"Az Országos Választási Bizottság (OVB) keddi ülésén ismét elutasította azt a népszavazási kezdeményezést, amelyet azzal a céllal nyújtott be egy magánszemély, hogy június 4-ét Trianon-emléknappá nyilvánítsák. Az Alkotmánybíróság tavasszal semmisítette meg az OVB előző, ugyancsak hitelesítést megtagadó határozatát. A bizottság szerint a kérdés nemzetközi szerződéseket érint, így tiltott tárgykörbe tartozik."
A nagy könyvben azt is irja, hogy a világ minden népe szaámára érthetetlen zagyva amit a magyarok beszédnek tartanak. Én nagymamátol tanulni magyart. Nagymama szlovák volt de a Bácsi diktatum idején ojan elnyomás volt, hogy nagymama semmi más nyelvet nem tanulhatott a magyaron kivül és igy egész életében csak magyarul tudott. Engem nagymama szoptatott cuclisüvegböl és véletlenül belecsepegtette a magyar nyelvet is.
Csak össze kell adni a történelmi Magyarország területén ma élő nemzetiségek számát: (Erdély, Vajdaság, Horvátország, szlovén terület, Burgenland, Szlovákia, Kárpátalja, lengyel terület, s persze a csökkenő lakosságú Magyarország).
Egyáltalán nem lenne nehéz a határraviziÓ, csupán a kormány kéne merje válalni azt amiröl gondolom diszkréten elég sokat beszélnek a nagyfejek. Vagyis Romániának a Tiszáig és még egy kicsit. Ausztriának Györig és le a Balatonig. Horváthországnak egy szép hidat a Dunátol a Balatonig. SZerbiának a Duna és a Tisza közötti részt és Szlovákiána ami maradadt, akkor nem kéne magyargárdához hasonló parádéval jöjenek koszoruzni a lezuhant NATO repülögép utasainak emlékmüvét, hanem ezt saját hazájukban koszoruznának . Igaz mijen szép lenne?
Azt hiszem, Gonoszkodo3 írta. Először én is megdöbbentem egy kicsit, de aztán ahogy kifejtette, nem is hülyeség: kell valami, ami elveszi a nyugati szarkavaró hatalmacskák kedvét attól, hogy egy esetleges határrevíziókor bele merjék ütni az orrukat a mi dolgunkba.
Egyébként úgy hallottam, hogy amely országnak van atomerőműve, annak elvileg az atomfegyver kifejlesztéséhez is megvan a technológiája.
Csak éppen valószínűsíthető, hogy a szarkavaró nyugati hatalmacskák hamarabb vennék el Magyarország kedvét az atomfegyver kifejlesztésétől...
Én megelégednék az etnikai alapú revízióval is, amit az 1941-es határok fednének le
Nem fednék le.
Egyrészt azóta változtak az etnikai viszonyok, másrészt azok már a maguk idejében sem fedték le teljesen.
Észak-Erdélynél például szokás "Göring-hasról" beszélni, az első bécsi döntés is hagyott magyarlakta részeket Csehszlovákiának és juttatott szlováklakta területeket Magyarországnak, Kárpátalján meg ugyebár a ruszinok voltak többségben, akik ugyan 1918-ig nem kerültek szembe a magyarsággal, de 1939-ben rossz néven vették önálló államiságuk néhány napos kísérletének elfojtását (mégha nem is volt túl sok realitása a megmaradásának). Délvidéken sem volt magyar többség, akkor ugyan még a németeket is hozzávették, de azóta ők is kevesebben lettek.
Ha azt mondjuk, hogy a magyarság mindig is kisebbség volt a Kárpát-medencében, az voltaképpen magyarközpontú gondolkodást feltételez: miért éppen magyarokat és nemmagyarokat különítünk el a sok nép közt? ;)
ehhh.... kiköpné a tüdejét, ha ma kellene teljes menetfelszerelésben egy kilométert lefutnia. csak az atommal manipulálna ez a magas hangon kukorékoló kiskakas is.
te igen fiatal lehetsz, jóképességűnek nem nevezhető zaftos kukac....
a magyarok az egész szoci alatt vágyakoztak arra, hogy eme "nyugati hatalmacskákhoz" tartozhassanak, mert ebben látták a szabadsághoz és a jóléthez vezető utat. a szabadság megvalósult, hiszen a hozzád hasonló csekélyértelmű medvebocsok is következmény nélkül brummoghatnak zagyvaságokat, míg a szociban az ilyesmiért annyit ültél volna kiegyengetett pofázmánnyal, mint varjú a fán.
arra viszont igen kiváncsi volnék, hogyan s kivel ugrándoznál te a nato és a szomszédos, erősen túlerőben levő, nem annyira gyógyegér népek ellenében a határrevízión? attól tartok, igen hamar letörnék a kezed és beleszúrnák a hátadba, ha a gyenge fizikumú anyuhoz felnőttként is szopni járó korosztályoddal egyetemben jackariskodnál. te legfeljebb a focimeccsen keménykedsz, de ott is símaszkban mersz csak.
Habsbourg helyett Habsburg. ennyit a te történelemismeretedről.
nem tudom, mennyi idős voltál a rendszerváltozáskor, de az 1990-94 között uralkodó kormányban még mutatóban se nagyon volt zsidó, pedig a privatizáció legnagyobbrészt végbement ez alatt az idő alatt. (hadd emlékeztesselek, a kormányfő akkor még a horthysta középosztály feltámasztásán ügyködött, és a liberális elveket vallókat mikiegérnek titulálta) de persze, ezért is a zsidó vezető réteg tehet.
nekem úgy tűnik, hogy a magyarok érdeke nem az, hogy a veled egy elveket vallóakat hatalomra segítse, hanem az, hogy az ilyen primitív gyűlölködőket a lehető legtávolabb nyomja a hatalomtól.
A felnövekvő generációknak már nem kötelességük lenyelni a sok internacionalista maszlagot
Maszlagot lenyelni régebben sem volt kötelező. A történelmet megtanulni viszont az lenne, kétségek esetén utánaolvasni szintén. a nemzeti gondolkodás viszont láthatólag mellőzi ezt. a gede testvérek által kiadott könyvek tartalmát igazságként beállítani elképesztő.
ami a radikalizálódást illeti: ez leginkább csak pofázásban és jelszavak üvöltözésében merül ki. az ifjúkori hév elég jól leköthető lenne, ha még lenne kötelező katonai szolgálat, de attól tartok, ezek a gyógyegerek az első sorozásra rohannának a pszichiáterhez hogy ők alkalmatlanok a sorkatonai szolgálatra.
Micsoda igazad van. Söt nemcsak a Kárpát medencében de még Europában is már egy jó ideje a magyarok kissebbségben vannak.
Ha ennek a lárványi nagyságu pindurka nemzetnek továbbra is megengedik, hogy egy országot bitoroljon akkor sokkal jobban tennék, ha Gyurcsánt emléknapot rendeznének mert ö sokkal rentabilisabbnak bizonyult a Kárpátmedence népei számára mint Trianon.
Nyilván még az általam vázolt kedvező feltételek mellett sem akarna mindenki Magyarországon élni. Az arányok valószínüleg a magyarság javára módosulnának a megvalósulás éveiben. Ehhez nincs szükség nagy hókuszpókuszra.