Keresés

Részletes keresés

margithid Creative Commons License 2009.02.26 0 0 52
Ja és az a vicc, hogy kártya újragyártásnál is ki kell választani a képet, remélem addig nem fogom elfelejteni:)
margithid Creative Commons License 2009.02.26 0 0 51
Járt már valaki úgy. hogy okoskártyája lejárt és azért nem újították meg, mert nem választott ki képet neki a www.okoskartya.hu oldalon?Ha ez igy van akkor tiszta vicc, mert én pl most igényeltem okoskártyát és azért nem gyártották le, mert nem volt kiválasztva hozzá kép, viszont ezt nekem nem mondta senki se, hogy ki kell választani.Igy meg pótkártyát gyártattak le velem amit persze én fizethettem ki...Na mindegy, csak szólok, hogy erre figyázni kell rafinál.
ostyascukor Creative Commons License 2009.02.14 0 0 50
ja es ha van deviza szamlam otp-nel, az alapbol tudja hogy kulfoldre utaljak, vagy ehez megint valami specko cucc kell?
ostyascukor Creative Commons License 2009.02.14 0 0 49
mivel nem tudok topikot nyitni ezert itt teszem fel a kerdest:
tudtok olyan lehetosegrol hogy ausztiaban nyitok beteti szamlat neten keresztul?
(papirokat faxon, ilyesmi)

mert pl magyar raiffeisen-nel lehet online szamlat nyitni, persze ez mas mert "itthon" van

illetve raiffeisennek van angol nyelvu netes elerese?
erzsi81 Creative Commons License 2009.02.13 0 0 48
Volt egy call centeres átutalásom. Amit a kollega előtte 2 héttel megtudott csinálni, azt ennek nem sikerült. A reklamációmra igen vicces választ kaptam. Jót röhögtem rajta! Röhögjetek Ti is!

reklamáció válasz
zaragozaB410 Creative Commons License 2008.12.22 0 0 46
Nem, én sem írnám alá, de a következő meglepetés érhet. Kapsz x faktorcégtől egy levelet melyben tudatják, hogy amennyiben a bank követeléseit x időn belül és már kamatokkal növeltem izibe nem fizeted vissza felkerülsz a fekete listára és a faktorcég az összes létező számládra ráteszi a kezét. A történet nem arról szól, hogy tisztességes emberek, vállalkozások és hasonlók, hanem arról, hogy kell a lóvé és pont leszarják, hogy igazad van vagy nincs. Addig vagy ügyfél amíg megszereznek utána csak rabszolgaként funkcionálsz.
Azt tudni kell, hogy csak a banknak a jogásza ért bármihez a másik jogásza az idióta. Ne bonyolódj velük hosszas levelezgetésbe mert szarul fogsz kijönni az egészből. Egyébként nagy divat felmondani ezeket a hiteleket, de ezek nem véletlenül bekövetkező dolgok és nem kell mindent a válság ágyikójába fektetni.
Előzmény: vencsontpeter (33)
karosultak2 Creative Commons License 2008.12.21 0 0 45
Laslow Creative Commons License 2008.11.08 0 0 42
Az AXA Banknál (=Ella) nem lehet lekötni a pénzt. A teljes összeg ott van a folyószámládon, fixen kamatozik, és kész. Így aztán olyan sincs, hogy csak új pénzre járna valami akciós kamat.
Előzmény: leopardo78 (41)
leopardo78 Creative Commons License 2008.11.08 0 0 41

Ott is csak a növelt megtakarításokra adnak több kamatot? Eddig azért tetszett a Raiffeisen bank, mert nem csak az új ügyfeleknek adta a magasabb kamatot. Ezért jöttem át a kereskedelmi bankból, mert ott sérelmeztem, hogy a régi hűséges ügyfelek nem számítottak. Miért jó ez a bankoknak, hogy most akinek egy kis megtakarítása is van az el kezd vele vándorolni?

Lehet, hogy arra kapják a nagy jutalékokat, hány új ügyfelük van?

Előzmény: Törölt nick (40)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.05 0 0 40
Előzmény: leopardo78 (39)
leopardo78 Creative Commons License 2008.11.05 0 0 39

Bocs, nem is vettem észre, most néztem a múlt havi egyenlegértesítőmet és tényleg rajta van, hogy bevezették. Nem értem, ha én kötök egy szerződést a bankkal, hogy-hogy változtathat a feltételeken. Ezért hoztam át a másik bankból a számlámat ide, mert tetszettek a feltételek. A hozamfokozó rész is nagyon jó lenne, de mivel azért is külön fizetni kell, nem hat százalék összességében éves szinten a hozam, hanem jóval kevesebb.

