Minden, ami a jogtiszta iGO navigációs szoftverrel kapcsolatos. A warezolásnak, illetve a warez linkek közzétételének ebben a topikban tiltás a következménye.
MIELŐTT MEGKÉRDEZED:
- iGO Primo kizárólag eszközre telepítve került és kerül forgalomba, telepítős változatban nem.
- Az iGO8 által támogatott készülékek listáját a http://www.igomyway.com/hu/support oldalon találod.
- A térképfrissítések a http://www.naviextras.com oldalon érhetők el.
- A navigációs készülékekkel kapcsolatos kérdéseidet a szomszédos szaktopicokban tudod feltenni.
Az akció idején letöltöttem telefonra az igo szülinappot. Pár napja nem megy. Indításkor feljön egy teljesen fekete ablak, és a bal felső sarkában starting felirat. De smmi nem történik.
Azt még nem sikerült ebből a hírből kiderítenem, hogy az a kb 11ezer forint EU térkép mennyire friss, mennyi ideig érvényes, frissítés jár-e később hozzá? Mert, ha nem lesz hozzá térképfrissítés, akkor marad Magyarországon a Szülinapp, külföldön a Here (mert az ingyenes)
Egyetértek én is veled. Korábban feldobott vagy 5 lehetőséget különböző színekkel, és ki lehetett választani, melyik utat akarod. Sajnos ez ma már nincs e programban. Legfeljebb 2 út: egy autópályás és egy azt elkerülő - általában nem is az, amit választani akarunk. Külföldön persze nagyjából mindegy, mert ott át lehet hidalni köztes célponttal.
Jól követhető: A lehető legkevesebb manővert tartalmazza, könnyen követhető.
Köszi szépen.
De nekem ez a "Jól követhető" opció még mindig nem kristálytiszta: netán azt jelenti, hogy legkevesebb kormány-elfordítást igényli?
Vagy a legkevesebb összeadott kormányelfordítási szöget? Vagy mit jelenthet az a fogalom, hogy "legkevesebb manőver"??
Egyáltalán mi az hogy "követhető?
Szerintem minden út "jól követhető" - csak rajta kell maradni :-))))
De most komolyra: útvonaltervezési szempontból vajon mit jelenthet ez? Ha se nem gyors, se nem a legrövidebb...de még nem is a legtakarékosabb - akkor milyen szempont ez a "követhetőség".
Pl. egy autósztráda a "Gyors" opcióban miért nem lenne jól követhető? Vagy bármelyik főút?
A ződ se jó mindig, mert, ahogy irtad, fogyasztásra otpimalizál. Peldaul Nyiregyhaza-Berlin távot egszerpróbaképp beírtam. Felvitt Szlivákián kerestül Lengyelországba, következetesen elkerülve a Nyh-Bp-Bécs-Berlin autopalya utvonalat. A gyors termrszetesen arra vitt volna, de az meg, ahogy írtátok, néha irreális kerülőket tesz, higy pályán maradhasson.
Ezért is sajnálom, hogy eltűnt a mostani navikból az igo8.3-ban még meglévő madártávlat nézet, mert azon, ha nem volt a közelben utvonalpont, akkor jól áttekinthettem a környéket. Mostmár csak azt látom, hogy merre kell legközelebb fordulnom.
Rövid: a legrövidebb hosszban Gyors: az időre optimalizál Jól követhető: A lehető legkevesebb manővert tartalmazza, könnyen követhető. Zöld: fogyasztásra optimalizál, tehát ha megéri elkerüli a lassú városi szakaszt vagy hegyet (márha van adat), ahol nagyobb a fogyasztás.
Szerintem warez dologgal nem kellene itt ilyen szinten foglalkozni... ebből még gond is lehet, ha netán a fejlesztők ránéznek, milyen problémákkal küzdenek a userek itt, az iGO fórumon. (persze tudom, közöm nincs hozzá, legfeljebb annyiban, hogy épp olvasom...)
Horvát térképet már beraktam a 9.18-as feltört alá (az ingyenes szulinapp a 9.19-es) . Az már megy. Csak Magyar hangcsomag kellene.
Tehát ha valaki rászánna 2 percet és a voice könyvtár tartalmát (akinek olyan verziója van, hogy állományban vannak a Magyar hangok) feldobná valahová akkor minden gondom megoldódna...
Androidos Here beszél magyarul. Az utcaneveket megpróbálja magyarul, de "angol ésszel" felolvasni. Rettenetesen hangzik :)
Viszont nincs benne köztespont tervezési lehetőség.
Másik androidos lehetőség a Sygic. Saccperkábé ugyanazt a térképet használja, mint a Here, de hangnavigáció csak a 7 napos próbaidőszak alatt van benne, utána jópár dolgot lekapcsol, és csak pénzért adja vissza. De a képes navigáció megmarad az ingyenesben is. Véda kamerákat ismeri, ugyanúgy, ahogy a az Igo szülinapp is. Ellenben az Igo Szülinappban nincs Horvát térkép.
Halkan megjegyezve, vélhetően angolul beszél (ráadásul szépen, tagoltan) a Szülinapp-od - tehát nem kelet-szuahéliül, vagy mongolul - így hát éppenséggel azt a pár mondatot amit használ be lehet magolni angolul is.
Most leszedtem a 9.18 -at, feltettem az ingyenes 9.19 -et (amiben van egy csomó magyar hang). Gondoltam kimásolom a TTS-eket és majd miután visszarakom a 9.18-at (külföldi térképekkel együtt) majd jól felmásolom hozzá a hangokat.
Erre az ingyenes 9.19 install után a mappáiban egyetlen magyar hangot sem találtam. Nem tudjátok hova rejti?