Keresés

Részletes keresés

geridina Creative Commons License 2011.03.30 0 0 339

Igen, persze, a kockás csak poén volt:)

Rendben, várom a privátot

ancikati Creative Commons License 2011.03.29 0 0 338

Meg kell várni,hogy jól megérjen vetés előtt be szoktam áztatni egy-két napra azután vetem el. Elég sokáig kelegetnek etolódhat egy hónapig is. A leander beszerzést megirom privátba jó? Kockás az nem lesz, de lehetnek ritkaságok is lásd a Csömöri. Érdemes velük bajlódni meg hálálják.

Előzmény: geridina (337)
geridina Creative Commons License 2011.03.29 0 0 337

Szia!

Ezek szerint az a tulajdonképpeni magja, ami először zöld, aztán fekete lesz? Simán elültetem, mint a leandermagokat, takarom zacsival, és kibújnak? Hát, ezt ki fogom próbálni, feltéve, ha nem fagyott le ma hajnalra, mert mínusz volt rendesen. Én is beszereznék leander különlegességeket, de itt a környéken senkinek nincs, pedig egy sárgára már nagyon vágyom. Ezért szaporítom én is magról, hátha lesz egy kockás:)

Előzmény: ancikati (336)
ancikati Creative Commons License 2011.03.28 0 0 336

Szia! Én évk óta szaporítok magról,semmi ördöngősség nincs benne csak ennek is míg csirásodik meleg párás környzet kell. Természetesen abban az évben ne számits még virágra. Nekem az a tapasztalatom,hogy talán erősebb a gyökérzetük és formálni is könyebb őket. Ezeknél nem változik szín mint a leandereknél.  Egyébként én is nagy leande fan vagyok, azokból is most szereztem be egy pár különleegességet.

Előzmény: geridina (334)
TTNora Creative Commons License 2011.03.26 0 0 335

Jó kérdés, nálam itt vannak sokkal hozzáértőbbek, de én egyszer azt olvastam a csodakert újságban, hogy augusztusban van a szaporítás ideje, és akkor érdemes a hajtáscsúcsokat eldugdosni. Így is tettem és nekem is sikerült.

Én is kedvelem nagyon őket!

Előzmény: geridina (334)
geridina Creative Commons License 2011.03.26 0 0 334

Köszi, nagyon remélem, hogy így lesz, mert tavaly szereztem be két tövet, és ugyanolyan szerelembe estem velük, mint a leanderekkel:) több éve próbálom szaporítani anyósoméról, de sohasem fogja meg. MOst már láttam, hogy párás környezetet kell számára biztosítani, idén így próbálom. Viszont van a sétányrózsának magja? Mármint hogy látok rajta kis fekete bogyót, el is próbáltam már ültetni, de még az sem sikerült soha. A leandereknél már magoncozok, és nagyon élvezem, vannak 1 és 2 éves magoncaim, de jó lenne sétányrózsát is így szaporítani.

Előzmény: TTNora (331)
Lora1213 Creative Commons License 2011.03.25 0 0 333

Szia! A leanderes fórumon is mindenki nagyon segítőkész,gyere nyugodtan. 

Az ilyen kicsit még nem kell visszavágni. Óvatosan szoktasd a szabad levegőhöz. Majd ha nagy lesz, és már fás a szára akkor érdemes visszavágni hogy bokrosodjék.

Előzmény: demene (332)
demene Creative Commons License 2011.03.25 0 0 332

Bocs, tudom nem leander fórum, de itt mindenki olyan segítőkész:)

Az én leanderem ősszel lett gyökereztetve, kb. 30 cm-esek, ugyanolyan állapotban vannak, mint ültetéskor.

Ablakban, fűtött irodában.

Vágjam vissza szerintetek?

Ancikati!-nak mégegyszer köszi a sétányrózsa növénykéket, és a magokat.

Előzmény: geridina (328)
TTNora Creative Commons License 2011.03.25 0 0 331

Szerintem az ilyen teleltetőben hozott hajtások elvesztése nem ritka. Ha nem fázik meg, akkor simán magához tér, de sokáig lesz "tetszhalott".