Mostanában már az az érzésem, hogy mindenhol átvágnak és nem tehetek igazából semmit, mert a kis embereknek sohasincs igazuk....

Melyik bank korrekt? Vagy ez csak költői kérdés?

Előzmény: Sam56 (38)
Sam56 Creative Commons License 2008.10.18 0 0 38
>A Raiifeisen lendület csomagnál az sm-es még csomagárban van,
>csak a napi egyenlegküldést törölték el.

Részben rosszul tudod.
Napi egyenlegküldés valóban törölve.

De lendületnél csak a havi díjat nem kell kifizetni, a sms-enkénti 20-ast viszont igen.
Lásd kondíciós lista.

Sam
Előzmény: leopardo78 (37)
leopardo78 Creative Commons License 2008.10.17 0 0 37
A Raiifeisen lendület csomagnál az sm-es még csomagárban van, csak a napi egyenlegküldést törölték el.
Előzmény: Sam56 (36)
Sam56 Creative Commons License 2008.10.05 0 0 36
>Van még bank, ahol ez általányban megy?

Pl. CIB, Citi

Előzmény: Törölt nick (35)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.04 0 0 35
Október 1-től ők is bevezették a műveletenkénti SMS árat, 20 Ft. Van még bank, ahol ez általányban megy?
Moll Flanders Creative Commons License 2008.03.13 0 0 34
Ez az inkasszós felhatalmazás a hitel biztosítéka lenne? Milyen biztosítékok voltak eddig a hitel(keret) mögött? (pl. beszámítás, bianco váltó...stb.)
Előzmény: vencsontpeter (33)
vencsontpeter Creative Commons License 2008.03.13 0 0 33
ELNÉZÉST KÉREK, HOGY A PROLÓGUS ILYEN HOSSZÚ, DE OLVASD EL. TE IS ÍGY JÁRHATSZ.

Volt (van?) egy vállalati folyószámla hitelem a Raiffeisen Banknál (Bankisten). Jelentéktelen összegű hitel, az alaptőke kb. 4 %-a.  Vállalkozásunk dinamikusan fejlődik (ritka de örvendetes kivétel). A folyószámla hiteleket évenként újra elbírálják. Ennek folyamán a Bankisten szózatban (semmi írás) elutasította a hitel újbóli folyósítását és közölte, hogy azt 12 hónap alatt vissza kell fizetnem. Nem baj megteheti. Azt is kinyilatkoztatta, hogy a visszafizetéshez kezességvállalás szükséges. Ez sem baj vállaljuk. A baj az, hogy a kezesség vállalási KINYILATKOZTATÁS így néz ki: (bemásoltam egy betű változtatás nélkül, csak a számlatulajdonos nevét vettem ki

Felhatalmazás azonnali beszedési megbízás benyújtására

Bejelentjük Önöknek, hogy a pénzforgalomra vonatkozó mindenkor hatályos jogszabályoknak és jegybanki rendelkezéseknek megfelelően a(z)

Raiffeisen Bank Zrt.

(MNB 19017004-00201201-00000000)

jogosult az Önöknél vezetett 10400188-81515457-53561004 számú bankszámlánk megjelölésével azonnali beszedési megbízást benyújtani a Raiffeisen Bank Zrt.-nek velünk szemben felmerült minden követelése beszedésére és erre való tekintettel felhatalmazzuk Önöket arra, hogy amennyiben a jogosult a fenti bankszámla ellen azonnali beszedési megbízást nyújt be, úgy annak teljesítése során a 10400188-81515457-53561004 számú bankszámla mellett valamennyi, az Önök által vezetett bankszámlát illetve alszámlát vegyék figyelembe, amely bankszámlákon illetve alszámlákon a rendelkezésünk alatt álló összegeket kezelnek.

A pénzügyi fedezet hiánya miatt nem teljesíthetõ Raiffeisen Bank Zrt. által benyújtott azonnali beszedési megbízást a teljesítéshez szükséges fedezet biztosításáig - legfeljebb azonban 35 napig szíveskedjenek függõben tartani. Egyben kijelentem, hogy a függõben tartásért esetlegesen felszámított költség megfizetését vállalom.

Jelen felhatalmazás visszavonásig érvényes. Jelen felhatalmazás csak a jogosult Raiffeisen Bank Zrt.-vel közösen tett nyilatkozat alapján vonható vissza. A felhatalmazás önálló visszavonási jogáról lemondunk.

Budapest, 2008. március 10

................................................................................

számlatulajdonos

Az aláírások rendben vannak, a felhatalmazást a fentieknek megfelelően nyilvántartásba vettük:

Budapest, 2008.

Számlavezetõ bank

Kicsit felment a pumpa ettől. Mivel azt hittem, hogy nekem is vannak jogaim, az alábbi folyamodványt intéztem hozzá:

Tisztelt Bankisten!

