Keresés

Részletes keresés

ghosty9 Creative Commons License 2015.01.26 0 0 37089

Ott a gond, hogy ez egy hálószoba, itt minden plusz doboz útban van. :-)

Előzmény: ficere50 (37085)
csikes77 Creative Commons License 2015.01.25 0 0 37088

Nekem Denon van avr  1908as  ez sem reklám. :) De nagyon jó kis erősítők a Denonok.

Előzmény: ficere50 (37086)
csikes77 Creative Commons License 2015.01.25 0 0 37087

OFF:

Sziasztok. Segítségre lenne szükségem csak nem tudom már hová írjak ez ügyben.

Van egy samsung le40530b lcd tvm ami állványon volt eddig, most felszerelném a falra. De a problémám ezzel az , hogy a tévé hátsó burkolata az eléggé labilis. Úgy értem ezt, hogy megnyomom aztán horpad be a műanyag borítás. Leszedtem a burkolatot és négy kis lemez fűl van bepattintva a hátlapba. Felszereltem a konzolt a tévé hátúljára és mozog az egész. Nem merem így felakasztani. Ezzel szemben van egy philips tévém is az a falon van és a hátulja nagyon stabil merev. Azzal nem is volt gond. Áll mint a szög.
Aki esetleg már találkozott ilyen problémával és sikerült megoldania kérem segítsen. Köszönöm.

ficere50 Creative Commons License 2015.01.25 0 0 37086

Nem reklámnak szánom, de a hang, majdnem annyira, fontos, mint a kép...

http://www.arukereso.hu/erosito-c3646/?st=av-receiver

Előzmény: ghosty9 (37084)
ficere50 Creative Commons License 2015.01.25 0 0 37085

Inkább egy jó hangrendszerre "gyúrnék"... az előbb-utóbb biztosan kelleni fog, pláne, ha WD-ről nézel komoly filmanyagot. (DTS, DD, DPLG-II, stb.)

Előzmény: ghosty9 (37084)
ghosty9 Creative Commons License 2015.01.24 0 0 37084

Akkor már cserélhetem a WD TV Live-ot is, nem?

Előzmény: Saughassy (37083)
Saughassy Creative Commons License 2015.01.23 0 0 37083

Nem nagyon latok mas megoldast, mint elpasszolni, es venni egy olyat, ami taviranyithato. Ha mint mondtad, jo aron vetted, akkor meg bukni sem igazan fogsz. 

Előzmény: ghosty9 (37081)
ficere50 Creative Commons License 2015.01.22 0 0 37082

Az előzőkből kiindulva arra következtetek, hogy a WD-ből az analóg kimenetet használod. (vagy a HDMI--> TV--> kimenet--> hangszórók?)

Én a létező (leggagyibb) valamilyen/bármilyen távvezérelhető "mini-HiFI cuccot, (ha van elfekvő/használt/levetett, valahol) és van rajta RCA bemenet + valamilyen kimenet, iktatnám a hangfalak elé. Ezzel átmenetileg, amíg veszel egy házimozi erősítőt, megoldanám, hogy ne kelljen felugrálni a hangerőszabályzás miatt...

Előzmény: ghosty9 (37081)
ghosty9 Creative Commons License 2015.01.22 0 0 37081

Köszönöm, sajna én is ezt tapasztaltam. :-( Most még el is megy a helyzet, de nem tudom, mi lesz, ha visszajön a projektor... (Mondjuk fülhallgató-kimenet azon is van, de izé.)

Előzmény: ficere50 (37080)
ficere50 Creative Commons License 2015.01.21 0 0 37080

Szabályos SCART-on van audió kimenet, csak az a baj, hogy az is stabil vonalszintü, tehát nem szabályozható...(hogy a videok, stb. biztosan kapjanak rendes hangjelet)

A WD-k pedig valóban nem tartalmaznak hangerő szabályzási lehetőséget...sajnos.