Előzmény: geridina (330)
geridina Creative Commons License 2011.03.25 0 0 330

Sziasztok!

Szerintetek feléled még a sétányrózsám? kiraktam múlt héten a leanderekkel együtt, és elbarnult és lekókadt a friss hajtás, amit még a teleltetőben hozott. lefagyott?

TTNora Creative Commons License 2011.03.21 0 0 329

Sziasztok! Szép új, virágzásban gazdag szezont kívánok mindenkinek! :-)

Az én nagy cserép sétányrózsám téli megőrzésen van az egyik helyi kertészet fóliasátrában. Tegnap meglátogattuk, már hajt, de azt mondták az ottani szakik, hogy figyeljem az időjárást, de amíg ilyen talajmenti fagyok vannak, addig azt ne vigyem még ki.

Várok még egy hetet, aztán meglátom hétvégén, mit mond az előrejelzés.

Igaz viszont, hogy én nem tudnám ki-be hurcolni hirtelen rossz időjárás esetén, mert hétvégi háznál tartom őket.

geridina Creative Commons License 2011.03.21 0 0 328

Nem árt nekik? Nekem tavaly lett csak először, szépen áttelelt, hajtást is hozott. De nem tudom, hogy viselkedik a gyenge fagyokkal. Úgy, mint a leander? azok már nekem is kinn vannak, csak a magoncokat hagytam még.

kod1111 Creative Commons License 2011.03.19 0 0 327

Én már kiraktam őket, a leanderekkel együtt.

demene Creative Commons License 2011.02.19 0 0 326

köszönöm szépen ancikati!

Nem felejtem, ha  arra járok...

Futót szeretnék leginkább, de azt nagyon:)

Előzmény: ancikati (313)
kaschka Creative Commons License 2011.02.17 0 0 325

idetettem a két kedvencem, ezt régebben egyik kedves topictársunk tette fel, de én azóta sem tudok betelni vele,

ha nekem egyszer ilyen lehetne...........

kaschka Creative Commons License 2011.02.17 0 0 324

idén először én is láttam az ablakban tartott egész kicsiken, amik télen hoztak hajtást, ősszel gyökereztettem őket vízben, kigyökereztek , karácsonykor ültettem el őket, egyik eldobálta az összes levelét, a másik gyönyörű, de van rajta egy -két liszteske

ez a kertben nem fordul elő, meg a levéltetű em, én még soha nem láttam rajtuk levéltetűt

igaz én budapesten lakom, lehet erre nem járnak

Előzmény: Lora1213 (322)
kaschka Creative Commons License 2011.02.17 0 0 323

ez természetes, nem kell megijedni, és nem kell eldobni, télen halottnak néz ki , de néha locsolni kell akkor is, aztán ha kiteszed a napra kihajt, és gyönyörű lesz

ha hoz is hajtásokat télen, nekem szokott, azok nagyon gyengécskék és megnyúltak, azt úgyis vissza kell vágni

bízzatok benne, ez egy nagyon szép virág és szinte probléma mentes, ellentétben a többi mediterrán virággal

sajnos futóm nekem sincs én is keresek, tavaly vettem egyet, de csak mint kiderült félfutó lett

Előzmény: demene (311)
Lora1213 Creative Commons License 2011.02.17 0 0 322

Nálam meg a liszteske, újra és újra támad. Rendszeresen kezelem, elmúlik, hetekkel később újra van. De nem adom fel! 

Előzmény: kaschka (321)
kaschka Creative Commons License 2011.02.17 0 0 321

sziasztok

már "láttalak " a leanderes forumon, nekem több sétányrózsám van, még soha semmilyen kártevő nem volt rajta, kint a kertben baromira bírja az esőt , a szelet, a napot, nem érzékeny,  szerintem szuper és virágzik egész nyáron át, semmi gond vele

télen pedig levél nélküli, mert akkorára nő nyáron, hogy muszáj visszavágni

ez tavasszal két kósza kis ág volt ez meg egy kis ágacska

ő meg már késő ősszel, a hideg már kicsit megbarnította a leveleit

nyugodtan fogj neki, nagy örömöd leled benne majd meglátod, de ha visszaolvasol, ennél sokkal szebbeket is látsz majd

Előzmény: Napraforgó50 (319)
CBNora Creative Commons License 2011.02.15 0 0 320

Nálam nem szokott különösebben tetvesedni. Kint a kertben egyáltalán, a teleltetőben inkább, de mivel hideg helyen tartom, lehullatja a lombját és nincs rajta mit enni. A fiatal dugványokon volt már (de csak kevés), ezeket melegebb helyen teleltetem. De miután kikerülnek a szabadba, maguktól is elfogynak róla egy idő után a tetvek. Azt semmiképpen nem mondanám, hogy vonzza, mint a mágnes.

