A magját 25 éve Isztanbulból hoztam. Magjait elvetetem,semmi féle fagykárt nem szenvedett! Sajnos 3-szor is a latyakos hó megtépázta,hatamas ágake szakitott le róla.
Nagyon szép a grandid, 19 éves, magról vetetted? Mekkora magassága, mivel így legalább is nem tűnik túl magasnak. Viszont szép sötét zöldek a levelei és a virágai is gyönyörűek.
A soulangiana hibrid, nagyon rosszul csírázik a magja, nem érdemes vele próbálkozni. Viszont a grandi az jól csírázik, nekem is van vagy 30 db. kis magoncom ami 2 éves. A pálmás topicba szokott írni mediterránium, neki van egy nagy fája és szokott küldeni aki kér, környékezd meg.
Idén vásároltam egy magnóliát tavasszal, kiültetettem azonnal, a földjét dsavanyítottam. A levelei sárgák, köze sincs a zöldhöz és barnulnak a levél sélek elfele, Mitcsináljak vele, hogy helyre jöjjön és szép legyen?????? Kélrlek segítsetek!
Köszönöm a felvilágosítást,így én is okosodok egykicsit a téli takarási módszered jónak tünik.Én egy kertészeti oldalon azt olvastam,hogy ezek a magnóliák,ha mát 1-nél magasabbak állítólag -20fokig fagytűrőek. Én inkább nemkiséletezek és takarom majd a fagyok előtt. Ezek szerint akkor virágzik ez is ha már ősszel megjelennek a bimbók rajta,úgyanúgy ahogy a lombhullató fajtákon.? nekem abból van a sötétlila és a nagyvirágú rózsaszín,nagyon szépen virágzanak.
Túlságosan nem értek hozzá,de ahogy a többiek írták, ha nem volt rajta bimbó amikor megvetted valószínű nem fog egyhamar virágozni. Én tavaly ültettem az enyémet, már kb a kétszeresére nőtt, de bimbót még nem hozott. Állítólag beletelik pár évbe. Télre én úgy takartam hogy a tövét vastagon körberaktam fenyőkéreggel. Leszúrtam köré 3 cölöpöt és körbetekertem 2 rétegben nádszövettel. Éjszakánként, illetve ha havazaott a tetejét is lefedtem. Így nekem szépen átvészelte a telet, csak 1-2 levél a tő alján szenvedett fagykárt. Ezeket pár hónap alatt le is dobta tavasszal.
Én nemrég vettem egy örökzöld magnóliát,kiültettem az udvarra egyenlőre hozza az új leveleket, Olyan 140cm magas,fog ez virágozni idén? H avalaki tudja hogyan takarjam télre ,legyenolyankedves és írja meg.
Akkor megnyugodtam! Tavaly is az összes új hajtása ilyen volt, és eléggé csúnyácska lett! De most már azért kezd kikupálni! Csak még a téli fagyok hagytak rajta ronda nyomokat! De már annak is örülök, hogy túlélte! Csak azt sajnálom, hogy virágozni még egyik magnoliám sem fog pár évig, mert nem bimbósan vettem őket! És azt mondják, hogy akkor várni kell jó pár évet!
Hali olvastam, hogy beteg a Magnolia grandiflorád levele. Én nagy gyüjtő vagyok nekem van egy 16 éves ki ültette tövem meg 5 más fajta Magnolia grandiflorám. Ha tudsz akkor küldjél képet az eimal címem re catlea@citromail.hu ra. Mert ahogy így elmondtad én szerintem a levél gyűrődés az természetes, nekem is szokt olyan lenni. Énnek egy pedegsége szokt lenni ha rossz körülmények között van akkor barnás-fketés gyürüs foltok jelentkezenk a levélen de aztán azt ki heveri ha már jól érzi magát.
Az én magnoliám is ilyen szépen hajt, csak egy baj van vele, hogy úgy tűnik, hogy betegek a levelei, mert már amikor kijönnek hullámos a szélük, úgy értem olyanok mint amikor betegek a barackfa levelei. Ez valami fertőzés? Mivel lehetne kezelni?