Keresés

Részletes keresés

KALEVALEEEZ Creative Commons License 2011.11.25 0 0 747

ha valaki vállalkozó (a kicsinél kicsivel nagyobb, tehát alkalmazottakkal, üzemekkel) és gondolkodik előre, akkor készít tervet (bár ilyen szintű elképesztő hozzánemértéssel nehéz számolni).

az én "B" vészforgatókönyvem, az , hogy leállunk, (nem éri meg dolláráért vett alkatrészekkel beépített terméket magyar piacra termelni) és kihúzzunk amíg észhez tér a kormány. nincs prémium, nincs fizetésemelés, esetleg kicsit csökkentem.

a kormány-nyilatkozatokat látva azonban esélyes a "C" forgatókönyv, amikor bezárok mindent elbocsátok mindenkit, visszahúzódunk a gyerekkel foglakozni, esetleg szülünk még egyet és a külföldi bankokban meglévő tartalékokból élünk. ez sok családnak katasztrófa, de már nincs más ötletem.

ez nem országvezetés, ez tragédia, nem tudok mást mondani, húzzanak el a pitlibe.

Híd Creative Commons License 2011.11.25 0 0 746

Minden leminősítés címlapon van. Mindig a legérdekesebb esemény a headline, most ez a legérdekesebb. 15 éve nem voltunk bóvliban.

Előzmény: Aixam400 (745)
Aixam400 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 745

Igen, de akkor nem ez volt a headline.

Előzmény: Híd (739)
mociga2 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 744

"ez még nem végleges bizonyítvány - ez csak afféle lenyomat, amit ideiglenesen kiosztottak nekem."

Aha. Nem is oly rég ilyen történt Franciaországgal is? Pár órára leminősítették? Jajj, jajj, jajj, boccs. Tévedés.

Elmennek ezek a nagy bús picsába!

Most képzeljétek el azt az esetet, ami valós is, hogy a hitelminősítők, egyben a nagy globális befektetők fő szaktanácsadói is jó pénzért. Ennyi. Az összes bróker kapja be az összes brokimat! :-((

Előzmény: Traubi (725)
hepay Creative Commons License 2011.11.25 0 0 743

egy nagybank nem ad uzsorakölcsönt, akkor sem, ha valójában még annál sokkal rosszabbat adott is

Előzmény: Törölt nick (741)
endersgame Creative Commons License 2011.11.25 0 0 742

ez a legérdekesebb: az elqrtuk után, meg most amikor épp köszönjük de a körülményekhez képest jól vagyunk, sőt a hiánycélunk is példás.

túl jól vagyunk, IMF nélkül nem szabadna.

no nem baj, mejd tesznek róla, merthogy mégiscsak szörnyű lenne, ha bebizonyosodna, hogy az IMF-en túl is van élet!

Előzmény: Híd (736)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 741

Az uzsorakölcsönt is?

Előzmény: hepay (740)
hepay Creative Commons License 2011.11.25 0 0 740

igen

a tartozást ki kell fizetni, minden körülmények között

Előzmény: endersgame (738)
Híd Creative Commons License 2011.11.25 0 0 739

Kilátásban az újabb leminősítés

A fiskális politikát övező növekvő aggályokkal indokolva negatív kilátást fogalmazott meg Magyarország vonatkozásában a Standard&Poor's nemzetközi hitelminősítő, miközben a szuverén hitelbesorolást illetően megerősítette a korábbi, hosszú távú A mínusz, rövid távú A-2 besorolását. A forint árfolyama meggyengült, a tőzsdeindex csaknem ötszáz pontot zuhant. Tovább »

forrás: Index.hu

Előzmény: Aixam400 (735)
endersgame Creative Commons License 2011.11.25 0 0 738

dehogyis. előbb adja oda amije van.

ha már nincs és még mindig tartozik, akkor adja el azt, ahol áll.

utána béreljen helyet ahova ülni kíván.

Előzmény: hepay (734)
hepay Creative Commons License 2011.11.25 0 0 737

Az baráti leminősítés volt, és a lehető legkésőbbi idpontban. -most meg pont fordítva.

Híd Creative Commons License 2011.11.25 0 0 736

Leminősítették Magyarországot

A karácsony előtti utolsó munkanapon, délután négy órakor jelentette be a Moody's, hogy egy fokozattal leminősíti Magyarország szuverén adósosztályzatát. A piacon már kevesen voltak, a forint megbillent, de nem zuhant érdemben. Tovább »

forrás: Index.hu

Aixam400 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 735

2006 tavaszán hol volt az index.hu amikor leminősítették Magyarországot? Akkor még a csapból is Gyurcsány folyt.

hepay Creative Commons License 2011.11.25 0 0 734

Télleg csak a forradalom marad a népeknek... -((

Előzmény: endersgame (732)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 733

Fogy az édesvíz........

endersgame Creative Commons License 2011.11.25 0 0 732

nemcsak ellenünk.

Obama nyakán is meg lett rángatva a póráz, de sorolhatnám még kiken.

