A gabonakörökhöz való viszonyuk alapján az embereket két csoportba tudom osztani: vannak a szkeptikusok, és vannak, akik hisznek abban, hogy ezek nem ember keze által alkotott dolgok.
nincs "másfeles érték"... folyamatos(!) ingadozás van... (a műszer nem beáll egy értékre, ami akkor és ott annyi: legfeljebb hosszabb időből lehet átlagolni... és megismételve nem ugyanazt kapod... ebből ki lehet emelni egy másfélszerest is, egy felest is, meg egy kétszerest is: egyik sem "igaz" - hanem mindegyik)
igaz, annak idején éppen az izgalmak elkerülése volt a fontos... és az ÁNTSZ ellenőre csak a háttérsugrázás tízszeresénél kezdett (volna) pislogni (akkor ez volt a határ... azóta változott a törvény, talán ez az érték is) :-)
"a körökben a radioaktivitás kb. másfélszerese volt a normál háttérsugárzásnak"
foglalkoztam kicsit sugárvédelemmel, vezettem izotóplabort is, úgyhogy emlékszem saját háttérsugárzás-méréseinkre... (rendszeres felügyeleti ellenőrzések meg hasonlók) - de inkább idézem a Sugárvédelem alapelvei c. tankönyv egy mejegyzését:
"a természetes háttérsugárzás eleve többszáz százalékos földfelszíni igandozását tekintve..."
szóval khmmm... a másfélszeres érték mérése nem mérés, ez bőven benne van a folyamatos ingadozásban - és ezt mindenki tudja, aki figyelte már a mérőműszer kijelzőjének viselkedését :-)
A google szerint ö is végzett méréseket Székesfehérvári körnél.
"Vadnai Zsolt mérései szerint a körökben a radioaktivitás kb. másfélszerese volt a normál háttérsugárzásnak"
"Mobiltelefon bázisállomás szerviz központban dolgozom folyamatmérnökként (korábban hibaelhárító mérnökként). 7 éve magántanítok - többnyire munka mellett - reál-műszaki tárgyakat főként azoknak, akik a hagyományos oktatás stílusával nem tudnak mit kezdeni;"
stb.
Amúgy "Who the fuck" nem tudja használni a Google-t?
A felkérésről (nem túl hitelesen) itt írnak: Gabonakörök
A pénz azért került a képbe, mert a fiúkat károkozás miatt pénz büntetésre ítélték. Valamelyik UFÓ szervezet vállalta volna a kár megtérítését, az új kör esetén.
Érdekes módon, több Friderikusz film is fent van. Ez valahogy kimaradt.
Ha jól emlékszem az ufó kutatók még pénzt is ígértek, csak ellenőrzött körülmények között ismételjék meg a Friderikusznál jelentkezett srácok, a körkészítést. Nem voltak hajlandóak.
Nem hiszem el, hogy ha találnak egy ilyen kört, akkor csak az ufó hívő szaladgál ellenőrizetlen adatokat mormolva és nem lehet tudományosan vizsgálni.
Ha léteznek UFÓ-k, akkor az biztos, hogy a Földön nem találnak értelmes élőlényeket. Senki se tud semmit, csak különböző dolgokat hisz.
Éppen ezért lenne fontos hogy egy biztosan emberkék által készítettnél valaki ugyanazokat a méréseket elvégezze amit az ufókutatók szoktak. Ha itt nem mérnék ugyanazt amit az egyesek által valódinak tekintettnél akkor az jó összehasonlítási alap lenne.
A profizmust az idő hozza meg... A circlemakers.org megemlékezik magyar amatőrök munkáiról is (pl. http://circlemakers.org/Img/hungary.jpg ; jé, ide se vezet út...), de saját szüleményeiknél sem a gazdagság a fontos (primitív eszközökkel dolgoznak, pl. http://circlemakers.org/tools.html), hanem a dizájn :-)
Számomra nyilvánvaló hogy nem minden gabonakört egy team készít. Vannak profibbak - pénzesebbek (tudod: angolok gazdagok nagyon) - és sutábbak akik egy deszkalappal meg egy madzaggal kódorognak.
Ámde - és ezt észrevehetted irásaimból - akceptálom azokat a regisztrált furcsaságokat, amikről a kutatók beszámolnak és nem tekintem zsigerből hazugságnak. Ezért hajlok arra, hogy a gabonakörök egy része valamilyen természeti jelenség.
Azt kizártnak tartom, hogy földön kívüli űrhajósok csinálják. Naiv fantazmagóra és ahogy már ezt is kifejtettem, egy intergalaktikus szupercivilizáció teljes idiótának nézése, pontosan a hívők hitük tárgyát degradálják ezzel, ugyanis nyilvánvaló ésszerű logikus gondolatmenettel felfogható és belátható, ha itt lenne egy idegen civilizáció NEM BÚJKÁLNA és nem gabonakörökkel üzengetne szánalmasan.
Egy hipotetikus eset kivétel, amit szintén írtam már, ha mikroszkópikus méretűek ezek az idegen lények. Ez az egy lehetőség van, ami esetleg korellációba hozhat földön kívüli technológiai civilizációt és a gabonaköröket. Tegyük fel, mert nem látjuk őket és rádiójeleik lövedékeik is olyan picurkák, hogy nem érzékeljük, viszont valamilyen hiper technológiával képesek egy éjszaka alatt kialakítani ilyen köröket és ez a technológia sugároz. Ezt el tudom képzelni, de szerintem beláthatjuk, sok realitás e teóriában sincs.. ;)
nézd meg a http://circlemakers.org/index.html helyet és csodáld meg a műveiket :-) egészen jól dokumentálnak, van "gyorstalpaló" tanfolyamuk is amatőr körkészítők részére. Műveik aztán mint 'eredeti' gabonakörök kerülenk be a nemzetközi sajtóba, ők meg büszkék a művészi teljesítményre :-)
Az éjjel, kora hajnalban ledöntött gabona nedves, az indul/6/ be.
A fölkelő nyári nap percek alatt "fölszívja" a harmatot, és a száraz szálak már nyugodtan kazlaz6ók.
Egyébiránt lényegtelen.
Aki fizet a gabonakörök megtekintéséért, és beveszi azt a szívatást, amikor velük tapostatnak le, utána bemutatnak egy "igazi" gabonakört, és ettől se.gre ül, hát nem sokat ért a világból.