Az ominózus: "nem mintha eddig valami érdemlegest is alkottál volna" :(
Ebben úgy veszem, hogy az összes benne volt, s ha így veszem, külön-külön nagyon sok igényes munkát szóltál ezzel le! Nulla mindaz is, amit eddig képeken mutattam...
3. Nem azt írta, hogy egynek sem, hanem azt, hogy "nem soknak...".
4. Ennyi erővel egyébként is eljutnánk arra a pontra. És akkor mi maradna hátra? :S De szerintem nem is arra gondolt, hogy több minden készülne, hanem igényesebb munkák készülnének. Az igényes munka viszont sokkal lassabban készülne! :D
1, 2.: Hány igényes alkotást szóltam le eddig? És közben hányat dícsértem meg? És az általad említett két személynél milyen ez az arány?
3.: Ha már úgyis a lengyel kocsikat veszed alapul sok magyar belteres személykocsidhoz: Varsóé pl. nem teljes? És nem is épp kidolgozatlan, sőt, pedig azt egyetlen személy (Rave) csinálta meg kb. 1,5 év alatt...
4.: Ezzel az a gond, hogy így egyszer csak (igaz, évek után, de mégis) azon vennénk magunkat észre, hogy már nincs mit megcsinálni, mert az egész magyar géppark készen van. És akkor mi maradna hátra?
Nem állhattam meg, hogy hozzá ne szóljak e frissen nyílt topikhoz.
1.Kedves Gothpaladinus!Mi jogod van neked mások leszólásához?SEMMI. Ha majd te annyit teszel a magyar BVE-ért mint krisz(itt _szergej_) vagy bvemetro akkor te is leszólhatsz bárkit.Tudod mi lenne a helyes hozzáállás?Szépen megfogadni amit ők mondanak és nem visszaszólni.Tudod miért vagy ilyen?Mert kicsi a belátóképességed.Nehezebb azt mondani, hogy igazatok van, jobbra törekszem?Neked igen!
2.Nézz meg mást!Esetleg tibitrain vagy phontanka(elnézést ha rosszul írom)szólt le valakit, hogy milyen csúnya, te csak ennyit tudsz?NEM, mert őbennük van annyi, hogy elismerik a többieket.Ez lenne a helyes hozzáállás.És ők hova jutottak?Elég ránézni a bveklub.hu oldalára.
3.Bvemetro, szergej, petiteto!Legyetek ti az okosabbak!Titeket többen elismernek és többet tettetek a BVE fejtődéséért mint GPS.Bvemetro, a fórumózók zömének mindegy, hogy mikor adod ki a 3D vezetőállásokat, mmert már így is sokat alokttál.Hány európai nagyvárosnak van meg bve-ben a TELJES metróhálózata.Segítek: nem soknak...
Végül a javaslat:
2 BVE csoportot kellene létrehozni.Mindegyik csoportnak külön fóruma, weboldala lenne.Mindegyik társaság csak a saját járműveivel dolgozhatna. Ez élesítené a versenyszellemet, így jobb pályák, objektumok készülnének, ezáltal még jobb lenne a magyar BVE!(Ez csak egy ötlet, de így kevesebb lenne a vita...)
És mellesleg én pont ezt gondoltam akkor megcsinálni, amikor kijelentettem, hogy elhagyom a BVE train-t, de hála egy korántsem kedves levélnek, jobbnak láttam ha visszatérek.
Van benne realitás. Mondjuk így elgondolkodva az lenne a legjobb megoldás - ahogy azt maztro is felvetette -, hogy aki nem kíváncsi Gothira, az visszaköltözik a BVE Klub fórumra. Ott legalább lehet szabályozni a kommenteket :)
Hát nem tudom, mennyire jó mentség ez... Én is 14 vagyok, még is van egy csomó jó munkám (szerintem) meg egy egész jó kis honlapom - az eddigi 2 hónapos karbantartásos oldalt leszámítva.
Nem is tudtam, hogy 3 év alatt készült el egész Budapest metróhálózata...
Egyébként (OFF) volt arról szó régebben, hogy a stadionoktól elágazó alagút a kettesen a nyugatiig vagy már nem tudom hova megy el; ott van bármi, jármű, óvóhely, vagy ilyesmi?(ON) És azt nem lehetne megcsinálni - ha már mindenki úgy is G. ellen van - , hogy szimplán nem veszünk róla tudomást? Úgy értem nem válaszolunk neki, nem írjuk ki a linkjét az oldalainkra meg ilyenek. Egyszer csak abba hagyná akkor...