Szegény együgyű politikusok meg azt hitték ők irányítják az országot, pedig bizony marionettbábuk akiket úgy rángatnak ahogy akarnak.

demokratikusan csupán tüntetni van joga bárkinek is, ha eldurvul legalább fogynak a népek.

Előzmény: hepay (728)
hepay Creative Commons License 2011.11.25 0 0 731

Megyünk a levesbe és passz.

Előzmény: mociga2 (708)
Alternatív ösvény Creative Commons License 2011.11.25 0 0 730

És Viktorunk még a miniszterelnök?

Powersystem2 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 729

Ja igen. :) mindig élvezettel olvasom :)

Előzmény: Törölt nick (719)
hepay Creative Commons License 2011.11.25 0 0 728

Mer cspekulálnak ellenünk!

...A picckos...  fenetuggyakik.  -(((((

nemhívő Creative Commons License 2011.11.25 0 0 727

Tönyleg röhejes amit előadnak kommunikáció szinten, de nem őszinte a vigyor sajnos:(

mociga2 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 726

Vigyázz!

Nagy különbség lehet, viziók és a valóság megfigyelése között.

Elég zajos dolgok zajlanak a világban ahhoz, hogy ne csak nézzek, lássak.

Soroljan ezeket a jelenségeket?

Arról én meg nem tehetek, mert ez egy egyéni szocprobléma, hogy olvasom a jeleket. Az orvosok erre azt mondanák a mai világban, hogy kognitív disszonancia. Azaz? Vak vezetne világtalant. De a lényeg. Vakok közt, félszemű a király. Kacsintok. ;-)

Előzmény: Törölt nick (719)
Traubi Creative Commons License 2011.11.25 0 0 725

Hát kérem szépen, először is: ez még nem végleges bizonyítvány - ez csak afféle lenyomat, amit ideiglenesen kiosztottak nekem. Hogy ma van a féléves bizonyítvány-nap, az nem jelent semmit. A többiek tényleg kikapták a bizonyítványt, de az enyémet föl kellett küldeni a minisztériumba, mivel tévedések derültek ki, amiket sürgősen orvosolni kell. Igen. Különben a bizonyítvány-ellenőrző és kiegészítő konferencia foglalkozni fog az esettel, tanfelügyelői középülésen. Az osztályfőnök úr, mikor ideadta nekem a bizonyítványt, beszédet tartott: kicsit zavarban volt, és tiszteltette a papát. Kérlek, kedves Bauer, mondta, légy szíves, közöld szüleiddel, miszerint sajnálatos tévedés történt bizonyítványoddal, hibás tételek csúsztak bele. A bélyeghatósági szabályrendelet szerint, sajnos, így is ki kell adni a bizonyítványt, de kérnelek kell, kedves Bauer, közöld a szülővel, miszerint ez csak olyan okirat, aminek az adatai nem jelentenek semmit. Kérd meg kedves szüleidet, ne haragudjanak ezért a tévedésért, az igazi bizonyítványt csakhamar kiállítjuk - egyelőre kéretem őket, hogy írják alá ezt, mert az összes iratokat átküldtük a rendőrségre, ahol a nyomozás miatt szükség van erre az aláírásra; de hangsúlyozd kérlek, hogy ez csak formaság. A főkapitány személyesen átírt a fiumei tengerészeti gimnáziumba, derítenék ki, hogy került bele a bizonyítványomba történelemből ez a... ez a... szám, ami ugyancsak egy közönséges szám, azt jelenti, hogy négyszer feleltem történelemből - de esetleges félreértésekre ad alkalmat.

Or Kán Creative Commons License 2011.11.25 0 0 724

"de a szád is be foghatnád tán"

Ezt nem lehet erőből letolni a plebs torkán.

Előzmény: mociga2 (720)
nemhívő Creative Commons License 2011.11.25 0 0 723

Nos akik ezt összehozták azokat felelősségre kellene vonni: MSZP, SZDSZ, Fidesz, kihagytam valakit akik megszavazták?

A haverod meg törvényadta jogával élt. Mint most a végtörlesztők, hát nem? Hogy az árát veled is megfizettetik? Hát ugyan úgy jártál mint a haverod nyugdíjával. Rád nézve nincs különbség.

Előzmény: Törölt nick (710)
hepay Creative Commons License 2011.11.25 0 0 722

piac = g-s bankármaffia

Előzmény: Három szegény szabólegény (701)
tömegdemonstráció Creative Commons License 2011.11.25 0 0 721

Csak utánad!

Előzmény: Törölt nick (704)
mociga2 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 720

A vallóssággal nem vagy tisztában. Folyik ám a kormány és a bankok közti hörömpő cirkusz. Nem gondolod?

De szerintem fogd be füled, hunyd le szemed, de a szád is be foghatnád tán.

Ha ilyeneket biffentesz ide:

"Amennyiben mi, akkor is."

OV, 2012

Ne legyél már ilyen jobbikkant! :-)

Előzmény: Or Kán (713)
Or Kán Creative Commons License 2011.11.25 0 0 718

20102

Előzmény: Or Kán (713)
Powersystem2 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 717

Nincs kedvem végig olvasni az agymenéseket. Megy még a mosdatás?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!