Tájékoztatom, hogy felhatalmazás mintájukat ügyvédünkkel történt
konzultációnk alapján, ebben a formában nem áll módunkban aláírni.
Ennek oka, hogy a felhatalmazás minta összeg és idő határtól
függetlenül korlátlan beszedési lehetőségeket nyújt az Önök részére,
attól függetlenül, hogy a visszafizetés szerződéses feltételeit
teljesítjük. Szíveskedjenek feltünteni a követelés végösszeget és a
havi törlesztés összegét is. Kérjük továbbá megjelölni azt is, hogy a
beszedési megbízás csak nemfizetés esetén alkalmazható.

A felhatalmazás csak a követelés összeghatáráig érvényes

Második szózat(semmi írás):

A FELHATALMAZÁS ÍGY MARAD MIVEL AZ JOGÁSZAINK ÁLTAL KŐBE VÉSETT ÉS ŐK CSAK TUDJÁK, HOGY MI JÓ NEKÜNK. HA NEM ÍROD ALÁ ÍGY, AKKOR KIFIZETHETED AZ EGÉSZET KÉSZPÉNZBEN DE MOST AZONNAL! ÍGY JÁRTÁL.

Nagyon várom a véleményeteket mert szeretném tudni, hogy épeszű ember aláír-e ilyesmit, ha azt mondák neki, hogy

-        akkor veszek le tőled pénzt amikor akarok

-        annyit amennyit akarok

-        addig ameddig akarok

-        minden költség a tied

-        jogaidról lemondasz

-        mindezeket pedig aláírod

SZERETNÉM HA VALAKI  BIZTOSÍTANA ARRÓL, HOGY NORMÁLIS VAGYOK HA NEKEM EZ NEM TETSZIK.

Egyébként az e-mailjeikhez az alábbi hivatalos hülyére vétel tartozik:

(Részlet)

Az elektronikus levél engedély nélküli másolása, sokszorosítása, terjesztése, módosítása és nyilvánosságra hozatala szigorúan tiltott. Az elektronikus úton történt levelezés elsősorban információs célokat szolgál. A Raiffeisen Bank nem tesz és nem fogad el hivatalos kötelezettségvállalásokat kizárólag elektronikus levél útján, hacsak erről ellentétes tartalmú
megállapodás nem született a felek között. Az elektronikus levél tartalma nem feltétlenül tükrözi a Raiffeisen Bank Zrt. hivatalos álláspontját adott ügyben.

Valószínű név: pali

_kate_ Creative Commons License 2008.01.31 0 0 32

Én arról a számláról részvényeket adok, veszek. A nyerés, vagy a bukás a saját szerencsémen múlik:).

A vőlegényemnek volt Ingatlan Alapja, Részvény Alapja és Alapok Alapja. Az utóbbi kettő elég gyenge, de az Ingatlan Alap hozott valamennyit.

Az Univerzumot sajnos nem ismerem.

Előzmény: Spytime (31)
Spytime Creative Commons License 2008.01.31 0 0 31
Milyen számlát nyitottál? Nekem Univerzumom van, szerinted nem bukunk ezzel  3 év alatt?
Előzmény: _kate_ (29)
Spytime Creative Commons License 2008.01.31 0 0 30
Sőt én 2 havonta járokl be lekötni de tök jó haverkodósak, megismernek, meg az egyik kis szép bankoslányról érdeklődtem és megsúgta a kolléga hogy mnég mindig együtt van a párjával, de majd szól ha esélyes leszek :)  Nagyon jó fejek, ez tetszik.  Igaz nem minden esetben túl felkészültek, dehát ez van :( 
Előzmény: _kate_ (29)
_kate_ Creative Commons License 2008.01.30 0 0 29

Sziasztok!

Nekem értékpapírszámlám van a Raiffeisennél, de nekem nagyon szimpatikus az ügyintézés. Igaz Internetes szolgáltatást nem kértem, de telefonon és személyesen mindig nagyon kedvesek az ügyintézők.

Szóval összességében jó véleményem van a Bankról.

_kate_

tusi74 Creative Commons License 2008.01.21 0 0 28
"Hétvégén pedig csak akkor teljesül rögtön, ha betelefonálsz a callcenterbe, ha ott adod meg, rögtön átmegy."

Na ez az. Ez 2008-ban nagyon karcsú netbank tudás.
Előzmény: sweetbear (27)
sweetbear Creative Commons License 2008.01.21 0 0 27

Nekem mindenesetre bejött ez az alszámlásdi a rafinál.

És az utóbbi kb. 1 hónapban már nincs gond a Direktnettel ("netbankkal").