Igazából nem érsz el vele semmit. A cuccok sokaknak megvannak, nem lenne haszna. Vagy 1 hét múlva letöltik, ami épp kell. Amivel talán elérhetsz valamit, hogy a másik topic kiürülne, de sokak nem hagyják ott. A fejlesztések visszavágása még talán a közösségi erőt kihozhatja, és ahogy írtam, ilyen számonkérés, közösség közepette kedvem sincs ahhoz jelentősen foglalkozzak a BVE-vel. Úgyis van más dolgom is.
Egyszer G. is felnő és nem lesz ennyi ideje a BVE-re (vizsgák, felsőoktatás, esetleg munka, stb, stb.), és a fejére fogom olvasni, ezeket a szabadidő számonkéréseket. Az meg egy pillanatra se zavarja, hogy 2005-2008 között három komplett pályát (sorrendben M2-3-1) hoztunk létre hárman. A pályaépítés háttérmunkáiról itt lehet olvasni:
Ő még a fasorban sincs ehhez képest. A KMO-ban nagy élvezettel "tanította" az érdeklődöket, most meg nekem jön a számonkéréssel hogy 2 hónapja nem csináltam semmit. Hát grat hozzá.
Amúgy ha már Gothpaladinus ennyire kritizálja mindenki honlapját, akkor mi lenne, ha egyszer, mindenki egységesen összefogna és leállítaná a honlapját pl egy hétre?
"Ebben szinte teljesen megegyezik a dolog az én készítési metódusommal, szintén non-profit alapon."
Csupán annyi az apró különbség köztünk, hogy Én nem verem egész nap a f@rkamat (elnézést a kifejezésért a többiektől) a BVE-re a gép előtt.
Nézzük az életcélod:
Hazaérsz iskolából, gyorsan táska ledob, gép bekapcsol, Opera megnyitása. Ezek után kezded a BVE mániázást egészen késő estig. Majd később, ha mész munkafelvételre, kérnek tőled egy szép kis önéletrajzot, melette egy motivációs levelet, mit fogsz írni? "Az egész életemet egy játék teszi ki, ez a hobbim." Ha referenciát kérnek esetleg a munkához, akkor majd közlöd, hogy nincs, mert az összes időd kockulással töltötted. Mindegy is, csöveseknek is kell majd lenniük.
Ellenben a többi fórumozó és Én:
Iskola+tanulás, készülés az érettségire, valamint munka.
Csak hogy lásd egy átlagos napomat, bár semmi közöd nincs hozzá:
05:30 - Felkelek, befejezem az előző este félbehagyott munkám, majd irány suli
16:00 - Indulok dolgozni (újsághordás, 15 Km séta, egy legalább 20 kilós táskával)
20-21:00 - Hazaérek, majd elkezdek dolgozni rendelt honlapon, vagy saját fejlesztésű CMS rendszeren
23-24:00 - Elmegyek aludni
Ez egy átlagos hétköznapi nap volt, tömören. Hétvégén pedig bepótlom a kihagyott hétköznapi tanulást + ház körüli munkák.
Kérlekszépen ebbe a napirendbe préseltem be anno a BVE-hez való fejlesztgetést. Miért? Mert szerettem csinálni. Egészen addig, amíg el nem vetted a kedvem az egésztől. Nincs olyan ember, aki elviselné, hogy az így is szűkös napirendjében űzött hobbiját sürgessék, beleugassanak és számonkérjék, mert 3 napig nem adott életjelet magáról/vagy munkájáról. Ez az, ami undorító és az egész kedvemet elvette az egésztől. Ebben pedig szinte csak Te játszottál közre!
Mellesleg elgondolkodnék a helyedben azon, hogy ha a fél(és akkor még keveset mondok) fórumnak elege van belőled, köztük a legnagyobb múltú és tapasztalatú BVE-seknek is (magamat nem értem ebbe a csoprtba), hogy esetleg nem benned van e a hiba? Tényleg mindenki más hülye, csak Te vagy itt a nagyon fasza, legkirályabb csávó? Nézz már tükörbe egy kicsit, ahelyett, hogy a Téged ért kritikákat visszafordítod, és számonkéred a másikat!
"Így van, tudnék is, el is kezdtem nem is egy dolgot, de elfogyott a motivációm."