Marad a fejhallgató kimenet.

Előzmény: ghosty9 (37079)
ghosty9 Creative Commons License 2015.01.21 0 0 37079

"Scart kimeneted nincs a teven?"

Ez jó ötlet, kösz, este kipróbálom (a tematikus szatyorban van Scart-RCA átalakítóm is, talán még a 2001-ben vett gépemről küldtem ilyennel a jelet az 55 centis Walthamra).

Előzmény: Saughassy (37078)
Saughassy Creative Commons License 2015.01.21 0 0 37078

Sajna a wdtv az szopas.... na de varj. Scart kimeneted nincs a teven? Arrol lehet, hogy le tudnal lopni egy allithatot. Ha egyaltalan kimenet... (A szabvany lehetove teszi)

Előzmény: ghosty9 (37077)
ghosty9 Creative Commons License 2015.01.21 0 0 37077

"A hangero menuben elvileg van kulon headphones volume, viszont azt csak ott tudod allitani, a taviranyito gombjairol kozvetlenul nem."

Igen, mint írtam, idáig jutottam. :-)

"Kellene valami vonalszintu tanithato kontroller, amire felprogramozod a taviranyito volume gombjait. :)"

Ez nem rossz ötlet, bár nem tudom, ilyen létezik-e egyáltalán. :-)

"Igazabol erre vannak celiranyos aktiv hangfalak. "

Ez ismerősé volt, ahogy nézem, elég jó vétel (aztán lehet, hogy nem :-) ), most egyelőre nem cserélgetném. :-) Igazából tényleg annál a pontnál fagytam le, hogy na és most átprogramozzuk a Harmony hangerőállító gombjait a WD TV Live-ra, hé, hova tűnt?

Előzmény: Saughassy (37074)
kgaboroo Creative Commons License 2015.01.21 0 0 37076

Nálam a képpel nincs gond, Kábeltévém van. Ez nagyrészt digitális csatornákkal van amiknek képe tökéletes és pár HD csatorna, ezeken szoktam borotválkozni.:-))

A digitális mellett még nem szűnt meg az analóg továbbítás sem. De ezekre kapcsolva már nincs minőség. Nézhetők de csak vészhelyzetben kapcsolok analógra. Volt, hogy karbantartás miatt pár óráig nem volt digitális adás és ilyenkor az analóg még párhuzamban jön és átkapcsolva lehet nézni.

Előzmény: diamondss (37075)
diamondss Creative Commons License 2015.01.21 0 0 37075

Köszi, megnézem az enyémen van-e ilyen beállítás.

Te meg vagy elégedve a képpel,Neked hogyan van összekötve? 

Előzmény: kgaboroo (37073)
Saughassy Creative Commons License 2015.01.21 0 0 37074

A hangero menuben elvileg van kulon headphones volume, viszont azt csak ott tudod allitani, a taviranyito gombjairol kozvetlenul nem. Persze jelszint illesztesnek nem olyan rossz az, es a semmitol mindenkeppen tobb.

Kellene valami vonalszintu tanithato kontroller, amire felprogramozod a taviranyito volume gombjait. :)

Igazabol erre vannak celiranyos aktiv hangfalak. 

Előzmény: ghosty9 (37070)
kgaboroo Creative Commons License 2015.01.21 0 0 37073

Ha megnyomod az AV gombot akkor ilyen listának kell előjönnie, persze tv függő.

A beállítások menüben ki tudod választani, hogy a tv bekapcsolásakor melyik legyen az elsődleges indítás.

Előzmény: diamondss (37068)
diamondss Creative Commons License 2015.01.21 0 0 37072

Esetleg le cserélhetnéd a hangfalat egy Genius 5.1-es rendszerre.

Előzmény: ghosty9 (37070)
diamondss Creative Commons License 2015.01.21 0 0 37071

Oh,köszönöm és egyben elnézést is kell kérjek.Már tudom miről van szó.

