink, milyen módon rendezték a kérdést. 1990. február 14-én létrejöttek az új nemzetbiztonsági szervek,amelyeknek már nem volt szükségük szovjet tanácsadókra. Utóbbiak vélhetõen már az év elsõ felében elutaztak Magyarországról.
Szerov indítványozta a magyar vezetõknek, hogy az operatív munka megszervezésére hozzanak létre KGB-tanácsadói apparátust huszonhét fõvel, amelybõl tizennyolcan az állambiztonsági szerveknél, öten a rendõrségnél, négyen pedig a speciális technikával foglalkozó részlegnél dolgoztak volna. 1956 december 3-án Kádár János és Münnich Ferenc a Szerovval folytatott megbe-szélésre hivatkozva huszonhárom tanácsadót kért az SZKP KB-tól az állambiz-tonsági vonalra. A KGB elnöke a Szovjetunió Belügyminisztériumával lefolytatott egyeztetés alapján a magyarok kérését teljesíthetõnek tartotta. A szovjet tanácsadók mellé 1956. november 15-én 13, 1956. december 1-jén pedig további 3 fõt neveztek ki tolmácsnak a Vizsgálati Osztály állományába.
A népi demokratikus országok állambiztonsági szerveivel való együttmûködés vonalát A. M. Szaharovszkij, a szovjet hírszerzés egyik vezetõje felügyelte. A Komityet Goszudarsztvennoj Bezopasznosztyi(KGB) magyarországi képviselõje 1953 és 1956 között Je. Ty. Szinyicin ezredes volt, elsõ helyettese pedig G. F. Grigorenko ezredes, akik bizonyos mértékben alá voltak rendelve a nagykövetnek.
Ez szornyu, nalunknnem is volt kgb, legfeljebb a helyi felderitessel megbizott tiszviselo lehetett. De legalabb a fia ismeri a helyi viszonyokat ha az apja kioktatta:-)