Azert, hogy nevessunk, de ne kinevessunk, sirjunk, de ne rikassunk, vitazzunk, de ne veszekedjunk. Hogy meseljunk, elemezzunk, kibeszeljunk, segitsunk es talalkozzunk. Oregnek, fiatalnak, dolgozonak, haziasszonynak, ujnak, es foleg reginek, itthoninak es kulfoldinek. Felvetel kerese: mikoltekkukacgmailpontcom
Topikszabályok a 0. hozzászólásban.
nem, azt mondtak, a verteszt ilyen kicsiknel nem megbizhato (2 eves volt mikor mentunk) Kakaot nem neztek, de nem is iszik soha, csak a natur hideg tejet szereti :) A keresztallergiarol tudok, de azt meg nehezebb kiszurni :( nem orulnek neki, ugy orulok, hogy igy a teli idoszakban megeszi a napi 1-2 mandarinjat, mert alma az nem kell neki, csak a banan es a mandarin, jo amugy zoldsegrajongo, de a fott zoldsegben csak nincs annyi c-vitamin. (amugy beindult a magyar sozkincse is lassan, mar tudja a szineket, az allatokat, az igen-nemet velem magyarul mondja, igaz, mondatokat meg nem formal, de remelem elobb-utobb jon az is. erteni szinte mindent ert, ha nem, visszakerdez. olyankor mondom franciaul, utana rogton magyarul, nem tudom ez jo modszer-e, mert igy osszekoti a ket nyelvet, de nem talaltam mast. es kezd csak magyar dalokat kerni tolem, a bobita meg a cickom cickom megy, viszont a magyar szavakat is francia akcentussal ejti, ez eleg furcsa, foleg hogy magyart csak tolem hall es nekem nincs akcentusom benne :) amugy is nagy dumagep, reggel 6-kor elkezd beszelni es este 8-ig csak eves es alvas kozben hagyja abba meg hogy levegot vegyen, de nyomja a sodert egesz nap, neha mar faraszt, es magamban ot percnyi csendert imadkozok...
a homeos cuccok az elso napokban ellenkezo hatast fejtenek ki, aztan jok. Szoval ezen ne aggodjatok. Sok szerencset az arcuregmosashoz, nekem volt kicsikent, haat :( (megjegyzes: az nem menne jobban, hogy o maga porszivozza az orrat? azelott nalunk is visitas volt, most viszont egyedul csinalja es buszke arra, hogy ezzel milyen nagyfiu.. csak egy otlet, de veszteni nem veszthettek vele, ha kiprobaljatok)
A kiütés (vagy minek nevezzem) elmúlt 2 héten belül, viszont náthás lett, ami akár beleférhet a Lyme kór második fázisába is... a leletre még várnunk kell legalább egy hetet.
Hali, jelentés nyákoldásról: szóval a gyereknek felírtak egy orrsprayt (Nasopax), egy kanalalst Cebiont, meg naponta 50-60 orrszippantást sós gőzzel. (No meg azt a homeos izét is most kezte adni manojoe, amit az előző doktornő írt fel koncentrációerősítés címen).
A sós gőzölés nem megy, az istennek sem szippant az orrával. (Úgy vettem észre leginkább szájon át lélegzik) Az orrspay-nél ma volt az első nap, hogy nem kapott dührohamot. A homeos izé azt hiszem most éppen az ellenkezőjét fejti ki, ugyanis tenap is meg ma is 3 és fél órát aludt délután...
Viszont ma megeredt az orra, nem nagyon, csak úgy lájtosan, viszont nem vízszerű izé jön belőle mint a náthák első napján, hanem sárga - bár elég csekély mennyiség. Lehet, hogy ez a nyákoldóknak köszönhető?
Pénteken megy az első arcüreg mosásra, hát nem várok tőle semmi jót, azt hsizem ez nehéz dolog lesz... manojoe nagylelkűen átengedte ezt a feladatot (gyerek lefogása, odakisérés) a kicsi apjának... de hogy közben nem fog K betüvel kezdődő szavakat mondani, meg kakukkolni, az biztos. Ma manojoe megkisérelte kiporszívózni az orrát, hát a választási malac sivítása kutyafasza volt hozzá képest...
Olyasféle. :) Megyek egy közvetítő céghez, mindenféle tesztre. Ahogy elmondta a telefonba, hogy miféle, úgy egyből rájöttem, hogy azt tesztelik, igaz-e, amit az önéletrajzomban írtam. hehe! :DDD
Egyébiránt most van néhány egész bíztató lehetőségem. Kííííírályság. :))))
Nem tudok aludni, megy a hetihetes. Kiváncsi vagyok, hogy kiakadok-e úgy, mint a múlt héten.
A tejfehérjét( vagy tejcukor , most mindegy) érzékenységet vérből mutatják ki. Olyan is volt?
A kakaóra is vizsgálták?
Valamint nem tudom, tudod-e, de van keresztallergia. Ez azt jelenti, hogy az allergiás reakcióra rásegítenek, olyan dolgok, amik önmagukban nem okoznak allergiát. Ilyen lehet a tej, a tojás, paradicsom, citrusfélék.