Igen ilyesmi az irányítója és igen,át szoktam kapcsolni a hdmi-re.

Akkor Neked is ilyen márkájú a tv-d?

Csak már a 2008-as évi középkategóriás modell,ha jól emlékszem.

Te hogyan használod,az adást miről kapod?Milyen a képe?

Előzmény: ghosty9 (37069)
ghosty9 Creative Commons License 2015.01.21 0 0 37070

És ha már erre járok, lenne kérdésem is...

Vettem egy pár aktív hangfalat. Eddig jupííí, csakhogy. :-) Most úgy néz ki a lánc, hogy WD TV Live -> Pana S10 -> hangfalak, és (én is meglepődtem) gondom van a hangerő-szabályozással. A hangfalakhoz nincs külön erősítő, szóval tekergethetem az állító izét a hátuljukon külön-külön, kézzel, de ráadásként még a leghalkabb mód is túl hangos (nem erre vannak kitalálva igazából). A WD TV-n nincs(!!!) hangerő-szabályzás. A Pana, jó szokásához híven, itt is úgy gondolta, hogy a hangerő-szabályozó gombok igazából a tévé hangerejére vonatkoznak (ugye ha bedugok egy fülest a fülhallgató-kimenetbe, akkor se hallgat el a tévé, brilliáns, tényleg), az RCA outra például egyáltalán nem, semmi.

Jelenleg odáig jutottam, hogy fülhallgató-kimenetre van kötve (jack-RCA elosztóval), és azt engedi állítani, menüből. Ez kb. működik, de azért erősen ööö. :-) Más ötlet esetleg?

(Főleg mert barkácsidőszakban van a szoba, ha (vissza)jön az LG projektor, akkor ez így megintcsak nem lesz jó.)

(És nem, nem veszek médialejátszót százezeré' se. :-) )

ghosty9 Creative Commons License 2015.01.21 0 0 37069

"Olyanról még nem is hallottam hogy menüben ki lehet választani a bemeneteket."

Valami ilyen távirányítód van, ugye?

A felső sorban valamelyik gomb (asszem az AV, de lehet, hogy a TV, passz, megvallom, univerzális távirányítót használok). Olyan is lehet, hogy egyes bemenetek le vannak tiltva (pont hogy ne kelljen végiglépkedni az AV gombbal az összesen), akkor az valahol a menüben...

Bekapcsolás után alapból (legalábbis a PX80-amnál) nem is tud asszem HDMI-n lenni, hanem vagy TV (koax), vagy valamelyik analóg.

Előzmény: diamondss (37068)
diamondss Creative Commons License 2015.01.21 0 0 37068

Köszi.

Az a gond Én ennyire nem értek az ilyesmihez.A szemcsés adást úgy értettem hogy olyan mint bármelyik másik normál tv-n,műhold vevő és hd előfizetés nélkül.

Olyanról még nem is hallottam hogy menüben ki lehet választani a bemeneteket.

Ezt hol tudnám megnézni ezeken az eszközökön.

Ha ez számít amikor össze volt kötve a tv a pc-vel akkor a nagy felbontású filmeket szépen játszotta.

Előzmény: ficere50 (37067)
ficere50 Creative Commons License 2015.01.21 0 0 37067

"Mert Nekem ugyan olyan képe van mint a régi tv-n,szemcsés."

Ha ez igaz, akkor ott valami nincsen rendben...mert a "szemcsés" kép az RF (antenna/kábel) jelnél tipikus, nem HDMI/SCART/AV, stb. jeleknél.

Biztosan aktív a HDMI bemenet? Ugyanis előfordul, hogy amennyiben nem választják ki a bemenetet kézzel (távszabályozón), akkor egy alacsonyabb szintű bemenet marad aktív...tuner, SCART.

Lehet még rossz minőségű kábel is.