Itt szerintem a "modellekről" volt szó, nem a hangokról, de mindegy ;)
Az "általad összerakott hangokról és fizikáról" meg csak annyit tudnék mondani, mint amit már szergej is leírt pár hozzászólással lejjebb egy számozott felsorolásban! Azokból csemegézz, válaszd ki a neked tetsző szavakat! :)
Tedd meg nyugodtan. Tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy a honlapom beszart. A FW jóvoltából törlődött az adatbázis, és csak részlegesen állítottam vissza (amire emlékeztem fejből), mert nem volt mentésem (mea culpa). Ergo a hülye is látja, hogy hogy nem egy teljes honlapról van szó, főleg, hogy vagy 4 éve nincs karbantartva. Látszik, hogy 5 évvel ezelőtt te sehol se voltál, és nem láttad a honlapomat, szóval nem értem mi alapján fikázod. Egykor működött, most már nem. Igen, több ezer letöltést megért, és valaha a vendégkönyben is voltak bejegyzések. És igen, nincs szándékomban használhatóvá tenni, akármennyire is kárövendesz, h "jajdeszar a tied".
Szóval bukóvári, ezzel nem mondtál újat. Szemben a te fostalicska honlapoddal, a gyér tartalommal. Amit állítólag fejlesztgetsz.
Különbség az, hogy az én honlapom mögött van(volt) valamekkora tudás és információ, nem mellesleg teljesen saját fejlesztés (volt), szemben a te nulla informatikai tudásoddal, hogy még egy php fusiont se tudsz bekonfigolni. te, anti-webmesterek gyöngye...
Különbség az is, hogy én el is ismerem, hogy enyhén szólva is gáz a honlap, szemben veled, aki élteted azt a romhalmazt.
Nevetséges volt az elemzésed, olyanannyira mint a te bve-s munkásságod.
Eddig olyan ügyesen emlékeztettél mindig, hogy elkezdtem egy MIX/A külső nézetet (objektumot) és egy MX/A vezetőállást, amiket nem fejeztem be. Most pedig már nem is emlékszel rá?!
Helyes! Menj is biztosra! Főleg ha a BVE-hez és a vasúthoz annyira hozzáértők mondják ezt! :)
Amúgy hogy miért tartom számon? Elmondom: mert még ezzel is rengeteg órát dolgoztam, hisz milliméter pontosan a valóságot tükrözi rajta minden. Ehhez képest tőled még egy szalmaszálat sem láttam lemodellezni, és ennél még az én "semmim" is több. ;)
Ha viszont elfogyott a motivációd, akkor miért tartod ezt számon? Könnyű kritizálni, de jelét mutatni annak, hogy valamit teszel azért, hogy jobb legyen... az már lehetetlen? Akkor miről is beszélsz?
Ja, és képzeld el, jóval többen mondják azt, hogy nagyon jó, élethű lett a HÉV-em, mint azon kevesek (téged beleértve), akik nem. Addig, amíg a többségnek így tetszik, így tűnik nekik valóságosnak, minek változtatgassak rajta akkorát? Lehet, csak elrontás lenne másoknak, amit Te javításnak neveznél. Nem hiszem, hogy részemről megéri kockáztatni.
Így van, tudnék is, el is kezdtem nem is egy dolgot, de elfogyott a motivációm.
Mondjuk azért láttad, hogy nem egy telefonnal fényképezett képet próbáltam ráerőltetni egy torz műszerfalra.
Dehát előtted a lehetőség, neked még legalább van időd (mivel én sajnos ennek is híjján vagyok, mert nem a BVE meg a számítógép teszi ki az egész életem), valamit igazán összeüthetnél azon kívül, hogy pár számot megváltoztatsz a jegyzettömbbel, amire aztán azt mondod, hogy "valós fizika". Kezdj el írni pályákat, építeni objektumokat. Még csak kezdeményeket sem lehetett tőled látni!?
A többi részére pedig annyi: ha szerinted így nem jó, miért nem csinálod meg Te élethűbbre? Belsősként egészen valószínű, hogy még pontosabb fizikát és hangokat tudnál hozzá rakni, mi az akadálya?
"Amiket Én csináltam, azokat hobbiból, a saját szabadidőmben iskola, és munka mellett csináltam. Nekem ezért senki nem fizetett."
Ebben szinte teljesen megegyezik a dolog az én készítési metódusommal, szintén non-profit alapon.
"Kérlekszépen ezért nem lesz kész, már valószínűleg soha. Ugyanis ebből lett elegem, amit művelsz és ezzel nem vagyok egyedül!"
Hát, ha Neked még ennyi is elég a teljes leálláshoz... úgy azonban a "kevés, de minőséégi" alkotásod is semmisnek tekinthető, mert így egyes-egyedül a 31-es villamos maradt meg bárki által kipróbálható módon, ami egyes részein elég furán néz ki, de azt már leírtam. Bár az is igaz, hogy ami fiktív, bármilyen lehet... De az ObjectBenderrel helyrepofozhattad volna benne az íveket azóta, úgy még egész korrektül is nézhetne ki a maga szokatlan felépítésű villamospálya kategóriáján belül. Ja, meg ha a villamosmegállók megállási pontját nem buszmegállók jeleznék, hanem tényleg villamosmegállókon levő táblák, de az már kevésbé fontos.
