Ezt a topicot Ida és Vanda a kerékpárbarátok off topicjának szánja. Ahol a versenyek fontos eseményein túl meg vitathatjuk, hogy ki a legjobb pasi, a legcsinosabb hostess, a legjobb mez, a legcsúnyább mez, ki kire hasonlít a hírességek közül, és ki kivel jár, vagy nem jár, sőt ki milyen autón, vagy motoron jár. Egy topic, ahol semmi se off, aminek bármi kicsike köze van az országúti kerékpársporthoz.
Nem túl okos döntés ha megy Pogacar és Vingegaard is, sokkal okosabb lenne ha kipihenten menne a Tour-ra ellenük, majd utána elmenne a Vuelta-ra, ahol giro-tour után sem Jonas sem Tadej nem lesz, tehát simán meg is nyerheti a spanyol kört.
A váltót nem értem. A legfölső állásból - tehát a legnagyobb fogaskeréken van a lánc, és nem viszi lefelé a kanál a láncot? Jó eséllyel lehet koszos a rendszer, pl. összegyűlt a dzsuva a bowdennél, és az nem engedi visszaengedni a kanalat.
Vagy. Megnyúlt a bowden. Ugye neked a vázon van egy kis fekete tekerentyű amint átmegy a bowden a fékváltókarból a váltóba? Azt kezdd el finoman egy-egy recényit tekerni, az feszít a láncon annyit, hogy le fog váltani. Ha nincs olyan, akkor hátul, ahol a váltóba belép a drót, ott kell állítani a fekete műanyag tekerőn, de ott is csak 1-2 fordulat folyamatos tekerés közben.
Haga, Ten Dam, Cort, Nieve, Rensburg, Tony Martin, Froome, Poels, Marcato a nevek, akik 2018-ban Giro-Tour duplát csináltak. Belőlük GT top10 Ten Dam, aki elég öreg ahhoz, hogy emlékezzen a leragasztott márkanevekre, és lakott Valverde környékén. Szóval talán mégsem Marcato, de nem tudom.
Tudom hogy nem ritka , de a médiának kellene lennie valamiféle etikai határnak hogy ilyen helyzetben nem mutatja őket, ahogy a jajveszékelő, síró Van Aaert-ot se kellett volna hosszú percekig mutatni a bukása után.
De hát kereskedelmi TV ről beszélünk a nép vért akar meg cirkuszt, meg nézettséget kíváncsi vagyok mikor érnek el odáig hogy élő egyenes adásban közvetítenek egy halált vagy gyilkosságot egy valóság showban mert lassan már nincs hova fokozni , a szex meg a durvaság az már semmi nem érinti meg a nézőt izgalmasabb kell.
Mert? A csigafalók által szervezett lmbtqrva ünnepen a triatlonosok közül az egyik 10x okádta el magát, és abból jutott a célba is, azt is adták. Amúgy ha hányt, az jó, mert azt jelenti, hogy mindent kiadott magából. Mármint annyira megterhelte a szervezetét, hogy hánynia kellett, erősportokban nem ritka az ilyesmi.
Természetesen:) Érdekes olvasmány, valóban belső nézőpontból mutat meg dolgokat. Még anno beszéltük is itt, hogy ki lehet. Nem Sky, Moviestar, Quick Step, talán Marcato, de majd este eljátszom azzal, hogy kiszöszöljem.
Valahogy nem jön át a kerépárdrukker feeling, ahol lehet gyűlölködni :-))))
ezzel az erövel fociultra is lehetnék.
Persze, menjen a picsába Tiberi, szeretem a macskákat, de ez nem a világvége. Amugy is bejön nekem a Bahrein. Bilbao no.1 nálam. Sajnos, elég szar évük van idén, nem mintha a tavalyi jó lett volna (Mader)
"nyeregben KELL maradni minden pozícióban" faszságot
Serdülöben versenyeztem MVSC-ben. aztán évtizedekig semmi. Miután kiütött a hidegallergia, rafting off-megint elkezdtem tekerni. Persze, szarul ment.
De mint ex extrémsportoló, bátor vagyok, mint a vak nyul, meg súlyom is van, lejtmenetben ritkán fogtak be. Ez a vázcsöre ülés nagyon bejön. Alacsonyan marad a sulypont. Meg is szoktam, számomra a mai napig ultrabizti érzés. Olyan, mint a pedál. Taposópedállal nem tudnék tekerni. Biztonságérzetet ad.
Vine a tipikus példa arra, hogy hiába erős valaki, ha képtelen a magas szintű kerékpározásra, amiben benne van az is, hogy tudja kezelni a kerékpárt. Nem kormányozza, azt egy hülye is tudja. Együtt mozog vele, úgy dől be a kanyarban, amit az út és a sebesség igényel, akkor és annyit fékez, amennyit legminimálisabban kell, akkor vált, amikor kell, stb. Egy olyan ember, aki görgőn tanult meg erőt leadni, erre természetesen nem képes. Hiába ősállat, ha nem uralja a gépet, nem érzi, hogy lejtmenetben nem kell fékezni, elég csak megemelni a fejet, a mellkast kissé, és máris csökken a sebesség. Nem tud akkor dönteni a kanyarban, nem látja az ideális ívet, mert nem elég fejlett a motorikus idegrendszere a finom mozgásokra ilyen téren. NEM azt mondom, hogy nem tud kerékpározni, mert egyértelmű, hogy kurva jó bringás, de amikor egy versenyben 46 km-en 6 másodperc dönt, akkor az annyi különbség, hogy az egyik kanyart jobban vette be valamelyik versenyző. És ezt nem lehet megtanulni, legfeljebb a meglévő képességet lehet csiszolni, ami hatalmas különbség. Ha Pogacart veszem 100-as skálán a 100-as képességűnek, akkor Vine 60 körül volt, amikor bekerült a profik közé, és most tart úgy 80-nál. Ha fordít rá éveket, akkor lesz majd 83-85, de több soha, mert későn kezdett el versenyszerűen tekerni. Roglic dettó, bár ő akkora tehetség - nagyobb az ausztrálnál - hogy nála az erő és a céltudatosság kompenzálta sokszor az ügyetlenséget.
Anno én sokat mentem könyöklővel, és elképesztően instabil úgy hajtani. Stubán röhögött is mindig, hogy "azt a szart csak a félhülye triatlonosok használják" de annyiban jó volt a könyöklő, hogy felfogtam, hol vannak a határai a képességemnek. Amikor láttam, hogy Pogi 80+ tempónál lefelé bekönyökölve elengedi a kormányt, és leszámolja a harmadik győzelmet, azt nem hittem el, mert lehetetlen. Tudom, mert láttam:)))
Hozzátenném, hogy ezt az uci-féle "nyeregben KELL maradni minden pozícióban" faszságot tipikusan olyanok találták ki, akik soha nem versenyeztek. Vannak olyan verseny helyzetek, amikor beülve a nyereg mögé, rákuporodva a vázra sokkal biztonságosabb és hatékonyabb a kerékpározás, mint amit most engedélyeznek. De hivatkoznak a biztonságra, pedig sokszor éppen azért van bukta, mert nem korrigálhat úgy a sportoló, ahogyan kellene, mert akkor szabálytalan pozíció miatt akár ki is zárhatják, szóval inkább pofáraesik...