Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

dömedee Creative Commons License 2017.01.15 0 0 5967

Köszi az infókat! Hasznomra váltak. Betettem a kosárba amit küldtél + hozzá a zárható burkolatot. Nem a zárhatóság érdekel, hanem, hogy attól jobban néz ki. :) De előtte még benézek valamelyik helyi autósboltba, hogy nekik mi van és mennyiért. Ha szerencsém van, akkor kapok csak konzolt, hiszen rúd úgyis van itthon 2 pár.

Előzmény: trawala (5966)
trawala Creative Commons License 2017.01.15 0 0 5966

Jogos, elírtam. A harmadik verzióra írtam, hogy nem egy durranás. A második (amit utána megerősítettél) azt az agyam automatice törölte, mert szerintem nem ér meg közel 40 ropit egy tetőtartó. Pedig én elég sokat használom, nagy távolságokra járva, nem túl lassan. Síbox 5 pár sível, sícipőkkel, sőt 3 karton  -2 literesekkel- ásványvíz ami csak maga kb.36 kg., meg még kitöltve ruhákkal, hogy ne ugráljanak a cuccok, ja és 2x, vagy 4x 1000 km/ év, illetve nyáron C-1-es kenu a tetőn, szintén autópálya, meg országúton. A box 220 cm hosszú, a kenu meg 520 cm.

Amit belinkeltem, azok mind Orlandora valóak, a kép -nem mindegyik- csak illusztráció. És a gyári pontra kell rögzíteni! Zárható és főleg kulturált kivitel.

A felszerelése kb. 10 perc. 

Egyébként attól, hogy erősen hasonlít a gyári rögzítési pont, az sajnos ne jelenti azt, hogy kompatibilis is az Orlandoéval, mert a tetőn lévő rögzítési lehetőség mélysége, hossza és szélessége több típusnál is eltérő.

Előzmény: dömedee (5958)
dömedee Creative Commons License 2017.01.15 0 0 5965

Mondasz valamit! :) Valószínűleg a korábban általam belinkelt kép sem Fabia, hanem valami más. Vélhetően a körmök távolsága (vagy az állíthatóság tartománya) nem mindegy. Plusz a műanyag burkolatok sem univerzálisak (ha vannak).

Előzmény: HFT (5964)
HFT Creative Commons License 2017.01.15 0 0 5964

Körmös rögzítésű autót még találsz csomót, nem csak azon múlik, hogy jó legyen rá!

Előzmény: dömedee (5963)
dömedee Creative Commons License 2017.01.15 0 0 5963

Most úgy tűnik a Skoda Fabia rögzítési pontja ilyen körmös. LINK

A baráti körben van ilyen autó, úgyhogy meg fogom nézni... Most már csak a kíváncsiság kedvéért is! :)

Előzmény: HFT (5960)
trawala Creative Commons License 2017.01.15 0 0 5962

Ráadásul csak a 9 mm-es jó az autónkra! 

Előzmény: HFT (5956)
HFT Creative Commons License 2017.01.15 0 0 5961

GM 96934001

Előzmény: HFT (5960)
HFT Creative Commons License 2017.01.15 0 0 5960

ezt én is végigjártam, akkor nem találtam másik modellt, aminek pont olyan az alaprúdja. gyári cikkszám is megvolt nekem, lehet, hogy meg tudom találni. a cikkszám alapján is csak orlando-specifikus volt.

Előzmény: dömedee (5959)
dömedee Creative Commons License 2017.01.15 0 0 5959

Keresgélek-kutatgatok, próbálok kiokosodni... Lehet, hogy nem GM specifikus a rögzítés, de több autón is van ilyen fix felfogatási pont. Ezen a képen egyértelműen NEM Orlando van, de szerintem pont olyan rögzítési pont látszik, mint nálunk a műanyag burkolat alatt... Ezért is gondolnám, hogy másra is érdemes rákeresni...

Előzmény: Hattori Hanzo2015 (5948)
dömedee Creative Commons License 2017.01.15 0 0 5958

Engem meggyőz a KÉP. Az nem lehet más, csak Orlando. No meg az eladó is 99.5%-os, szóval csaknem téved vagy akar átverni... :)

Amit küldtél, én is néztem már, de a képen látható visszahajló fül és a gumis tappancs nekem valahogy nem illik a képbe. Az egész szerkezet olyan, mint amilyen a Peugeot-on volt nekem régen. De az Orlando-nál el sem tudom képzelni hova akar támaszkodni az a tappancs? Vagy a valóságban nem pont ilyen a tiéd? Az hova rögzül. Oyan körmös felfogatása van, mint a gyárinak, csak csavarral rögzíthető?

