Keresés

Részletes keresés

joy Creative Commons License 2009.09.19 0 0 617

Köszi, ezeket a gyönyörű ábrákat még nem láttam.

Fantasztikus geometriai érzék, tudás kell hozzájuk.

Micsoda meló!

Vasarely is megsüvegelné őket!

Előzmény: Törölt nick (591)
joy Creative Commons License 2009.09.19 0 0 616

Olyan gabonakör nem létezik, amihez ne lehetne besétálni "nyomtalanul".

Vetéstechnológiailag kizárt.

Előzmény: Jessica Fan (592)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.19 0 0 615
nincs "másfeles érték"... folyamatos(!) ingadozás van... (a műszer nem beáll egy értékre, ami akkor és ott annyi: legfeljebb hosszabb időből lehet átlagolni... és megismételve nem ugyanazt kapod... ebből ki lehet emelni egy másfélszerest is, egy felest is, meg egy kétszerest is: egyik sem "igaz" - hanem mindegyik)
Előzmény: BBnum (614)
BBnum Creative Commons License 2009.09.19 0 0 614
Azért a másfeles érték is érdekes lehet, ha kilépsz a körből és vissza esne egyre. :O)
Előzmény: Törölt nick (611)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.19 0 0 613
igaz, annak idején éppen az izgalmak elkerülése volt a fontos... és az ÁNTSZ ellenőre csak a háttérsugrázás tízszeresénél kezdett (volna) pislogni (akkor ez volt a határ... azóta változott a törvény, talán ez az érték is) :-)
Előzmény: astronom (612)
astronom Creative Commons License 2009.09.19 0 0 612
csak úgy nem olyan izgalmas...
Előzmény: Törölt nick (611)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.19 0 0 611
"a körökben a radioaktivitás kb. másfélszerese volt a normál háttérsugárzásnak"

foglalkoztam kicsit sugárvédelemmel, vezettem izotóplabort is, úgyhogy emlékszem saját háttérsugárzás-méréseinkre... (rendszeres felügyeleti ellenőrzések meg hasonlók) - de inkább idézem a Sugárvédelem alapelvei c. tankönyv egy mejegyzését:

"a természetes háttérsugárzás eleve többszáz százalékos földfelszíni igandozását tekintve..."

szóval khmmm... a másfélszeres érték mérése nem mérés, ez bőven benne van a folyamatos ingadozásban - és ezt mindenki tudja, aki figyelte már a mérőműszer kijelzőjének viselkedését :-)
Előzmény: BBnum (609)
astronom Creative Commons License 2009.09.19 0 0 610
Azt megtaláltam, hogy mit mantráznak róla az ufológus oldalak, azt hittem, te tudsz valami lényegeset is.
Előzmény: BBnum (609)
BBnum Creative Commons License 2009.09.19 0 0 609
A link az övé.
pl. természetgyógyász.

A google szerint ö is végzett méréseket Székesfehérvári körnél.

"Vadnai Zsolt mérései szerint a körökben a radioaktivitás kb. másfélszerese volt a normál háttérsugárzásnak"

"Mobiltelefon bázisállomás szerviz központban dolgozom folyamatmérnökként (korábban hibaelhárító mérnökként). 7 éve magántanítok - többnyire munka mellett - reál-műszaki tárgyakat főként azoknak, akik a hagyományos oktatás stílusával nem tudnak mit kezdeni;"

stb.

Amúgy "Who the fuck" nem tudja használni a Google-t?
Előzmény: astronom (608)
astronom Creative Commons License 2009.09.19 0 0 608
Who the fuck is Vadnai Zsolt?
Előzmény: BBnum (607)
BBnum Creative Commons License 2009.09.19 0 0 607
Vadnai Zsolt, úgy tűnik mint "szakértő" érintve volt az ügyben.
Előzmény: BBnum (606)
BBnum Creative Commons License 2009.09.19 0 0 606
A felkérésről (nem túl hitelesen) itt írnak:
Gabonakörök

A pénz azért került a képbe, mert a fiúkat károkozás miatt pénz büntetésre ítélték.
Valamelyik UFÓ szervezet vállalta volna a kár megtérítését, az új kör esetén.

Érdekes módon, több Friderikusz film is fent van. Ez valahogy kimaradt.
menroting Creative Commons License 2009.09.19 0 0 605
Sajnos sem a videofelvételt sem a képet nem találom róla a neten.
Előzmény: menroting (603)
BBnum Creative Commons License 2009.09.19 0 0 604
Valaki, valahol nyilatkozta.
Keresem.
Előzmény: astronom (601)
menroting Creative Commons License 2009.09.19 0 0 603
Erről a körről amit ők csináltak be tudna rakni valaki egy közeli s egy távoli képet ?
Előzmény: BBnum (602)
BBnum Creative Commons License 2009.09.19 0 0 602
A fehérvári gabonakörről

Miben nem emlékszem jól?
Előzmény: astronom (599)
astronom Creative Commons License 2009.09.19 0 0 601
Mikor ígértek pénzt?
Előzmény: menroting (600)
menroting Creative Commons License 2009.09.19 0 0 600
Mikor ismételték meg ?
Előzmény: astronom (599)
astronom Creative Commons License 2009.09.19 0 0 599
Nem jól emlékszel.
Előzmény: BBnum (598)
BBnum Creative Commons License 2009.09.19 0 0 598
Ha jól emlékszem az ufó kutatók még pénzt is ígértek, csak ellenőrzött körülmények között ismételjék meg a Friderikusznál jelentkezett srácok, a körkészítést.
Nem voltak hajlandóak.

Nem hiszem el, hogy ha találnak egy ilyen kört, akkor csak az ufó hívő szaladgál ellenőrizetlen adatokat mormolva és nem lehet tudományosan vizsgálni.

