ha valaki vállalkozó (a kicsinél kicsivel nagyobb, tehát alkalmazottakkal, üzemekkel) és gondolkodik előre, akkor készít tervet (bár ilyen szintű elképesztő hozzánemértéssel nehéz számolni).
az én "B" vészforgatókönyvem, az , hogy leállunk, (nem éri meg dolláráért vett alkatrészekkel beépített terméket magyar piacra termelni) és kihúzzunk amíg észhez tér a kormány. nincs prémium, nincs fizetésemelés, esetleg kicsit csökkentem.
a kormány-nyilatkozatokat látva azonban esélyes a "C" forgatókönyv, amikor bezárok mindent elbocsátok mindenkit, visszahúzódunk a gyerekkel foglakozni, esetleg szülünk még egyet és a külföldi bankokban meglévő tartalékokból élünk. ez sok családnak katasztrófa, de már nincs más ötletem.
ez nem országvezetés, ez tragédia, nem tudok mást mondani, húzzanak el a pitlibe.
"ez még nem végleges bizonyítvány - ez csak afféle lenyomat, amit ideiglenesen kiosztottak nekem."
Aha. Nem is oly rég ilyen történt Franciaországgal is? Pár órára leminősítették? Jajj, jajj, jajj, boccs. Tévedés.
Elmennek ezek a nagy bús picsába!
Most képzeljétek el azt az esetet, ami valós is, hogy a hitelminősítők, egyben a nagy globális befektetők fő szaktanácsadói is jó pénzért. Ennyi. Az összes bróker kapja be az összes brokimat! :-((
A fiskális politikát övező növekvő aggályokkal indokolva negatív kilátást fogalmazott meg Magyarország vonatkozásában a Standard&Poor's nemzetközi hitelminősítő, miközben a szuverén hitelbesorolást illetően megerősítette a korábbi, hosszú távú A mínusz, rövid távú A-2 besorolását. A forint árfolyama meggyengült, a tőzsdeindex csaknem ötszáz pontot zuhant. Tovább »
A karácsony előtti utolsó munkanapon, délután négy órakor jelentette be a Moody's, hogy egy fokozattal leminősíti Magyarország szuverén adósosztályzatát. A piacon már kevesen voltak, a forint megbillent, de nem zuhant érdemben. Tovább »
Nagy különbség lehet, viziók és a valóság megfigyelése között.
Elég zajos dolgok zajlanak a világban ahhoz, hogy ne csak nézzek, lássak.
Soroljan ezeket a jelenségeket?
Arról én meg nem tehetek, mert ez egy egyéni szocprobléma, hogy olvasom a jeleket. Az orvosok erre azt mondanák a mai világban, hogy kognitív disszonancia. Azaz? Vak vezetne világtalant. De a lényeg. Vakok közt, félszemű a király. Kacsintok. ;-)
Hát kérem szépen, először is: ez még nem végleges bizonyítvány - ez csak afféle lenyomat, amit ideiglenesen kiosztottak nekem. Hogy ma van a féléves bizonyítvány-nap, az nem jelent semmit. A többiek tényleg kikapták a bizonyítványt, de az enyémet föl kellett küldeni a minisztériumba, mivel tévedések derültek ki, amiket sürgősen orvosolni kell. Igen. Különben a bizonyítvány-ellenőrző és kiegészítő konferencia foglalkozni fog az esettel, tanfelügyelői középülésen. Az osztályfőnök úr, mikor ideadta nekem a bizonyítványt, beszédet tartott: kicsit zavarban volt, és tiszteltette a papát. Kérlek, kedves Bauer, mondta, légy szíves, közöld szüleiddel, miszerint sajnálatos tévedés történt bizonyítványoddal, hibás tételek csúsztak bele. A bélyeghatósági szabályrendelet szerint, sajnos, így is ki kell adni a bizonyítványt, de kérnelek kell, kedves Bauer, közöld a szülővel, miszerint ez csak olyan okirat, aminek az adatai nem jelentenek semmit. Kérd meg kedves szüleidet, ne haragudjanak ezért a tévedésért, az igazi bizonyítványt csakhamar kiállítjuk - egyelőre kéretem őket, hogy írják alá ezt, mert az összes iratokat átküldtük a rendőrségre, ahol a nyomozás miatt szükség van erre az aláírásra; de hangsúlyozd kérlek, hogy ez csak formaság. A főkapitány személyesen átírt a fiumei tengerészeti gimnáziumba, derítenék ki, hogy került bele a bizonyítványomba történelemből ez a... ez a... szám, ami ugyancsak egy közönséges szám, azt jelenti, hogy négyszer feleltem történelemből - de esetleges félreértésekre ad alkalmat.
Nos akik ezt összehozták azokat felelősségre kellene vonni: MSZP, SZDSZ, Fidesz, kihagytam valakit akik megszavazták?
A haverod meg törvényadta jogával élt. Mint most a végtörlesztők, hát nem? Hogy az árát veled is megfizettetik? Hát ugyan úgy jártál mint a haverod nyugdíjával. Rád nézve nincs különbség.