Előzmény: trawala (5953)
dömedee Creative Commons License 2017.01.15 0 0 5957

De nagyon jó, hogy tegnap vettem!!! Fájdítod itt a szívemet... :-)

De valaki nagyon jól fog járni vele!

Nekem is az derült ki, hogy az előző autónk (ami még megvan) hólánca nem jó az Orlandora (nem meglepő), viszont mivel voltunk hétvégén "a hegyen", jobbnak láttam beszerezni egyet. Végül nem kellett, de igazából nem is a láncot akartam venni, hanem biztonságérzetet a mostani hétvégére.

Előzmény: HFT (5956)
HFT Creative Commons License 2017.01.15 0 0 5956

A Simong-é, meg az enyém is az úgynevezett "gyári" tetőcsomagtartó alaprúd, már mindent leírtatok róla. Gyors, szerszámot nem igényel, viszont anno a legdrágább megoldás volt. Mivel a vevőm alku nélkül fizette az elsőre feltett hirdetési árat, így megkapta hozzá az összes utólagos extrát is.

Viszont most kiderült, hogy az Orlandohoz jó hóláncom nem jó a mostani kocsimhoz. Nektek viszont jó lehet, tehát, ha valakit érdekel, 3000 Ft. A 16-os téli kereékhez jó!

Bontatlan, sosem lett végül használva.

dömedee Creative Commons License 2017.01.15 0 0 5955

Szerintem ez is csak 4 ablakot kezel: "It can control Max. 4 windows simultaneously." De ha Miskolc környékén jársz, írj egy privit vagy emailt telefonszámmal és összehozunk egy villámtalálkozót! :)

Előzmény: Simong.hu (5952)
dömedee Creative Commons License 2017.01.15 0 0 5954

De a másik főszereplő maradt az Orlando! (Még ha nem is az a Bloom gyerek vagy ki?)

Egyébként tény, hogy nem szokta az ember naponta szerelgetni a tetőcsomagtartót, de a kényelem mindig jól jön! :) Nekem az előző autóra univerzális volt (Zafira), de az csak a nyitott tetősínre megy fel. Az Orlando-é pedig zárt. Így jelenleg van itthon 3 garnitúra tetőcsomagtartóm, amiből egyet tudok használni a másik autónkon... :-)

Előzmény: Simong.hu (5951)
trawala Creative Commons License 2017.01.15 0 0 5953

Az egészen kulturált kinézetű az nem Orlandora való (legalább is a kép szerint), a másik nem egy durranás. Én itt vettem, és tökéletes

http://www.olcsocsomagtarto.hu/tetocsomagtarto?carBrand=chevrolet-daewoo&carModel=orlando&carYear=2012

Előzmény: dömedee (5943)
Simong.hu Creative Commons License 2017.01.15 0 0 5952

Nagyon kipróbálnám az enyémmel, hogy tényleg behúzza-e a tetőablakot is! Remélem egyszer csak lesz alkalmunk találkozni.

Előzmény: dömedee (5944)
Simong.hu Creative Commons License 2017.01.15 0 0 5951

Igen, először úgy volt, hogy Tom Cruise, vagy Mel Gibson játssza a főszerepet, de nem vállalták volna, csak kaszkadőrrel. :-)

A tetőcsomagtartót nem bántam meg, mert nagyon könnyű fel-le szerelni és amikor az ember új autót vesz, akkor hajlamos kicsit több extrára is költeni. Viszont amellett, hogy a gyári megoldás drágább, nem univerzális és a következő autómon biztos nem ez lesz, ellentétben a tetőcsomagtartómmal, mert tudtommal más autókon nem ilyen a rögzítés. Szerintem érdemes ezek alapján választani és univerzális rögzítőrendszer mellett dönteni, mert úgysem kell kétnaponta bütykölni vele.

Előzmény: dömedee (5950)
dömedee Creative Commons License 2017.01.15 0 0 5950

....most nézem csak, hogy az említett videó feltöltője bizonyos Simonghu... Most azon agyalok, honnan ismerős nekem ez a név.  A napokban olvastam már valahol... :-)

Előzmény: dömedee (5949)
dömedee Creative Commons License 2017.01.15 0 0 5949

Köszi a gyors választ! A gyorsan szerelhető változatról láttam videót. Ugyanolyan a körmös rögzítéssel működik, mint a többi, csak nem csavarral kell megszorítani hanem egy feszítőkarral. Az valóban szimpatikus nekem is. :) Visszakeresek a fórumon, hátha megtalálom.

Előzmény: Hattori Hanzo2015 (5948)
Hattori Hanzo2015 Creative Commons License 2017.01.15 0 0 5948

Szerintem NEM GM-specifikus a rudazat rögzítése. Csak az Orlando-é jó !

Hattori Hanzo2015 Creative Commons License 2017.01.15 0 0 5947

A csábító ajánlat az BIZTOSAN NEM JÓ!