Ha léteznek UFÓ-k, akkor az biztos, hogy a Földön nem találnak értelmes élőlényeket.
Senki se tud semmit, csak különböző dolgokat hisz.
Előzmény: menroting (597)
menroting Creative Commons License 2009.09.19 0 0 597
Éppen ezért lenne fontos hogy egy biztosan emberkék által készítettnél valaki ugyanazokat a méréseket elvégezze amit az ufókutatók szoktak.
Ha itt nem mérnék ugyanazt amit az egyesek által valódinak tekintettnél akkor az jó összehasonlítási alap lenne.
Előzmény: Törölt nick (595)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.19 0 0 596
A profizmust az idő hozza meg...
A circlemakers.org megemlékezik magyar amatőrök munkáiról is (pl. http://circlemakers.org/Img/hungary.jpg ; jé, ide se vezet út...), de saját szüleményeiknél sem a gazdagság a fontos (primitív eszközökkel dolgoznak, pl. http://circlemakers.org/tools.html), hanem a dizájn :-)
Előzmény: Törölt nick (595)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.19 0 0 595
Számomra nyilvánvaló hogy nem minden gabonakört egy team készít.
Vannak profibbak - pénzesebbek (tudod: angolok gazdagok nagyon) - és sutábbak akik egy deszkalappal meg egy madzaggal kódorognak.

Ámde - és ezt észrevehetted irásaimból - akceptálom azokat a regisztrált furcsaságokat, amikről a kutatók beszámolnak és nem tekintem zsigerből hazugságnak. Ezért hajlok arra, hogy a gabonakörök egy része valamilyen természeti jelenség.

Azt kizártnak tartom, hogy földön kívüli űrhajósok csinálják. Naiv fantazmagóra és ahogy már ezt is kifejtettem, egy intergalaktikus szupercivilizáció teljes idiótának nézése, pontosan a hívők hitük tárgyát degradálják ezzel, ugyanis nyilvánvaló ésszerű logikus gondolatmenettel felfogható és belátható, ha itt lenne egy idegen civilizáció NEM BÚJKÁLNA és nem gabonakörökkel üzengetne szánalmasan.

Egy hipotetikus eset kivétel, amit szintén írtam már, ha mikroszkópikus méretűek ezek az idegen lények. Ez az egy lehetőség van, ami esetleg korellációba hozhat földön kívüli technológiai civilizációt és a gabonaköröket. Tegyük fel, mert nem látjuk őket és rádiójeleik lövedékeik is olyan picurkák, hogy nem érzékeljük, viszont valamilyen hiper technológiával képesek egy éjszaka alatt kialakítani ilyen köröket és ez a technológia sugároz. Ezt el tudom képzelni, de szerintem beláthatjuk, sok realitás e teóriában sincs.. ;)
Előzmény: Jessica Fan (587)
Nachfragen Creative Commons License 2009.09.19 0 0 594
Meggyőző.
Előzmény: Törölt nick (593)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.19 0 0 593
akkor ezek bizonyosan eredetiek?
http://circlemakers.org/Img/circle_gm_06_1.jpg
http://circlemakers.org/Img/stonehenge_landsc_b.jpg
Előzmény: Jessica Fan (592)
Jessica Fan Creative Commons License 2009.09.19 0 0 592

"Azoknál a köröknél, ahol bizonyítottan emberek taposták, ott nem létezik ez a sugárzás?"

Nem tudom! Csak annyi biztos, hogy az "eredeti" körökhöz nem vezet út a gabonamezőben.

Előzmény: BBnum (589)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.19 0 0 591
nézd meg a http://circlemakers.org/index.html helyet és csodáld meg a műveiket :-)
egészen jól dokumentálnak, van "gyorstalpaló" tanfolyamuk is amatőr körkészítők részére.
Műveik aztán mint 'eredeti' gabonakörök kerülenk be a nemzetközi sajtóba, ők meg büszkék a művészi teljesítményre :-)
joy Creative Commons License 2009.09.19 0 0 590

Értsd már meg végre, régen nem letapossák, hanem fektetik a gabonát!

Épp ez a szívatás a gabonakör-túrizmzsnál!

Szerencsétlenekkel letapostatnak egy kört, utána megmutatják a profin lefektetettet.

Olyan, mint mikor Mórickának kezébe nyomnak egy kályhaezüstös flakont, utána elviszik az angol NoName graffiti-művész kiállítására.

Ezen a képen jól látszik, mit művel egy amatőr "taposó", és egy profi művész:

Forrás:

http://en.wikipedia.org/wiki/Graffiti

BBnum Creative Commons License 2009.09.19 0 0 589
"Arra sincs bizonyíték, hogy emberek tapossák őket, csak azért mert néhány kölyök besétált a Friderikusz showba és azt állította..."

Láttam a műsort. Ott a cáfolat nem volt hiteles.
Ha a GK-nek mérhető ez a sugárzása, akkor ezt ellenőrző mérésekkel hitelesíteni kéne.

Azoknál a köröknél, ahol bizonyítottan emberek taposták, ott nem létezik ez a sugárzás?
joy Creative Commons License 2009.09.19 0 0 588

Nem figyeltél.

Az éjjel, kora hajnalban ledöntött gabona nedves, az indul/6/ be.

A fölkelő nyári nap percek alatt "fölszívja" a harmatot, és a száraz szálak már nyugodtan kazlaz6ók.

Egyébiránt lényegtelen.

Aki fizet a gabonakörök megtekintéséért, és beveszi azt a szívatást, amikor velük tapostatnak le, utána bemutatnak egy "igazi" gabonakört, és ettől se.gre ül, hát nem sokat ért a világból.

Előzmény: menroting (583)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!