Hát igen, ilyen a, amikor az ember dicsekedni akar a kölyökkel, és az éppen az álmosság abban a szkaszában van, amikor minden percben várható a teljes összecsuklás... :-))) A kocsiba menet már követelte a kindertojást, de kibontani már nem tudta, mert amint az ülésbe raktuk, azonnal el is aludt. :-) Szvsz. azt se tudta mi történik vele abban az időben, tisztára átment automatikába, csak futott volna amíg bírja a lába. Kipihent állapotban nagyon is barátkozó...
Nos arra következtetni, hogy a tejtől náthás lesz a gyerek szvsz. botor dolog, de mivel a tejfehérje nyákképző, ezért abban az időszakban amikor náthás stb. , mellőzni kell a tejet és tejtermékeket teljesen.
Gondolom a térdekkel arra utalsz, hogy X lába van a csemetének, nos ez nem szokott változni, de nagymértékben enyhül a későbbiek során. A nagyobbik lányomnak még most is enyhén X lába van, de nem venni észre.
Sajnalom, hogy gond van Ivannal, de egyreszt nagyon jo, hogy ez kiderult, nagyon lelkiismeretes anya vagy, Mano, hogy igy utanajartal, es milyen szerencse! masreszt borzasztoan ugyes es okos kolok, hogy igy kompenzalni tudta a dolgokat idaig.
A tej viszont tenyleg gondot okoz? az enyem napi 1 litert iszik es allandoan folyik az orra... lehet van kapcsolat kozte? (es kohog is allandoan, pedig nem beteg, mert laz sehol... ezt kabe egy eve csinalja, mar korbejartunk minden lehetoseget, ful-orr-gegesz arcuregtukrozessel, allergologus borteszttel - a pollenekre volt egy kis reakcioja, de tel kozepen nincs pollen!, gyerekorvos havonta, aki megallapitja, hogy tiszta a tudeje, kis torokgyulladas, gyogyszerek, egy het mulva nem javul, akkor vissza, antibiotikum, attol nem kohog 3 napig, aztan ujrakezdodik....) szoval ez a tej-ugy felkeltette a figyelmemet.
Ha mar gyerek es egeszsegi problemak: van mas gyerek is, akinek 3 evesen meg osszefele allnak a terdcsontjai, annyira, hogy osszeernek, ha zart labakkal megall? egy ideje aggaszt a dolog, de a gyerekorvos azt mondja, ez normalis ilyen korban es majd kinovi... es futni is ugy fut, hogy oldalra kifele emeli a labait. amugy jo a mozgasa, egyedul megy fel-le lepcson, nem esik sokat, szoval nem tudom tulaggodom-e vagy gond van.
Már kapja a nasopaxot (orbitális hisztit csap miatta), holnaptól egy köhögés elleni szirupot is (!!!!! mert szintén nyákoldó), nem kap tejet, C-vitamin, gőzölés is befigyel már. Március hetedikén lesz az első tisztítás :(
Mano, nem hangzik túl jól :( bár legalább idejekorán kiszúrták, és a vizsgálat többi "hozadéka" azért igazán jó :))) Remélem, minden rendbejön, ha túlvagytok a kezelésen.
(arról nem is beszélve, hogy tényleg hány szülő nem veszi komolyan az ilyesmit, mert hát az övé az neeeeem...eh)
Hogy én hogy örülnék, ha a kisédes nem tépné ki a kezemből a telefont, mikor rájön, hogy ismerőssel/rokonnal beszélek...! ;-) (Mert ugye megegyeztünk, hogy nem szoktatjuk rá a dedet. :-((( Ennyit arról, hogy milyen szigorú vagyok a nagymamákkal.)
Mano, annak örülj, hogy ez viszonylag hamar kiderült! Persze jobb lett volna kihagyni, de időben elcsípték, és remélhetőleg minél előbb, minél kevesebb kínnal megoldják a dokik. Iván előtt pedig tényleg le a kalappal, hogy ilyen ügyesen kompenzálta. Te meg ne szerénykedj, a zseni kibontakozásához is kell az anyai háttér! ;-)
Én meg általában a tejszínhabtól, főleg, ha még valami krém is van rajta. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem ettem még soha finomat, de javarészt nem tudnak meggyőzni arról, hogy ezek a cuccok ehetők. :)
Hát ebben van valami, sajnos. :( Rossz belegondolni, hogy hány embert vet vissza az az életében, hogy a szülők ellegyintenek bagatellnek látszó problémákat. Persze túlparázni sem kell, de azért hátborzongató, hogy Iván mindezzel együtt csacsog, beszél... de tény, hogy pl. telefonálni nem tud! Elmondja, hogy mit csinál éppen, de nem lehet vele beszélgetni, nem válaszol a telefonon feltett kérdésekre... és ilyen apróságok.
A muszáj nagy úr. Nem azt mondom, hogy ezek a legfinomabb dolgok a világon. De én tudok olyat, aki ezt szereti. Bármi megtörténhet és annak az ellenkezője is. Én pl a növényi tejszínhabtól rohanok ki a világból, ehetetlenül vacaknak tartom :-)
:-) az én fiamról is. De speciel erről azt is gondolom, hogy egy csomó dolgot az a szülő szúr ki, akinek van valami a buksijában már eleve. Így statisztikailag nagy valószínűséggel kerülnek oda magasabb IQ-jú gyerekek.