Van, akinek a liszteskék megtelepedtek rajta. Nálunk nem.

Szerintem érdemes megpróbálkozni vele, nem nehéz tartani.

Előzmény: Napraforgó50 (319)
Napraforgó50 Creative Commons License 2011.02.15 0 0 319

Sziasztok!

Nekem még csak most keltette fel az érdeklődésemet ez a növény az egyik ismerősöm aki kertészkedéssel foglalkozik máris óva intett tőle.  Azt mondta " igaz, hogy szép növény de úgy vonzza a levéltetveket mint a mágnes a fémet"

Tényleg nem tudom igaz-e ? Egyébként neki az üvegházában rengeteg  növény van /leander, bugi, hibik, golgik stb/

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.15 0 0 318

Szia!

Nagyon sokféle növényem van, de dézsás csak sétányrózsa van, 2 db.

Vannak virágzó bokraim (rózsalonc, som, mahónia, bangita, gyöngyvessző, gyöngyvirágcserje, aranyvessző, nyári orgona), sok évelőm, és sok egynyári virágmagom is.

Keresel valamit? Ha igen, priviben folytassuk, és szívesen adok neked cserébe a sétányrózsa hajtásokért.

Előzmény: ancikati (316)
JuhÁszkertÉsz Creative Commons License 2011.02.14 0 0 317

Sziasztok!

Nekem is volt Lantana-m pár éve, de külföldre utaztam, és mire hazaértem kiszárdt :(

Ha valaki esetleg tudna csemetét akkor adnék helyette más növénykét :)

ancikati Creative Commons License 2011.02.14 0 0 316

Szia! Többször is szoktam metszeni nyáron őket,adok szivesen. Milyen növényeid vannak még?

Előzmény: Törölt nick (314)
Timi7405 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 315

Tudja valaki, hogy kb mennyi idő a Lantana mag csírázási ideje? 3 hete ültettem őket.

Előre is köszönöm.

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.12 0 0 314

Sziasztok!

demene, én is nyíregyi vagyok, a piacon vettem tavasszal, egy bácsinál voltak apró virágzók, 3 színben.

ancikati, ha sor kerül rá, én is kaphatnék lemetszett hatásokat majd? Valahogy megoldjuk, hogy eljussanak hozzánk.Köszönöm előre is.

Előzmény: ancikati (313)
ancikati Creative Commons License 2011.02.09 0 0 313

Szia!  Nekem 8 féle szinem van. Milye kellene tudok adni a tavaszi metszésből. Debrecenben lakom.

Előzmény: demene (312)
demene Creative Commons License 2011.01.23 0 0 312

Szia Viktória!

Én is nyíregyházi vagyok, ha tudsz sétányrózsa "lelőhelyről" , írd meg légyszi!

Előzmény: Viktoria086 (263)
demene Creative Commons License 2011.01.23 0 0 311

Sziasztok!

Remélem kibírja még ezt 2 hónapot a leánderem (im), bár elég sok levelet leszedtem róluk, és tele van fehér pöttyökkel.

A sétányrózsám az nagyon furcsán viselkedett: amikor november elején behoztam a lépőcsőházi folyosóra, elkezdett hajtani, majd a hajtások sorban "el-feketedtek, és elszáradtak.

Jó lenne futó sétányrózsát beszerzni majd tavasszal,  elég nagy a terasz - korlát, nagyon szépen mutatna.

Nincs valakinek?

Előzmény: kaschka (309)
kaschka Creative Commons License 2010.12.21 0 0 310

Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek aki erre jár, és szereti a sétányrózsát !

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!