Az utolsó meg tényleg csúnya. Szegényke.

Asszem SimonG kolléga linkelt - évekkel ezelőtt - egy gyors-pattintós változatot. Azt azóta is irigylem egy kicsit, mert én egy 30-40 perc alatt tudom felcsavarozni az én Thule-imet.

(A középső link - első blikkre - nem tűnik rossznak.)

Hattori Hanzo2015 Creative Commons License 2017.01.15 0 0 5946

elkezdett 

Bocs, igeidő egyeztetés...

Előzmény: Hattori Hanzo2015 (5945)
Hattori Hanzo2015 Creative Commons License 2017.01.15 0 0 5945

Nincs is arra a vészvillogásra olyan nagy szükség.

Ráadásul nálam "malfunkcióként", amikor a gyerekeimet kiteszem a sulinál (Jezsu, Mc.), majd utána balra kiindexelek, akkor MINDIG elkezdett szaporán indexelni.

Nem zavart, mert gondoltam, hogy ez egy külön jelzés arra, hogy "gyorsan akarok visszasorolni" a belsőbe ;-)

Előzmény: dömedee (5944)
dömedee Creative Commons License 2017.01.15 0 0 5944

Na megjött az OBD-s cucc. Hipergyorsan: 8 nap alatt! Nagyon tetszenek az új ablakhúzogatós funkciók. A vészvillogós dolgot nem tudja, de a hirdetés nem is ígért ilyet. :-)

Előzmény: Hattori Hanzo2015 (5941)
dömedee Creative Commons License 2017.01.15 0 0 5943

Sziasztok! Tetőcsomagtartót hol és milyet érdemes venni?

Van itt ez a csábító ajánlat (~20eFt), de valahogy mégsem tűnik úgy, hogy az Orlando-ra ez valóban jó lehet...

Viszont ~40eFt körül már egész kulturáltan kinéző darabot is találtam, de a másik féláron azért csak jobban megérné, ha tuti jó lenne...

Nektek esetleg van tapasztalatotok, hogy milyen más típusra érdemes rákeresni (pl Opelek)? Gondolom a rögzítési pont valami GM szabvány lehet. Van pl. ez a gyári rögzítési pontot használó változat, de olyan csúnya szegény... :(

Gondolom közületek sokan megfutották már pár éve ezeket a keresési köröket, így biztosan tudtok támpontot adni. Előre is köszönöm!

trawala Creative Commons License 2017.01.11 0 0 5942

Csak az SZTK-ra vonatkozik, mivel

1. van egy "stop vonal" ami értelemszerűen a lámpa jelzését "erősíti meg", ellenben utána értelmetlen.

2. a kereszteződések feloldják az utánuk lévő útszakaszra az előttük lévő utasításokat (vannak kivételek pl. az országhatáron, városhatáron elhelyezett tájékoztató táblán található KRESZ táblával jelzett utasítások)

3. az utasítást adó jelzéseket az utasítást érintő útszakasz elejére kell kihelyezni (tipikus eset a várakozni tilos tábla, ami a várakozási tilalom kezdetét jelzi és az alatta lévő kiegészítő tábla a tilalom hosszát jelzi (méterben :) )

Kedvencem: nálunk a "T" alakú kereszteződés (két db. egyirányú utca), ahol elvileg a kereszteződésben lehetne visszafelé i menni. mert a táblák úgy vannak elhelyezve, vagyis nem a sarkokon :)

Előzmény: Hattori Hanzo2015 (5940)
Hattori Hanzo2015 Creative Commons License 2017.01.11 0 0 5941

Nekem már csengetett fel szomszédom, hogy direkt hagytam-e lehúzva az összes oldalablakot a kocsin (?) Mondtam, hogy "persze, és ne baxogasson minden xarsággal !" ;-)

Előzmény: dömedee (5936)
Hattori Hanzo2015 Creative Commons License 2017.01.11 0 0 5940

Figyumá'! Tudom, hogy OFF, de Orlandoval is lehet itt közlekedni.

Mi erről a vitás szituról a véleményed/-etek?

(Ne oda írjatok, mert már így is sok; De nem jutunk dűlőre)

Szerintem a konkrét helyzeten túlmutat a probléma, mert ha igaza van az ellentábornak, akkor rengeteg út, ill. - kereszteződés, becsatlakozás ... nem az, aminek látszik.

Előzmény: trawala (5939)
trawala Creative Commons License 2017.01.11 0 0 5939

Nagy úr a kényszer :) :) :)

Előzmény: Hattori Hanzo2015 (5938)
Hattori Hanzo2015 Creative Commons License 2017.01.10 0 0 5938

Naon pörögtök, szakikáim ;-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!