Télen marad a nagy tepsi vagy lavor + langyos víz bele. El lesznek a sok víz nélkül is.
Rakhatsz a kajájukba majd szemest is már, hogy szokják. Most eszik a bogarakat, télen se esznek a vadkacsák sok állatot, max egy-egy kishalat bekapnak, ha olyan helyet találnak, ahol telenek. AH van más jószág is, akkor ne tartsd együtt őket, mert a vadkacsa sok nyavalyát elkaphat tőlük.
Májusban 3 árva napos tőkés récét, vadkacsát fogadtunk be . Most már nagyon szépek, megnőttek. Van egy 100 literes medencéjük, imádják, főleg ha szúgyoglárvás esővizzel cseréljük a vizet, szerencsére sokszor eset és a viz cseréje nem probléma, de télen nem tudom megoldani és be is fagyna. Mennyire alapszükséglet a nagy mennyiségű víz megléte az életükhöz? Télen ellenének fürdés nélkül? A kérdés a tapasztalatlanságból adódik. Vadvizi madarak tápjával, salátával, fűvel, búzadarával, kukoricadarával etetjük őket. Szemes búzát, kukoricát lehet nekik adni? Mivel van az állati fehérje igényük is ezt hogyan oldjam meg? A hangyákat, gilisztákat szeretik. Nagyon megszerettem őket, köszönöm a válaszokat.
Búzadarát simán ne add, inkább a tengerit adjad. Adj még nekik ÁP-17-et is, mert ásványianyag hiányuk is lehet, akkor meg is dögölhetnek. Minél hamarabb vedd meg az ÁP-t, táposnál is van, ha nincs, akkor futort vagy a bábolnai nutrafort, az a neve.
Egy kérdéssel szeretnék hozzátok fordulni. Idén kezdtem el tartani baromfikat. Májusban vettem minden állatot köztük 5-5 libát és őshonos magyar kacsát is. Valami probléma van némelyikkel. Nem bírnak lábra állni. Nem tudom mi lehet a probléma. Két kacsa már elpusztult. Az egyik liba is csinálja, de pár óra múlva semmi baja sincs. A tápozás után kevert darát kaptak, de most már csak búzadarát adok nekik. Ez lehet a baj? Vagy az hogy az utóbbi időben a felfogott esővizet adtam nekik?
Valaki hirdetett itt, az itteni nevét nem tudom, de fészbukon fent van, a nevét nem akarom itt mondni, mert lehet nem tetszene neki. De üzenetben elküldöm a fészbuk linkjét, ha jó. Kérdezd meg tőle, lehet eladó még a liba, Pest megyei.