...A történészek többsége ma már egyetért abban, hogy az éhínség fő okozója nem természeti katasztrófa, hanem a kommunista diktátor Sztálin vezette szovjet kormányzat politikája volt. Emiatt a holodomort gyakran ukrán holokauszt néven is emlegetik,[4][5][6][7] arra is utalva, hogy a szovjetek (illetve az orosz vezetés)azért idézte elő az eseményeket, hogy leszámoljon az ukrán néppel, illetve az ukrán parasztsággal mint politikai és társadalmi tényezővel....
Na, egyezzünk meg abban, hogy nem ez a wiki legelfogulatlanabb, csúsztatásoktól mentes szócikke, és ugorjunk....
A statisztikák szerint (tudom, én is csak annak hiszek, amit magam hamisítottam), ca 1 millió orosz halt éhen / fagyott meg / halt meg amiatt, h nem volt pénze megfelelő orvosi ellátásra akkoriban. YTon elérhetőek a felvételek az ételért sorban állókról. Persze néhányan hihetetlenül gazdagok lettek, nem is tetszett nekik, mikor Putyin elkezdte visszavagdosni a vadhajtásokat. Ekkor lett a maffiózó oligarcha Berezovszkíjból is nyugatos emigráns Putyin-kritikus szent.
És akkor hogy is történt? A befektetések fejében az összes haszon a kitermelő nyugati cégeké volt, Dobzse Borisz meg nem sok vizet zavart. Érdekes módon még az is belefért a demokráciába, hogy tankokkal lövette a parlamentet.
Addig biztosan nem adják, míg Putyin a főnök, de ha mepuccsolják, lezuhan a gépe, vagy a fejére esik egy balkon, és leválthatnák egy usanyaloncra, mint az ukránoknál, akkor szabad a pálya.
Hol élsz Te? Az USA lófaszt akar nem békét. Ha békés úton és a piaci irányelvek szerint szeretnék itt az oroszokat kigyakni akkor csövet építenének és mondanának hozzá egy jobb árat a szállított gázért és olajért az oroszokénál. De nem ezt teszik és hogy az ember ezt látni tudja nem a 444.hu-t kellene olvasgatni, hanem leülni egy csendes sarokba és olykor logikázni.