Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Engem az érdekelne, hogy a Széchenyi utcán, a Kistemplom előtt hogy fér majd el "igazságosan" a sínpár. Csak azért, mert három sáv van. Azaz valamelyik sínre rá kell engedjék a forgalmat. Jó esetben a Hal köz felőli buszsávra, rossz esetben a Csokonai Színház felőli közlekedési sávra.
Ez vagy nem jutott még az eszükbe, vagy azt hiszik, "jól van az úgy".
Nyilván, csak hát abba úgy se mennének bele, hogy mindkettő. Főleg ha Széchenyi utcán lenne vezetve a közös troli-villamos szakasz. Kizárt, hogy az hagynák.
Már szerintem az is nagy eredmény lenne, ha belátnák, hogy inkább troli+buszsáv legyen
Nem feltétlen kell a troli és a villamos kizárja egymást. Az viszont érdekes, hogy hogyan akarják egyszerre villamossal ellátni a Tócit és a "kisállmást". A kettő együtt nem megy, esetleg ha kitérőt tesz a villamos. Az pedig lassabb eljutást von maga után.
Hát igen. Látszik, hogy azt se tudják, hogy mit mondjanak, csak annyi a lényeg, hogy valami nagyot mondjanak.
A helyett, hogy beismernék, hogy a Tóci számára a trolivezeték és buszsáv lenne a megoldás, új, csuklós trolikkal, bevonva a város több részét is. Pl. 25/25Y kivàltása a trolival, 4-es meghosszabbítása a Doberdóig a Böszörményin, 3-as Segner tér után István út-Vincellér utca stb....
Ennél a villamosnál még az is jobb, ha minden marad úgy, ahogy van és buszokkal szolgálják ki a Tócit. Egyszerűen nem tudják belátni, hogy a Tóci nem Újkert, ahol egy nagy, hosszan elnyúló lakótelepet, egy nagyforgalmú gyűjtő vonalra fel lehet fűzni, ami lefedi az utazási igények döntő többségét.
Kicsit OFF: Amúgy a 2-es villamosnál is vannak gondok. A reggeli és délutáni csúcsban dugig vannak tömve a villamosok mindkét irányban, sokszor alig lehet felférni. De egyébként csúcsidőn kívül is gyakori a nagyobb tömeg, bár olyankor annyira nem durva. Ráférne egy sűrítés. Kérdés, hogy van-e rá jármű, meg elbírja-e a Piac utcai szakasz. Ott is hiba volt szinte teljesen kiiktatni a kiegészítő buszhálózatot. Bele se merek gondolni, hogy mi lenne, ha meglépték volna a józsai járatok Doberdós visszavágását és az az utasmennyiség is rázúdúl a villamosra. Fentebb említettem a 4-es meghosszabbítását a Doberdóig, talán az enyhítene a 2-es brutális zsufoltságán.
Szerintem a kisebb hurok a lakótelep közepén nem működne, már csak a lakótelep(ek) elrendezése miatt sem.
A troli meg azért nem lett meghosszabítva (pedig az lenne a reális megoldás), mert valamiért a helyi önkormányzatnál utálják a trolit, és alig várják, hogy meglegyen az ürügy a megszüntetéshez.
Ezek csak vázlatok lehetnek, kizárt, hogy az út közepén vezetnék a síneket. Az eddigi tervekben eleve csak egy egyirányú hurok szerepelt. Most, hogy már új végállomást tüntettek fel (Vincellér utca), nem egyértelmű, hogy egyirányú vágányok lesznek, vagy mindkét nagy utcán (Derék utca, István út) kétirányú forgalom. Szerintem még ők sem tudják, csak indul a szokásos ígérgetés.
Ami a trolit illeti, az is csoda, hogy még közlekednek. A 2000-es évek elején nagy volt az ellenszenvük ellene, csak részben a lakossági tiltakozások miatt inkább új járműveket rendeltek. Most más a helyzet. A 3-as villamos, ha valóban a Széchenyi / Kossuth utcákon fog közlekedni, akkor a 3-as és a 4-es trolinak annyi. Az 5-ös sorsa attól függ, hogy mi lesz a Petőfi tér átépítésével, már ha egyszer megvalósul. A Solarisok jól tartják magukat, de egyelőre még semmi szándékot nem látok arra, hogy új járműveket rendeljenek.
Az út közepén levő piros vonal lenne a villamossin? Mert ha igen, akkor ha a végállomás a hurkon kívülre kerül (fej végállomás) akkor hogyan akarnak korjaratozni? Eleve nekem túl nagynak tűnik a hurok a lakótelep körül, ez csak kényelmetlenseget es időveszteséget okozna.
Anno pl azt nem értettem soha -még ma sem-, hogy a Segner teren a semmiben végződő troli vegallomastol miert nem lett meghosszabbítva a vezeték vagy 20 evvel ezelőtt a hatalmas lakotelepekig. Akkor legalább kihasználtak lennének a trolijaratok.
Jó lenne, ha legalább egymással egyeztetnének erről, a tervek szerint csak a meghosszabbított Vincellér utca végéig, a P+R parkolóig tart. Arra is kíváncsi lennék, hogy hogyan érné majd el a kocsiszínt. Vagy újat építenek neki?
"Papp László bejelentette, hogy a közösségi közlekedésben is komoly előrelépés várható, hiszen tervezési fázisba lép az 1-es villamosvonal rekonstrukciója, és 2022-ben várható a 3-as villamosvonal nyomvonalának kijelölése is, amely a várost kelet-nyugati irányban, a Tócóvölgyi vasútállomás és a 100-as vasúti fővonal között szeli majd át. A polgármester hozzátette: a repülőtér léptékváltása is elkezdődik a következő évben."
Tócóvölgyi vasútállomás? :D
Úgy látszik ez a 3-as villamos állandóan változik, mint a Roxfort :D
Kisétáltam az ipari park végébe, hogy lefotózzam a Volánbuszos Reformokat, de nem sikerült. Cserébe megláttam ezeket; feltételezésem szerint a debreceni új "flottaszín".
Az FJY-273 c. ÉKKO Kft.-s Neoplanra emlékszik még valaki? Évjárata, előélete megvan valakinek? Se az oroszok, se a JSZP nem a barátom most a cég végelszámolása miatt.
A pofátlanság legjava. És akkor csodálkoznak, hogy fogynak az utasok a járatokról. A 25-ös meg tényleg vicc. Valszeg nem kevésszer fogják emlegetni az utasok a kitaláló édesanyját.