Jó, akkor most lássuk, Te mit csináltál! Mert ha már te úgyis tartottál egy honlapelemzést az enyémről korábban, akkor jöjjön most a fordítottja!
Kezdőlap.
Az oldal tele van értelmetlen helyekre tett vesszőkkel, még a menüsorban és a "FAQ"-ban is van egy csomó, ez utóbbihoz különösképp gratulálok, mert egy kijelentő mondatot nem vesszővel, hanem ponttal zárunk, hitted volna? De ha Te jobbnak látod vesszővel zárni, az nekem nem gond, a te dolgod, de más max azt fogja hinni, hogy ezt az alapvető helyesírási szabályt sem tudod, ezzel csak önmagad égeted az egyik lehető legnyilvánosabb módon.
Erre 2 példa: "Üdvözöllek a honlapon!,"
"Milyen email címen érhetlek el?, ckirbi_at_freemail_pont_hu,"
És még sorolhatnám hosszasan a hasonló szövegeket, de nem sorolom, mert azt végigolvasni túl hosszú időbe telne. Haladjunk hát tovább!
Vendégkönyv.
Rámegyek, ennyit ad ki:
"Oldalak:, 1"
Na és arról megfeledkeztél, hogy ha már azt is beiktatsz a menüpontok közé, esetleg működővé is kéne azt tenni? Hol vannak a korábbi hozzászólások? Ja, hogy senki sem tudott írni, mert még egy nyamvadt "hozzászólás írása" vagy hasonló szövegű gombot is lefelejtettél? Így ennek a menüpontnak minimális haszna sincs, inkább csak nevetséges.
Linkek.
Van belőlük összesen 13 darab, ebből 6 vagy nem működik, vagy már megszűnt, és fizetős domainszponzoros reklámokat ad ki ahelyett, amit nálad a screenshotok mutatnak. A Babelfish így nem teszi eléd a BVE honlapjának fordítását, az ide, a BVE Trainre hivatkozás a topik helyett a fórum főoldalára visz, és persze ott is mindenhol vesszőkkel zártad a mondatokat. Ennyit erről.
Hírek.
Erről a részről nincs sok minden, amit mondani kell, mivel az a tény, hogy több, mint 4 és fél éve hozzá se nyúltál a honlapodhoz, mindent megmagyaráz. A legfrissebb hír ugyanis, ami a vesszők miatt elég nevetséges dizájn "beüzemeléséről" szól, az ottani dátum szerint 2006. Június 22-én született. Bár azért az se rossz, hogy egy teljes év leforgása alatt - mivel kb. napra pontosan egy év van a legrégebbi (2005. Június 21.) és a legújabb hír közt - mindössze 21 hírt sikerült publikálnod, amik között ráadásul vannak komplett baromságok is, mint pl. az is, hogy lehet írni a vendégkönyvbe, hiszen fentebb éppen erről írtam, hogy nem.
Végül pedig: Letöltések, Galéria.
Az oldal értelmetlenségének tetőpontja, hiszen egy elvileg BVE-s kiegészítőkkel tele levő oldalra sokak pont a letöltésekért néznének fel, ha vóna reá lehetőség. Nálad azonban nincsen, mert a legördülő menüket olyan szinten elrontottad, hogy rájuk se lehet vinni a kurzort, mert a legördülő részek nem ott jönnek elő, ahol egy normális oldalon előjönnének, hanem vagy 128 pixellel lejjebb az Y tengely mentén, ám ha rájuk akarnánk vinni a kurzort, azonnal eltűnnek, nem várnák meg, hogy odamozgassuk. Ilyenkor általában a böngészőháborút szoktátok emlegetni, azonban itt most nem arról van szó, mert nemcsak az általam (és az Index által is) preferált Opera 11 adja így be, hanem a Firefox 3 is, pedig a láblécben a FF bannere díszeleg, ami elvileg arra utal, hogy abban volt tesztelve, arra van optimalizálva. Pedig ezek után nyugodtan eltűnhetne onnét.
Ez előbbihez pedig jöjjön két illusztráció is, csak hogy egyértelmű legyen, mire célzok, megjelölve rajtuk a problémás részeket!
És én mindezt már akkor összeírtam, amikor te az enyémről, de azt hiszem, most már tényleg és igazán átnézhetnéd a sajátodat is, mielőtt máséval szórakozol!