Régen tényleg lassú volt, de most már nem.

Az átvezetés valóban nem lehet 4 után még saját számlák között sem. Pontosabban 5 után, mert 5-ig lehet:)

Hétvégén pedig csak akkor teljesül rögtön, ha betelefonálsz a callcenterbe, ha ott adod meg, rögtön átmegy.

Előzmény: tusi74 (26)
tusi74 Creative Commons License 2008.01.21 0 0 26
Ja és a netkártya éves díja 0 Ft mindkét banknál, ha a netes csomagban vagy.
Előzmény: sweetbear (24)
tusi74 Creative Commons License 2008.01.21 0 0 25
Ja ja. Csak éppen nem tudsz egyik számláról a másikra átvezetni, csak munkaidőben. A CIB-nél és az OTP-nél pedig van egy olyan elkülönített kártyaszámla, amire akár vasárnap déután tudsz pénzt tenni. Egyébként pedig 0 Ft van rajta. És azonnal fizetsz.

Jelenleg nekem úgy van, hogy egy számlám van ott, és mellette egy alszámla. Az alszámlához van a dombornyomott. Tehát az alszámla szimulálja azt, ami más banknál az elkülönített kártyaszámla. De mit ér az egész, ha 4 órakor hétköznap bezár a bazár.

Ezzel a résszel a raffi nagyon el van maradva. Mobilfeltöltés ugyancsak nincs a netbankban. Maga netbank sokszor nagyon lassan elérhető.
Előzmény: sweetbear (24)
sweetbear Creative Commons License 2008.01.21 0 0 24

Ez a "netkártya" egy hülye kifejezés, csak "egyes" bankok találták ki.

Nyitsz a Rafinál egy HUF alszámlát (vagy EUR vagy USD) (számlanyitás ingyenes, számlavezetési díj nincsen), rendelsz hozzá egy dombornyomott kártyát (aminek éves díja van ugyanúgy mint más bankoknál a netkártyáknak) és ezt mindig csak az internetes fizetésekre használod, vagyis mindig csak annyi pénzt teszel rá mindig, amennyit fizetni akarsz neten...

Attól, hogy nem "netkártyának" hívják, ugyanarra jó...

Spytime Creative Commons License 2008.01.17 0 0 23
Számold át, az a biztos, mert fűt fát igérnek, és mikor számonkéred rajtuk akkor már minden máshogy van.
Előzmény: tozo7890 (18)
Spytime Creative Commons License 2008.01.17 0 0 22
Ez a mostani univerzumos jónak tünik 12%-ot hoz az első félévben, aztán vagy eladod, vagy nem....
Előzmény: tozo7890 (18)
gyulahut Creative Commons License 2008.01.16 0 0 21
Ezen mosolyognom kell a mostani CIBes haváriában.
Előzmény: joby (8)
tusi74 Creative Commons License 2008.01.16 0 0 20
Nekem is a Raffinál van hitelem. Soha nem zaklattak telefonon, de az is igaz, hogy tudom, hogy 15-én van zárás, 16-án telefon nekik, megkérdezem, mennyi az adott havi törlesztő, aminek a határideje köv hónap 5-e, és már fizetem is. Azaz határidő 3 héttel már náluk a pénz, holott még a bekérő levél itt sincs. És nem is volt még semmi gond.

A netbankjukkal viszont közel ennyire nem vagyok elégedett. Átvezetni csak banki munkaidőben lehet saját számlák között, ez 2008-ban elég karcsú. Netkártya nincs.

Külföldre villámgyorsan utalnak, és az egyik legolcsóbb, fix 5 EUR, ez kb. 250 FT-tal számolva 1250 Ft körül jön ki. Ez pl. a CIB-nél 10 EUR, az OTP-nél még több.

Így a főszámlám nem náluk van, viszont van az alapszámlájuk, aminek számlavezetése ingyenes, de a külföldi utalás ugyanannyi, mint a fizetős csomagoknál, így maximálisan megéri fenntartani. A netbankja bűnlassan elérhető.

Volt itt emlegetve a CIB, ott is van számlám. Valóban köhög mostanában a netbankjuk az egyesülés miatt, de egyre jobb napról napra, egyébként okos netbank. A CIB-nél van még egy számomra nagyon furcsa. Bár én még nem tapasztaltam, de mások beszámolójából tudom, hogy van náluk egy fél óra este 9 és 10 között, amikor nem működnek a kártyák. Namármost ez főleg benzinkúton nagyon kínos tud lenni.

Nekem egyelőre bármily furcsa, az OTP netbankja vált be a legjobban. Lehet, nem a leggyorsabb, de szinte mindig elérhető, és szerintem nagy tudású. A kártyái is mindig működnek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!