Kéne egy referencia jelforrással próbát tenni--> DVD/BD lejátszóval meghajtani a bemenetet. Ha így rendben van, akkor a Set-top boxot kell megvizsgálni. (AV-beállítások, másik box próbája, stb.)

Persze, lehet, hogy mindezt már kipróbáltad, akkor passz...

Előzmény: diamondss (37066)
diamondss Creative Commons License 2015.01.21 0 0 37066

Üdv!

Van valakinek ilyen plazma tv-je?Panasonic Viera th-37px8esa
Az lenne a kérdésem hogy hogyan,mire kötik rá az elektronikai boltokban a tvket hogy olyan tűéles,tiszta képet adnak?
Itthoni körülmények között hogy lehet ezt produkálni?
Mert Nekem ugyan olyan képe van mint a régi tv-n,szemcsés.
Mit kell hozzá venni,mivel lehet elérni a boltokban tapasztalható képminőséget?
Jelenleg az adás t-home-os set top boxon keresztül érkezik,hdmi kábellel van összekötve a készülékkel,mégis olyan a kép mint scart kábelen keresztül.
Ráadásul hiába állítom a képfelbontást az adás minőségében javulást nem tapasztalok.

ficere50 Creative Commons License 2015.01.18 0 0 37065
Előzmény: DrSzab (37064)
DrSzab Creative Commons License 2015.01.18 0 0 37064

Sziasztok! 

Ismer valaki olyan szoftvert/videót, amivel pendrive-ról egyszerűen tesztelni lehet a megvásárlásra kinézett TV-ket? Ideális lenne egyetlen képen egy szín- és vonal skála, függőlegesen és vízszintesen különböző sebességgel  (vagy gyorsuló-lassuló mozgást végző) egyenletesen mozgó objektumok.  TV adás és blue-ray üzemmódban (frekvencias). Esetleg ha ilyen nincs (meglepődnék), akkor van valami szoftver, amivel lehet ilyen (TV tesztelésre alkalmas) videót készíteni?

köszi

Doky586 Creative Commons License 2015.01.16 0 0 37063

Ha megveszed tőlem az 5kg-os fényképezőgép-nehezéket akkor liszi szerint ugyanannyit fogy tudni a jelenlegi kis compactod mint a 200eFt os gépek, de én akciósan csak 100 eFt-ert adom e vasdarabot.

Akciós liszi ajánlásával..!   :DD

(a 10kg-os nehezék még többet fog javítani a képen!)

Ámbár nem értem hogy kapcsolódik mindez a TV topichoz..?

Előzmény: Herr Köldök (37062)
Herr Köldök Creative Commons License 2015.01.16 0 0 37062

Igen, végül önkioldóval sikerült. Csak egy 5 éves kis Fujim van. Kiránduláskor megteszi. Nem kell félteni. Párszor már leesett. Az indító gombját már van, hogy többször kell megnyomni, hogy reagáljon, de még működik. Na, nem offolok tovább, legyen inkább plazma.

Előzmény: kgaboroo (37061)
kgaboroo Creative Commons License 2015.01.16 0 0 37061

Ha fényforrást akarsz fotózni akkor azt kézi beállítással kell csinálni. Szűk rekesz, gyors záridő. Ha önkioldót is használsz mellé akkor elkerülheted az esetleges bemozdulást is. A nagyobb súlyú gép stabilabban áll a kézben de ott is érdemes visszatartani a levegővételt exponálás közben.

Előzmény: Herr Köldök (37060)
Herr Köldök Creative Commons License 2015.01.16 0 0 37060

Most Karácsonykor akartam vaku nélkül készíteni képet a fáról, ahogy be van dugva az égő. Sosem sikerült, mert ahogy lenyomom a gombot megmozdul a gép is. Ha nehezebb lenne akkor nyilván stabilabb is lenne a kezemben. Szerintem erre gondolhatott liszi.

Előzmény: Doky586 (37058)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!