Mind a VALAKI, mind a VALAMI . lehet bármely ember (egykori, élő vagy virtuális)... lehet bármiféle élőlény, tárgy, fogalom..stb.... a lényeg hogy ELVÁLASZTHATATLANUL és/vagy közismerten együvé tartozzanak,,!!
Justitia istennő személyesíti meg a nyugati világban az igazságszolgáltatást, az igazságosságot, a jog morális tartalmát. Mérleggel is szokták ábrázolni.
Egy hétköznapi eszköz, melynek különböző formáit leginkább a kereskedelemben használjuk, de jelen van a konyhánkban is. Ezt az eszközt egy római kori istenség mondhatjuk, hogy állandóan használja. Tehát ki és mit használ?
Feltételezem, hogy Elena Ceaușescu nem létező summa cum laudediplomájára gondolsz, amit ráadásul a kémiai tudományok terén "szerzett".
A tragikomikum, hogy több nyugati egyetem díszdoktorrá avatta a polimerkutatásokban elért „eredményeiért”. [Többek között az Illinoisi Tudományos Akadémia is. :) ]
az este folyamán Kétszer vittem csatába bátor seregünket, és megcéloztam ezzel hogy átlépjük a 100.000 - es XP -s határt. . Ez várakozáson felül sikerült .....
a két győzelemmel 1515 - pontot tudtunk szerezni.
A vár nagytermének kulcsát egy magaslatra helyeztem -- csak fel kell lépkedni
érte a lépcsőfokokon....
Első lépcsőfok.....
1.. A kismadár neve Pipra ...... felidézi egy romantikus regény címét..
2.. A regényből az 1950-es években sikeres film készült ........ a film azon
kevés alkotások egyike volt, melyet az 50-es években Magyarországon is vetítetek.
3.. Kulcs.... a férfi főszereplő keresztneve és születési évszáma...
Nem jársz túl messze, de itt egy konkrét név is szerepel ebben a szófordulatban. Persze nem valós híres személyről van szó. A lényeg, hogy egyik kutya, másik eb.
Amikor valakit(-ket), vagy valamit(-ket) összehasonlítunk és nem tudunk köztük különbséget tenni, sokszor ezt úgy fejezzük ki: egykutya. Ilyenkor még azt a szófordulatot is szoktuk használni, amelyben szerepel az a valaki és az a valamije, akire és amire gondolok.